Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: biometrijska putovnica

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno biometrijska putovnica

Putujemo sa Ivom preko oceana uskoro, pa moramo vaditi putovnicu .

Odem ja na strtanice PUZa i vidim da se odnedavno izdaje i biometrijska putovnica!
    Obzirom da je dosta skuplja a rok vazenja bi Ivi bio mislim 5 godina, neznam koliko je isplativo!

Ima li ju tko?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa vidi prvo da li ti je takva putovnica uvijet da uđeš u zemlju u koju ideš, ako nije onda razmišljaj.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma fora je da još uvjek nije potrebna jer nam za Ameriku još trebaju vize!

i osobno mislim da ce tako jos dugo biti!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hitna biometrijska putovnica je 540 kuna, upravo sam bila tamo (drugim povodom).

Redovnim putem - 220 kuna biljezi + 190 sama putovnica.

(Odstupanje u cijenama moguce jer je gospodja bila toliko nezainteresirana da mi je mogla reci bilo sto...)

Ne trebaju nam jos ni za sto. Eventualno se isplati kad se izdaje na 10 godina. U suprotnom, steta novaca, stvarno.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae thx!

Cak mislim da je ovo cijena za redovno izdavanje!

trebalo mi je samo da netko potvrdi da je to glupo!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kaj je sljedeće? ugrađeni čip? :?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    kaj je sljedeće? ugrađeni čip? :?
    Je, je ak pesi imaju zakaj ne bi i mi:

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja uopće ne znam što je to :?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

niti ja....

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

niti ja...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zato imate google:

BIOMETRIJSKE PUTOVNICE

Adlešić: Nove putovnice nemoguće je krivotvoriti

Putovnice će sadržavati čip na kojem će biti otisak prsta i digitalna fotografija, koji će biti maksimalno zaštićeni.

Adlešić: Nove putovnice nemoguće je krivotvoriti

Objavljeno: 09.12.2008 20:12h

Tijekom iduće godine Hrvatska planira uvesti biometrijske putovnice koje će biti nemoguće krivotvoriti. Putovnice su predstavljene na Vladinoj Koordinaciji za unutarnju politiku i uskoro bi se trebale naći pred Vladom.

- Biometrijske putovnice bit će nemoguće krivotvoriti i njihova će prednost biti ta što će pridonijeti ukidanju vize za Kanadu i SAD - izjavila je Đurđa Adlešić objašnjavajući prednosti putovnice.

Do sada su hrvatske putovnice bile popularne kod krivotvoritelja, što bi se novim biometrijskim putovnicama trebalo izbjeći. Na čipu u putovnici bit će digitalni otisak prsta i digitalna fotografija. Podaci će biti zaštićeni maksimalnom razinom sigurnosti tako da podaci neće moći doći u ruke krivih ljudi.

- S novim putovnicama kreće se u trenucima kada počinju istjecati putovnice prošlih generacija, tako da ih građani ne bi trebali naglo mijenjati - rekla je potpredsjednica Vlade.

Kada se izradi biometrijska putovnica, podaci će se iskoristiti i za izradu novih biometrijskih osobnih iskaznica.

Podaci s čipa moći će se čitati iz daljine pomoću ugrađene antene, ali tek nakon što se probije zaštita prislanjanjem strojnog čitača.

Adlešić uvjerava da su podaci zaštićeni maksimalnom razinom zaštite i neće se moći neovlašteno preuzimati i čitati.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala !

I...zato imamo tebe

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Kod nas stari pasosi vrede samo do kraja ove godine :/
    Tako da smo bebi vadili novi-biometrijski
    A vredi samo 2 godine
    Kod vas makar vredi 5,to je malo bolje,ipak....

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam izvadila prošle godine novi - normalni - i dobila na 10 god

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Upravo se mm i djeca spremaju obnoviti putovnice, to bu koštalo... Sorry ako sam u krivu, ali meni se čini da je to (kao i udžbenici i hrpa drugih formulara) način na koji država ispumpava lovu iz džepova građana.

OIB i ranije nove osobne - ista stvar! Katastrofa...

Hajde, razuvjerite me!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne moraju uzimati biometrijski, Peterlin. Nije potrebno, to je samo za one koji zele (a ne znam zasto bi zeljeli, s obzirom da, koliko znam, jedino SAD-u to izgleda bitno, ali ne jos - biometrijski je jedan od prvih uvjeta koji zemlja mora ispuniti da Amerika uopce pomisli o Visa Waiver programu, u koji mi ionako jos godinama necemo uci).

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mi smo danas Ivi dali raditi putovnicu, i samo da znate da se nemora odabrati biometrijska!

moze i obicna!

:D :D :D

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I dalje se može raditi "obična" putovnica a ko želi biometrijsku može podnijeti zahtjev i podignuti ju, samo u PU Zagrebačkoj

ostale uprave odnosno postaje bit će osposobljene za izdavanje biometrijske putovnice za cca godinu dana i tada mislim da će se samo ona izdavati (ovo nisam sto posto sigurna)

inače, po novom možete predati zahtjev za putovnicu (običnu) u bilo kojoj postaji ili upravi u RH i tamo ju podignuti, bez obzira gdje vam je prebivalište

osobnu i dalje samo po mjestu prebivališta

Nema više zajedničke putovnice

Putovnice se sada nakon 21 godine života izdaju na 10 godina a ne nakon 27 godina kako je bilo do sada

osobi koja je u 5 godina izgubila dvije ili više putovnice, nova će se izdati samo na rok od godine dana

to mi je trenutno u glavi, u postajama i uprava možete naći letke o biometrijskim putovnica a ovo šta sam vam napisala je iz ovog

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...6_74_1765.html

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I dalje se može raditi "obična" putovnica a ko želi biometrijsku može podnijeti zahtjev i podignuti ju, samo u PU Zagrebačkoj

ostale uprave odnosno postaje bit će osposobljene za izdavanje biometrijske putovnice za cca godinu dana i tada mislim da će se samo ona izdavati (ovo nisam sto posto sigurna)

inače, po novom možete predati zahtjev za putovnicu (običnu) u bilo kojoj postaji ili upravi u RH i tamo ju podignuti, bez obzira gdje vam je prebivalište

osobnu i dalje samo po mjestu prebivališta

Nema više zajedničke putovnice

Putovnice se sada nakon 21 godine života izdaju na 10 godina a ne nakon 27 godina kako je bilo do sada

osobi koja je u 5 godina izgubila dvije ili više putovnice, nova će se izdati samo na rok od godine dana

to mi je trenutno u glavi, u postajama i uprava možete naći letke o biometrijskim putovnica a ovo šta sam vam napisala je iz ovog

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/s...6_74_1765.html

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •