-
simulator zore
je li netko čuo za to? Možda i nabavio (tanka mi je nada)?
Čitala sam o tome u jednoj zanimljivoj knjizi. Radi se o tome da je bolje buditi se uz svjetlo koje se postepeno pojačava, nego na zvuk budilice, navodno se negdje može kupiti aparatić koji će vam u neko doba jutra upaliti sobnu lampu i pojačavati svjetlo tijekom slijedećih
-
-
To bi me probudilo nikad.
-
budiš se postepeno i na prirodan način (kao da te budi sunce dok izlazi), lakše se ustaješ i naravno poslije ti je cijeli dan super
Ljeti je dovoljno ostaviti otvorene zavjese, a zimi se koristi takav aparatić. Zvučalo mi je zanimljivo. Ali ne znam može li se kod nas to nabaviti.
-
Deaedi prvotno napisa
Čemu to služi?
da te probudi na neinvanzivan način , prirodno, kužiš ?
-
-
Re: simulator zore
[quote=pomikaki]je li netko čuo za to? Možda i nabavio (tanka mi je nada)?
Čitala sam o tome u jednoj zanimljivoj knjizi. Radi se o tome da je bolje buditi se uz svjetlo koje se postepeno pojačava, nego na zvuk budilice, navodno se negdje može kupiti aparatić koji će vam u neko doba jutra upaliti sobnu lampu i pojačavati svjetlo tijekom slijedećih
-
Pa mene budi budilca jer idem na posao, ovo ce me zanimati valjda kad cu biti u penziji.
-
saška - ovo se koristi zimi, ili ako se trebaš ustati prije sunca.
Po tekstu koji sam čitala općenito za psihičko stanje čovjeka dobro je ustajati se negdje u 5h
ali ja bih bila zadovoljna da se probudim u 6h kao inače, samo normalnija
-
To ti se primarno koristi u nešto sjevernijim krajevima za tretiranje zimske depresije (winter blues) i nije neka jako velika pamet.
Kod nas je dosta teško naći "full spectrum" fluo lampe za napraviti takvu napravu, a ako bi to htjela složiti od običnih žarulja trebalo bi ti > 500W.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma