Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Kako šalica kave utječe na bebu koju dojite?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Kako šalica kave utječe na bebu koju dojite?

Jeste li primjetile da šalica kave utječe na vašu bebu?
    Isprva kad mi je curica imala grčeve, nisam mogla vidjeti nikakvu razliku jer je plakala jako često, ali prije neki dan s frendicom sam popila jednu kavu (kavu popijem samo kad sam vani i to je jedna šalica jednom ili dvaput tjedno).
    I taj dan, odnosno tu večer sam imala dojam da mi je curica puno duže budna navečer, nekako razdražljiva i nikako ju uspavati. Inače navečer ima ritual "nacicavanja" dok ne padne maltene u besvijest i tek onda zaspi. Ovaj put to nije išlo, malo bi cicala i ostatak plakala ili cendrala. Vidjelo se da je umorna, ali nikako zaspati. Tatino pjevanje ju je uspavalo ali to je trajalo pola sata, a inače je dovoljno 2 minute njegovog dubokog glasa i ona već spava
    Sad si nekako mislim da više neću piti kavu kad joj tako smeta, a i pročitala sam u tekstovima da kofein iz kave puno duže ostaje u tijelu bebe i količina koju ja malo osjetim, nju itekako izbaci iz ravnoteže.
    Baš me zanima da li još netko ima slično iskustvo?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod mene nije tako.
    curica spava puno bolje nego je spavao stariji braco. A onda sam puno manje pila kave, pazila sam više.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da ako rijetko pijes kavu, dijete onda i jace reagira na tu jednu-dvije kave tjedno.

Ja pijem svaki dan,jednu ujutro i ponekad popodne i moja ne pokazuje nikakvu razdrazljivost.
    Stovise,spava super- 2 sata prijepodne i 2 popodne .

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

oduvijek pijem hektolitre kafe
    ubijediše me onomad da šmizla sigurno zbog toga neće da spava
    pa nisam pila kafu 7 dana...
    rezultat ?
    beba koja i dalje ne spava i zombi-mama
    luksuz od dana bez kafe više si nisam priuštila

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam jos u trudnoci skuzila da mom malcu smeta kofein - nisam ga pila od pocetka trudnoce i kad sam si priustila jednu kavu u 7. mjesecu, moja i inace vrlo zivahna beba dobila je dodatni pogon: cijelu noc prevrtao se, gurao, lupao me iznutra, po mjehuru, rebrima,... kao da imam hobotnicu. Poucena iskustvom, kad se rodio izbjegavala sam kavu do njegovih otprilike 3-4 mj. i ponovilo se: cijelu noc se meskoljio, prevrtao, budio i htio se igrati usred noci,... Tek nedavno, s 10 mj. ohrabrila sam se ponovno popiti kavu i, hvala bogu , sad nam to vise ne predstavlja ptroblem .

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A da, čini mi se da se kofeinska tolerancija razlikuje od čovjeka do čovjeka. Muž i ja kad popijemo šalicu Lavazza kave (koja nam je full prejaka), mi smo ludi nakon toga 12-ak sati. Jednom smo tako popili lavazzu kod susjede oko 4 popodne, a u 2 u noći smo još ležali u krevetu i gledali u plafon Onda valjda ni ne čudi da mi i beba tako reagira

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam cijelu trudnoću pila svoju standardnu količinu kave - 2 kom dnevno. imala sam jaaako nizak tlak pa mi je to jako pasalo. Tako sam nastavila i nakon porođaja. O. je navikao na kavu kad je bio u trbuhu, tako da mu ni sada ne smeta. Ne popijem NIKAD više od 2 kom jer onda ni ja ne spavam.

Inače, postoje ljudi koji su vrlo tolerantni na kofein (mogu popit 10 kava dnevno) i oni koji su intolerantni (ja). Ja da popijem 5 kava, ne bi spavala valjda mjesec dana.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Inače, postoje ljudi koji su vrlo tolerantni na kofein (mogu popit 10 kava dnevno)
    Ja
    I ne zovem to tolerancijom već navikom
    Drugim riječima, tokom pustih godina naučila organizam da ga prima kao drogu.
    Mogu popiti jaku tursku kavu neposredno prije spavanja i neće mi ni najmanje smetati.
    Smanjila sam dosta što se tiče kave dok dojim i ovo što pijem, nisam primijetila da utječe na L.

