Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: FERRUM LEK

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno FERRUM LEK

Moja 3mjesecna princezica od danas mora svaki dan uzimati 2 puta po 5 kapi Ferrum sirupa za zeljezo ( malo joj je nizak hemoglobin ).
    Zanima me jeste li se i vi susreli s tim, koje su eventualne nuspojave i vasa iskustva.

Hvala

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

koliko joj je nizak hemoglobin?

moja sestra mi je baš jučer rekla da njena pedijatrica svakoj bebi daje željezo (to i naravno d vitamin)...

moja M. je pila ferrum lek samo par dana (kad je imala oko godinu dana) pa sam joj prestala davati jer joj je stolica bila koma, imala je grčeve, a i zato što ga više nije htjela piti (zapravo nije ni jela ni pila od strha da joj to ne uvalim )

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I mi smo ferrum lek pili tek od godinu dana, tada smo prvi put napravili krvnu sliku. Nije popila ni celu bočicu, malo više od pola a i to smo davali svaki drugi, treći dan zbog zatvora. Posle sam jednostavno prestala da joj dajem, i sad joj je hemoglobin OK (sa 2 godine, između nismo išli na kontrole).

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mislim 103 ili 104.
    Vadila sam prosli mjesec pa se ni ne sjecam vise 100%.
    Uz D vitamin, danas nam je dala i vitamin C.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ma ja mislim da sa tim njihovim tablicama nešto ne štima, kad je reč o bebama. Nađa je imala 92 hemoglobin sa godinu dana, doktorka pala u nesvest, napala nas da joj namerno ne dajemo meso (ona u to vreme nije htela meso, samo je ribu jela), rekla nam da je to teška anemija. Godinu dana kasnije Nađa ima hemoglobin 115, a i dalje ne jede meso

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Samo se nadam da nece opet dobiti grceve, taman sad kad je sve prestalo
    A zatvor...... ako samo 1 dan ne kaka je nervozna
    Ne znam stvarno sto da radim.......

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ma ni ne vadi se krv ja mislim prije navrsenih 5,6 mjeseci. Tako mi je rekla ped. Ali joj se ucinilo da je moja Eva preblijeda pa smo eto otisli provjeriti. I sad nas ceka sto nas ceka.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

M. je hemoglobin sa godinu dana bio nešto ispod 90 (ne znam točno). doktorica je poludjela. ja nisam. Nije jela (i dalje ne jede) meso, ali se trudim davat joj druge stvari sa željezom...ali dobro to nije sad tema.

na temu: krv smo vadili jer je imala temperaturu pa se ispostavilo da ima virozu. znači, hemoglobin je bio niži od uobičajenog zbog viroze. tako da sam ja bila dosta mirna, jer znam da joj inače nije tako nizak...

a ove vrijednosti koje ti spominjš 103/4 nisu pretjerano niske. potraži malo po forumu (ako se dobro sjećam donja granica za tu dob je 110?). meni se čini da bi ti bolje rješenje bilo da TI uzimaš željezo, pa da probate ponoviti nalaze za mjesec dana pa da onda vidite kakvo je stanje...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Da, najniza granica i je 110, i meni se cini da nije strasno. A opet ped je dala to i rekla da uzimamo..........
    ja vec pijem nekekav dodatak prehrani za dojilje, a morati cu uzeti i zeljezo. Mozda stvarno bolje ja nego bebi.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Anemija kao dijagnoza dobiva se tek kada hemoglobin padne ispod 80, tek onda je alarmantno.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo cujem da u kombinaciji s vitaminom C nema nuspojava !

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Ana_Eva prvotno napisa
    željezo se MORA piti u kombinaciji s vitaminom c inače se ne može resorbirati pa ga piješ bez veze.

a ovo da nema nuspojava u kombinaciji...jednostavno nije istina

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Ana_Eva prvotno napisa
    To nije istina, nažalost.

Hb 103 nije alarmantan, ali tih 5 kapi Ferruma zaista nije puno. Pokušaj davati nekoliko dana, pa ako beba ne dobije grčeve (ne dobiju ih sva djeca koja piju željezo) nastavi, a ako se grčevi pojave onda pričekaj mjesec dana pa probaj opet.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ah a ja bas bila happy. Nista, probati cu pa cemo viditi.
    Nadam se da ce biti sve ok.

pam avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno FERRUM LEK

M. je bio malo anemican, pa mu je dr.dala ( s 6mj.) Ferum Fe sirup ,5ml svaki dan, ali je imao jako mekanu stolicu od njaga. Tako da smo poceli prvo s 1ml na dan, pa 2ml par dana i tek nakom mj.dana smo poceli s 5ml sirupa po danu, ili bi mu dala 2x2.5ml sirupa po danu, al da dnevna kolicina bude 5ml na dan. I uz Fr sirup sam mu dala i C vit.sirup za bebe.
    sada mu je krvna slika normalna tako da ga vise ne pijemo. :D

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Evo pijemo ga vec danima, nema grceva hvala Bogu, jedino joj je stoplica malo rijeđa i sluzavija.
    A davati cu joj i dalje ...sto mogu

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Potpuno je van logike dijete proglašavati anemičnim i davati mu dodatke željeza.
    Fiziološki imati nešto niži hemoglobin u razdoblju između trećeg mjeseca pa do početka dohrane.Tada su se potrošile zalihe nakupljene u trudnoći ,a unos sa drugim namirnicama još nije poćeo.Ali to je potpuno normalno.
    U razdoblju od tri do šest mjeseci razina hemoglobina je fiziološki njaniža u cijelom životu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nas je pedijatrica s 5 mjeseci poslala da vadimo krv (kao to se tada radi rutinski iako mi je puno mama reklo da su njih na to slali puno kasnije). Željezo joj je bilo nisko iako u granicama pa nam je dala Ferrum Lek. Pošto ne bih ni sebi a kamoli djetetu dala nešto ako je stvar "u granicama normale", nazvala sam drugu pedijatricu koja je rekla da bi nam ipak preporučila da uzimamo lijek. Rekla je da nema svrhe ako ja uzimam željezo jer ga neće biti ništa više u mlijeku, a anemija je zeznuta stvar pa je bolje ne šaliti se s tim. E sad, ježi ga, dvije rekle istu stvar, valjda su u pravu (oko jednog mišljenja ću se još i pobosti ali protiv dva.. )

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Potpuno je van logike dijete proglašavati anemičnim i davati mu dodatke željeza.
    slazem se s ovim

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Fiziološki imati nešto niži hemoglobin u razdoblju između trećeg mjeseca pa do početka dohrane.Tada su se potrošile zalihe nakupljene u trudnoći ,a unos sa drugim namirnicama još nije poćeo.Ali to je potpuno normalno.
    U razdoblju od tri do šest mjeseci razina hemoglobina je fiziološki njaniža u cijelom životu.
    Debeli X! Dodala bih jos samo da se referentne vrijednosti u tablicama odnose na djecu koja nisu vise dojena, jer nazalost vecina djece doji do max. 4 mj. Zato ispada da sva dojena djeca imaju nizak hemoglobin, sto je nemoguce - to samo znaci da su to za njih normalne vrijednosti!

Moj malac je sa 7 mj. imao hemoglobin 107, ujedno i malo smanjene vrijednosti hematokrita, MCV-a, MCH-a i leukocita, dijagnoza: mikrocitoza i hipokromija. Dobila sam Ferrum Lek, ali ga nisam davala. Danas, s 11 mj., krvna slika ne moze biti bolja! A znam za jos 2 ista slucaja (jednom od njih pedijatrica je zaista i rekla da su takve vrijednosti normalne za dojenu djecu i da nije potrebno uzimati nikakve preparate zeljeza, jer ce se situacija sama popraviti, kao sto se i desilo). Da sam slusala nasu pedicu samo bih bezveze malog kljukala dodatnim zeljezom, jer kao ima anemiju. A on cijelo vrijeme ziv, veseo, cak preaktivan, malo spava,... pravi pokazatelji anemije !

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Hvala Ferrum Leku - od kako ga pije, moja R. je dobila apetit, jede sve i u normalnim kolicinama. Prije toga sam joj morala brojati kapljice mlijeka koje bi popila, toliko je malo jela da sam vec bila jako zabrinuta. A i to malo bi pojela samo ukoliko smo uz hranjenje imali 'igrokaz', ma pravo mucenje od hranjenja. Sada jede super, sve, uzitak je gledati. Grceve nije imala, samo ponekad tvrdju stolicu no to smo regulirali tako da joj umjesto 10 kapi dajem 7, a i vodu joj cesce nudim.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure, a što sa bebačima koji odbijaju dohranu? Naš sin će sad 9 mj. i neće apsolutno ništa od dohrane, samo cica, pedica je također dala preventivno Ferrum 2 ml dnevno zbog toga što ništa ne dobiva dohranom.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa
    Cure, a što sa bebačima koji odbijaju dohranu? Naš sin će sad 9 mj. i neće apsolutno ništa od dohrane, samo cica, pedica je također dala preventivno Ferrum 2 ml dnevno zbog toga što ništa ne dobiva dohranom.
    Osim R. kojoj je dakle Ferrum Lek popravio apetit, imam i L. Blizanci su, upravo navrsili 9 mjeseci. L. nije trebao uzimati Ferrum jer mu je nalaz zeljeza bio dobar, a i inace je puno jaci i veci od R, i dok su bili samo na AD puno je vise od nje jeo. No kao i tvoj mali, od kada smo krenuli s dohranom, L. odbija sve osim AD (ponekad pojede nekoliko zlicica zganaca ili rizinih pahuljica). No na kilazi dobiva dobro, a preciznije upute sto s njim dobit cemo nadam se od pedice slijedeci tjedan kad idemo na redovni pregled. Vec sam pozelila da i on dobije Ferrum, ali kako nece u usta nista osim bocice, pitanje je kako bih mu ga uopce dala?!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Moja curica od 3,5 mj pije Ferrum Lek, da li uz njega treba davati vit C i ako da kako? Ne dojim ju..

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

moj Lovro je imao nize vrijednosti s cca 9mj, i kad sam pitala pedijatra da li da mu dajem neko zeljezo, rekao je: ne, nema potrebe, nije alarmantno, samo mu kupite vitamin C i to mu dajte jer ce to poboljsati iskoristivost zeljeza iz svih namirnica koje uzima. i stvarno se slika popravila. tako da bih ja uvijek prvo probala s vitaminom c.

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nama je doktoric prepisala ferum lek (1 i pol ml) na temelju toga što sam ja rekla da beba (7 mj.) teško (skoro nikako) ne prihvaća nadohranu. Prekjučer su se bebi po leđima pojavile neke crvene fleke, kao alergija. Jela je krušku i bananu. Od kruške ne vjerujem jer ju je već jela, jedino može biti od banane (koju je povratila) ili od željeza. Da li je moguće da ima višak željeza jer na uopče nije pravila krvnu sliku da vidi da li je potrebno dodatno željezo ili ne.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ledolin@, zasto vi pijete zeljezo?

luni, ja nikako ne bi davala zeljezo bez krvne slike koja pokazuje da je isto neophodno.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj luni prvotno napisa
    Nama je doktoric prepisala ferum lek (1 i pol ml) na temelju toga što sam ja rekla da beba (7 mj.) teško (skoro nikako) ne prihvaća nadohranu. Prekjučer su se bebi po leđima pojavile neke crvene fleke, kao alergija. Jela je krušku i bananu. Od kruške ne vjerujem jer ju je već jela, jedino može biti od banane (koju je povratila) ili od željeza. Da li je moguće da ima višak željeza jer na uopče nije pravila krvnu sliku da vidi da li je potrebno dodatno željezo ili ne.
    Nazalost, gomila pedijatara rutinski daje zeljezo. Ja na tvom mjestu ni u ludilu ne bih davala zeljezo bez krvne slike - a cak ni onda ako je zeljezo samo malo ispod normale i ako nema nikakvih drugih simptoma koji bi upucivali na anemiju (ako dijete puno spava, bezvoljno je, blijedo, mirno...). A zasto, napisala sam par postova iznad. A sto se tice slabog prihvacanja dohrane, pa vecina beba bas ne krene na juris. Osim toga beba dobiva sve sto treba iz MM, zato se druga hrana i zove "dohrana". To mi je stvarno glup razlog za rutinsko davanje zeljeza :/ .

Bezrazlozno kljukanje suplementom zeljeza moze biti kontraproduktivno, ali pritom ne mislim samo na privremene nuspojave (smrdljive crne kakice, zatvor,...), nego prvenstveno na dugorocnije: promjena faune u probavnom traktu, losija iskoristivost zeljeza iz MM (citala sam da se suplement zeljeza veze s laktoferinom iz MM i smanjuje iskoristivost zeljeza iz MM). Moze doci do crijevnih bakterija (otud zapravo smrdljive kakice), u konacnici cak i do anemije, koju davanjem dodatka zeljeza ustvari zelimo sprijeciti (jer organizam sam treba nauciti iskoristavati zeljezo iz hrane a ne da se navikne dobivati ga u obliku suplementa). Ako je dijete fakat anemicno, naravno da treba piti zeljezo, ali bedasto mi je natrpavati bebu necim samo zato sto je praksa vecine pedijatara davati zeljezo svoj dojenoj djeci ...

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Willow prvotno napisa
    pa dobiva iz majcinog mlijeka, zar ne?

i moja sa 9 bas nije nesto jela, nije mi palo na pamet niti vaditi krv niti joj davati ikakvo zeljezo ili vitamine.

mislim da je iz mm dobila najvise i najbolje moguce.

luni avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Baš tako kao što je Alyssa piše, ima smrdljivu crnu kakicu koja užasno smrdi, a i kada prdne smrdi strašno, što do sada nije bio slučaj. I meni je čudno prvo svi govore samo neka sisa, to je najbolje... a onda odjednom kljukanje sa koječim samo zato što samo sisa. Ona ima tek 7 mjeseci, neke žene još ni ne krenu sa dohranom u toj dobi pa bebama ništa ne fali. A i vidim gore koliko sam preletila postove govori se o nekakvim kapljicama, a ja njoj dajem 1,5 ml, to nije malo. Ona je inače vesela beba, normalno jede, spava, sve ok i nema govora da je anemična. Ići ću ja kod nje i reći joj da joj bez krvne slike neću više davati ferum.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    Ledolin@, zasto vi pijete zeljezo?
    radili smo krvnu sliku i bilo je 99

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj luni prvotno napisa
    Baš tako kao što je Alyssa piše, ima smrdljivu crnu kakicu koja užasno smrdi, a i kada prdne smrdi strašno, što do sada nije bio slučaj. I meni je čudno prvo svi govore samo neka sisa, to je najbolje... a onda odjednom kljukanje sa koječim samo zato što samo sisa. Ona ima tek 7 mjeseci, neke žene još ni ne krenu sa dohranom u toj dobi pa bebama ništa ne fali. A i vidim gore koliko sam preletila postove govori se o nekakvim kapljicama, a ja njoj dajem 1,5 ml, to nije malo. Ona je inače vesela beba, normalno jede, spava, sve ok i nema govora da je anemična. Ići ću ja kod nje i reći joj da joj bez krvne slike neću više davati ferum.
    bilo je dosta govora o zeljezu, davanju zeljeza, narocito o davanju zeljeza bez krvne slike...prosurfaj malo po forumi.

imas sasvim opravdano pravo traziti krvnu sliku. sretno

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Moj L je pio željezo skoro godinu dana. Razlog je bio nizak feritin.

NAkon što je pedica skužila da ima niski hemoglobin i željezo u krvi nna šalati smo kontrolirali željezo i tamo uvijek traže i taj feritin i dok kaže da je on najbolji pokazatelj. Nakon nekog vremena hemoglobin i željezo u krvi su bili ok ali feritin nije još bio dovoljno velik pa smo nastavili do njegovog stabiliziranja.

Inače je za željezo najbolje meso i to piletina i puretina-bataci (dakle crno meso) i nikako kombinirati sa mlječnim proizvodima jer umanjuju učinak

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Sandrich prvotno napisa
    Inače je za željezo najbolje meso i to piletina i puretina-bataci (dakle crno meso) i nikako kombinirati sa mlječnim proizvodima jer umanjuju učinak
    Jel mamino mlijeko isto mliječni proizvod?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa prema mojoj pedijatrici i majcino mlijeko tu spada, iako sam na masu mjesta naisla da za MM to ne vrijedi. Rekla mi je da sat prije i poslije uzimanja Ferrum leka ne smije cicati. Kad sam je pitala kak da bas svaki put izdrzi 2 sata bez cice (jer se u tom periodu stalno nacicavao), odmahnula je rukom i rekla da sa 6 mj. mora moci vec i 4 sata biti bez cice .

U uputi Ferrum leka pise da se moze staviti u bocicu mlijeka i da ga je najbolje uzimati za vrijeme ili poslije jela, a ljekarnica je rekla da je najbolje uzimati ga nataste, osim ako ga dijete lose podnosi! :? . Lud zbunjenog. I sad ti budi pametan! No, kao sto sam vec rekla, ja na kraju nisam davala zeljezo pa se nisam zamarala detaljima, iako nekako vjerujem uputi Ferruma, pila sam ga u trudnoci i znam da mi je tada gin preporucio upravo Ferrum, jer za razliku od drugih preparata ne pada tesko na zeludac i moze se konzumirati uz hranu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam davala taman nakon dojenja.

4 sata može izdržati bez jela, hahaha, moja ništa ne može toliko dugo... zapravo lažem, može - biti budna

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako moja curka ima jako bijelu put, došli smo do teme željezo i pedica mi je objasnila da bebe imaju najnižu razinu željeza oko 3.mjeseca života i da je to normalno jer do tad su iskorištavale uglavnom zalihe koje su imale, te da nakon te faze željezo krene opet polagano rasti, tj. "skladištiti se" i nema potrebe za ikakvim dodacima željeza.

I sad nije mi jasno kako onda drugi pedijati ne znaju za to i davaju bebicama koje doje dodatke željeza?!

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Koliko se ja sjećam, dodatno željezo u prvim mjesecima života pogoduje razvoju coli-bakterija, jer one za svoj rast upravo trebaju željezo.
    Pretpostavljam da se odnosi na doze unesene, znači višak b predstavljao problem. Ako sam u krivu neka me netko ispravi :/

U svakom slučaju dodala bi ga kada bi zaista bilo alarmantno, u protivnom bi sačekala da bebica malo naraste, a fala Bogu i samim početkom dohrane (žitarice) može se utjecati na povečanje željeza.

Moj pedijatar nije htio ni čuti za provjeru željeza dok L nije napunila šest mjeseci, tada me prvi put pitao detalje o mojoj trudnoći.
    Nakon što sam mu rekla da mi je željezo u trudnoći bilo super, on je rekao kad dojim da nema potrebe.
    Tek kada smo počeli imati problema s njenom dohranom i općenito dojenjem vadili smo krvi i naravno željezo joj je na gornjoj granici, a krvna slika savršena.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    Citiraj Sandrich prvotno napisa
    Jel mamino mlijeko isto mliječni proizvod?
    Ma neeeeeeeeee pa gdje će majčino mlijeko biti mliječni proizvod, ma šališ se

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nama je 7.mjeseci i radili smo krvnu sliku-hemoglobin 107. Pedijatrica preporučila LEGOFER sirup-je li ga netko trošio i ako jeste,koja je razlika u odnosu na FERRUM LEK?

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Trudnjaca, molim te procitaj moja 2 gornja posta (da ne ponavljam ni ne citiram samu sebe ) prije nego sto malom odlucis dati zeljezo, posebno ako jos intenzivno dojis. Ista dob, ista vrijednost zeljeza kao kod vas, danas (sa skoro god. dana) je sve super bez davanja ikakvog suplementa zeljeza!

Probaj pricekati koji mjesec pa ponoviti krvnu sliku, vrijednost hemoglobina ti je neznatno niza pa se nece nista desiti ako malo pricekas, a velike su sanse da ce vrijednost postupno poceti rasti, posebno kako bude sve vise jeo i dobro prihvacao dohranu. Probaj mu davati sto vise prosa, sad imas i bobicastog voca bogatog zeljezom, pa suhe marelice, piletina... Ako dijete nema nikakvih drugih simptoma, tipa bezvoljnost, tromost, bljedilo, puno spavanja... vjerojatno je sve OK. A ako se bas brines i sumnjas na anemiju, posjeti hematologa pa ces odmah znati na cemu si.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma baš se dvoumim oko toga,ne znam ni sama još što ću. Malecki je živahan pravo, po danu skoro da i ne spava,sve nešto pomalo,rijetko kad da sastavi dva sata-to me najviše i buni jer sam uvijek anemiju povezivala sa simptomima koji su prije navedeni...
    A kako da mu dajem suhe marelice,malo su tvrde? ( možda je pitanje više za dohranu,ali kad su već spomenute...sorry)

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja ih sitno nasjeckam i prokuham sa zitaricama (prosom, zobenim pahuljicama ili grizom). Pazi da kupis nesumporene (one nisu onako lijepe narancaste boje nego vise smedje), takve ti ima Alnatura iz DM-a.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ok-hvala puno na savjetima

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Kod nas svaka beba mora piti ferrum po 15 kapi na dan uz d vitamin.Rekla je pedica da će to morati uzimati do 1 godine.Mi bi sada trebali početi,ali ne znam koliko je to 15 kapi jer smo dobili žličicu uz to.Je li to pola žličice? Još me zanima zašto to mora uzimati kad nije slabokrvan? :?

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

vindira, kupi u apoteci kapaljku i lijepo "otkapaj" propisani broj kapi...

Željezo se dojenčadi daje kao profilaksa, obzirom da je od 3-6 mjeseca života najniža razina zaliha željeza. Dosta se već raspravljalo treba li ta profilaksa ili ne treba, čini mi se da su pedijatri ipak složni oko mišljenja da treba.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa
    vindira, kupi u apoteci kapaljku i lijepo "otkapaj" propisani broj kapi...

Željezo se dojenčadi daje kao profilaksa, obzirom da je od 3-6 mjeseca života najniža razina zaliha željeza. Dosta se već raspravljalo treba li ta profilaksa ili ne treba, čini mi se da su pedijatri ipak složni oko mišljenja da treba.
    E,baš ti hvala. Vidiš,kako se nisam sjetila tih kapaljki :/

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Naš je ped imao strpljenja 4mj. Sa 4mj hgb-104, jučer-98. Kaže da je to zbog ubrzanog rasta. Nadohranu odbija, samo siki. Dobili smo dozu od 10kapi. Od prvih 5 možda progutanih kapi- osip i rijetka tamna stolica :shock:
    Probat ću sa ciklom, voćem....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vindira prvotno napisa
    Kod nas svaka beba mora piti ferrum po 15 kapi na dan uz d vitamin.Rekla je pedica da će to morati uzimati do 1 godine.Mi bi sada trebali početi,ali ne znam koliko je to 15 kapi jer smo dobili žličicu uz to.Je li to pola žličice? Još me zanima zašto to mora uzimati kad nije slabokrvan? :?
    vindira, jeste vadili krv? ja ne bi davala ferrum lek ako za njim nema potrebe.

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mikka, doza od 15 kapi je samo profilaksa! Ako dijete nema nekih poteškoća sa uzimanjem željeza, zašto mu ne dati?

Kod naše pedijatrice profilaksa je u količini 25 kapi i daje se od 3-6 mjeseca. Onda se vadi krv i o potrebi za daljnjim davanjem željeza odluči temeljem nalaza hemoglobina.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •