Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Kako se dojena dvomjesečna beba može zaraziti od mame?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Kako se dojena dvomjesečna beba može zaraziti od mame?

Molim vas da mi pomognete.
    Ja sam bolesna od nedjelje. Danas (petak) je prvi dan da sam bez temperature. Bila sam kod doktora i kaže da je viroza, poslušao pluća i nek pijem puno čaja od kamilice, čak da ne pijem niti lupocet.
    Ja sam lupocet pila, max. 2 puta na dan kad bi mi temperatura bila iznad 38 i tankala sam se litrama čaja. Dojila sam normalno, čak i češće.
    Dr. mi je rekao da za malog nema nikakve opasnosti. I ja sam mislila da je tako jer dobiva antitijela preko mlijeka i zaštičen je.
    No međutim, noćas je dobio temperaturu 38,6 , pedijatar radi tek popodne pa sam zvala na Rebro (u zg sam) i rekli su da to nije jako visoka temperatura i nek se popodne javim svom pedijatru.

Kako sam ga mogla zaštititi? Možda sam trebala nositi masku?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda si ga ti zarazila, a možda je pokupio sasvim nešto deseto. Virusi i bakterije su svuda oko nas. Maska bi možda pomogla, no sigurno nije garancija da se ne bi dijete zarazilo (a i moguće je ne bi imala na licu 24h dnevno).

To što netko ima simptome bolesti, ne znači nužno da će se i druga osoba razboliti od toga. Zapamti da se čovjek može zaraziti i od na oko zdravog čovjeka tj. bez simptoma, čiji imuno sistem dobro hendla neku beštiju a drugi čovjek joj se neće uspjeti othrvati.

Nemoj si sada razbijati glavu Dijete će se još 100x razboliti u životu, i ti u principu nećeš moći napraviti ama baš ništa da to spriječiš. Bolesti su dio života, i nužne su za izgradnju imuno sistema.

Ta temperatura stvarno nije strašna. Neka dijete sisa što je moguće više (treba mu max tekućine dok je bolestan) i proći će sve puno brže baš zato što je dojena beba

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

tvoja su antitijela u njoj, prenesena tvojim mlijekom
    oni su kao dodatna obrambena snaga njenom tijelu koje će razviti i svoja antitijela

moja bi ti se razbolila nakon mene, skoro svaki put, ali bi imala temp (i preko 38 ) bez malaksalosti, i trajalo bi upola kraće nego meni
    jer je u mom mlijeku dobivala dodatne snage za obranu

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cure, puno vam hvala na tako brzim odgovorima.

Dok ne odemo doktoru, koliku temperaturu da mu skidam i kako?
    Mislila sam temp veću od 38,5 mjerenu u guzi i to sa pola lupocet čepića od 120mg.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ti ne bih savjetovala čepiće.. rađe sirup. Neznam, too much su mi čepići, mi smo uvijek koristili sirup.

Ni u guzi nikad nismo mjerili temperaturu (kao što vidiš, nije mi ok da išta guram djetetu u guzu ), mjerili smo ispod pazuha. Lijepo se da izmjeriti dok sisaju. I tu smo se vodili s tom 38,5.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo vidiš. Ja i svojoj starijoj uvijek mjerim ispod pazuha. I njemu sam noćas i jutros mjerila ispod pazuha dok sisa isto bez ikakva prroblema. Tad je imao 38,6.
    Ali mi je danas ova preko telefona s Rebra rekla kako se djetetu od dva mjeseca ne može izmjeriti temperatura ispod pazuha, u stilu da to ne vrijedi već samo u guzi A ni meni nije drago gurati mu toplomjer u guzu kad mu mogu bez problema izmjeriti ispod pazuha.

Sirupa nemam nego Ibuprofen koji mi se čini prejak pa sam mu stavila nešto manje od pola čepića.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

to je beba od dva mjeseca.
    ja ne bih ništa na svoju ruku i svakako bih otišla doktoru.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo nas vratili smo se od doktora.
    Nije gripa nego viroza i nadamo se brzom prolasku.

Kaže da kad su mame bolesne, dojena djeca se obično ili othrvaju bolesti ili ih puno lakše i brže prebrode
    Maska ga ne bi spasila jer ju je nemoguće nositi 24 sata na dan, pogotovo ne spavati s njom a i kroz nju virusi mogu proći.
    Najbolje je zapravo ostati zdrav ko može, jer možemo probati zaštititi bebu dok smo bolesne ali garancije da se neće razboliti nema.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Samo dojite i dalje, onoliko cesto koliko mu pase, to mu je najbolja pomoc i lek.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •