aj se malo zbroji.bajadera prvotno napisa
baciš bombu, zahtijevaš objašnjenja i onda ih ignoriraš ili haha lovite se na gluposti.
aj se malo zbroji.bajadera prvotno napisa
baciš bombu, zahtijevaš objašnjenja i onda ih ignoriraš ili haha lovite se na gluposti.
Bajadera zašto bi umjetna oplodnja bila ne Krščanska? Reci mi, da ti se dijete ne daj Bože razboli, dal ga vodiš doktoru, dal ga lječiš? Dal lječiš slomljenu ruku? Dali se brineš o novcu te na taj način služiš Mamonu? Dal podlježeš ljudskim zakonima i stavljaš ih pred Božije? I ne možeš mi sada reći Ne, jer bi slagala...nema osobe koja živi u današnjem društvu a da ne griješi protiv Boga, svaki dan.
Fascinirana sam kad ljudi upru da je umjetna oplodnja ne Krščanska a sami ne vide da svakodnevno u njihovim životima ima toliko stvari koje su direktno protiv Boga, a koje su jasno definirane u Bibliji kao protivne Bogu. Dok u Bibliji nigdje ne stoji da se žena ili muškarac ne smiju lječiti od neplodnosti, tj. koristiti se IVFom da bi došli do željenog djeteta!
Lijepo si ovo rekla!![]()
Odo cure nemam volje nekom objašnjavat kršćanske zakone. Odite na stranice od Veritasa pa pročitajte!![]()
Ja čitam Bibliju svaki dan...a krščanski zakoni i katolička interpretacija istih nemaju baš veze jedno s drugima. Al ajde, opet odosmo OT...bajadera prvotno napisa
bajadera prvotno napisa
Ulovile se za tvoje riječi. Ali, evo, napokon se slažem s tobom - i ti i ja smo te riječi stavile u istu kategoriju.bajadera prvotno napisa
Zaista se trudim biti tolerantna i ne osuđivati.
I zaista se nadam da ću biti jedna od onih mama koje će uvijek, čak i kada se apsolutno ne slažu (tu naravno ne podrazumijevam devijantno ponašanje) podupirati djecu bez da iznesu i utječu svojim mišljenjem.
(ovo s neiznošenjem svog mišljenja ću teško)
No najiskrenije ne znam što bih mislila da mi snaha kaže da je MPO smrtni grijeh (ili, ot, da mi odgajaju unuče da je homoseksualizam bolest).
Samo zato se nadam da ćemo "priženiti" L u familiju iole sličnih stavova po tako bitnim pitanjima.
Da sam ti ja snaha grdo bi se posvađale!![]()
Da, to je baš kršćanski :/bajadera prvotno napisa
Na ovom topicu se raspravlja o svemu osim o onome zbog čega je topic i otvoren.
Ne znam zašto još uvijek nije zaključan.
bajadera, ja bih baš da ti obrazložiš svoje stajalište![]()
što ne valja kod MPO, zašto po tebi MPO i vjera ne idu zajedno? zbog čega je sve to skupa tako strašan grijeh? misliš li da je dijete začeto drugačije nego tvoje zbog toga bogu manje drago? itakodalje
A ne znam ne bi se upuštala u rasprave, sam čin kao čin stvaranja života je predivan!Al posljedice?Kuda sa ostalim jajašcima, koliko treba jajašaca propasti za jedan život i dr. Mislim to je općepoznato tako da ne filozofiram dalje.
Moj stav je da tu djecu svakako treba krstiti jer svako dijete je Božji stvor i ne mora ispaštati za grijehe svojih roditelja!
To je moj amen!![]()
ti ćeš u svom plodnom razdoblju proizvesti oko 400 jajašaca, od toga ćeš imati koliko djece?bajadera prvotno napisa
ne čini li te to prisilnim masovnim ubojicom?
edit na glagol: ne možebajadera prvotno napisa
svi odgovaramo samo za svoje grijehe i ničije više
za tuđe grijehe ne možemo odgovarati ,pa makari to i htjeli
[quote="MGrubi"]edit na glagol: ne možebajadera prvotno napisa
Hvala na ispravku!![]()
Sve što govoriš je točno, ali ovo stvarno ne razumijem izjednačavaš induciranje jajašaca sa prirodnom ljudskom pojavom?
Bože onda svaki muški koji masturb. ide u pakao?![]()
po tvojoj Crkvi i ide
mastrubacija je također grijeh
iz istog razloga
kako se lako zaboravlja da Isus Krist nije nastao u ljubavnom fizičkom činu (sexu) supružnika različitog spola
nastao je beztjelesnom oplodnjom, danas to zovemo: MPO postupak
Bože dragi, koje razmišljanje!MGrubi prvotno napisa
![]()
moje razmišljanje je istinito
Crkva smatra da je mastrubacija grijeh
nisi znala?
a svi , baš svi, znamo da je Josip nije Isusov otac
i da Isus nije samo čovjek
jel moguće da to ne znaš?
Bajadera jesi čitala Bibliju? Ako jesi onda znaš da po Bibliji svaki muškarac ili žena koji mastrubiraju griješe protiv Boga. Ali ne iz razloga da je to rasipanje sjemena itd. več je "fora" u kontroliranju svojih tjelesnih požuda.bajadera prvotno napisa
Treba čitati Bibliju svaki dan ako stvarno vjeruješ u nju, i onda uvidiš da je puno stvari koje RKC govori čista varka. Pa nije ni čudo da je do 16-17 stolječa bilo zabranjeno Bibliju tiskat na materinjom jeziku/pismu, i to od strane Crkve. Pitam se jel to možda zato što svatko normalan kad čita Bibliju i ide je shvatit svojom glavom uvidi da RKC sa svojim propovjedanjem-ponašanjem itd. lagano spada u Antikriste...
Al opet OT...vezano uz krštenje, svako je dijete Božja volja, i da Bog ne želi da se ta dijeca rode ne bi se ona ni rodila. Nije Bogu teško onemogučit IVF ako to stvarno želi...
PS: ja sam jednom isto napisala o tome da Isus nije nastao vođenjem ljubavi ili ti ga sexom. Totalni potpis na Mgrubi!
OT..ili možda ne..
Ne razumijem iz kojeg razloga se ljudi koji su apsolutno nespremni na prihvaćanje tuđe različitosti sami sebe smatraju "pravim" vjernicima. Ne bi li trebali vidjeti Boga u svemu? Svakom čovjeku, kamenu, ptici, valu? I imati ljubavi prema svakome od njih? Možda sam u krivu, ali smatrala sam da su to temelji vjere. Kako onda prihvatiti da Božji ljudi blagoslivljaju puške? Po meni to baš i nije u skladu sa nekim načelima vjere. Ili..ako je puška blagoslovljena, onaj koji iz nje ubija ne čini smrtni grijeh? Ili je stvarno uobičajeno da postoje dvostruka mjerila? Nisam osoba koja slijepo prihvaća ono što joj se kaže. (Kritičko) razmišljanje zabranjeno? I onu da je gospodin moj pastir, nikad si nisam (i nikad mi nisu) tumačila na način da bih se trebala ponašati kao ovca. Ali u svjetlu takvog "razmišljanja" skroz su mi jasni ljudi koji učine kolektivno samoubojstvo jer im je Veliki vođa rekao da će doći svemirski brod i spasiti ih nakon toga. I ez tajm gouz baj..čini mi se da se agnostici ponašaju najviše u skladu sa kršćanskim načelima. Ili bar najrazumnije :/
Ono što meni nije pretjerano simpatično je isključivost koju neki vjernici propagiraju, da sad tu ne upirem prstom.
Razumijem da crkva zagovara neka svoja (relativno kruta) stajališta.
No, ne razumjem zašto se onda vjernici ne pridržavaju tih svojih stajališta i puste druge da se pridržavaju svojih?
Ili pripadnost katoličkoj (i bilokojoj drugoj vjeri) podrazumijeva da moraš po defaultu mrziti i ismijavati drukčije?
Zašto jedan vjernik ima problema s mpo parovima? Ili homo-parovima? OK, njegova crkva je protiv, on to sigurno "neće biti" - no zar ne može poštovati i drukčije? ne uči li ga vjera i ljubavi i toleranciji prema bližnjem?
Xicyoh prvotno napisa
i dodajem..pri tome se obavezno ponašati nadmoćno..
Ne bih ulazila u raspravu, ali ovo je kontradiktorno samo po sebi. Prvo i najosnovnije kršćansko načelo jest da kršćani priznaju postojanje Boga, a agnostici istovremeno i ne priznaju i ne poriču njegovo postojanje.vikki prvotno napisa
Kako onda agnostik može biti u skladu s kršćanskim načelima? Može poštovati ostala načela (ili zapovijedi), ali onu osnovnu-ne poštuje.
Slažem se da je kontradiktorno. E, sad bi rasprava mogla ići dalje..ne priznavati i ne poricanje, ali sklad sa ostalim načelima ili priznavanje, odnosno vjerovanje, a nesklad sa ostalima..zato sam i rekla - najrazumnije. Isključiva sam u tome da ne shvaćam isključivost i nisam tolerantna za toliku netoleranciju![]()
x! ako ćemo vjerovati u svemogućnost, vjerujmo do kraja 8)RozaGroza prvotno napisa
Puno toga nije kršćansi a ipak se radi u ime vjer i za vjeru......pa tko takvima sudi.....
npr pop napravi djete,zlosdtavlja neko drugo dijete,izlazi vani ima ljubavnice ....da njemu je oprošteno jer je poslan od Boga ma mislim da ne kažem u oroginalu...
Ako će mo Bog suditi radi"smrtnog grijeha" da ne izgovorim tu rijeć M.. onda ću svakako uz pomoć M..-a i Bog ja i MM dobiti to dijete i pokazati ga svima....
[quote="melange"]quote]RozaGroza prvotno napisa
Bog ne onemogućava, on omogućava pa tako i IVF
Onemogućavanje i Bpog ne idu zajedno
kak ne?
pa ništa ne postoji bez njegove volje
i to govorim o trenutku stvaranja bilokakvog oblika života na ovoj Zemlji
a ne da npr. Bog mene spriječi u nekoj odluci
to ne može, jer nam je da slobodnu volju
Bog može napraviti što god želi, to samo Katolićka doktrina vjeruje da ne može jer nam je dao slobodnu volju! Božja ljubav se ne može definirati po ljudskom standardu, niti čemo je mi ikada moći razumjeti. On i omogučava i onemogučava, nije tu u pitanju nikakva igra rijeći...svemogući je!
Pa najbolji primjer je Isusovo pričanje u parabolama, nije želio da ih svatko razumije, zato je mnogima onemogučio preobračivanje. Sve je to dio Božjeg plana, evo i primjera:
Luka 8:9-10
9. Upitaše ga učenici kakva bi to bila prispodoba
10. A on im reče: "Vama je dano znati otajstva kraljevstva Božijega a ostalima u prispodobama - da gledajuči ne vide i slušajući ne razumije.
Ali klasičan problem današnjih vjernika je što vjeruju da je Isus isti kao i oni, samo je bezgrešan. Nitko ne može prihvatiti činjenicu da Bog za naše pojmove može biti i okrutan, može biti i ljubomoran, može omogučavati-onemogučavati, mrziti...Bog može biti sve...i apsolutno NITKO ne može govoriti u njegovo ime kad se dotićemo IVF-a. Sama činjenica da omogučava IVF znaći da je IVF dio njegovog plana i sva ta dijeca su Božja volja!
Al ajde opet smo ot!
Onda bolje nemoj govoriti jer ovo što pišeš me šokira!![]()
potšo i ti nas šokiraš svojim izjavama imamo i mi puno pravo napraviti isto
taj tvoj smajlić bi trebapo tebe prestaviti kao osjećajnu osobu ... samo ja te uopće tako ne doživljavam
Po čemu točno Roza ima manje pravo pisati od tebe? Jer tebe ono što piše šokira? Po tvojim mjerilima nije prava kršćanka? Nema pravo misliti drugačije? I mene šokiraju neke tvoje izjave pa mi nije na kraj pameti tražiti da prestaneš pisati. Jednostavno mogu zaobići temu ili ne čitati tvoje postove. Kao što ti imaš pravo na mišljenje, ima ga i Roza i svi ostali. Većina ove teme je OT, ali mi je drago da je tema ostala otvorena jer ima izuzetno vrijednih postova na njoj, od ljudi koji nisu u MPO i koji ne mogu odgovoriti na pitanje postavljeno u naslovu teme.
Vidiš bajadera, a mene šokira kako iz velikog broja tvojih postova zrači neka posebna kršćanska "milost i dobrota".
Rozai uopće nisi off topic, napisala si bit svega "Sama činjenica da omogučava IVF znaći da je IVF dio njegovog plana i sva ta dijeca su Božja volja!".
I ne mogu vjerovati da neki ljudi smatraju da nisu sva djeca božja volja i božji dar, a još se usuđuju sebe nazivati kršćanima i vjernicima, valjda zato jer idu u crkvu. Prestrašno.
Eto, upravo zbog toga za mene zato crkva nije isto što i Bog i vjera.
Navikla sam ja na to, šokiram i mnoge svoje prijatelje Katolike koji za razliku od mene, "ližu oltare" a u životu nisu Bibliju pročitali (ne govorim da je ti nisi čitala).bajadera prvotno napisa
Poanta je da se ovdje" ližu" samo ljudi sa većim brojem postova!
Ja sam i na drugi forumima,nisam od jučer! Ulizivanje mi je neštonajgore,a ovdje sigurno nisam da bi se dodovoravala negokao i Vi mislila i otvoreno rekla svoje.Taj smajlić je tužan radi mišljenja da Bog odobrava umj opl i to da ju još blagoslivlja. Izjava Bog održava mbo je nešto prestrašno. Pa da, Bog je htio kloniranje,Bog blagoslivlja gay brakove itd, itd.Očito ja ovdje imam drugog Boga...
Interpretacija Božjih pravila ovisi i o samom čovjeku i njegovom karakteru.
Tako će nečiji Bog biti tolerantan i pun ljubavi prema svima. Dok će drugi pak tumačiti da drukčije od sebe treba mrziti i ismijavati jer su nenormalni/izopaćeni/bolesni.
Pravilo "ljubi bližnjega svoga" očito svatko interpretira drukčije :/
I opet jedan post koji zrači...
Ajde majke ti popuj na npr. topicu o homoseksualnim parovima (ni oni ne valjaju, jel'da), mislim da ljudima u mpo sad trenutno ne trebaju još i tvoje provokacije. Trenutno Milinović zastupa tog vašeg Boga.
a ti si ka pričala sa Njim?bajadera prvotno napisa
čovjek sudi prema samome sebiicyoh prvotno napisa
ti si živi dokaz da je bog dobar, i da ljubi SVE. ma kakvi bili.bajadera prvotno napisa
![]()
Cure mene zanima kakvo je stajalište ostalih religija prema umjetnoj oplodnji?
Islama,Židova,ali i samih kršćana: npr.pravoslavaca?
Wow Bajadera, uspoređivat IVF sa kloniranjem ili čak i gay brakovima...well done, sjedni 1!bajadera prvotno napisa
![]()
Ovo o lizanjima i ulizivanjima je tolikoda mi se ne da ni komentirati...
Meni osobno je sam izraz lizati oltar jako ružno.Bilo za pripadnika bilo koje vjere.
Ako idem na mise nedeljom ne znam odakle pravo nekome nazivati da ližem oltare. Ako se želim moliti svaki dan- ako me molitva ispunjava to ne znači da sam ja pravi ili krivi vjernik,ili vjernik koji liže oltare.
Ja sam se sa ti čuvenim Lizanjem referirala na neke licemjerne poznanike katolike, koji ližu oltare a onda idu i varaju žene, psuju i lažu, da se utapaš ne bi ti ruku pružili.
A mislim da si i ti, i svi mi svjesni da je velika večina ljudi koja ide u crkvu tamo iz čiste taštine i da bi ispoštovali tradiciju, da bi bili viđeni i percipirani kao uzorni građani...a pritom uopče ne misleći o Bogu i Božijoj riječi. Od tog licemjerstva mi se riga. Najgore od svega je što velika večina njih, kako več trubim tjednima na ovoj temi, nikad Bibliju u rukama nije imala!!! Neznaju apostole nabrojat nit dalje od 10 zapovijedi!
Slažem se s tobom u potpunosti.
Nikada ne opravdavam niti jednu vrstu dvoličnosti,a pogotovo ne vjersku-a to je za mene vjerska dvoličnost. Gade mi se takvi ljudi,ali mislim da je to od osobe do osobe ,mislim da tako funkcioniraju u svim etapama svoga života ne samo preko vjere
Kao i kod Muslimana terorističke napade i sl.,a smatraju sebe najvećim vjernicima...
Kako na fini način vređate 8) nema šta. A ne znam ni kak se zoveš,ne da mi se čitati, Biblija u tvojim rukama bolje da nije...Idem, izjašnjavajte se dalje jer žali Bože da mi se i jedan živac pomakne na ovakve poezije!
A Ruza,ti se bolje makni jer misliš iskreno a ove gospoje će ti nametati svoje...
I da Milinovićev Boj je i moj Bog![]()
Ispričavam se, Bog![]()