evo informacija iz prve ruke. 2006 smo MM i ja bili na 2 tjedna u Bukureštu, Brašovu i Segešvaru. Htjeli smo i dalje, obići 7 brežuljaka sve do Cluja, ali sam u Segešvaru slučajno popila čašu vode iz špine i dobila takve bolove u želucu koji nikako nisu prolazili,pa smo morali doma.
Uglavnom, kulturološki, u Rumunjskoj su dva svijeta, podijeljena granicom stare Austro-Ugarske monarhije. Bukurešt je tipični istočnjački grad, prljav, bučan, ljudi su glasni i brbljavi, a samo 80 km sjeverniji Brašov daje dojam gotovo kao da si u Beču.
Mi nismo imali nekoh loših iskustava, osim s konobarima u restoranima koji su nam redovito naplaćivali duplu cijenu večere. Ljudi na koje sam ja naišla bili su izrazito ljubazni, jedna teta nas je čak 10 minuta vodila do jednog manastira jer nije znala engleski.
Ima ljudi na svakom kutu koji će te pokušati izlevatiti na 1001 način, ali to mi je bilo više smiješno nego što me je živciralo.
Psi po cesti su mi super (ja jakoooo volim pse) i skoro sam jednog uzela doma, stalno smo ih hranili i jako su umiljati.
Mene je Rumunjska totalno oduševila, i sigurno ćemo nastaviti obilazak čim budemo mogli.
Bukurešt je ok, ali Transilvanija me je totalno oborila s nogu. Obišli smo sve Drakuline dvorce (one turističke i jedan pravi u šumetini na vrhu brda do kojeg vodi 1500 stepenica, zaboravila sam ime

, ali imam negdje u arhivi ), vidjeli dijelove grada koji se još iz doba Vlada Tepeša nisu promijenili, dočekali noć u Karpatima...uf

ja bi opet
Jedino na što morate stvarno paziti su vlakovi. Mislim da ima lopova i muljatora baš u svakom, mi smo imali sreće pa smo naletili na nekog bezopasnog tupana, ali sr.. se događaju. Putovali smo iz Rijeke 26 sati, i spavali isključivo naizmjenice.
Ako te još što zanima pitaj!