Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: "Coktanje" pri dojenju

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno "Coktanje" pri dojenju

Radi se o bebi koja je stara mjesec i pol dana. Treće mi je dijete, koje je u rodilištu dobro i pravilno jelo. Inače, imam dosta mlijeka, čak mi prenaglo dolazi do otpuštanja, tj. preveliki mlaz. Kad jede, malecka lijepo obuhvati bradavicu i aureolu, tj. ima "puna usta", no svejedno svaki put čujem "coktanje". Znam da se i naguta dosta zraka, jer imamo dosta problema s grčevima.
    Kod prva dva djeteta nisam imala taj problem, dečki su se lijepo primili posla, i lijepo papali bez ikakvog problema.
    Sad ne znam kako da učinkovito ispravim njezino hranjenje, tj. da izbacimo to "coktanje"... pa vas molim za pomoć.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Jesi li isključila soor, coktanje može biti znak da je on u pitanju,

i kopiram ti link na sličnu temu, vjerujem da će ti pomoći
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...2a2fbb92af7a6a

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

I moja je coktala.
    U pocetku je bilo super,ali s mesec dana je proradio 3.krajnik i imali smo "pun" nosic neko vreme.S tim je pocelo i coktanje :/
    Izlecili smo nosic,ali je coktanje ostalo.I to dosta dugo
    Kada sam vec mislila da nikada nece prestati,i pomirila se s tim da ona naprosto tako sisa i dobro napreduje-prestalo je a da ne znam ni kada :?
    Danas joj se desi to coktanje kada neko vreme vuce na prazno,pa mleko odjednom krene,a onda uhvati bolje i sve ok.
    Znaci-proci ce

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Hvala na linku, pomoglo mi je. Malecka na očigled lijepo napreduje, pa mislim da se onda ne trebam zabrinjavati, s obzirom na jače otpuštanje mlijeka pri podoju... valjda si ona tako olakšava...
    što se soora tiče, pa ne znam... ona uvijek ima malo bijelkast jezik. Ne bih mogla reći da su to bijele naslage, već tanašan sloj, bez grudica, pa ne znam je li to od mlijeka i stalnog bljuckanja... a ja nemam nikakvih problema.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moja je tako malena znala coktati kad bi krenuo LD, poslije više ne.

Danas uopće ne cokta.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Anka, kod nas sve isto. Meni je drugo dijete, nekada sisa lijepo i mirno, ali najčešće strašno cokće, pa poslije ima problema sa zrakom u crijevima. Refleks otpuštanja mlijeka mi je isto jak, dešava se da mala povuče, pa kada mlijeko krene da pusti dojku, pa curi svuda unaokolo. valjda je skužila da ne može sve savladati. Jezik je bijelkast od mlijeka, jer nikakvih tegoba nemam, a i ona nema osipa po guzi i stolica joj ne smrdi.
    Nekada mislim da je problem što dobije siku kada god potraži, jer presisa i uz to coktanje, bude poslije muke.
    A ne znam kako da joj pomognem....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •