x!fritulica1 prvotno napisa
Slušajući Šeksa u emisiji Nedjeljom u dva,stekla sam dojam da ni on sam nije siguran da će zakon proč u ovakvom obliku
Na pitanje o njegovom osobnom stavu ,odgovorija je da on nema stav o tome :?
zato ga je stankovic i genijalno oprao...
a opet, bolje da seks kaze kako nema misljenje nego da valja gluposti i neistine...
taman sam počela pisati o nu2.
predsjednik sabora nema mišljenje o zakonu, i priznaje da ga ne razumije baš u potpunosti, ali svejedno će podignuti ruku za njegovo izglasavanje
xzato ga je stankovic i genijalno oprao...
gospodine Richembergh,
hvala vam na uloženom trudu
lijepo je znati da postoji bar netko kome je stalo
pa i ne misle baš svi, ali politika stvarno može biti k**va2805 prvotno napisa
ps - za one koji su se za vrijeme rasprave pitali tko je onaj crni visoki - eto, g. se upravo javio![]()
Grozno!!! :shock: donosi zakon a nema stav o njemu! Ma di mi ovo živimo!!!!????IRENA456 prvotno napisa
![]()
ma, seks je opasan
ja mislim da je on najopasniji politicar u hrvata
jeste li primjetile kako se godinu dvije za njega opce nije culo
nit se igdje javno pojavljivao, nit je sta govorio... ono... nije ga bas bilo
Hvala vam od srca na javljaju i podršci koju pružate tolikom broju parova.Goran Beus Richembergh prvotno napisa
Svakako treba na Ustavni sud.
Iskreno, strah me i toga, pošto radim u pravosuđu pa sam nešto naučila.
Utješne su vaše riječi da će svakako, nedaj Bože ovog zakona, biti promijenjen.
Još jednom hvala od srca![]()
Poštovani G.Goran Beus Richembergh, hvala na vašoj potpori od srca.
Možda uz vašu pomoć i ja jednog dana budem mama.
g. Richembergh, hvala vam na zalaganju za neše probleme koji se samo povečavaju donošenjem ovog zakona
suborke moje![]()
![]()
Nadam se da će većina shvatit kroz šta prolazimo i da ovaj suludi zakon neće proći. Ja već danima plačem... suze same idu.
bublica3 prvotno napisa
![]()
ne znam kako bih vas još mogla utješiti, zaista se iskreno nadam da sve ovo (ipak) netko prati i da će glas razuma (ipak) prevladati
osim toga, treba dignuti glavu gore, imajte povjerenje u sve ove divne članice Udruge Roda, zaista im skidam kapu, puno su već do sada napravile i znam da na ovome neće stati!
bravo i za njih![]()
I ova nada koju nam dajete u ovim trenutcima je puno.Hvala odbublica3 prvotno napisa
na tome.Cekamo izbore, nase glasove zasigurno imate.
Maya&Leon hvala![]()
kad vidim da nisam sama i da nas ima puno to mi je jedina utjeha i snaga da idem naprijed!
Poštovani gosp. Richembergh, hvala na svemu što činite!![]()
G. Richembergh, hvala Vam na javljanju i na svemu što činite!
Postovani g. Richembergh,
Vama i Vasim kolegama se od srca zahvaljujem sto ste mi upjeli vratiti nadu i vjeru da postoje i politicari kojima je iskreno stalo do drzavljana RH i dobrobiti ove drzave!
JUTARNJI LIST, 13.07.2009.
http://www.jutarnji.hr/komentari/kol...anak,169320.jl
--------------------------------------------------------------------------------
piše: Jelena Lovrić (LINIJA ŽIVOTA)
Premijerko, povucite antibaby zakon
Premijerka Jadranka Kosor hitno bi morala povući Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji koji prošli tjedan nije izglasan samo zato što je opozicija u Saboru uspjela srušiti kvorum. Štete provođenja takvog zakona višestruke su i dalekosežne.
Kosor mora povući zakon zato što je loš, rigidan, nehuman i protuustavan. Parovima koji žele, a ne mogu imati djecu zapravo otežava put do roditeljstva. Pravi razliku među ljudima na osnovi bračnog statusa pa bi lako mogao pasti na Ustavnom sudu. Samo parovima u braku daje pravo na umjetnu oplodnju. Izvanbračnima uskraćuje pravo na djecu. Za žene će procedura zbog određenih zakonskih ograničenja postati teža nego dosad, bolnija i traumatičnija nego što je to nužno. Rješenja su na štetu pacijenata, potencijalnih roditelja, i nataliteta. Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji zapravo se pretvorio u pravi antibaby zakon.
Katastrofalan dojam pojačao je ministar zdravstva Darko Milinović koji kao da je stigao iz neke džamahirije. U stvarima koje su vrlo delikatne prirode nastupio je kruto i bahato poput revolveraša. Bez ikakve empatije prema ljudima koji sanjaju o vlastitom djetetu. Goropadan u stavu i retorici. Svoju je funkciju shvatio kao ovlaštenje da se može poigravati ljudskim sudbinama i životima, po vlastitom nahođenju razvrstavati ljude na one koji imaju pravo na roditeljstvo i one kojima se ta sreća uskraćuje. Pred parlamentom je izjavio da oni koji nisu spremni ući u brak nisu spremni ni za djecu. Izvrijeđao je žene, jednoroditeljske obitelji, izvanbračnu djecu. Hrvatsku je predstavio kao neku krajnje zatucanu zemlju. Ministar, kao i njegov nazadni zakon, sramota su za ovu državu.
Nadalje, premijerka Kosor morala bi povući zakon i zato što joj u ovom trenutku ne valja stvarati zlovolju ondje gdje to nije neizbježno. Njezinoj će Vladi trebati snažna podrška zato što će pod pritiskom ekonomskih i socijalnih problema morati donositi vrlo nepopularne mjere.
U takvoj situaciji dobro je izbjeći nepotrebno otvaranje bokova. Subotnji prosvjedi protiv antibaby zakona nisu djelovali kao neka velika prijetnja, ali pametna vlast u kriznim, tenzijama prebukiranim vremenima ne bi sama sebi stvarala nepotrebne probleme. Donošenjem zakona, koji je prema ljudskoj muci bešćutan i arogantan, Vlada sije nezadovoljstvo i revolt i ondje gdje ih ne mora biti. Situacija vapi za saveznicima, ona stvara protivnike!
Na koncu, Jadranka Kosor morala bi povući nakazni i po mentalnoj matrici srednjovjekovni zakon i zato što je žena. Rodnu pripadnost obično ne smatram validnim argumentom, ali kad je već premijerka naglašava i upotrebljava, onda valja upozoriti na strašnu diskrepanciju da će se u mandatu prve žene na čelu Vlade usvojiti zakon koji je protivan interesima žena i djece.
Antibaby zakon bit će, štoviše, među prvima u njezinu mandatu! Kosor je dosad nastojala njegovati posve drukčiji imidž. Ako ne stopira zakon, koji je skrojio grubijanski muški mozak, sama će uništiti sliku koju je o sebi dosad pokušala stvoriti. U taj kontekst onda ide i odluka da najveći teret smanjenja državne potrošnje ukidanjem besplatnih udžbenika i prijevoza za školarce podnesu djeca. Od oko 800 rebalansom srezanih milijuna Vlada dvije trećine kani uštedjeti na juniorima. Je li to poruka koju premijerka Kosor šalje Hrvatskoj?
![]()
odličan tekst!
Hura za ovakav tekst! Odličan je!
možda će uskoro izglasati i zabranu sudjelovanja na Paraolimpijskim igrama: Bog vam nije dao noge, pa zašto biste trčali?!
Ne bi me iznenadilo..apricot prvotno napisa
bublica3 prvotno napisa
Još jednom, veliko H V A L A na svemu. Divno je znati da postoje ljudi kao što ste Vi.
![]()
Poslala mailove i g. Stankoviću i Šeksu (zna se kome kakavmelange prvotno napisa
). Dobila zahvalu od g. Stankovića, a od Šeksa niti ne očekujem ništa. Barem sam se malo ispucala.
Koliko sam shvatila za kvorum mora biti 77 zastupnika u saboru, pa sam brojala i skuzila da ga ne bi imali bez predstavnika nacionalnih manjina.Sta mislite da tim ljudima posaljemo mailove s molbom da ne budu tamo?Mislim da ih ima ukupno 8.
xbublica3 prvotno napisa
Uz veliko hvala Prosvjednicima SDP-u, HNS-u i g.Čehoku
inaće, ne prefeiram stankovića, arogancija i bahatost, ALI, rasturio Šeksa ko beba zvečku hahahahhaaa,"Nemate mišljenje gospodine Šeks? Pa predlažem da ga nađete do donošenja zakona!"
![]()
![]()
![]()
Tu ima dosta adresa na koje se može poslati:ZAUZETA prvotno napisa
http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=1797
Pišite, pišite i samo pišite.
Moraju znati da postojimo.
![]()
Poslala gosp. Šeksu. Nadam se da čitaju, a ak i ne čekamo izbore...
Sad gledam na popisu zastupnika, Ivan Bagarić, koji je u raspravi bio za zakon, sa velikim Z, isto medicinar!! Pa nevjerovatno prvo gospodin struka - Milinović, sad i ovaj doktor...fakat za plakat
Bagarić je bio najgori na raspravi, stalno je imao vrlo neumjesne komentare. I on je taj koji je izjavio da smo si sami krivi za dijagnoze svojim načinom života i da je po njegovom mišljenju zakon previše liberalan![]()
obrisala sam neprimjerene postove. zauzeta, molim te da smiriš retoriku.
hvala vam do neba g. Richmbergh kao i ostali "odbjegli" zastupnici !!!!![]()
hvala vam na iskrenom zalaganju za naše probleme![]()
Cure moje, šta možmo još napravit osim šta smo poslale mailove zahvale svima???
![]()
![]()
![]()
Evo ja sam poslala molbe zastupnicima nacionalnih manjina da ne prisusutvuju glasanju, ni sada a ni ubuduce.Linkovi su: klubnm@sabor.hr
i klubsdss@sabor.hr.Za sada mi je jedina nada da opet nece imati kvorum.
GABI Molim te mail Stankovića.
Poslala mailove i g. Stankoviću i Šeksu (zna se kome kakav). Dobila zahvalu od g. Stankovića, a od Šeksa niti ne očekujem ništa. Barem sam se malo ispucala.[/quote]
taca,taca70 prvotno napisa
Jooooj, kad bi to bar prošlo.... Ali ne vjerujem - manjine su uglavnom čvrsto priklonjene vladajućoj većini, koja god bila... :/