Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: zobene pahuljice

  1. #1

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    52

    Početno zobene pahuljice

    Kako da ih napravim? Kupila sam one sitnije, ali trebaju se oko 6, 7 min kuhati, a ne znam s čim. S vodom ili s adaptiranim mlijeko? Smije li uopće beba od 10 mjeseci zobene? Pomognite meni neiskusnoj...

  2. #2
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ja ih uopće ne kuham. prelijem ih vrućom vodom, pokrijem i ostavim nekoliko minuta. ako ih ipak želiš skuhati, voda je sasvim ok.

    sa 10 mjeseci ih svakako možeš dati - kod nas su na jelovniku od uvođenja glutena. ujutro ih kombiniram ih s voćem, a nakon godine dana za večeru dodam i jogurta.

  3. #3

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    52

    Početno

    Ali dodas i mlijeko nakon sto se smeksaju? Oprostite meni smotanoj, prije nego sto sam se udala nisam znala ni jaje ofrigat. I zasto nakon godinu dana jogurt, sta nije i jogurt dopusten, moj ga jede svaki dan? I ja cu mu unutra naribat voce!

  4. #4
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ne, ne dodajem mlijeko. dojimo, nisam se nikad izdajala da bih dodavala mlijeko u kašice.

    griz od raži, pira, ječma, kao i palentu, također kuham na vodi.

    dakle, kombiniram žitarice s voćem ili povrćem.

    jogurt - nisam smatrala da je potrebno dodavati mliječne proizvode uz silno dojenje. tako da sam jogurt i sir ponudila tek oko godine dana kao dopunu večeri ili pak doručku kod bake. no, to su sve male količine.

  5. #5
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    btw, pridržavala sam se ove tablice:

    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...er=asc&start=0

    Mliječni prozvodi
    1. svježi kravlji sir, skuta (11 mj.)
    2. jogurt, kiselo mlijeko (11 mj.)
    3. vrhnje (12 mj.)

  6. #6

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    52

    Početno

    Da, vjerojatno bih tako i ja da dojim... Ja mu to vec sve dajem da nadoknadi sto ne dojim... iako se to ne moze nicim zamijeniti. Hvala na savjetu

  7. #7
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    u tom slučaju, mislim da je ipak bolje skuhati žitarice na vodi pa naknadno dodati mlijeko koje dijete inače pije. ako ne želiš mliječni obrok, kombiniraš samo žitarice pripremljene na vodi i voće.

  8. #8
    Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Sydney / Zagreb
    Postovi
    2,042

    Početno

    Ja ih kratko prokuham u rižinom ili zobenom mlijeku. I dodam voće.

  9. #9
    sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,088

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    u tom slučaju, mislim da je ipak bolje skuhati žitarice na vodi pa naknadno dodati mlijeko koje dijete inače pije.
    Zasto?

  10. #10
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    pretpostavljam da bi se kuhanjem izgubilo nešto iz mlijeka, zar ne bi?

  11. #11
    maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    Lokacija
    bih
    Postovi
    178

    Početno

    zobene pahuljice dajem s jogurtom
    meni nije neki ukus, ali djecak to jako voli

  12. #12

    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    52

    Početno

    Neki dan sam svom klincu prvi put dala zobene, bez mlijeka, s voćem, i sve je smazao! Danas sam kombinirala voće, zobene i jogurt. Mljac!

  13. #13
    Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    3,816

    Početno

    Moja ima 7,5 mjeseci.
    Danas krećemo s glutenom (griz od pira).
    Mogu li joj, prođe li gluten dati odmah zobene pahuljice???
    I koje da kupim??? :?
    Nisam baš vješta s žitaricama, pahuljicama i sl.

  14. #14
    Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    3,816

    Početno

    Ma pročitala sam da mogu ići odmah zobene, ali eto, pitam

  15. #15
    sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,088

    Početno

    Mi koristimo Alnaturine iz dm-a, imas sitne i krupne, mi uzimamo sitne. Jako su brzo gotove. Isto tako ti budu i prosene pahuljice, ista firma i isto fine!

  16. #16
    sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,088

    Početno

    Mi koristimo Alnaturine iz dm-a, imas sitne i krupne, mi uzimamo sitne. Jako su brzo gotove. Isto tako ti budu i prosene pahuljice, ista firma i isto fine!

  17. #17
    luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    1,313

    Početno

    Citiraj sonata prvotno napisa
    Mi koristimo Alnaturine iz dm-a, imas sitne i krupne, mi uzimamo sitne. Jako su brzo gotove. Isto tako ti budu i prosene pahuljice, ista firma i isto fine!
    Mi isto ovako.
    Mrvicu ih prokuham u vodi i dodam zgnječenu bananu ili naribanu jabuku. Ili ponekad napravim s jogurtom, ali ovako s voćem su joj draže.

  18. #18
    Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    3,816

    Početno

    ...a zobena kaša???
    Ja bi rađe to nego pahuljice :/
    Mislim da je netko spominjao Severove.

  19. #19
    sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,088

    Početno

    Ne znam za zobenu kasu, ja sam kupila jecmenu i tu nema k od kase. Bas sam jedan dan dugo kuhala da vide hoce li se "raskasiti" mdjutim bas ostane nekako zilavo :/ Mozda sam nesto krivo radila

  20. #20
    Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    3,816

    Početno

    Meni su za ječam rekli da ga treba obvezno namakati cijelu noć.
    Valjda to već znaš

  21. #21
    tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    ZD
    Postovi
    2,297

    Početno

    da se i ja nadovežem na zobene...

    Ja sam svom malom davala od 8. mjeseca kašice od suhih šljiva, marelica i zobenih pahuljica.
    Inače bih kupovala zobene one iz Konzuma i to meke (imaju 2 tipa- tvrde i mekane).
    1 žlicu veliku zobenih pahuljica, 2-3 suhe šljive, 2 suhe marelice , prokuhala bih s malo vode (vode toliko da sve pokrije u zdjelici, pa još malo povrh toga jer pahuljice nabubre), čim prokuha isključila.Kad se ohladi, smiksala bih s jabukom, a dodavala bih u to i bananu i krušku, ocisno o sezonskom voću.

    Moj M. je od 4. mjeseca imao užasnih problema s probavom, ne bi kakao po 10-15 dana, a s uvođenjem dohranje kakanje je postala noćna mora, stolica mu je bila užasno tvrda. Kako je to bila jesen i nevelik izbor sezonskih namirnica koje bi otvarale, pale su mi napamet te suhe šljive i zobene pahuljice.

    Otad mu je probava postala uredna- po 2-3 put dnevno, i takva je ostala i do danas, kad vše ni ne jede te kašice.

  22. #22
    sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,088

    Početno

    Citiraj Pepita prvotno napisa
    Meni su za ječam rekli da ga treba obvezno namakati cijelu noć.
    Valjda to već znaš
    Palo mi na pamet al nisam probala. Thanks!

  23. #23
    ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,035

    Početno

    Citiraj sonata prvotno napisa
    Ne znam za zobenu kasu, ja sam kupila jecmenu i tu nema k od kase. Bas sam jedan dan dugo kuhala da vide hoce li se "raskasiti" mdjutim bas ostane nekako zilavo :/ Mozda sam nesto krivo radila
    da i ja sam se zeznula zbog imena "kaša"
    suhu nekuhanu žitaricu možeš staviti na ugrijanu suhu tavu, malu ju prepržiti dok ne počne puckati, i zatim samljeti u mlincu za kavu. od toga u sekundi napraviš jako fini griz a cijeli postupak je daleko kraći od čekanja da se cijelo zrna skuha, pa šta onda s njim...

  24. #24
    sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Osijek
    Postovi
    1,088

    Početno

    Super zvuci, jedino nemam mlinac za kavu

  25. #25
    Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    3,816

    Početno

    Citiraj ivy prvotno napisa
    Citiraj sonata prvotno napisa
    Ne znam za zobenu kasu, ja sam kupila jecmenu i tu nema k od kase. Bas sam jedan dan dugo kuhala da vide hoce li se "raskasiti" mdjutim bas ostane nekako zilavo :/ Mozda sam nesto krivo radila
    da i ja sam se zeznula zbog imena "kaša"
    suhu nekuhanu žitaricu možeš staviti na ugrijanu suhu tavu, malu ju prepržiti dok ne počne puckati, i zatim samljeti u mlincu za kavu. od toga u sekundi napraviš jako fini griz a cijeli postupak je daleko kraći od čekanja da se cijelo zrna skuha, pa šta onda s njim...
    Vidiš nije ni ovo loše.
    Kombinirat ću kad doe vrijeme ječma

  26. #26
    Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007
    Postovi
    3,816

    Početno

    doe=dođe

  27. #27
    tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    934

    Početno

    mljac za ovaj savjet gore! mislim da znam što večeras kuhamo za večeru!!!

  28. #28
    gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,154

    Početno

    ja našla u golom kuharu super recepte za zobenu kašu, i odlučila isprobati.
    po receptu se zobene pahuljice trebaju kuhati par minuta da se dobije glatka kaša. ja kuhala duuugo, ali glatku kašu nisam dobila.
    prvo sam na sebi isprobavala, okus je odličan. radila s bananom, makom i cimetom, listiće badema nisam imala pri ruci.
    baš ću probat s namakanjem.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •