Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 117 od 117

Tema: UZV mjere

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Drage moje evo mene u brizi, danas sam 37+5 i UTZ pokazuje manju glavicu za tri tjedna ostali parametri su OK, doktor kaže da beba ima duguljastu glavicu mooooollim vas vaša iskustva, po forumu čitam da se mame "žale" na velike glave svojih bebica ,nisam naišla na manju glavicu

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ne vjerujem tom uzv baš uvijek, i doktor mi je zadnji puta rekao kad ga je radio, da je to samo aparat na temelju kojeg oni "procjenjuju" nešto, i znam da mogu dosta fulat, tako da ne možeš stvarno ništa sigurno znati dok beba ne dođe na svijet.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Grizem nokte i jedva čekam porod pošto sam u "grču" i strahu. Umjesto da uživam u išćekivanju ja se budim i liježem sa onim što mi je dr. napisao u trudničku knjižicu-dolihocefalija (izdužena glavica). Sada sam 38+1 i pokušavam pozitivno razmišljti ali sam općenito u bedu. Nadam se da će se još netko javiti sa svojim iskustvom

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Pozdrav cure, 35+1 tjedan nam je, jucer sam bila pregledu i moj me dr.poslao u bolnicu na dodatni pregled jer kaze da mi je beba manja nego bi trebala biti za par tjedana. Bila sam na pregledu u bolnici i opet dr.kaze da jeste beba sitnija, ima manju glavicu kao i sve ostalo. I ja sam sitna i trbuh mi uopće nije veliki, svi se čude kada kažem u kojem sam tjednu. Ali kad je dr.cuo da mi je muž visok 195 cm onda raširio oči. Tako dođem ja i do trećeg dr., stavi me na CTG, to je uredno hvala Bogu, ali on maše glavom i pipa mi stomak, kao "šta ćemo sad?", ko da ja znam mislim u sebi šta ćemo sad . Tako da me naručio opet sutra na CTG.

Čitala sam da u takvim situacijama mogu prijevremno porodit ženu ako vide da beba nema dovoljno mjesta za razvoj.

Ne mogu vam opisat kako se osjećam od jucer. Molim da podijelite slicna iskusta sa mnom drage moje.

Su1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ne moras ni opisivati osjecaje, u potpunosti ih razumijem..38+5tt, ocekivali veliku bebu, odjednom sumnja na zastoj, al ok, moze proci po mojoj racunici termina(imala sam implantacijsko pa znam otprilike da ce beba kasniti oko tjedan dana). Jedan dan nam kazu manja glavica, dr put aj sve kao ok, manja je beba..Danas je manja ali oseg abdomena je upitan....I sve si ja to pokusavam rezonirat u skladu struke, al osjecaji me gadno obuzimaju i vise ne znam sto da mislim.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj Platica prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav cure, 35+1 tjedan nam je, jucer sam bila pregledu i moj me dr.poslao u bolnicu na dodatni pregled jer kaze da mi je beba manja nego bi trebala biti za par tjedana. Bila sam na pregledu u bolnici i opet dr.kaze da jeste beba sitnija, ima manju glavicu kao i sve ostalo. I ja sam sitna i trbuh mi uopće nije veliki, svi se čude kada kažem u kojem sam tjednu. Ali kad je dr.cuo da mi je muž visok 195 cm onda raširio oči. Tako dođem ja i do trećeg dr., stavi me na CTG, to je uredno hvala Bogu, ali on maše glavom i pipa mi stomak, kao "šta ćemo sad?", ko da ja znam mislim u sebi šta ćemo sad . Tako da me naručio opet sutra na CTG.

Čitala sam da u takvim situacijama mogu prijevremno porodit ženu ako vide da beba nema dovoljno mjesta za razvoj.

Ne mogu vam opisat kako se osjećam od jucer. Molim da podijelite slicna iskusta sa mnom drage moje.
    Ovo kao da sebe citam
    I mene su isprepadali, premala glavica, mali opseg trbuha, pocetni IUGR, ctg svaka dva dana... Ja van sebe!
    Na kraju rodila dijete savrsenih mjera!
    3350, 50 cm.

Frendicu stavili na dijetu jer joj kao beba preogromna, na kraju rodila dijete 2780!

Zakljucila sam da ne vjerujem u UZV!

Ako je sve drugo ok, uzivaj u ovim zadnjim tjednima i pokusaj sto manje brinuti!

Ponekad stvarno mislim da nam je bilo bolje bez sve te silne aparature!

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Na brini. Meni isto u 35tt iugr asimetricno. U bolnici bila 4 tjedna. Porodili me prije. Pratili na ctgu 3x na dan. Dok su otkucaji bili malo problem isla sam na inducirani. To je bilo u 39tt. Rodila sam bebu 48cm i 2680g. I ona je samo cijela bila sicusna. Nikakav zastoj. Al bolje da te prate. Ipak se radi o bebici. Al ne brini. I mene su isprepadali bezveze

Platica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala vam cure puno na javljanju...
    I danas sam bila na CTG-u i sve je ok, dr. mi predviđa porod prije termina, po njemu tezina bebe nije bas tako mala jer procjenjuje se na 2200-2300 gr. sto je imeni utješno za 35-ti tjedan. Rekao je da vidim s mojim ginekologom da li bi me on hospitalizirao, i ako bi, to je samo zbog CTG-a da se prati... Eto, u ponedjeljak idem do svog dr.-a pa vidit ćemo šta on misli. Inace sam se umirila, sve je u Božjim rukama.

Hvala još jedno drage moje

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mene zanima ,buduci da mi gin.nije nista konkretno rekao da li su te mjere u redu (ja sam u 34+4t.t)
    Bpd 8,66 -33tj
    Fl 6,47 - 33
    ako se itko razumije,
    Hvala!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ti si u 34 tjednu a mjere su ti za 33 ja bi rekla da je to u redu, da nije nešto u redu ginić bi ti već rekao, ne brigaj i uživaj

allie.rock avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

A valjda..
    Hvala

sarasvati avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Apsolutno u redu! Odstupanja su normalna, to su samo procjene. Bitno je da kontinuirano beba raste. Allie.rock, uživaj, koliko je to moguće, u finalu!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

pronašla sam temu pa malo, onako uplašena preranim porodom gledam dimenzije sa ultrazvuka. Koliko na vašim slikama pišu +- dana s obzirom na stvarne tjedne trudnoće?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Meni je po zadnjem uzv a 9 tjedana odgovaralo točno danima, ali zna to varirati po dva tjedna

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    pronašla sam temu pa malo, onako uplašena preranim porodom gledam dimenzije sa ultrazvuka. Koliko na vašim slikama pišu +- dana s obzirom na stvarne tjedne trudnoće?
    Zavisi u kojem si stadiju trudnoće.
    U početnim tjednima i mjesecima, odstupanja su najmanja i radi se eventualno o danima.
    U zadnjem tromjesečju, odstupanja mogu biti značajna.
    Moj prvi, a i drugi dječačić su oko 32 tt na 99 percentili po mjerama, tj. 2-3 tjedna u plusu.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ok
    moj Veliki dečko je u s 32tt u plusu po mjerama 21dan - tri tjedna. Mjerila dva doktora na tri različita uređaja. Ne moram se brinuti male porođjajne težine i da rodim u 35tt.

vjerujem u bolje sutra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj allie.rock prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima ,buduci da mi gin.nije nista konkretno rekao da li su te mjere u redu (ja sam u 34+4t.t)
    Bpd 8,66 -33tj
    Fl 6,47 - 33
    ako se itko razumije,
    Hvala!
    ti si u 35.tt
    vjerojatno je bilo kasnije zacece, pa zato i odstupanje na uzv
    tako je i kod mene...po mengi 31tt, a po uzv 29tt

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke