-
prekid dojenja od mjesec dana i come back
evo, drage mame, prije par tjedana sam pisala o tome da odlazim na mjesec dana poslovno i kako će moja dvogodišnja djevojčica bez cice...
obavila sam i ja to svoje, nisu mi dolazili, nije bilo mogućnosti, i druge su mame bile kao i ja, tako da je nas par tješilo jedna drugu i izdržavale tu odsutnost... ja sam se izdajala po tri puta na dan, svaki pua par mlazova i održala mlijeko mjesec dana...kad sam došla kući, poljubila i pomazila svoje zlato, ponudila joj cicu, ona je rekla da želi, sva vesela , kad tamo malena kao da nezna cicati, samo drži cicu u ustima..
ništa, neće, bila sam tužna, ali sam mislila da ću joj ipak ponuditi. po noći je malo cicala, u polusnu, kao da je znala... drugo jutro opet nije htjela, gurala me od sebe, vikala da neće, ja sam bila zaista tužna, nekako me to jako rastužilo, a obožavala je cicu, a sad bježi...
muž me tješio, i tako je jednom kasnije tog poslijepodneva samo rekla,-mama, daj titu-....
tako moje zlato opet doji, ja vesela, ona još više, meni ne smeta, nije stalno na cici, dogovara se s njom... ljudi mi govore, kaj si luda, a zar se trebam opravdavat...ionako se i borimo s dermatitisom, pa se nadam da nam dojenje i tu ide u prilog, tj znam da ide... kad vidim i razmislim što se sve događa, kakve bolesti, ružne i tužne sudbine, stalno nešto negativno, mislim d je cica nešto što ne želim uskraćivati svojem djetetu jer je to nešto najprirodnije i najljepše što joj mogu dati
-
jooj predivno!
citav mesec, kazes?
i ponovo zna!
koliko sada cesto sisa?
-
Super! :D
Koliko je stara?
Moja je vec nakon tjedan-dva zaboravila sisat. Kad sam joj ponudila uopce nije znala prihvatit! A sisala je prije toga preko dvije godine.
-
-
Bravo za malu sisalicu :D
-
stara je 26 mjeseci, velika je već, sve zna, mudrica prava...
doji ko i prije, pred spavanje, nakon buđenja, i kad joj se pomazi, s tim da joj i ja nekad ponudim
svaki dan kad smo se čuli, pričali smo o cici, i muž stalno doma, veli da se jako veselila da bu papla cicu kad se mama vrati...
dugo je mjesec dana, ali kaj sam imala birati, dobila sam posao u hotelu, koji se otvara u našem mjestu, i cijeli radni kolektiv je išao na usavršavanje, nas preko 30. sad bi mi bilo žao da sam odbila samo zbog toga odlaska na more, a posao nije lako dobiti, i još mi je jako blizu...
a da mi je netko prije 6mjeseci rekao da ćemo se odvojiti na toliko vremena, rekla bi NE!! na svašta nas život natjera, prije se nismo odvajale ni na jednu noć, jedino kad je ostajala u bolnici na spaljivanju hemangioma, s tim da je išla kući isto popodne, a i tamo nas je cica spašavla u kriznim situacijama :D
-
Meni predstoji (minimalno) 9 dana bolnice. Curka mi ima 20 mjeseci.. znači ima nade!!! Super!!!
Kako si se izdajala?
-
evo me, ručno, po tri puta na dan. svaki put minutu jednu, minutu drugu cicu. i sve je ok. treba mrva truda.... a u početku i bole cice...