i ja hoću 20 cm u hladnoj vodi, pa ne ide
i ja hoću 20 cm u hladnoj vodi, pa ne ide
A tko ti je kriv što nisi ni policajac, ni doktor, ni šalterašMoover prvotno napisa
![]()
Zar ti misliš da ja žalim što nisam djelatnik javne ili državne službe? Pa nigdje to nisam napisao... Čak mi je i drago što nisam izabrao jedno od gore navedenih zanimanja...smajlić prvotno napisa
Bauštela rulz!
otkud ti ovo da će profesori raditi 8 h u školi? :?Lavica80 prvotno napisa
hoće, hoće, to nam se svima sprema
Pa već su počeli s kontrolama po školama kad je nastava završila da vide hoće li nastavnici biti u školi do 16 sati. A kazne su za ravnatelje oko 30 tisuća kuna, a za toga koji nije bio oduzim a se od plaće.Willow prvotno napisa
istina
:shock: :shock: :shock: :shock:Lavica80 prvotno napisa
nisam za to čula, ali mi je zato mrak pao na oči kad sam pročitala raspored ispita državne mature. cijela godina popunjena....
o da državna matura je turbo šik
A to za državnu maturu nisam znala!
A što ćeš!
Tako je kod nas. Treba učenicima "kao" smanjiti gradivo, a samo im se sve više zadataka dodaje.
To njie točno da učitelji moraju biti u školi 8 sati.
Teoretski mogu ako je školski odbor u statutu, kućnom redu i etičkom kodeksu to donešeno. (NN 87/08 čl. 58 zakon o odgoju i obrazovanj
No međutim ministar nije donio pravilnik da svaki zaposlenik mora biti 8 sati u školi. Zato jer da bi to bilo ostvarivo škola mora raditi u jednoj smjeni i svaki učitelj mora imati svoj kabinet (prostor za rad).
No kao su inspekcije pročačkele sve škole (gledale su statute, kući red...)ako je naspisano da svi zaposlenici moraju biti u školi 8 sati to se onda odnosi i na učitelje. No ne vjerujem da inspekcija je novčano kaznila. Uvijek se daje upozorenje, a pravilnici škole uvjek se mogu popraviti.
ovi donose vrlo etransparentne prijedloge pa mi nije jasno dali je to regres za 2009.? mislim božićnica i regres za 2010. ionako ne mogu spasiti plaće u rujnu!!
Meni su rekli u računovodstvu da su sve škole dobile dopis da moraju brojati sate koliko je ko bio u školi i po tome davati plaću.zvjerka prvotno napisa
Najveći problem su praznici, jer tada se isto mora biti u školi (iako si već sve poslove završio) od 8-16 ili od 7-15, a ima se samo onaj dozvoljeni godišnji od 20-30 dana ovisno o stažu, broju djece, ima li se razredništvo...
Mislim da se to za regres ne odnosi na ovu godinu nego na idsuću. A i nama će ko i ostalima u 9-tom mjesecu plaća za 5% nizbrdo (jer nam je preko 3000kn). Zato ne treba uplaćivati dopunsko do 9-tog mjeseca jer će nam tada plaće još pasti pa ćemo plaćati 80, a ne 130kn mjesečno ( da nije žalosno bilo biAriana prvotno napisa
)....
da li ima kakvih novosti u vezi regresa? zar samo bolnice dobile (dio)?
Mene zanimaju jesu li ministarstva ili neke drzavne uprave dobile regres ?
Evo sad čitam na portalu 24 sata da je danas sjeo regres policiji ( u zadnj čas). Nadam se da to znači da će za koji dan sjesti i školama.![]()
Znači odna će valjda i škole dobiti svoj uskoro.
odna=ondaLavica80 prvotno napisa
tu info i ja dobila prije 5 min!Ariana prvotno napisa
Državna uprava dobila :D
Nije.mia prvotno napisa
Upravo su i prosvjetari dobili regres :D :D :D :D
NAPOKON !!!!!![]()
kaj da ?Šiškica prvotno napisa
koliko ?
sve me strah gledat na tekući ...... :/
Meni isto sjelo danas, jupiiii!
nama je išao puni iznos 1250 kn, znam za još jedno manje minist.maria71 prvotno napisa
ja sam 13 prase. školnica jelte![]()
Šiškica prvotno napisa
I meni sjelo maloprije. :D :D :D :D :D :D :D
Prosvjeta!!!!!!!!!!
Evo još malo da se radujte dok nam nisu stavili harač.
Ak budete primjetile da vam je plaća za srpanj nešto veća nego što bi trebalo biti , obračunski koeficijent je dignut za 2,2%. Dobili danas dopis.
" Sukladno sporazumu o dodacima na plaću u obrazovanju i znanosti od 25.studenoga 2006. g. u ukupnim sredstvima odobrena su i sredstva za ispatu dohodaka od 2,2% ugovorenog za 2009. koji je uključen u obračunskom keficijentu." u potpisu Stipe Mamaić ravnatelj uprave za financije.
al meni nije![]()
![]()
niti ne bude. Niti ne bude božićnice. Još budem sretna ako bude plaća.
A gdje radiš?Smajlić prvotno napisa
Danas došao opet dopis. Plaća za srpanj tj. već na nju će se primjenjivati poseban porez na plaće.![]()
.
opa maco retrogradno će nas haračiti, neka, neka.....zvjerka prvotno napisa
pa cuj ipak ti tu lovu dobijas u 8. mjesecu
a ko nam kriv sto smo je zaradili u 7.![]()
Znam da su računovođe poludili. Trebaju izračunati taj harač, a još ne znaju ni na što ni točno koliko. Neki kažu do 6 000 svima 2%, a na ostatak 4%, a drugi kažu svima preko 6000 na cijeli iznos 4%.
Privatna firma. Inače su uvjeti bili više nego odlični, al evo, i do nas je stigla kriza.Lavica80 prvotno napisa
Puno ovisimo o drugim firmama (građevinskim), i ne možemo se od njih naplatiti.
nisam se ni usudila pitati, nadala jos manje i dobila. krasan zlatni shut prije odlaska na zavod za nezaposlene. hvala ti jadrankice (insert puking smiley)Moover prvotno napisa
Sad kad nam plaće padnu za harač,,,pa nezaposlenima isto...
Pa kažu da će u prosvjeti povećati prag sati u nastavi za punu satnicu (prosvjetari znaju o čemu govorim.sad npr.21 za hrvatski, a bit će recimo 24)...
Zlatni šut - stvarno (neopisivo) dobar opis ovog regresa... ne bih se ni ja boljeg sjetio... svaka čast!
ako povećaju satnicu sliejde otkazi jer će biti viška ljudi, logično, zapravo .....
nemam komentar koji nije za verbalni delikt za ovo
Lavica80, otkuda ti ta informacija?Pa kažu da će u prosvjeti povećati prag sati u nastavi za punu satnicu (prosvjetari znaju o čemu govorim.sad npr.21 za hrvatski, a bit će recimo 24)...
Izrada novog pravilnika o normi se toliko skriva da treba biti spreman na sve.
E, ne mogu odati svoje izvorelaura29 prvotno napisa
!