Pratila sam glasovanje i paralelno komentare na forumu. Ja istovremeno nisam mogla komentirati jer me je svako novo ne prihvacanje amandmana sve vise paraliziralo, a glasovanje o amandmanima gdje niti jednom nije bilo potrebne vecine sasvim me dotuklo. Vec sam vidjela najcrnji scenarij i izglasavanje zakona kad je doslo do nevjerojatnog preokreta. Svi zastupnici SDPa i HNSa izasli su iz sabornice, odjednom nije bilo kvoruma i zakon ovaj put nije mogao biti donesen!

Ti zastupnici su stvarno dali sve od sebe, a rekla bih i jos vise od toga: dali su same sebe u cijeli raspravu koja je bila u srijedu kao i danas na glasovanju.

Milanki Opacic svaka cast! Zamislite, rekla je da ce predloziti da se danasnji dan proglasi Danom borbe protiv neplodnosti!

Jako sam ganuta time sto su se ociti jako potrudili da bi razumijeli ovu problematiku, sto su se odlicno pripremili i borili do samog kraja. Tko zna, mozda je upravo to na cemu trebamo temeljit nasu vec izgubljeni nadu u pobjedu glasa razuma.

Citiraj ZAUZETA prvotno napisa
jel se naša primeministar ikako očitovala o ovom zakonu ovih dana?
Citam danas u Novom listu, citiram: "upitana od novinara (...) za resriktivan prijedlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji koji je otisao u Sabor, cvrsto je kazala kako joj je ta tema, kao i sve ostale osim rebalansa drzavnog proracuna, sada u drugom planu."

Neka se srami zbog ovoga, jednako ona kao i njena vlada!