-
Kako napraviti vinski ocat?
Ukiselilo mi se vino u podrumu. Nije puno, tri litre, ali opet, žao mi je baciti. Kako iz toga napraviti ocat? Čula sam da ima neka gljiva koja se ub aci i potakne vrenje.
-
Ako se ukiselilo samo ga pusti na miru. Acetobakterije su već unutra, a "gljiva" je samo kolonija acetobakterija (potpuno nepotrebna), identična onoj pomoću koje se radi "kombucha". Da, kombucha je običan ocat.
-
-
Slažem se s Davorom, nemoj raditi ništa, samo čekaj. Mi tako redovno "radimo" vinski ocat, obično ga imamo punu plastičnu bačvu u podrumu.
-
za kaj sve upotrebljavate vinski ocat?
-
Prvenstveno za začiniti salatu ali i u kuhanju (npr. brudet).
Last edited by Maruška; 20.05.2014 at 08:12.
-
za čišćenje nije kaj ne ? zimnica se isto može raditi u zamjenu za alkoholni?
-
Nisam čula da netko čisti s njim (eventualno ako se nešto treba namakati za skinuti kamenac).
Od zimnice, jedino što sam radila bila je "kapulica" (ukiseljeni maleni crveni luk) i tada sam koristila vinski ocat.
Ali, ja ti baš i nisam neka domaćica. 
Čekaj da se javi još tkogod, da dobiješ boljih informacija.
-
Kažu da je dobro frižider oprati kvasinom jer neutralizira mirise, a valjda nešto i ubija klice.
Posting Permissions
- You may not post new threads
- You may not post replies
- You may not post attachments
- You may not edit your posts
-
Forum Rules