Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: FERRUM LEK

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Već sam negdje pisala...
    Količina željeza koju fetus nakupi tokom trudnoće nakon poroda počinje padati nakon poroda.Najniža količina koju beba ima je oko 4-6 mj. kada se potroše zalihe skupljene u trudnoći.Najniža fiziološka granica koju čovjek uopće tokom života ima je baš tada ,između 4-6 mj. života.
    Ali to je potpuno normalno i nema potrebe za dobavanjem željeza,osim ako ne postoji neke posebne indikacije.
    Posebno nema potrebe za prevencijom željeza bez kontrole krvne slike.
    Višak određenih vitamnina i minerala, može biti jednako štetan kao i manjak...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i ja sam krenula malom davati željezo iako mu je hemoglobin bio čak bliže gornjoj granici - 116. međutim, ima mikrocitozu +1 pa je pedica rekla da, eto ona svima daje preventivno željezo. to mi je preporučila s 4 mjeseca međutim meni se činilo da ferrum lek ima previše nuspojava pa sam odlučila pričekati mjesec dana. dala sam mu sad s 5 mjeseca dva dana tek toliko da prekrije dno žličice. nakon toga od jučer ne prestaje kakati. svakih 2 sata ima stolicu. normalnu, ali to je stvarno prečesto. valjda je imao 10 pokakaknih pelena u 24 sata. znam da u nuspojavama piše da je moguća tvrđa stolica i zatvor ali ja nekako mislim da je ovo od ferruma. mali je isključivo dojen, ja nemam nikakvih poteškoća dakle mora biti žćeljlezo. a i nisam jela ništa novo. on je inače skroz živahan i ne vjerujem u nikakvu anemiju. prestala sam mu davati željezo i ni nemajeravam mu više davati. jedino me malo brine ta mikrocitoza. prijedlozi, iskustva?

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja sam u dvojbama davati taj Ferrum ili ne ... dobili ga također preventivno. Dok ne odlučim - ne dajem

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Alyssa prvotno napisa Vidi poruku
    Pa prema mojoj pedijatrici i majcino mlijeko tu spada, iako sam na masu mjesta naisla da za MM to ne vrijedi. Rekla mi je da sat prije i poslije uzimanja Ferrum leka ne smije cicati. Kad sam je pitala kak da bas svaki put izdrzi 2 sata bez cice (jer se u tom periodu stalno nacicavao), odmahnula je rukom i rekla da sa 6 mj. mora moci vec i 4 sata biti bez cice .

U uputi Ferrum leka pise da se moze staviti u bocicu mlijeka i da ga je najbolje uzimati za vrijeme ili poslije jela, a ljekarnica je rekla da je najbolje uzimati ga nataste, osim ako ga dijete lose podnosi! :? . Lud zbunjenog. I sad ti budi pametan! No, kao sto sam vec rekla, ja na kraju nisam davala zeljezo pa se nisam zamarala detaljima, iako nekako vjerujem uputi Ferruma, pila sam ga u trudnoci i znam da mi je tada gin preporucio upravo Ferrum, jer za razliku od drugih preparata ne pada tesko na zeludac i moze se konzumirati uz hranu.

Eto to i mene muči.. Kad dati taj vražji Ferrum i kako... Jednostavno mu se gadi, doslovce... Mora popiti 2 ml. Probala sam dati samo željezo, pa mi dosta uspijeva ispljunuti. Probala sam u mlijeku, nije htio piti. Probala sam poslije mlijeka (piše da treba davati neposredno nakon ili u toku jela), povratio i željezo i mlijeko... Pomagajte!!!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nemoj davati sa mlijekom, nego uz obrok ili nakon obroka koji ne sadži mliječne proizvode. Kalcij iz mlijeka ometa resorpciju željeza. Ne znam, ja sve lijekove dajem na špricu , koju im stavim u usta tako da ne osjete previše okus na jeziku , kasnije u špricu navučem vode i to dam da isperu usta.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala sirius, na brzom odgovoru!
    Da, sad podne sam probala dati nakon kašice... Nešto je progutao, nešto uspio ispljunuti. Inače i ja sam davala na špricu, ali to mi je gotovo sve uspijevao ispljunuti. Danas sam probala s žličicom i bilo je nešto bolje. Nadam se da ne bude problem to kaj nešt uspije ispljunuti, jer ne znam koliko je ispljunuo, pa ne ponavljam davanje, da ga ne predoziram. Valjda bude sve ok...

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja je na početku prihvatila špricu
    poslije dr povečala dozu i to je bilo koma

probaj nabaviti takozvane Pasterove pipete.imaš od 1 i 3 ml.one su ti jako dugačke s balončićem na vrhu.od plastike.
    tako ipak možeš dublje uči u usta nego sa špricom.

odahnula sam kad smo to prestali uzimati.

ako ne nađeš javi mi na pp pa ti probam poslati koji komad

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Casper, a di si kupila te Pasterove pipete? Doduše mi bi trebali od 2 ml, ali makar mu 2x dam, a ne da mi pljuje, ko sad...Koliko duboko u grlo se to ugura? Ne povraćaju bebači od toga? Moj filozof odmah sam sebi nadiže želudac čim mu ne paše...

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pipete s posla, naravno

ne guraš u grlo nego sastrane uz obraz. ali svakako dublje uđe od šprice.
    i naravno. i moja je pljuvala ali s pipetama puno manje.

niš
    ajde šalji adresu na pp a ja ću se već snači ako mi bude trebalo.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •