Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Moja beba neće podrignuti?!

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Moja beba neće podrignuti?!

Možda ispadnem glupača ali, zar ne bi dijete nakon svakog podoja podrignuti :shock: ?
    Dora je stara 8 dana i samo je 2 puta podrignula u tom periodu.
    Kako god da ju namjestim - ništa, a kad ju stavim da legne - štuca.
    Je li moguće da imam baš tako postavljene bradavice da ne povuče ni malo zraka??

Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vjerovatno dojis u dobrom polozaju i beba fino sise pa se ne naguta puno zraka. Upravo o kolicini progutanog zraka i ovisi koliko ce beba podrigivati. Neka djeca ce mozda manje podrigivati, a vise prduckati. U svakom slucaju, mozes nakon podoja pokusati potaknuti bebu da podrigne recimo laganim tapsanjem po guzi ili ledjima, mozes je poleci na stomak preko svojih nogu, ali da joj gornji dio tijela bude blago uzvisen itd. ali nemoj se opterecivati ako beba ne podrigne. Sve je ok :wink:

LedinaMama

Početno

Neka djeca jednostavno ne podriguju, nego izbace visak zraka iz sebe na drugi nacin (stucanje, vjetrovi).

Moja patronazna mi je objasnjavala nesto o tome da je kod neke djece polozaj zeluca ponekad malo drugaciji (malo manje nakoso ili tako nesto) i da zbog toga teze podriguju, ali nisam bas dobro zapamtila objasnjenje, samo sam shvatila da to sto dijete ne podriguje ne bi mu trebalo stvoriti neke vece probleme.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi nismo nikad podrigivali i sve je bilo ok. čak sam se jednom žestoko gunđitis s bakom jer ga je probudila nakon dojenja pod izgovorom DA ON MORA podrignuti. samo se jadniče rasplakao.
    ali zato danas nakon 10 mjeseci podrigne naglas i to tako smješno da mm i ja umiremo od smjeha.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uf, pao mi je kamen sa srca. Već sam mislila da nešto nije u redu.
    Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prva 2 mjeseca nije nego mozda par puta prodrignio a inace je prduckao ko veliki. sad vise ne prducka. ako se komesa i naglo pocme se vrpoljit znaci da zeli da ga podignem i kad prodrigne nastavi dalje papat.al ja uopce ne pazim da on mora prodrignit vec gledam njegove signale.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja beba nece podrignuti. umjesto toga prducka. prblem je sto njega boli kada prducka i jako je nervozan zbog toga.

No, uvela sam cesto podizanje kao metodu za uredno podrigivanje. Izgleda da ne moze podrignuti na pun stomak pa je potrebno svako malo podizati ga i tada redovito podrigne bez bljuckanja. U toku hranjenja podignem ga i 5-6 puta. Obzirom da on jede jako sporo i na siki i iz flasice to znaci 5- 6 puta u toku sat vremena koliko traje njegovo hranjenje.
    I ranije sam ga podizala ali rjedje i imali smo problem sto nikako nije sticao osjecaj sitosti nego je nakon svakog podrigivanja bljuckao i trazio jos hrane. Sada su stvari dosle na pravu mjeru.

Sto vise podrigne manje prducka i manje ga boli stomacic.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj LedinaMama prvotno napisa
    Neka djeca jednostavno ne podriguju, nego izbace visak zraka iz sebe na drugi nacin (stucanje, vjetrovi).
    Potpisujem Ledinu mamu. Erin isto na pocetku nije nikad podrigivala, pocela je tek negdje oko drugog mjeseca, ali je zato naveliko stucala (i jos uvijek stuca - a bila je "stucalinka" i u trbuhu).

Nemoj se zabrinjavati!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •