Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: poluotvorena usta

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno poluotvorena usta

Drage mame,
    moja beba od 5 meseci veći deo budnog vremena usta drži poluotvorena (oko pola centimetra do centimetar) pri čemu je jezik negde ni na nebu ni na zemlji, negde izmedju u ustima ali u ;;vazduhu;;, nije izbačen napolje, nije prilepljen za donje nepce, često jezikom dodiruje i gornju prednju vilicu (tamo gde bi trebali biti gornji prednji zubići. Bili smo na detaljnom pregledu kod pedijatra i neurološki je sve u redu.Ja i dalje brinem. Da li vam se to dešavalo ili se dešava? Molim za vaša iskustva, svako mišljenje je dobro došlo jer me ovo stvarno mnogo brine. Pozdrav.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mislim da bi trebalo biti ok ako ti pedijatar kaže da je u redu.
    Ipak, ako u nešto ozbiljnije sumnjaš možeš tražiti uputnicu za pregleda kod specijalista.
    Samo to što su otvorena usta ne mora značiti da ima neki problem ako se inače normalno razvija. Curica mojih prijatelja je dosta dugo imala konstantno lagano isplažen jezik, što je također često kod nekih poremećaja u razvoju, ali inače je s njom sve u redu.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

često nam se to događa kada imamo začepljen nos .. nikaj strašnoi

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kod moje je bilo tako, ped. nikada nije nista spominjao dok s godinu dana starosti nismo bili hospitalizirani i tamo su nas svi gnjavili oko tog jezika i usta. Ped je opet mahnuo rukom jer se dijete normalno razvijalo.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Hvala na odgovorima. Pitala sam bar 5 dr. i svi su isto rekli-to je sasvim normalno, možda ja samo previše zagledam bebu. Pomikaki, da li su tvoji prijatelji brinuli zbog tog isplaženog jezika, da li je sada sve ok sa devojčicom. Bubice, koliko često je tvoja beba držala otvorena usta, jel na način na koji sam opisala. Pozdrav svima

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti na to uopce nisam obraćala oaznju dok me u bolnici nisu izludili. Onda je tek muz zakljucio da tog malo isplazenog jezika ima dosta u njegovoj obitelji. A imala je otvorena usta i vidljiv jezik kad je umorna, posebice kada je prehlađena...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ciklorimer prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala na odgovorima. Pitala sam bar 5 dr. i svi su isto rekli-to je sasvim normalno, možda ja samo previše zagledam bebu. Pomikaki, da li su tvoji prijatelji brinuli zbog tog isplaženog jezika, da li je sada sve ok sa devojčicom. Bubice, koliko često je tvoja beba držala otvorena usta, jel na način na koji sam opisala. Pozdrav svima
    Oni su mi rekli samo da su na kontrolama od doktora čuli da se ne moraju brinuti, premda to može biti jedan od znakova Downovog sindroma, po svim ostalim parametrima vidjelo se da se dijete dobro razvija. Zadnji put sam je vidjela s neke 2,5 godine i još uvijek je ponekad imala isplažen jezik ali je također bila sasvim zdrava i normalno razvijene motorike i govora za tu dob.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •