dorotea ne mogu vjerovati da je tvoj porod tako blizu! Vrijeme leti!
Evo mog iskustva (kanim se već dugo napisati priču). Ja sam došla u bolnicu otvorena 8,5 cm, a u kadi sam bila kod kuće . Bila sam zadovoljna kada sam vidjela da radi dr. Popović jer on nije lud za dripom (nije mi trebao, ali to tada nisam znala). Čovjek me pregledao, utvrdio koliko sam otvorena i samoinicijativno rekao "bez klizme". Nije puno komunicirao dok ga ja nisam "izrešetala". Gore je bio drugi dr. mislim Kasač i dvije izuzetno ljubazne primalje. Njihovim sam ponašanjem bila vrlo zadovoljna, ali sam ih pri ulasku u rađaonu tkđ. zamolila da me ne režu i sl. koristeći što stručniju terminologiju i bez problema su prihvatili sve što sam rekla. Potpisala sam onaj pristanak (to nisam bila sigurna do zadnjeg trena, ali imala sam dobar filing). Rezali me nisu, skoro su me na boku porodili okrenila sam se na leđa zato što mi je primalja masirala međicu (imam dva mimimalna unutarnja šava - to je samo puklo). Dr. mi je prokinio vodenjak kada sam bila 10 prstiju otvorena i uz moj pristanak. Primalje su me stalno bodrile, ali ja sam jedna "dobra" rodilja, jer ne vičem (točnije bez glasa sam), gotova sam bila za sat i pol od ulaska u bolnicu. Neru su mi stavili koju minutu na trbuh na moj izričiti zahtjev (sestra odozgo ju je na vratima čekala uz komentar "pa gledati ćete ju cijeli život") i tek onda rezali vrpcu.
Boksevi za rodilje su me i ovaj put osupnili kako su oronuli. Stolica za porod je već mjesecima potrgana.
Sestre - kako koja. Jedna mi prvu noć kaže "kako ste krasne što cijelu noć spava na vašoj ciki" drugu noć me sestra budi svakih pet min. da skinem djete sa sise i stavim ju u krevetić jer će me ako joj tako dopustim cijeli život gnjaviti. ja sam bila u apartmanu, ali sam se tuširala na tušu u hodniku. Tako izađe se iz sobe i potraži vrata na kojima je nacrtan tuš. Ima tri tuš kabine, unutra se zaključaš, ogledalo, umivaonik i toalet - čisto. Stvarno više nema žohara.
Neru su odvodili samo na kupanje.

Oboje su budni, moram gibati, oprostite na gramatičkim greškama i kaotičnim mislima. Pitajte ako vas što zanima.