He he he... ovo su i moji radili!krumpiric prvotno napisa
Doma nije bilo, pa su tako prek ljeta kod baka (i jedne i druge) otkrili hrenovke, poli salamu i slično... I danas je slično. Ali moram reći da su moji tak kod baka naučili jesti i grah-zelje i sarmu i ričet, pa nije svako zlo za zlo!
A kaj se tiče večera - ja sam počela raditi kad je stariji imao tek malo više od 2 godine. Kuhala sam navečer za drugi dan i djeci davala to skuhano za večeru (omiljene stvari i danas su ćufte, špinat, varivo od korabice, JUHE (od jednog oslića, paradajzova, juha od kopra, od griza, od špinata, od povrća), kuhana piletina, tjestenine razne... I tako smo jednim udarcem rješavali i njihovu večeru i naš ručak. Obožavali su (i dan danas) kuhane štrukle, knedle sa šljivama, krokete od krumpirovog tijesta, bučnicu, zlevanku itd. Palentu također, ali na uha im je izašla jer JA to obožavam.
Tu i tamo (kad nas je baš volja) pojedemo pršut i špek radije nego salamu. Suhomesnate proizvode jedemo i dan danas uglavnom samo na ljetovanju. Isto vrijedi i za linoladu (ali to jede mm, djeca više cijene domaće pekmeze). Djeca su nekako to u glavi povezala i kad u trgovini vide takvu hranu, znaju reći "to ćemo na ljetovanju jesti".