Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Svrbez u trudnoci

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Svrbez u trudnoci

Bok cure.
    Nigdje ne uspijevam naci nista o tome, a sada me vec poprilicno izludjuje.
    Naime, u 21.-om tjednu trudnoce sam i zadnja 3 dana me izludjuje neopisiv svrab potkoljenica(najvise) i podlaktica. Nema crvenila, nema osipa, nista samo SVRAB!
    Prije trudnoce mi se to znalo dogoditi ponekad nakon tusiranja i proslo bi nakon par minuta, ali ovo sada je neizdrzivo. Traje stalno, razlicitog intenziteta, sinoc nisam oka sklopila koliko me svrbilo.

Cula sam da u trudnoci taj simptom moze biti povezan sa nekim promjenama u radu jetre.
    Da li netko zna nesto o tome, ima isto iskustvo?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Re: Svrbez u trudnoci

Evo da se pridruzim ovom problemu.

Ovu noc me oko 2 sata probudio uzasan svrbez potkoljenica i osip je izgledao jako cudno. Imala sam hrpu tvrdih otoka na kozi, kao da me izbola hrpa komaraca samo nije bilo crveno. Znam da nisu komarci jer bi morala imati cijeli roj u sobi, a nisam vidjela ni jednog. Uspijela sam nekako zaspati i kada sam se probudila noge su bile glatke kao da niceg nije bilo.

Ja inace imam neurodermitis koji mi se malo sredio u trudnoci, ali tako nesto jos nisam imala.

Ne kuzim da li sam nesto pojela ili je nuspojava od geonistina (jucer sam stavila trecu tabletu)?

Moram li zbog toga kod doktora i kojeg? Opce prakse, ginekologa ili dermatologa?

Sad sam 19. tjedan trudnoce.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Re: Svrbez u trudnoci

Citiraj lane prvotno napisa
    Cula sam da u trudnoci taj simptom moze biti povezan sa nekim promjenama u radu jetre.
    Da li netko zna nesto o tome, ima isto iskustvo?
    Upiši u pretražnik KOLESTAZA, dosta smo pisale o tome.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala ti, nasla sam sve. Cula se s doktoricom, bila na vadjenju krvi za jetrene probe i cekam nalaz pa cu vidjeti sto dalje.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

samo mala pripomena - od doktora vam vise manje nitko ne zna puno o svrbezu u trudnoci i dosta se ogradjuju (ja obisla 3 hitne)da ne bi nesto krivo rekli. meni su pomogli samo dermatolozi na Salati, oni su fakat strucnjaci, treba im minuta da dijagnosticiraju

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

dodatak - "pomogli" je relativan pojam, stvarno me izlijecila homeopatija

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno ..

pozdrav tetama..
    dal ste osipane sitnim prištićima kao da su vas kumarci izjeli..ja jesam..
    pijem dabroston..sad dal je to reakcija na njega..neznam.. nezna nit moj ginić,dao mi kalcij da pijem i to je to pa da vidim.. kozice nisu jer sam ih imala..
    neki čudan osip i svrbi za poludit..a inače nisam sklona alergijama.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

pomazu oblozi od octa (pola octa pola vode, smrdi cijeli stan)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ja nisam osipana, dakle po kozi nema nikakvih vidljivih promjena....samo opaki svrbez.
    Jucer sam bila na vađenju krvi za jetrene probe i nalaz je uredan tako da je dr iskljucila kolestazu. Spominjala je nekakvu preosjetljivost zivcanih zavrsetaka zbog jace cirkulacije pa je ili to ili osjetljiva koza. Rekla je da uzimam kalcij i plibex.
    Ne znam, danas cu kupiti neke kremice ex-omega tako nesto, za iritacijama sklonu kozu pa cu probat s tim barem ublaziti svrab jer za ovo drugo nema posebnog lijeka.

ivy ako mozes navesti kaj je tebi tocno pomoglo. Volim i homeopatiju i neke stvari kod djeteta sam s tim rijesila pa da probam.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

meni je primarijus na Šalati dijagnosticirao PUPP - tipična trudnička bolest. dao mi je kortikosteroidnu kremu (veli, znam da nije dobro za bebu, ali sta cete... :? )i dimidril. Kad sam čula šta mi je dao, otišla sam kod homeopatice i ona mi je dala tabletice (ne znam točno koje) od kojih mi je odmah bilo bolje. Kortiče i dimidril nisam ni probala. ok jesam jedan dimidril prvu noć. da preživim

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

lane, ja sam imala opaki svrbez svuda po tijelu a najvise po ledjima negdje od 10 do 15 tj.trudnoce. Nisam nocima mogla spavat koliko sam se svrbila. I kod mene su sumljali na kolestazu ali ju je krvna pretraga odmah iskljucila. Odjednom je svbez prestao naglo kako je i doso. Nisam nikad otkrila uzrok ali mi je zanimljivo to sto bi i mene kao i tebe prije trudnoce nekad zasvrbila koza nakon tusiranja i to isto najvise po ledjima. Ja sam probala isto sa Aderminom Exomegom jer sina mazem njome od rodjenja (ima dermatitis) ali nije mi pomogla.
    U svakom slucaju zelim da ti sto prije svrbez prestane ( i drugim curama naravno) jer znam kako je to

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Danas mi je dr dijagnosticirala Pruritus in graviditatem. Nema neke pomoci osim zavezati ruke na ledja i ne cohat se previse. Nadam se da nece trajati do kraja trudnoce jer cu ispalit na zivce.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo ako će nekom trebati,uriage krema za pruritis je jako dobra i puno mi je pomogla.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •