I ja sam poslala zahvalu![]()
I ja sam poslala zahvalu![]()
hi cure, dali su vas iz večernjeg pitali dopuštenje da objave vaš mail???
bublica3 prvotno napisa
![]()
IMAMO POTPORU HNS IZ KARLOVCA ŠALJEM DA VIDITE KAJ SU REKLI :D
Pošalji
IspišiKarlovac - Prijedlog novog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji je kontroverzan i konzervativan, te uskraćuje osnovna ustavna prava ljudima na liječenje i zaštitu zdravlja!
Čulo se na današnjoj pressici karlovačkog HNS-a, koji je najavio da će stranka u parlamentu predložiti amandmane.
'Ovim se zakonom znanost vraća u srednji vijek', kazao je predsjednik karlovačkog HNS-a Zlatko Grčić.
HNS će tražiti da se umjetna oplodnja omogući ženama bez obzira jesu li u braku ili izvanbračnoj zajednici, da se ukine pravo djeteta da s navršenih 18 godina ima uvid u to tko je bio donator genetskog materijala, te predlaže da se omogući oplodnja svih jajnih stanica koje se u jednom pokušaju izvade, a ne samo 3 kako predlaže zakon i da se omogući pohranjivanje preostalih jajnih stanica.
U slučaju donošenja zakona bez prihvaćanja amandmana, HNS najavljuje ustavnu tužbu za njegovo ukidanje.
Karlovčanke protiv 'tvrdog' Zakona o umjetnoj oplodnji
Novi zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji ne sviđa se ni Karlovčankama.
'Ako se traži da bude porast rođene djece, onda bi na tome trebalo raditi više, a ne manje; To je sramota', kažu.
Smatraju i da je nedopustivo da se umjetna oplodnja i prilika za majčinstvo uskraćuje ženama koje nisu u braku.
'To je ograničavanje ljudskih sloboda, brak ili ne brak - o tome danas stvarno ne bismo trebali razgovarati na taj način; Ako je žena sposobna i ima mogućnosti i želi na takav način ostvariti trudnoću, ja to podržavam', dodaju.
Osim toga, ističu, i ovaj zakon je nešto o čemu bi se trebalo raspravljati tek nakon što se uspostavi dobra prevencija bolesti koje dovode do neplodnosti.
U Hrvatskoj 100.000 žena pokušava začeti uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje.
Poslala mail
A Cehok mi je bio profac na faksu, etiku mi je predavao i sjecam se da smo uvijek vodili na predavlanjima neke polemike...suppperrr je covjek :D
dala sam dopuštenje da objavesamo da urodi plodom!
![]()
Ogorčena sam, ma pitam se koji su to ljudi??!! Koja je to raca?![]()
Da. Malo sam ostala :shock:. Dopuštenje su naravno dobilibublica3 prvotno napisa
.
Sad nas bu Bajs sve tužil.
![]()
I mene su pitali za dopuštenje, i naravno dobili ga!bublica3 prvotno napisa
Jasno da su ga dobili.bublica3 prvotno napisa
ja mislim da bi se sada trebale zahvaliti ženama iz HSS-a.Svaka im čast na ovome.U koalicijskoj su vladi a protiv su njihovog zakona.SVAKA ČAST I HVALA
ja sam sigurna da ovo nije čin altruizma!pčelica2009 prvotno napisa
Potpis. Vi ako smatrate da bi to bilo u redu, slobodno. Ja ne mogu.ksena28 prvotno napisa
Čuj mene..slobodno..neko me pitasorry..ja sam danas tako bijesna od svega toga, da mi je sve živo crvena krpa
![]()
Pa ne,ono kužiš,ženske su u zadnji tren skužile da su polupale lončiće.Netko skuži prije a netko kasnije![]()
I eto, baš se to poklopilo sa slučajom Bajs...a danima i tjednima svi mediji vrište o tome..oprosti..meni ne zvuči uvjerljivo.pčelica2009 prvotno napisa
zato što si previše našpanana.Ne uzbuđuj se,pravda uvijek pobjeđuje-prije ili kasnije![]()
Jasna stvar je da će svatko od nas učiniti po svojoj savjesti. Zato i kažem neka svatko učini kako misli da je u redu. Našpanana jesam i to opasno, ali to ne znači da moram biti i naivna.pčelica2009 prvotno napisa
ajmo, bez osobnog tona da je netko našpanan..... danas je dan za slaviti, no IPAK UVIJEK MORAMO DOZVOLITI RAZLIČITA MIŠLJENJA....... ako netko ne želi i ne može napisati mail zahvale HSS-u onda je to ok. A tko kaže da svi moramo raditi sve. Evo ja isto neću napisati mail zahvale HSS-u jer je to meni isto farizejstvo...... ma ok što su reagirali ali su - gle slučaja - taj dan kad je izašla priča o Bajsu a nisu kad je Petirka imala svoje ispade, nisu reagirali kad su zapstupnici SDP-a, HNS-a i Cehok napustili Sabor, nisu reagirali sve ove dane između...... :?
Dodat ću još samo, da su i oni, kao i ostali dobili moj e-mail sa primjedbama na zakon i ni glasa od njih do sada..
ma jedino logično objašnjenje koje se meni nameće je da zakon neće biti izglasan i da su žene direktno od šefa jože dobile znak da održe presicu i spase na neki način obraz stranke.
a zakon neće biti izglasan jer je hdz to odlučio - ne žene hss-a, ne joža friščić, nego hdz.
zbog pritiska javnosti.
eto, to je moja, optimistična verzija cijele priče.![]()
da i dobili gaAurora* prvotno napisa
kao i ustupanje nase priče o trudnoći i nasih 13 smrzlića
![]()
sad je bilo na život uživo; gostovala je gđa iz žena HSS-a i iznjela svoje stavove, a telefonom se javio g. Čehok i ponovo rekao da je prtiv zakona, a novinar koji je napisao članak o Bajsu prisustvuje (ili čeka pred vladom, nisam baš dobro skužila) sjednici vlade i koalicijskih partnera gjde se raspravlja o zakonu o MPO i kaže da su velike šanse da bude povučen iz procedure, a ako HSS glasa protiv neće biti ni usvojen.
Jeeeeee!!!!!!!
:D :D :D
Ajoj, ne znam više gdje pišem![]()
Na RTL-u je Zakon o MPO bio udarna vijest, Bajsa su doslovno ispljuvali, a za žene HSS-a su onako usput dodali, javile su se baš danas![]()
Ma OK, ja ni ne znam što znači biti našpanan, ali i ovo mi je ustvari još jedan veeeeeliki minus za HSS, opet se licemjerno javljaju, kao da da mi smo oduvijek bili pritiv. Da, da, a mi smo glupi![]()
Jeste skontali
pritiv - protiv
kao oni su uvijek bili protiv (mi i jesmo)
Ajme cure, kod mene danas takav mišung osjećaja... uzbuđenje, bijes, sreća, ponos,...ma ne znam ni sama više kak se osijećam.
Za nas je u ovom trenu dobro da se HSS probudio...ali gdje su bili do sad?!?
Ako nekome treba zahvaliti onda su to prvenstveno Rode, oporba, ali i mi same.
A i Kosorica me iznenadila. Jeste vidjele na RTL-ovim vijestima kako je Milinović lud :D ... propada mu još jedan zakon.
...a za Bajsa na RTL-ovom teletekstu piše Baj(s), Baj(s) čovječe![]()
cure, sve upuceuje da se zakon nece izglasati, ali nemojte se tako brzo veseliti, jos nije gotovo, vidjeti cemo sutra
ja svakako mislim da smo puno postigli uz veliku, veliku pomoć medija i da ima razloga za slalje, a razvoj situacije upućuje na to da će razloga za slavlje biti još i više :D :D
moš mislit' pravo na privatnost, g. Bajs izabrali ste visoku državničku funkciju, da ste bilo gdje u svijetu bili bi pod povećanom paskom novinara
Kadauna prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
Curke, ajmo o Baj(su) tam na njegovom topicu!!!!!!!! Da se i opet sve ne pogubi...
Kako mi je drago da je Hrvatska ipak normalna zemlja! Kako god on bio dvolican, i meni ga je zao sto ce svoju MPO curicu docekat na ovaj nacin, ali covjece, ako si ministar, trebao bi osjecat socijalnu odgovornost.
Ali pitanje sta ce dalje bit? Milinovic se dogovara s Kosoricom kako zakon treba izgledat - a da li ONA ima ikakvog pojma sto je prihvatljivo, a sto nije?
Mislim da da, ali kao sto uvijek kazem - ovisno koji val interesa zapljusne tako ce politicari i plivati.pino prvotno napisa
Pa tako i ona i HSS dragice, i HSLS itd, itd, itd....
Baš gledam dnevni red sjednice za sutra i ne vidim "našu" točku...
Ili nisam skužila od tolikog popisa ili su je već maknuli...![]()
nisi skuzilaTinkiVinki prvotno napisa
skrolaj do 17. edit. lipnja!!, tamo je 3. tocka
Trebala bi biti pod 3)
bar su tako bili najavili
Što znači to "rasprava je zaključena"?Dana 17. lipnja 2009. dnevni red dopunjen je točkama:
1. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O IZVRŠAVANJU KAZNE ZATVORA, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 372;
Rasprava je zaključena 30. lipnja 2009.
Zakon je donesen na 11. sjednici 3. srpnja 2009. (jednoglasno, 98 glasova "za").
2. PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O MIRENJU, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 371;
Rasprava je zaključena 24. lipnja 2009.
Zakon je donesen na 11. sjednici 24. lipnja 2009. (98 glasova "za", 2 "suzdržana").
3. PRIJEDLOG ZAKONA O MEDICINSKOJ OPLODNJI, S KONAČNIM PRIJEDLOGOM ZAKONA, hitni postupak, prvo i drugo čitanje, P.Z.E. br. 360;
Rasprava je zaključena 8. srpnja 2009.
zauvijek ili...
Da li će se ponovo glasati za amandmane? Toga se bojim..da prihvate nešto tek toliko, kao kompromis da bi kupili glasove i onda.. :/
O amandmanima se više ne može raspravljati.
Sutra se ili provodi glasovanje o konačnom prijedlogu zakona ili se točka skida s dnevnog reda i zakon ide na doradu bez izglasavanja.
Sad čitam da će se navodno provesti glasovanje, ali da zakon neće proći, tek toliko da se kao zadovolji ona forma o onoj priči o zatvaranju poglavlja za pristup EU...
Mada nekako ne vjerujem u to... Kao da ispadne da su se oni borili za zakon, al nije prošao, ali da i na tom pokušaju dobiju bodove... Ma nekako su mi to gluposti...
Osim toga, pa ovo je jedno malo sporedno poglavlje pored stotinu drugih važnih koja se ne zatvaraju...a i ne mogu jer smo i tak u blokadi... Bezvezare...![]()
cure,ne mogu vjerovati,ali ono o zahvali je trebalo zvučati ironično,i nisam aneu vrijeđala što sam napisala da je našpanana-pa svi smo-ok,možda sam ja u krivu jer nije ni mjesto ni vrijeme za ironiju,ali mislim da smo se itekako pokazale i da pravda,kao što sam i napisala anei uvijek pobjeđuje.I evo,šaljem ti još ii
i svašta.Nemojte tako krivo tumačiti-evo-neću više biti ironična-dajem javno obećanje
http://www.facebook.com/photo.php?pi...8316430&ref=nf
Nadam se da će nakon sutrašnjeg glasanje sve naslovnice dnevnih novina izgledati ovako(malo se igram na kompu)![]()
http://www.vecernji.hr/vijesti/pao-s...ji-clanak-4371
ovo je najnovije na stranici večernjaka! živi bili pa vidjeli!!!!
cure, isprika - možda je već bilo rečeno negdje, ali previše je toga napisano i ne mogu sve slijediti.
ne mogu da se ne zahvalim curama iz srbije za svesrdnu pomoć!
slučajno sam upućen u njihove rekaciju i aktivnosti koje su poduzeli nama u korist i kao podršku da sam naprosto... iznenađen&beztekstan.
budite uvjerene da je dosta mailova (i telefonskih poziva!) bilo od tamo.
hvala svim curama sa http://kutak.forumotion.com/
Imaš pravo biti kakva hoćeš i to je skroz u redu. Sve pet. Oprosti ako sam te krivo shvatila, ali nevezano na tvoj post, izrekla bih taj stavpčelica2009 prvotno napisa
![]()
Ma meni je to skroz mutno.. :/Lorien prvotno napisa
po ovome, prolazi samo amandman za nevjenčane parove i takav ide u izglasavanje..pa ko živ ko mrtav..hm..niš mi se to ne sviđa![]()
Mene je sve strah da će na kraju ispasti tako da će dozvoliti oplodnju u izvanbračnoj zajednici, a zabrana zamrzavanja i ograničenje na oplodnju 3 zametka će proći.
Tako ispada da su ipak negdje popustili i bili liberalni a zapravo nisu napravili gotovo ništa, po meni je zabrana kriotransfera i ograničenje na 3 js za oplodnju puno gore od diskriminacije nevjenčanih - ovo bi im i tako palo na ustavnom sudu i ne bi nikada moglo proći. Sve mi ovo smrdi na mazanje očiju javnosti, kao da su namjerno stavili ovu nebulozu o vjenčanim/izvanbračnim samo da bi je povukli nakon vike u javnosti a prošli bi ovi prijedlozi koji su u konačnici puno,puno lošiji po nas.
Nadam se da nisam u pravu...![]()
Onda valjda pohranjivanje preostalih embrija (a ne JS). :?luna1 prvotno napisa
Zahvaljujem i ja. I njima i svima (za koje znamo i za koje ne znamo ) koji su se na bilo koji način angažirali u borbi protiv ovog Zakona.Andro-gen prvotno napisa
![]()