Susjeda i ja (što uvijek zajedno pijemo kavu i onda također doji) smo se dogovorile kad prestanemo dojiti da ćemo skuhati cijeli lonac i popiti.
    Inače nismo pušači, ali smo ovisnice o kavi i to velike

Spider Pig avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja isto mislim da je teze bebama koje "popiju" kavicu s vremena na vrijeme..
    ja pijem 1 kavu svako jutro - prije trudnoce, u trudnoci, sada kad dojim... i nisam primjetila nikakve probleme. ponekad popijem i popodne, ali nikad iza 4-5 sati, jer onda brojim ovce bar do 2 ujutro
    treba bit umjeren u svemu - i onda nema frke

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ma naravno, samo umjerenost, doduše nekad znam malo zaglupiti, rijetko ali se znaju zalomiti i dvije :/

Serpentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A nekad i tri, četiri

Kad je bila skroz mala onda sam se pazila i bila zombi, kao, da joj ne smeta.

Bila je mjehuričasta i s kavom i bez nje, pa rekoh.. što da se mučim

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ja, kad sam sa starijim izasla u setnju i popila kavu, spavao je ko bubica 4 sata. kad bih ostala doma (bez kave, jer nemam naviku doma piti kavu), bio bi cijeli dan budan.

a mala spava bez obzira popila ja kavu ili ne.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja nisam primjetila nikavu promjenu, inače ne primjetim promjene na bebi od hrane koju jedem.
    Uvijek isto, kad se puno napapa, odmah zaspe i to je to.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa
    ja, kad sam sa starijim izasla u setnju i popila kavu, spavao je ko bubica 4 sata. kad bih ostala doma (bez kave, jer nemam naviku doma piti kavu), bio bi cijeli dan budan.

Možda djetetu prija kofein

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj L&L0809 prvotno napisa

Možda djetetu prija kofein

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sve sto mi unesemo u svoj organizam, zavrsi i u mlijeku.
    pa tako i kava.

od salice ili dvije kave djetetu nece biti nista, ali ako majka primjeti da djetetu ne pase kava, naravno da ce razmisliti o smanjivanju unosa

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pijte kavu bez kofeina.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Našla sam ovaj tekst na portalu, pa pročitajte:

Šalica do dvije kave, dakle – u umjerenim količinama, mnogim majkama i bebama ne bi trebale stvarati probleme. Kad razmišljate o konzumaciji kofeina uzmite u obzir njegove razne izvore, poput Coca-cole, čaja, čokolade, nekih lijekova, ledenih čajeva, stimulirajućih napitaka (npr. Red bull). Beba koja je prestimulirana kofeinom pokazuje to raznim znakovima: aktivna je, budna i moguće ''zbrkana'', razdražljiva.

Količina kofeina u jednoj šalici kave izlučuje se u mlijeko u količini od svega 1%. No, kofein se u tijelu bebe gomila. Vrijeme poluraspada kofeina kod odraslih je 5 sati, kod bebe stare 3 mjeseca 14 sati, a kod novorođenčeta čak 96 sati. Znači, kofein kod novorođenčeta posebno ima svojstvo akumuliranja – svaki unos unatrag 4 dana nadovezuje se jedan na drugi.

Sumnjate li da kofein negativno utječe na vašu bebu, trebali biste ga izbjegavati bar dva do tri tjedna, bez obzira na to o kojem se izvoru kofeina radilo. No, budite svjesni da vam nagli prekid konzumiranja kofeina može uzrokovati glavobolje i druge negativne simptome.

Ako je kofein razlog bebine nesanice, beba bi se trebala smirivati i početi normalno spavati nekoliko dana do dva tjedna nakon što ste prestali konzumirati namirnice koje sadrže kofein. Naravno, neka djeca reagiraju na manje količine, manja djeca jače i intenzivnije reagiraju, a ona čije su majke izbjegavale kofein u trudnoći najteže podnose i manje količine kofeina u majčinom mlijeku

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam prestala potpuno da pijem kafu pre 1,5 godinu, dakle par meseci pre nego što sam ostala T. I u trudnoći nisam pila kafu.
    I sad, kad sam se porodila, i kad sam uspela da popijem jednu, videla sam da je, inače mirn bebica, bila poprilično razdražljiva.
    Nisam to odmah povezala sa kafom, već sam do tog zaključka došla kasnije kada se nekoliko dana nakon toga ponovila slična situacija. Ja pila kafu, ona posle bila neuroza.
    Inače, s vremena na vreme pojedem crne čokolade za kuvanje, pa se možda i taj kofein slepio sa onim iz kafe.

I da - upravo tako i ja mislim, da nama (tj. našim bebačima), koje ne pijemo kafu više škodi ta jedna, nego nekome ko je redovno konzumira.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja svako jutro popijem jednu kavu, ovisna sam- šta ćeš. Isključivo dojim i bebaču ne smeta, sve 5.

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U jutro popijem šolju bijele kafe (niskopritiskašica, moram da profunkcionišem), a tokom dana ne pijem. Primjetila sam da bebi smeta ako popijem tu jednu popodnevnu, bude pospan, a ne može zaspati.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Iskreno, ne znam zasto toliko razmisljanja piti ili ne piti, smanjiti ili...

Kofein nije zdrav za dijete.
    Valjda dijete treba biti ispred poroka i navika.

Osobno, nema sanse da bi stavila u usta nesto sto mozda steti mom djetetu, nema te zelje za kavom koja bi bila jaca od brige za zdravlje djeteta.

Od kada sam saznala da sam trudna, odmah sam prestala piti kavu. Je da mi je falila, ali beba ima prednost nad mojim uzicima.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jedna salica kave nije smetala ni prvom ni drugom djetetu.
    Pijem je iz gusta i ne vjerujem da steti ista vise od milijun drugih stvari koje vecina nas konzumira, a nikad nismo o njima raspravljale.
    U stvari, meni je lijek i spada u ono da dobrobiti od nje premasuju visestruko moguce lose strane.

Alyssa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa
    Jedna salica kave nije smetala ni prvom ni drugom djetetu.
    Pijem je iz gusta i ne vjerujem da steti ista vise od milijun drugih stvari koje vecina nas konzumira, a nikad nismo o njima raspravljale.
    U stvari, meni je lijek i spada u ono da dobrobiti od nje premasuju visestruko moguce lose strane.
    X! Bas sam nesto takvo htjela napisati i onda vidim da si me preduhitrila (iako ja nisam pila kavu ni u trudnoci ni sad do nedavno, ali zato sto je malcu smetao kofein, a ne zato sto mislim da mu osobito steti salica kave dnevno). Naravno da vecina nas u trudnoci pazi sto stavlja u (i na) sebe, ali kad bih razmisljala kao Deaedi zivjela bih valjda od zraka! Ne pijem, ne pusim, ne jedem junk, trudim se zdravo hraniti, ne koristim nikakve lijekove (cak ni kad me spopala viroza!),... ali sto je s ovih milijun stvari koje spominje BusyBee: cokolada, preslatko, preslano, povrce i voce koje je tko zna cime spricano, mlijeko puno antibiotika, meso zivotinja hranjenih svakakvim smecem... gdje je tu kraj? Kolicina kofeina u jednoj salici kave neusporediva je s vecinom nabrojenog .

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    oduvijek pijem hektolitre kafe
    ubijediše me onomad da šmizla sigurno zbog toga neće da spava
    pa nisam pila kafu 7 dana...
    rezultat ?
    beba koja i dalje ne spava i zombi-mama
    luksuz od dana bez kafe više si nisam priuštila
    točno to

thara avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nisam pila kavu cijelu trudnoću, pila sam onu bez kofeina. nedavno sam nakon dvije neprospavane noći popila dva dana za redom po šalicu kave. rezultat: moje dijete cendravo, neće spavati i tako, nismo pojma imali što mu je, mislili smo da je od vrućine.
    i taman se tad pojavio onaj tekst o kofeinu na rodinoj stranici i onda smo shvatili da je bio kofein u pitanju. nastavila sam piti bez kofeina i sad smo opet super :D

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A da i muž i ja imamo prag tolerancije 0 na kofein, pa tako valjda i beba. Prestala sam piti kavu skroz. Jest da mi malo fali taj gušt popiti fini espresso, ali preživjet ću Instant kave mi baš nisu nešto, pa bezkofeinska ne dolazi u obzir.
    Mislim da je kod mene bio problem i crna čokolada, a moguće i šećer. Jedem nekad previše slatkog, pa moguće da i šećer djeluje razdražljivo. Moja frendica što ima malo veće vrtić curke, kaže da one ako pojedu predvečer više slatkog nego obično, nema šanse da ih "potjera" spavati u normalno vrijeme, jer su hiperaktivne.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •