zanimaju me preporuke za zgodne plaze u istri, posebno oko pule...koje su pogodne za djecicu (3 god). hvala!
zanimaju me preporuke za zgodne plaze u istri, posebno oko pule...koje su pogodne za djecicu (3 god). hvala!
Isto pitanje, s time da ja ne ograničavam područje.![]()
Bit ćemo u središtu, pa mi je svejedno na koju stranu me uputite, Poreč ili Rabac, same difference.
Naime, iako oduvijek ljetujem u Istri, nisam dosad trebala baby-friendly plažu, a k tome još i dog-friendly![]()
Pod baby friendly naravno mislim-hlad i lijep ulaz u more.
Gracias![]()
oki,mi isto smo put istre i dobih neke upute no,valjda ce se upuceniji javiti s prijedlozima i uputama..cekam i ja![]()
ja bih vam u Puli predložila plažu na Verudeli ispod Umbrele, bijeli kamenčići i hlad 10 m od obale, jedino što hlada nema jako puno pa bi trebalo doći ranije
i mi ćemo u taj hlad ovo ljeto :D (inače se kupamo na obližnjim stijenama).
e da, kažu mi da je za dijecu lijepo i u Valbandonu (između Pule i Fažane), ali tamo sam zadnji put bila kad sam bila mala pa :?
Danchi, puno hvala....bas sam neki dan cula za Valbandone, a sada sa tvojim glasom je potvrdeno- moramo isprobati.
Verudelu znam, pa cemo i mi u taj hlad.
ja sam se tamo kupala kao malena.......predivnih li uspomena.......ah Pulo moja
![]()
rabac ima lijepu plažu, ali kako tad kad sam bila nisam imala bebača nisam upamtila da li ima neke hladovine.....
Valbandon i Umbrela, preporučam u lipnju i rujnu, dok su to u srpnju i kolovozu prenapučene plaže sa zamućenom morskom vodom od milion ljudi što se tamo brčka... :/
Preporučam plaže (okolica Pule) u Premanturi i Ližnjanu (Marlera), a od Medulinskih Kažela. U Puli možda Valovine, iako je tamo samo jedna lijepa plaža za djecu (kod Galebovih stijena), ostale su više stjenovite.
Ipak najdraže su mi plaže na Brijunima... što ću kad´ sam skromna...
![]()
Vrsar ima lijepe plaze, kad se od crkve spusta dole, ima par lijepih uvalica sa hladom odmah do vode; druga strana (prema Koversadi) je sad uredjena, ali isto je hlad odmah kod vode.
Porec - hlad kod vode cete naci u sumi Naftaplin, odnosno kad se od suda ide prema hotelu "Diamant", i sve dalje - cijela rivijera prema Zelenoj laguni je takva. Plaze su mahom uredjene, znaci uglavnom kamene ploce, ali zna se naci i pokoja uvalica sa sljuncicima.
U drugom smjeru - plaza ispod hotela Zagreb - hlad je malo udaljeniji od vode, ali je sljuncano i ulaz u vodu je postepen.
Otok sv. Nikola prekoputa Poreca - poslije pristanista, kad se krene prema svjetioniku, ima sljuncana plaza koja je popodne u hladu; s druge strane otoka, prema pucini, su uglavnom divlje plaze.
Rovinj - otok Katarina (od pristanista se 'presjece' otok i dodje se do uredjene sljuncane plaze koja nije velika, ali je OK za klince, i ovisno o dobu dana ima hlada; odmah iznad je igraliste; Crveni otok, i na kopnu poslije hotela Park ima par uvalica sa hladom - uglavnom su prekrcane.
Pula - Gortanova uvala, ali je uglavnom prekrcano.
Premantura, "pocetne uvale" kod Kamenjaka, na istocnoj strani (kad se ulazi u park, lijevo) - ima krasnih divljih plaza, nije bas sljunak, voda je super, ali zna biti jezeva...
nisam ni sumnjala da cu dobiti ovako dobre informacije :D
nego na kojem dijelu brijuna su plaze za kupanje i kako je najbolje do tamo? koliko je krcato u sezoni?
Prije 2. godine kupanje je bilo moguce jedino ako si tamo u hotelu.pcelica_maja prvotno napisa
Uvala Verige je krasna.
Provjeri informaciju da li je moguce doci na kupanje BEZ izleta, najbolje ti je nazvati ured NP Brijuni u Fazani.![]()
Marlera (kod Liznjana) je meni nekako vise za vecu djecu, za moj gust je previse kamenito za manju djecu (iako smo se i tamo kupali bez neke vece frke).
Na Brijune se može i bez one turističke karte za razgledavanje iz vlakića. Kupi se u turističkom karta obična karta za Brijune i onda si slobodna cijeli dan da se krećeš gdje želiš i vratiš se jednim od povratnih brodića natrag.
To smo napravili muž i ja prije par godina i to samo zato jer su nam frendovi iz Valbandona rekli da se to može tako. Dosta ljudi to ne zna, a i oni na Brijunima se trude da tako ostane, tako da sve jednodnevne turiste ukrcaju na vlakić, pa im ostanu samo ovi njihovi turisti iz hotela koji mogu šetati slobodno.
Ovako si sami možete rentati bijeli autić za 4 osobe na akumulator ili bicikle i napraviti krug po otoku![]()
I meni se Marlera čini previše kamenita :/Elly prvotno napisa
ja bih svakako dodala Fažanu![]()
puntižela i valbandon za djecu. puntižela unutra, a i na potezu verudele do zlatnih stijena ima zgodnih mjesta (eh, mladosti!!!). ja uvijek idem u valbandon.
Nda, može se, ali je cijena te obične turističke karte u sezoni 200 kuna po osobi, a najam ovog autića 600 kuna na dan. :shock:Nia_Zg prvotno napisa
Pa tko voli nek´ izvoli.![]()
Nama je isplativije platiti hotelsku sobu , pa ostati vikend na otoku, nego plaćati tu turističku kartu za posjet otoku.
:shock: tako puno? Kad smo mi bili cijena karte je bila oko 120 kn, a cijena autića 200 kn. Doduše, mi smo bili negdje u 5. ili 6.mj. a ne u sezoni, ali svejedno...
da li je ta turistička karta jeftinija od ove za razgledavanja - u sezoni prije 2 godine bilo 180 kuna, u 5 mjesecu ove godine 85 kuna?piplica prvotno napisa
nisam baš sigurna da je jeftinije biti na otoku jer je tjedan dana na otoku oko 4000 kuna - što je 570 kuna na dan, za dvije osobe 1140 kuna dok se apartman u Fažani može naći za oko 50 eura (oko 370 kuna + dvije karte 180 = 730 kuna), a još ti ostane oko 400 kuna za finu večeru i đeparac, prekrasna mi je plaža od hotela, Verige nemaju hlada,...
Fjora, ima i jeftinijih soba, pogotovo sada na početku srpnja.
Npr. sada ti je noćenje sa doručkom u hotelu Karmen 370 kuna po osobi, a imaju i akciju da djeca do 16 god. spavaju besplatno na pom. ležaju.
Znači, mi bi samo izlet platili 600 kuna, a noćenje 740.
Pa bolje mi je onda tamo lijepo prespavati, doručkovati i provesti dva dana na otoku, nego skoro toliko potrošiti samo za posjetu i kupanje.
Verige su velika, dugacka uvala (ako ne racunas samo komad kod rimskih ostataka), npr. lijepo je u uvali Verige i na molu, a iza mola, preko puta ceste, je hlad.fjora prvotno napisa
Mi idemo na tjedan dana u Rovinj - jel zna netko preporučiti na koju plažu u Rovinj. U društvu imamo jednu lijepu trudnicu i jednu toddlericu od 14 mjeseci![]()
Hvala unaprijed na savjetima.
Pogledaj moj odgovor na ovom topiku, malo vise gore.Svea prvotno napisa
![]()
h. se baš prvi put kupala na crvenom otoku u bazenu hotela, tamo je popodne pravi raj...
u Rovinju imaš hrpu plaža oko Park šume Zlatni Rt i sve ovisi gdje si smještena i na koji način misliš doći do njih i u koje doba dana ideš 8)Svea prvotno napisa
mi koristimo uglavnom bicikle pa su sve naše, jedino ne idemo na one na početku uvale Lone
recimo jedan primjer ako idemo pješke od hotela Park za dopodnevnu plažu biramo zadnju plažu u uvali Lone jer je čista, ima hlada, a i stigne se do nje od hotela Park za dvadesetak minuta
naravno ovisi o tome koliko idete naprijed, a koliko natrag, barem je tako bilo kod nas kad je moja imala godinu dana![]()
u puli sve plaže s kamenčićima su krcate u ljetnim mjesecima. zato mi odemo na rt kamenjak i nađemo svoje mjesto u debeloj hladovini. koliko god da ima puno ljudi opet se može naći dobro mjesto gdje se nesmetano možeš raširiti. (dvije ležaljke/ljuljačke, dvije spužve, jedan dušek, torbe, kolica...) i sve to uz more. u nekim uvalama dozvoljeno i roštiljanje![]()
![]()
ja isto obožavam rt Kamenjak, ali MM nije baš za cijelodnevne izlete uz more, a za par sati mi se ne isplati do tamo ići i tražimi mjesto...kad N naraste pa ćemo pićit nas dvije, a tata nek se igra na PS3![]()