Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 128

Tema: rodilište u osijeku

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno rodilište u osijeku

sad smo u 33 tjednu i kako se sve to već pomalo bliži hvata nas panika.haha ma nije baš panika...ali...
    jel tko možda ima najsviježija iskustva o rodilištu kod nas u Osijeku?
    da li netko zna kad si u onom plaćenom apartmanu da li muž može biti kraj tebe u sobi preko dana?
    hvala

Maza avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

probaj
    utipkati rodilište u osijeku ,pisali smo i to o la la

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hvala!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

informacije o rodilistu Klinicke bolnice Osijek iz prve ruke - tj. od zdravstvenog osoblja koje je ispunilo nasu anketu

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=136&Show=1782

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sto lijepo zvuci ono napisano,na zalost informacije zena koje su rodile prije par mjeseci su vrlo proturjecne ovom napisanom.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nešto od ovog svega što piše stoji-nešto baš i ne!
    Promjenili su uvjete za prisutnost oca na porodu,sada otac mora proći tečaj obavezno! što se apartmana tiče,ima ga za iznajmiti 400 kn je cijena dnevno i otac može biti s ženom od 8-20h no ja ga ipak nisam uzela i na kraju se pokazalo i bolje da je tako jer sam bila 7 dana u bolnici u sobi s još 4 žene i bilo je super (lakše za preživjeti nego sama u sobi,pogotovo noću!)

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    nešto od ovog svega što piše stoji-nešto baš i ne!
    Promjenili su uvjete za prisutnost oca na porodu,sada otac mora proći tečaj obavezno!
    Izgleda da ovo ovisi od doca do doca. Mi smo išli na tečaj samo zato jer je potreban za porod u kadi. Znam par koji nije išao, pa je tata normalno bio prisutan.

Ima još stvari koje bih iskritizirala, ali mislim da ću više napisati u svojoj priči, ali nikako da si uzmem dovoljno vremena (ustvari, da mi Andrej da )

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

nedavno kada sam bila na 1 kontroli poslije poroda vidjela sam na vratima tamo gdje je CTG da su stavili da otac sada mora proći obavezno tečaj dok prije nije bilo tako.mi smo bili na tečaju i muž je bio sa mnom u boxu na porodu no nažalost na kraju sam završila na carskom pa nije mogao ostati do kraja na operaciji.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj odra prvotno napisa
    Citiraj donna prvotno napisa
    Promjenili su uvjete za prisutnost oca na porodu,sada otac mora proći tečaj obavezno!

Ima još stvari koje bih iskritizirala, ali mislim da ću više napisati u svojoj priči, ali nikako da si uzmem dovoljno vremena (ustvari, da mi Andrej da )
    kada cemo cuti te kritike? :D

da, to sam i ja cula da sada i tata mora ici na tecaj ako zeli prisustvovati porodu! mislim nije malo 800 kn... :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako 800 kn :?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Janoccka prvotno napisa
    Kako 800 kn :?
    pa 400 kn mama i 400 kn tata, tako sam ja cula da svako posebno placa. sta nije? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ne bi rekla....

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Tocna je tvrdnja 400 kuna je.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

upravo sam saznala od prijatelja koji ce prisustvovati na porodu da oboje ukupno placaju 400 kuna. znaci ipak nije 800!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Onda je to nešto jako, jako friško...
    Pa dobro... onda pošalješ samo muža na tečaj

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne bih se čudila i da mamama počnu naplaćivati tečaj :/

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj aries24 prvotno napisa
    ne bih se čudila i da mamama počnu naplaćivati tečaj :/
    pa mamama i naplacuju tecaj! a tate ako hoce ici s mamama na tecaj ne placaju nista...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma ja sam zeznula stvar jer sam komentirala a da nisam pročitala što zapravo piše. Kak sam na brzinu bila na forumu ja pročitala da je ghost napisala da se plaća 800kn, 400 mama i 400 tata, pa otud moj komentar.
    Sorry, cure

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj ghost prvotno napisa
    pa mamama i naplacuju tecaj! a tate ako hoce ici s mamama na tecaj ne placaju nista...
    Tako je! Tečaj je 400 kn za mame, tate slušaju tečaj pa mogu na porod - pazite sad - čak i oni očevi (npr. MM) koji su već "porađali" djete. MM je komentirao "nakon što prerežeš pupkovinu i odgledaš porod, epiku i sve to što s tim ide - tečaj ZAISTA zvuči smješno".

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mi evo upravo odrađujemo zadnji tjedan tečaja. Platili smo (sve skupa) 400 kn i potreban je za porod u vodi ili za prisustvo oca na porođaju. Da je mogao biti malo ozbiljnije organiziran - mogao je.
    Ima li kakvih novijih iskustava sa poroda u Osijeku, naročito iz kade? Kakvi su liječnici, primalje, sestre?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tanja1230 prvotno napisa
    Da je mogao biti malo ozbiljnije organiziran - mogao je.
    Ima li kakvih novijih iskustava sa poroda u Osijeku, naročito iz kade? Kakvi su liječnici, primalje, sestre?
    zasto mislis da je mogao biti ozbiljnije organiziran? ako je i ovaj puta u Bizovcu organiziran, onda razumijem...

sto se tice osoblja u bolnici; moja prijateljica je rodila prije 10-tak dana i kaze da su svi bili odlicni prema njoj u radjaoni, kaze da je sestra cak branila da joj doktor da drip. a opet, rezali su je, ali to je mozda i ona djelomicno kriva, zbog nepripremljenosti.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Što se tiče tečaja, onaj dio u Bizovcu mi je bio još i najbolji, tj. možda najkorisniji. Ne mogu reći; bilo je otprilike tri predavanja koja su bila vrlo edukativna i ozbiljna, i gdje su se liječnici (većinom specijalizanti) odlično pripremili, a ostalo je bilo sve zbrda-zdola, pročitaju nam cijelo predavanje s folije za 30 min. i to ti je to. Pa ipak je to u organizacije jedne bolnice, gdje su predavači liječnici i sestre! Očekivali smo i više o njezi dojenčeta i dojenju. To je ono što nas osim samog poroda najviše brine. Gledali smo neku kazetu o dojenju, s tim da uopće nije bilo tona jer je bio pokvaren ili TV ili video.
    PS Ovo nije samo moje mišljenje već razmjena mišljenja sa svim polaznicima.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A slušajte ovo! Bila gužva kad sam se ja porađala, iz svakog boksa čuješ stenjanje, jaukanje vriskanje, već kako koja žena reagira a primalje lijepo u svojoj sobici sa strane puštaju onu foru sa mobitela "al sam se napalila" i pri tom umiru od smijeha. Zar je uopće potreban komentar??? :shock:

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

[quote="tanja1230"]Očekivali smo i više o njezi dojenčeta i dojenju. To je ono što nas osim samog poroda najviše brine. Gledali smo neku kazetu o dojenju, s tim da uopće nije bilo tona jer je bio pokvaren ili TV ili video.
    quote]
    Mi nismo ni gledali jer nisu mogli naći kanal Ali smo išli vidjeti uživo na odjel (jedna mama pristala prezentirati, samo žene su išle). Naravno da ne možeš vidjeti ništa osim bebe koja je prikačena, glupo je i nehigijenski da se unosimo i vidimo kako to ustvari izgleda.
    Ja sam sve u svemu bila dosta zadovoljna tečajem, ali istina je ono što si napisala - za foliju i to.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Koliko se često organizira taj tečaj?

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mislim 2 x god. nazovi bolnicu i pitaj.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Koliko se često organizira taj tečaj?
    evo imas sve tu;
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=146&Show=1645

pise: Tečaj se organizira svaka dva mjeseca, tj. četiri puta godišnje (preko ljeta nema tečaja).

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

super, hvala cure

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo za one koje zanima trudnički tečaj ja sam danas zvala bolnicu i tečaj počinje danas i još jedan u 5. mjesecu i onda do 9. mjeseca nema ništa. Tako da znate planirati.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj tanja1230 prvotno napisa
    Mi evo upravo odrađujemo zadnji tjedan tečaja. Platili smo (sve skupa) 400 kn i potreban je za porod u vodi ili za prisustvo oca na porođaju. Da je mogao biti malo ozbiljnije organiziran - mogao je.
    znači ako želiš da tata prisustvuje morate ići baš na njihov tečaj?
    ima jedna buduća mama koja bi išla roditi u Osijek u kadi, ali je
    iz Splita pa neznam kako bi odradili tečaj

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Možda Splitska trudnica može u Splitu ići na tečaj a roditi u Osijeku. Tečaj je tečaj, jedino neće prije vidjeti kadu i rađaonu. Nek nazove u KB Osijek, pa će joj reći.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pitaj na telefon 031/ 512-301

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

tnx cure,super ste

odra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim da nije stvar samo u primanju info na tečaju, nego i u plaćanju istog, tako da ne vjerujem da u ovo "tečaj je tečaj", ali splitskoj trudnici bi valjda ipak izašli u susret.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Zar nema svježih iskustva is rodilišta u Osijeku? Ja sam već odavno prošla tečaj i bila sam prilično zadovoljna osobljem i ostalim no sada me zanima kako to zaista funkcionira u praksi. Ne mogu proći 3 metra gradom, a da ne naiđem na trudnicu, a toliko nas je malo tu na forumu Ajde ako je neka skoro rodila neka bar nešto napiše da znamo mi koje nas prvi puta čeka porod u Osijeku.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da da, ajde trebamo svježa iskustva.... Osječankeee....

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Ja sam već odavno prošla tečaj
    vidim da cekas bebu u rujnu, a kada si onda isla na tecaj? u kojem mjesecu? i jel guzva za tecaj kako sam cula? treba se puno prije "rezervirati"?

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

koje su cure tu jos iz Osijeka na forumu? ja sad nemam vremena potraziti, ako budem stigla, onda cu ih probati naci... mislila sam da je mozda Ivancica rodila, no vidim da ce u 10 mjesecu...

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Cokolina, ja ću ovo roditi tek u 10. mjesecu. Reci što te zanima? Svježa iskustva iz rodilišta? Ili tečaj? Za ovo drugo znam da ide opet od rujna. Nisam ni ja još išla ovaj put, načula sam da ne moram ako sam već bila, ali nemam potvrdu pa moram provjeriti.

Ima cura na forumu iz Osijeka, ali samo čitaju, ne postaju. Curee, dajte se javite.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Cokolina, ja ću ovo roditi tek u 10. mjesecu. Reci što te zanima? Svježa iskustva iz rodilišta? Ili tečaj?

Ima cura na forumu iz Osijeka, ali samo čitaju, ne postaju. Curee, dajte se javite.
    pa zanima i mene i druge cure isto. pitala je i dorotea24 jel ima netko a svježim iskustvom iz rodilišta u Osijeku? jel se sta na bolje promjenilo i tako.

melani25

Početno

na prici sa poroda "kako se rodila Ema" sam Dorotei odgovorila na vecinu pitanja vezana za rodilište u Osijeku ako jos nekog nesto zanima rado cu odgovoriti

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Evo jedne sa svježijim iskustvom koje i nije baš bilo ugodno, ali da vas ne obeshrabrim! Mislim da je to sve jako individualno i da ovisi o tome kako doživiš porod; ako ti taj događaj bude jako traumatičan, vjerojatno ti ni kompletan boravak u bolnici nece biti bolji.
    Znam da vas sada muči bezbroj pitanja i točno znam kakav je to osjećaj kad se bliži termin; proučiš svu literaturu o tome, a ne znaš ustvari što te tamo čeka. Uglavnom, sve se da preživjeti; znate već da su uvjeti u bolnici osrednji, a i sve drugo je u skladu s tim. Nas je bilo 5 u sobi, a 11 nas je dijelilo tuš pa se moraš izboriti za svoje vrijeme! Higijena prostora je tako-tako, ali trude se (višerotkinje su kao pozitivnu promjenu komentirale to što više nema žohara :D). Uoči vizite zahtijeva se spremanje svih stvari oko kreveta i sa ormarića, što je meni prilično išlo na živce, jer ako ja koristim taj ormarić valjda mogu na njemu držati što ja hoću. Što se tiče hrane - često neprimjerena za dojilje pa se hraniš s onim što dobiješ od kuće. E sad, osoblje - sestre za bebe mi nisu bile nimalo simpatične, od njih nemaš velike pomoći; npr. inzistiraju na dojenju, a ne pokažu ti niti objasne osnovne stvari. (E da su bar Rode po bolnicama!!) Zato proučite sve u vezi s tim kako biste bile upućene, bit će vam u bolnici lakše. Ili zovite otamo SOS telefon, dobit ćete veću pomoć. Druga ekipa sestara - one za rodilje su stvarno OK, puno pomognu, razgovaraju sa ženama, možeš ih o svemu pitati. A što se tiče poroda... e, to je posebna priča! Uglavnom, ono što sam im ja zamjerila je nedostatak komunikacije sa rodiljom, a i poneka lijepa riječ i podrška ih ne bi puno koštale pa bi se žene mogle više opustiti i usmjeriti na taj tako poseban i neponovljiv trenutak kojeg dugo čekamo. Mene su, npr. odmah prikopčali na drip, bez da mi je itko rekao nešto u vezi toga ili da su me uputili kako ću se nadalje osjećati. Doktor ili sestre svakih 15-ak min dođu, pogledaju te, odu. Pred tobom pričaju o tebi, ali ti se ne obraćaju, npr. ona nije prodisala trud, ona ne surađuje, ona ovo, ona ono.... Stvarno bi mi bilo lakše da su se obratili meni, objasnili mi situaciju, svoje postupke, i sl. No moram priznati da nitko od osoblja u rađaoni nije bio neuljudan ili bezobrazan, kao što sam čula u par slučajeva i zgrozila se! Mislim da jako vode računa o svom ponašanju kad je muž prisutan na porodu (ove zaista ružne priče vezane su za porode kojima muževi nisu prisustvovali). Eto, to je ukratko moje iskustvo s njima.
    A što se tiče tečaja - muž ne može prisustvovati porodu ukoliko nije prošao tečaj čija je cijena 400kn, a održava se na dva mjesta (u bolnici i u ambulanti na JuguII). Znači, tečaj ti omogući da muž bude s tobom u tim ''krasnim'' trenucima, vježbanje ti isto dobro dođe, a od ostalih stvari nisam baš prepoznala neke velike koristi (ali to shvatiš tek nakon poroda, kad dođeš kući, pa ne znaš odakle krenuti!).
    Cure, samo hrabro i s pozitivnim razmišljanjima; možda će vaša iskustva biti totalno drukčija .

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Freya, znači nema više žohara!!!! Jeeeee!!!!

(ili si samo bila slučajno u bolnici nakon što je nedavno bila dezinsekcija :/ ).

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Freya prvotno napisa
    Pred tobom pričaju o tebi, ali ti se ne obraćaju, npr. ona nije prodisala trud, ona ne surađuje, ona ovo, ona ono.... Stvarno bi mi bilo lakše da su se obratili meni, objasnili mi situaciju, svoje postupke, i sl. No moram priznati da nitko od osoblja u rađaoni nije bio neuljudan ili bezobrazan, kao što sam čula u par slučajeva i zgrozila se!
    moram priznati da je po meni nacin kako su se odnosili prema tebi vrlo neuljudan i bezobrazan

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    Citiraj Freya prvotno napisa
    Pred tobom pričaju o tebi, ali ti se ne obraćaju, npr. ona nije prodisala trud, ona ne surađuje, ona ovo, ona ono.... Stvarno bi mi bilo lakše da su se obratili meni, objasnili mi situaciju, svoje postupke, i sl. No moram priznati da nitko od osoblja u rađaoni nije bio neuljudan ili bezobrazan, kao što sam čula u par slučajeva i zgrozila se!
    moram priznati da je po meni nacin kako su se odnosili prema tebi vrlo neuljudan i bezobrazan

A ja sam noćas nakon što sam pročitala ovo i priču melani25 pala u takav bed da vam ne mogu opisati. Suznih očiju sam otišla spavati sa strahom i strepnjom šta ću ja za 2 mjeseca. Toliko sam žalosna i pod stresom....

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i ja sam se sjetila tebe nakon sto sam procitala njenu pricu. nemam teksta :/ totalno te razumijem.
    ako ces roditi u osijeku, inzistiraj na kadi, na ne-intervencijama, i najvaznije od svega - pokusaj doci u zadnji tren. ako ti vele da si otvorena tek par centimetara, odi van iz rodilista, ako treba setaj oko zgrade. i pokusaj se oboruzati debelim obrazom.
    i nazovi nas koje te razumijemo

zao mi je u sto se osjecko rodiliste pretvorilo. a ne tako davno je bilo jedno od naprednijih.

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma mene sve više brine to što pričaju jedno a rade drugo. Pročitaj samo što je Dorotea napisala da su im govorili na tečaju za trudnice. Med i mlijeko, a stvarnost je sasvim drugačija. Neki dan sam jednoj curi namještala sjedalicu i ona mi kaže da je došla roditi pripremajući se da će ju staviti u kadu. Na to su joj oni nakon pregleda rekli da je previše otvorena i da ju sad ne mogu stavljati. Ja sam ušla u kadu doslovno pred sam izgon. Pa sad tko je tu lud? Da čekam do zadnjeg trena i onda mi kažu da ne mogu u vodu, da se onda počnem boriti s njima, nemam snage o tome ni razmišljati. Umjesto da sam opuštena i sa srećom čekam porod ja sam napeta, svaki dan kad se sjetim poroda dobijem napadaje. Ne zato što me strah poroda, već osoblja i atmosfere u rodilištu. Previše toga znam što mi je važno i bez čega si ne mogu zamisliti te trenutke,a opet, u drugu ruku, koja mi je alternativa Osijeku? Ići u Rijeku, prekomplicirano, ne da nije neizvedivo, ali iziskuje i druge stvari koje moram uključiti u tu opciju. Tko će mi čuvati Frana, kada otići u Rijeku, koliko ranije, mm ne može uzeti 2 tjedna unaprijed godišnji, a ne želim taj trenutak da on ne bude sa mnom, a ne želi ni on. Ma totalno sam na sto muka.

A stvarno što kažeš, osječko rodilište je bilo jedno krasno rodilište(za razliku od puno njih u Hrvatskoj), no to je sve bilo dok je bio dr. Habek ovdje. Sad kad su ga doslovno potjerali i on se vratio u Bjelovar, ovdje je opet "stara garda" koja totalno odbija sve promjene i drži se onoga što znaju od prije i što im nalaže bolnička rutina.

Znate da mi je jedna sestra za bebe priznala da poskrivečki ne praše bebama pupak bivacinom, onako kad doktori ne vide, ali da saznaju za to, vjerojatno bi imali gadnih problema, jer oni su samo sestre, njima podređene.

Sorry što sam privatizirala topic, malo sam previše uznemirena svime ovim i treba mi ispušni ventil.

melani25

Početno

sto se pupka tice mislim da je istina to sto kazes kada smo dosle kuci patronazna je jedva uspjela odljepiti gazu sa rane i rekala sama " pa da oni to u bolnici nisu ni jednom otvorili" tako da se mojoj Emi pupak toliko upario da je drugi dan otpao ali jos uvijek imamo ranicu koju prasimo svaki cas da se ne upali....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •