Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: pijenje iz bočice ili iz čaše

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno pijenje iz bočice ili iz čaše

Moj sinčić ima deset i pol mjeseci i vodu mu dajem iz bočice. Kupila sam mu onu prijelaznu čašu s kljunom, ali uopće ne može pit iz nje, skoro se udavi. A bočica ima malu rupicu i svaki, ali baš svaki put se zagrcne. Nema šanse da popije bez da se zagrcne. Kad jede ili pije mlijeko nikad se to ne dogodi, ali kad pije vodu....je li to normalno??

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Moj oduvijek pije iz obične čaše ili koji put iz onih flaša sa čepom za piti. Zagrcne se većinom iz razloga što brzo pije. Neznam, možda je to i kod vas :/

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam isto kupila onu casu s kljunom. ucila sam ga prvo iz casice, ali nikako da se napije kako treba, em se cijeli smoci (i ja skupa s njim ) ..pa bi mu stalno na zlicicu davala vodu..

iz case s kljunom se uspije lijepo napit, mada mu dajem pomalo da se ne zagrcava.. i zgodna mi je ta casa kad smo vani, inace bi mi trebao cijeli ormar robe da ga presvlacim

ali, nastavit cu ga uciti da pije iz normalne case, malo po malo..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da je bolje odmah preći na čašu i žličicu. Pogotovo ako je dijete dojeno i nije upoznalo bočicu, neće se snalaziti ni s onim kljunićima, tako bar kaže moje iskustvo.
    Jesi li pokušala s čašom? Uzmi jednu plastičnu i za početak stavljaj manje količine tekućine.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Kad im uopće počet davati te bočice/čaše?

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa
    Mislim da je bolje odmah preći na čašu i žličicu.
    zasto?
    ja sam tako krenula, ali maleni samo pere usta u casi, ne zna se napit..

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Spider Pig prvotno napisa
    Mislim da je bolje odmah preći na čašu i žličicu.
    zasto?
    ja sam tako krenula, ali maleni samo pere usta u casi, ne zna se napit..
    Pa, ja sam kupila te kljuniće za početak dohrane, ali prije svega dijete ih nije prihvaćalo. Osim toga, kasnije sam čula i da su teški za održavanje, znaju sakupljati gljivice i čak da dođe sve crno ispod tih kljunića (to bi se rješilo ako bi se redovito rastavljali, čistili i sušili, ali se često bočica zaboravi s tekućinom unutra). Meni je ispalo jednostavnije davati tekućinu žličicom, a davala sam i i šalicu s malo tekućine djetetu da malo sama eksperimentira, naravno uz nadzor. A i maloj je tako bilo draže (imala je dugo vremena baš fiksaciju na šalice ).

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mislim da je bolje odmah preći na čašu i žličicu. Pogotovo ako je dijete dojeno i nije upoznalo bočicu, neće se snalaziti ni s onim kljunićima, tako bar kaže moje iskustvo.
    Jesi li pokušala s čašom? Uzmi jednu plastičnu i za početak stavljaj manje količine tekućine.
    E pomikaki potpis ko kuća

Trenutno sam u ludoj fazi gdje istražujem kako da se L par malo napije vode i osim žlice ništa drugo ne dolazi u obzir.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sada je ljeto, treba dati djeci čaše pa nek' se uče i polijevaju, neće se razboliti.

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

mi smo sa dohranom i sa pijenjem vode zapoceli sa 6 mjeseci. tada sam kupila jedino plasticne zlicice (nemamo ni bocice, ni dude.. )
    i bas mi se svidjela ideja da ga ucim pit iz case, pa da sto manje rekvizita moramo nositi sa sobom kad nekud idemo. jos sam pomislila kako je dobro sto ljeto pocinje- idealno vrijeme za uciti jesti, piti..

medjutim, ucinilo mi se da on ne popije nista iz te casice, a sa zlicicom i vodom bi se igrao do prekosutra - malo polize, malo ulije sebi za vrat, malo popije... pa tako iznova..

tek sam prije par dana kupila bocicu s kljunom, jer sam mu do sada par puta nosila vodu vani u onoj obicnoj plasticnoj, a mislim da one nisu dobre ni za nas odrasele (ne bi ih trebalo koristiti vise od 1-2 puta..), tako da sam svakako morala kupiti nekakvu kvalitetniju visekratnu plasticnu bocicu.
    a njemu se bas svidja malo popije, malo se posprica s vodom pa se razveseli, malo ju grize, lize.. za sada mu je to, pored daljinskog, omiljena igracka

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mi smo se mučili i s bočicom (od koje sam najbrže odustala) i s čašom s kljunom i s običnom čašom... dok nisam kupila janu sa sportskim čepom
    kad sam joj to dala frajerica je potegnula kao da oduvijek pije vodu iz boce

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Moja Vita pije iz čaše s kljunom, bez ikakve frke je to svladala odmah čim ju je primila u ruke s nekih 7 mjeseci. Pijenje iz čaše joj nikako ne uspijeva, cijela se smoči, a ne popije ništa. E sad, vjerojatno je moja greška što joj čašu nisam ponudila prije nego "kljunku", a sad nije zainteresirana. Ali ne zamaram se time, naučit će ona.

OT, Spider Pig, i mojoj balerini je daljinski najdraža igračka, razbila ga je totalno

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj anilokin prvotno napisa
    mi smo se mučili i s bočicom (od koje sam najbrže odustala) i s čašom s kljunom i s običnom čašom... dok nisam kupila janu sa sportskim čepom
    kad sam joj to dala frajerica je potegnula kao da oduvijek pije vodu iz boce
    e da! ona mala jana od 2 dl je super. ja sam ju isto kupila par puta. ne izlazi prebrzo na onaj cep, i bas je zgodna! a i onaj cep je dobar za masiranje desni

jedino me muci, ko sto sam vec spomenila, da se te bocice ne bi smjele koristiti vise puta. a voda u njima se sada brzo ugrije, pa bi ih trebala kupiti cijeli vagon :/

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj od 5 mjeseca pije iz čašice. Prvo je toga bilo više vani nego u ustima, ali od nedavno popije gotovo sve bez prolijevanja.
    Zagrcne se jer brzo pije pa se naguta zraka, ali kada primijetim da se zaletio, malo mu zadržim čašicu dok se ne "skulira" pa krenemo opet.

Pije iz one čašice za žestice

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj Shireen prvotno napisa
    ha-ha da casa za zestice!
    moj pije iz one male za kavu

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I ja moram potpisati pomikaki, na casu s kljunom probao je piti svega par puta, a onda je pametno mamino zavitlalo casu skupa s kljunom na pod . Otada mu da jem piti na casu tako da skinem poklopac s kljunom. Sam poklopac dosta mu je interesantan (grize ga kad mu idu zubi, ili za kljun ili za rub kad ga drzi k'o frizbi), ali pije iskljucivo iz case ili Jane Junior (kad smo vani). Dajem mu max. 2 dana istu bocicu, ako nije na toplom.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Spider Pig prvotno napisa
    ha-ha da casa za zestice!
    moj pije iz one male za kavu

Originalno!!!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nama su isto kafene šalice bile zakon.
    Zapravo joj je krenula fiksacija na šalice još od trećeg mjeseca, tako da je par mjeseci vježbala "na prazno", davala sam joj neke šalice koje nisu izgledale kao da će se lako razbiti da malo vježba. Pa kad smo počeli s dohranom i dodavanjem tekućine već je bila iskusna koliko to može biti dijete od pola godine... S 1 - 1 i pol godine već je u kafiću pila "kapućino" (pitala bih za nju malo mlijeka s pjenom pa bi sjedila meni na koljenima i srkala iz svoje šalice, a onda pažljivo odlagala na tanjurić - publika je bila oduševljena)

Shireen avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Naravno, potrudit ćemo se da se u budućnosti sadržaj čašice ne promijeni u rakiju ili nešto sl. Ne bih baš htjela da me kasnije okarakteriziraju kao mamu koja je svoje dijete učila piti (alkohol) od malih nogu!

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moja pije iz čaše iz kakve i sama pijem i dobro je uhvatila. Ispočetka je išla kao "udisati", no sad to više ne radi. Polije se tu i tamo, no ne smeta. Katkad joj dajem i na žličicu.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja sam probala dati L piti iz malene čaše za kavu i moram se pohvaliti da nam je do sada (osim žlice) još najbolje prošlo :D

Suncem.m. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Moj L kad je žedan pije iz svega (kljunašica za vani i čašica za žestu doma naj češće).
    Iako mu je zadnje vrijeme baš draga kljunašica.
    A svaki dan je perem u mašini baš zbog straha da se ne nakupe gljivice.

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pocela sam mu davati vodu sa 5m, leto je, a kilica nam ne fali Probali malo pre toga malo na kasicicu, kad su vrucine, ali mu je voda bila bljaaak! Sad mu je voda bas fora probala sam casu sa kljunom, nije umeo. Probala sam jedanpu i flasicu, i pio bez problema, ali meni djavo nije dao mira, dok nisam probala casu! Svi su bili protiv: zagrcnuce se, mali je, itd... Ali njemu je bas super! Jos uvek bar pola prolijemo

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tako kaže i moje iskustvo kad sam vidjela da joj i nisu bas nes ti kljunici, zaljucila sam da je i bolje tako i sad pijemo na casu ili iz bocice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •