Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: mp3, mp4, ipod...koja je razlika?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno mp3, mp4, ipod...koja je razlika?

Daniel mi slijedeći tjedan slavi 9. rođendan i dijete bi mp4. Meni ok ali gledam malo i ne kuži kakva je razlika između mp3, mp4 i ipod-a

Ima li kakva dobra duša da bi mi objasnila i možda preporučila šta i kako i gdje kupiti?

Što imaju vaši klinci?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja isto nemam pojma kakva je razlika, no mi smo frendici kupili mp4 na savjet prodavača.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo, ukratko najosnovnije o playerima:

MP3 player ti reproducira samo audio datoteke. Dakle, može samo slušati glazbu ili što već ima snimljeno...
    MP4 player uz audio reprodukciju može reproducirati i video, dakle, može si nasnimiti video-clipiće, video-spotove... Uz player dobiješ CD sa softwareom, kojim konvertiraš datoteke iz formata u kojima ih imaš (ili skineš s neta) u format koji "razumije" player.
    Ipod je Appleova marka playera. Ovisno o tipu i izvedbi, neki mogu reproducirati video, a neki ne... Trgovac će ti objasniti.
    Danas već postoje i tzv. MP5 playeri, koji "razumiju" masu različitih audio i video formata, pa nema potrebe za konvertiranjem.
    Kod izbora mp4 playera preporučljivo je odabrati što je moguće veći display.
    Također, ja preporučam, ako postoji izbor, radije odabrati onaj model koji ima i utor za dodatnu memorijsku karticu (micro/mini/ SD).

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

neki od MPova imaju i zvučnike, tako da možeš sluštai muziku i bez slušalica, ako ti to nešto znači

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ok, a razlika sa I-podom?

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U pravu si, Rahela, većina današnjih playera ima integrirani zvučničić za slušanje bez slušalica.
    Za slučaj da ti se neki jaaako jaako svidi (iz tko zna kojeg razloga), a nema zvučnika, za kojim možda osjećaš potrebu, postoji jedno elegantno rješenje u obliku eksternog zvučnika. Ja sam si kupila baš jedan takav - realiziran je u formi torbice, u koju se može spremiti player. Kad ga želiš slušati, izvadiš ga iz nje, uštekaš kabelčić u player, uključiš zvučnik na ON i uživaš u omiljenoj glazbi, a bez slušalica u ušima...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala cure

Onda je ipak najbolja varijanta mp4 jer si može staviti filmiće. On je ipak još dijete pa ga te stvari vesele

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podižem temu
    Pliska što ste na kraju kupili?
    ja sam u sličnim dilemama, možda bi i mi kupili V za ročkas tako nešto, za sada je to samo možda
    ima tko kakvu preporuku?
    određenu marku, model?
    gdje je u Zg najbolje otići pogledati i kupiti?
    gdje je najbolji izbor i najpovoljnije cijene?
    koliko to uopće košta?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako kupuješ ipod - vlaška (kad ideš s iblerovog trga lijevo u vlašku, odmah na desnoj strani je dućan)... ubi me, ne znam broj, al vidi se apple... soma i pol otprilike, manji... ak crknu slušalice, to je oko 250...

ako doista želiš da ti dijete bude polugluho, ili da se pravi gluho kad mu ti nešto govoriš - svakako kupi nešto slično... po mogućnosti i mp3, i mp4, i ipod... i čekaj dok se jedan po jedan pokvare ...

usput, računaj na to da te spravice treba i napuniti određenim sadržajima, tako da ti sve vrijeme dok je "to" u životu - slijedi dopunjavanje sadržaja... kojeg na kraju ne želiš slušati, i preklinješ dijete da umjesto nakrcanog - stavi npr. zoricu brunclig, ili daru bubamaru... one su milozvučne u odnosu na to što se inače sluša..

a možda je zgodnije da kupiš kućnog ljubimca. manje vremena oduzima, i sigurno nije toliko štetan. ja čekam da odapnu i zadnji uređaji, al nikako... (to se koti, klonira, multiplicira, vrag bi ga znao koja je to rabota... )...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

soma i pol?

mislim da će to čekati bar 15 godina
    dok se sama zaposli
    nek si kupi od prve plaće

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

aleks, pogledaj si malo OVDJE. poredano je po cijenama, imaš točno prikaz koliko u kojem dućanu što košta.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tenx plashljivo_pile

možeš mi što od ovog preporučiti?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

e to pojma nemam

mislim, ja ti imam neki jeftini 2gb telefunken i šljaka ko vurica... tako da sumnjam da su ovi s prve stranice išta lošiji od njega

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Alex, prvo odredi koliko misliš potrošiti
    onda odluči hoćeš li mp3 ili mp4
    onda odaberi količinu memorije koja ti (joj) treba
    onda biraj neki model koji ti se u tim okvirima sviđa

kod nas je ovako: ja sam sebi kupila ipod
    a djetetu neki (no name) mp4
    (budući da je štetočina namjerno nisam htjela nešto dobro i skupo, a na mp4 me nagovorila, iako uopće ne koristi opciju gledanja i nasnimavanja spotova, nego joj služi isključivo za slušanje, dakle kao mp3)

nadam se da si izvukla pouku

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma za dijete od 8 godina i ne treba nešto divlje

a kako se to uopće puni?
    kako npr. mogu glazbu s CD staviti na to?

mada mislim da će ipak pričekati još 1-2 god. na takav poklon
    (ipak nećemo čekati njenu prvu plaću kad cijena ipak nije tolika da moram bubreg prodati da to kupim)

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Forkić ti napravila pravi ratni plan
    a kao da ja znam što je mp3, mp4 (ajde u sam skužila da mp4 ima i video)
    nemam pojma što je ipod
    a što ja znam koliko mi memorije treba?
    ti ja ličim na nekoga tko se u to razumije

a ja se bojim da će tvoj savršeni plan završiti tako da će ubrzo ipod biti u EK rukama

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mah, za osmogodišnjakinju ti je 2gb i previše

muziku prebacuješ s kompa - uštekaš mp3 u komp i c/p mp3 muziku na player. moj se recimo i puni tako da se ušteka u komp, ne trebaju mu baterije.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.nabava.net/cd-i-mp3-playe...b-rozi__259891

ovaj se rado kvari... već su dva crkla...

nisam kupila niti jednog (imam oba bubrega )... dobila na nagradnoj igri, a novi (drugi) nakon reklamacije... uljudno su nas zamolili da više ne reklamiramo kad odapne ...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •