Stranica 16 od 17 PrviPrvi ... 614151617 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 751 do 800 od 838

Tema: GLASOVANJE u saboru

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvats...-oplodnju.html

Brak nije uvjet za umjetnu oplodnju

Datum objave:
    16.07.2009 22:00
    Autor: Hina

Vlada je na telefonskoj sjednici večeras izglasala i u Hrvatski sabor uputila amandman na prijedlog zakona o medicinskoj oplodnji kojim bi se i izvanbračnim zajednicama omogućilo da pristupe medicinskoj oplodnji
    Sabor bi o tom amandmanu trebao raspravljati na sutrašnjoj sjednici, a prethodno je nekoliko vladajućih koalicijskih partnera najavilo da neće podržati prijedlog zakona u sadašnjem obliku. Prijedlogom se, naime, izvanbračnim zajednicama onemogućava medicinski potpomognuta oplodnja.

'Upravo je održana telefonska sjednica vlade na kojoj smo se dogovorili oko amandmana vlade koji je poslan Hrvatskome saboru', rekla je premijerka Jadranka Kosor novinarima na izlasku iz vlade, gdje je prethodno više od dva sata trajao sastanak koalicijskih partnera o trećem rebalansu proračuna.

'Amandman se odnosi na izvanbračne zajednice i govori da se taj postupak može omogućiti i onim parovima, svakako muškarcu i ženi, koji žive u takvoj zajednici tri ili više godina, što moraju dokazati u izvanparničnom postupku. Ili manje (od tri godine), ako je u toj zajednici već rođeno dijete', rekla je Kosor.

Na upit novinara kako se osjeća budući da je prilikom predstavljanja zakona u Saboru bio protiv takve odredbe, ministar zdravstva Darko Milinović rekao je kako je sretan što je pronađen modalitet koji će 'omogućiti što stabilniju zajednicu kako bi dijete bilo što sigurnije da će biti odgajano uz oba roditelja'.

'Našli smo taj modalitet i sretan sam zbog toga. Našli smo modalitet izvanbračne zajednice, neudate žene i neoženjenog muškarca koji u izvanparničnom postupku moraju dokazati da žive u toj izvanbračnoj zajednici. Dakle, formaliziramo je i onda mogu pristupiti medicinskoj oplodnji. Ali, ja očekujem da će na ovaj način porasti broj brakova', rekao je ministar.

Prethodno su, nakon završetka sastanka koalicijskih partnera i prije telefonske sjednice vlade, čelnik HSS-a Josip Friščić i čelnica HSLS-a Đurđa Adlešič najavili da neće podržati zakon.

Friščić je naglasio da je 12.000 žena iz udruge žena HSS-a predložilo da se ne glasuje za taj zakon, te najavio da će takav prijedlog iznijeti na sastanku Kluba HSS-a, koji će se održati sutra u 9 sati, uoči sjednice Sabora. 'Predložit ću da mi ne podržimo zakon u ovom obliku', rekao je Friščić novinarima na izlasku iz Vlade. Adlešič je rekla kako HSLS 'sigurno neće podržati zakon takav kakav je predložen'.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Što god ovo sad značilo - čitam i interpretiram, smišljam scenarije.

HSS (evo aleluja DANAS) ali i HSLS su jako negodovali zbog upravo premise u zakonu da samo vjenčani partneri mogu u postupak potpomognute oplodnje. Evo - Vlada je to očito prihvatila i sad će i nevjenčani parovi moći na MPO (thanks God) ali što je s ostalim stvarima!?

Nadam se da sutra neće biti koalicijskih partnera koji će upravo zbog gore navedenog popuštanja HDZ-a ipak dići rukicu za ovaj i dalje preridikulan zakon.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

taman kad sam krenula misliti da je gotovo - OVO!!!!!!!!!!!!!! nisu normalni, majke mi! SVI TREBAJU DAT OSTAVKU!!!!!!!!!!!!!!!! :/

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

a 3 js, a zamrzavanje :? :? :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Robert prvotno napisa
    'Amandman se odnosi na izvanbračne zajednice i govori da se taj postupak može omogućiti i onim parovima, svakako muškarcu i ženi, koji žive u takvoj zajednici tri ili više godina, što moraju dokazati u izvanparničnom postupku. Ili manje (od tri godine), ako je u toj zajednici već rođeno dijete', rekla je Kosor.

Na upit novinara kako se osjeća budući da je prilikom predstavljanja zakona u Saboru bio protiv takve odredbe, ministar zdravstva Darko Milinović rekao je kako je sretan što je pronađen modalitet koji će 'omogućiti što stabilniju zajednicu kako bi dijete bilo što sigurnije da će biti odgajano uz oba roditelja'.

'Našli smo taj modalitet i sretan sam zbog toga. Našli smo modalitet izvanbračne zajednice, neudate žene i neoženjenog muškarca koji u izvanparničnom postupku moraju dokazati da žive u toj izvanbračnoj zajednici. Dakle, formaliziramo je i onda mogu pristupiti medicinskoj oplodnji. Ali, ja očekujem da će na ovaj način porasti broj brakova', rekao je ministar.
    I sada čekajuči naše sudove gdje izvanparnički postupak traje 3 godine i poslije sve te njihove razne komisije skoro pa da je isto da su zabranili IVF nevjenčanim parovima.

I poslije on sam govori da če time porasti broj brakova-ono bolje ne komentirati tu rečenicu.
    Neko te tjera da se udaš-oženiš da bi mogao imati dijete s partnerom koga voliš? Ne hvala

A o krioprezervaciji ni riječi ???

Ma treba ih još više pretisnut sada kada su počeli popuštati!!!

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ljudi moji,ima li kraja ovoj agoniji???Nisam mogla ni slutiti da cemo ovako sve zatalasati ali sada se stvarno vise ne zna tko pije a tko placa.

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ajme mene je tek sad stvarno strah. Od početka sam se bojala ovoga. S ovime će javnosti zamazati oči i gle-prođe onaj dio koji je bitan, oplodnja 3 js i zamrzavanje, tj nezamrzavanje. Nadajmo se zdravom razumu oporbe.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

odoh sad pisati HSS-u i podsjetiti ih što je danas rekao Friščić: da će predložiti da zastupnici HSS-a takav zakon NE prihvate!

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Koja je ono adresa od HSS-a. Idem i ja pisati.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ovo s HSS-om danas je neka politicka smicalica,samo sto moj mali mozak ne moze dokuciti kakva. :? Sve mi nesto smrducka,zasto su se bas sada javile...

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

dajte adresu hss-a da i ja pišem, čisto da ih podsjetimo da nije jedini problem u zakonu vanbračna zajednica

Ana i mamino zlato avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ovo je prestrašno.
    ZAUSTAVITE ZEMLJU, SILAZIM !!!
    Ovo je samo dimna zavjesa.
    "Vidi kako smo dobri?"
    A jajne stanice, a zamrzavanje???
    Sad je bio na RTLu Milinović sa Kosoricom, cerio se od uha do uha.
    Ma fuj...

pak avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj gupi51 prvotno napisa
    Ajme mene je tek sad stvarno strah. Od početka sam se bojala ovoga. S ovime će javnosti zamazati oči i gle-prođe onaj dio koji je bitan, oplodnja 3 js i zamrzavanje, tj nezamrzavanje. Nadajmo se zdravom razumu oporbe.
    upravo tako sve ovo mi izgleda kao unaprijed smišljen scenarij,predlože užasan zakon, onda se mi bunimo,oni čvrsto guraju svoj stav i u zadnjim minutama pred izglasavanje ˝˝popuštaju˝˝ pred nečim što su i unaprijed znali da neče proči dok ono najbitnije ostaje nepromijenjeno i tako zamažu oči javnosti i još izlaze iz cijele priče kao pozitivci.ma nadam se da se varam ali u glavi mi se vrti baš takav film

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Ana i mamino zlato prvotno napisa
    Ovo je prestrašno.
    ZAUSTAVITE ZEMLJU, SILAZIM !!!
    Ovo je samo dimna zavjesa.
    "Vidi kako smo dobri?"
    A jajne stanice, a zamrzavanje???
    Sad je bio na RTLu Milinović sa Kosoricom, cerio se od uha do uha.
    Ma fuj...

XXX

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

evo ovdje imate dosta adresa HSS-a:

http://www.hss.hr/tajnistvo.php

ali ne zaboravite poslati mail na klub HSS-a, dakle zastupnike HSS-a u Saboru:

klubhss@sabor.hr

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Koja grozna iscerena faca
    bolesno.

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj pak prvotno napisa
    Citiraj gupi51 prvotno napisa
    upravo tako sve ovo mi izgleda kao unaprijed smišljen scenarij,predlože užasan zakon, onda se mi bunimo,oni čvrsto guraju svoj stav i u zadnjim minutama pred izglasavanje ˝˝popuštaju˝˝ pred nečim što su i unaprijed znali da neče proči dok ono najbitnije ostaje nepromijenjeno i tako zamažu oči javnosti i još izlaze iz cijele priče kao pozitivci.ma nadam se da se varam ali u glavi mi se vrti baš takav film
    meni isto smrdai da će tako ispasti

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imate li još snage za sutra nešto poduzeti?

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Nemojmo zaboraviti na HSLS. I njima je glavni faktor protiv ovog zakona bila odredba o izvanbračnim zajednicama

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    imate li još snage za sutra nešto poduzeti?
    ako ne moram biti fizički prisutna i stalno online..imam imam ja volje za fajt, samo bojim se da do sutra stvarno ne možemo ništa postići..osim možda još pokoji mejl..nisam ih u životu napisala koliko od kad traje ovo, ali pisat ću i 5 puta više..

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako su u Italiji uspjelil srušiti 3 stanice na Ustavnom sudu, moramo probati i mi..ne smijemo ni u ludilu stati bez obzira na sutrašnji ishod..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja jesam i sigurna sam da nas ima još, no kasno je i nisu na netu.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

molotovljeve koktele?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

možda će trebati na ho-ruk.
    nadam se da imate brojeve telefona jedne od drugih...

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa

HSS (evo aleluja DANAS) ali i HSLS su jako negodovali zbog upravo premise u zakonu da samo vjenčani partneri mogu u postupak potpomognute oplodnje. Evo - Vlada je to očito prihvatila i sad će i nevjenčani parovi moći na MPO (thanks God) ali što je s ostalim stvarima!?
    zbog ovog gore navedenog se ja nicemu ne nadam. boze daj da se varam

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Apricot,vjerujem da bismo se mogle dogovoriti i složiti i skupiti..... Ima li ideja?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Cure, ja sutra fizički ne mogu biti prisutna nikako od 12 sam ziher na mejlu s posla..isprekidano, ali ovi moji moraju imati još bar sutra razumijevanja..moj broj nema nitko od vas, ali pošaljem, nije bed.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mene ovoga bilo strah od početka, kako sam već negdje i napisala (pogubila sam se po ovim temama malo).
    Dakle, da usvoje neki ne tako bitan amandman (oprostite svi koji se volite bez papira), a prođu 3 jajne stanice, zabrana zamrzavanja, povjerenstvo za MPO i odbijanje liječenja ako se vašem dr. to ne sviđa... Strašno, strašno, strašno
    Što ćemo sad? Opet pisat mailove?

I da, koje odvratne nacerene face, ona sirovina Milinović i ona babetina Kosor, a Bajs, ljiga od čovjeka. Došlo mi je povratiti (stvarno nam stvarno fali smajlićkojipovraća). Nisam u životu pogledala ovoliko Vijesti i Dnevnika, a sad znam koliko mi je to bila pametna odluka. Muka mi je od ovih faca koje nam kroje pravdu, fuj fuj fuj (i opet smajlićkojipovraća)

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja imam 87 email adresa, sta da im pisem?

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Moj broj je imala Mukica, slala sam joj ga na pp, a i na onoj sam listi od Pino. Ako treba šaljem broj, mail šta god, tu sam (dobro, ne mogu s dna države doći do Sabora, ali i bolje, za dio zastupnika)

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Postavlja se pitanje kakva je procedura u ovakvim slucajevima i mogu li oni taj amandman odmah sutra proturiti ili se izglasava prijedlog ovakav kakav je sada.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    ja imam 87 email adresa, sta da im pisem?
    čekaj

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mislim da je od izuzetne važnosti (ne mislim nego sam sigurna) slati mejlove Večernjem listu. Po meni su pokazali izuzetno veliku hrabrost sa objavom tog članka. Svakako ih trebamo upoznati sa ostalim zamkama ove sprdačine od zakona (cijelo vrijeme vrištim o onom članku koji pobija Hipokratovu zakletvu i koji nam može stravično puno nereda unijeti). Mislim da ako sad ne pokažemo koliko to što su učinili znači, I ZA BUDUĆE GRAĐANSKE INICIJATIVE, propustit ćemo veliku priliku da "nas podrže" u budućnosti. Kasnije, sada je za to kasno jer ima hitnijih stvari, pisati im o predrasudama s kojima se susrećemo.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mogu ja pitat ljude na email listi za telefonske brojeve i slat SMS-ove
    samo kakva je akcija???

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Osjećam se naivnije od francuske sobarice što sam uopće pomislila da su bar malo došli pameti

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ekipa iz Roda....... Stvarno Vam se nikada nisam zahvalila javno za sav angažman HVALA i stvarno uz vas se osjećam kao Amazonka 8)

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa
    ekipa iz Roda....... Stvarno Vam se nikada nisam zahvalila javno za sav angažman HVALA i stvarno uz vas se osjećam kao Amazonka 8)
    BEZ VAS NE BI BILO NAS!!!!!!!!!!!!!!! Hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pripremiti reagiranja za medije ili ih poslati čak i prije izglasavanja? U smislu...što se u biti zaista desilo i na čemu smo ostali ako se usvoji zakon samo sa amandmanom o izvanbračnim zajednicama. Što mislite?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mante sada to
    zbijajte redove
    radite mailing liste prijatelja, poznatih i polupoznatih...

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aenea prvotno napisa
    Pripremiti reagiranja za medije ili ih poslati čak i prije izglasavanja? U smislu...što se u biti zaista desilo i na čemu smo ostali ako se usvoji zakon samo sa amandmanom o izvanbračnim zajednicama. Što mislite?
    na ovom radimo

gupi51 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa
    na ovom radimo
    Slažem se.

Pliz dajte adresu HSLS-a, poslala sam mail na klubhsls@sabor.hr pa mi se mail vratio

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

na ovom radimo
    Možda stvarno brijem..al sam opsjednuta člankom 38. (razmišljam da i nick promijenim u to ) Liječnici kojima će država zakonski odobriti kršenje Hipokratove zakletve..

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

čini mi se da to sve ode k vragu jer su se sad svi primili vanbračne zajednice i sve super

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

AMYX,
    ne odustaj ovako olako kolegice iz mog kraja

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

loše, jako loše nam se piše...
    politika je kur*a, to je danas dokazano
    jedna velika predstava za javnost
    a hss - ma fuj

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo na vijestima Nove Tv kažu - potres u vladajućoj koaliciji - HSS srušio HDZ-ov zakon o MPO.
    Šta sad? Ali evo, HSS definitvno ne glasa za zakon, potvrdio sam Friščić. Znači li to da zakon pada?
    Ma nije mi uopće bitno tko, samo da ga se ruši.

Biene avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

na ovom radimo
    Pišemo ponovno mailove klubovima zastupnika i podsjećamo na bitnost neograničavanja oplodnje samo na 3 js i dozvolu zamrzavanja embrija?

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MORA postojati način, ako (ili kad) se ovako loš zakon donese sutra, da ga kasnije rušimo. MORA postojati.

aenea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Biene prvotno napisa
    na ovom radimo
    Pišemo ponovno mailove klubovima zastupnika i podsjećamo na bitnost neograničavanja oplodnje samo na 3 js i dozvolu zamrzavanja embrija?
    Pišemo. Ne gubimo ništa time. Možemo samo dobiti.

martina123 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

MORA postojati način, ako (ili kad) se ovako loš zakon donese sutra, da ga kasnije rušimo. MORA postojati.
    MORA , nekako MORA!..

Jer, ovo je samo jedna velika obmana mase...
    Nekako sutra trebamo javno odgvoriti - hitno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •