Imam pitanje za mame dojilice koje su zadrudnjele, a da još nisu dobile menstruaciju.
Naime, rodila sam prije 10 mjeseci carskim rezom, još uvijek maleni doji, a ciklusa još nema. Zadnjih mjesec dana mali je dosta smanjio dojenje – cicka ujutro, preko dana tu i tamo nakratko, te navecer prije spavanja, te eventualno koji put preko noci........u odnosu kako je prije non-stop visio na cici ovo je nista.
Prije 2 tjedna dr je dala blagoslov da opet mozemo u akciju jer je kao sve ok, pa kad upali – upali. Naravno da smo se skoro odmah bacili na posao.Od nezašticenih odnosa je proslo 11 i 13 dana. U tim danima sam nakon duuuugo vremena ponovno pocela «osjecati» jajnike, a par sati nakon drugog nezasticenog odnosa sam u predjelu desnog jajnika osjetila bockanje koje je trajalo par sekundi. U tom trenu mi je proletilo kroz glavu da je moguce da sam osjetila ovulaciju........ne znam zasto mi je to proslo kroz glavu jer nemam pojma kako izgleda ovulacijska bol buduci da ju nikada nisam osjecala.
Takoder moram napomenuti da je ''suho'' razdoblje trajalo isto jaaaaako dugo – konkretno tek unazad par dana se kao sluzaviji iscjedak vratio ( ne djeluje mi kao plodni, ali bar nije onaj vodenasti).
Otprilike par dana nakon drugog nezasticenog odnosa svaki dan tu i tamo osjetim kao menstrualnu bol i tada sam uvjerena da je menga na putu, no nista. Cak osjecam i zatezanje reza, te bolove oko stidne kosti koji su me podsjetili na bolove u tom djelu koje sam imala u trudnoci (kasnijoj, ne na pocetku), iscjedak je pojacani. Promjena na cickama nema....ionako su jos na maxi velicini)
Znam da nisam pametno postupila i znam da je bilo prerano, ali nisam bila lijena i otisla sam vaditi betu (lab gotovo da vidim s prozora stana, pa rekoh...ajde – jest da nije ispirka, no...))))
Uglavnom, razlog vadenja bete je vise bio psihicke prirode – neka je negativna, pa da ne mislim o tome i ne stvaram si neke nepostojece simptome....tako da je beta 9. tj 6. dan od odnosa iznosila 0.100 IU/L.....kako se prethodno navedeni simptomi i dalje javljaju nekako si mislim (znam!!!) da je bilo preprerano da se i u krvi ista vidi.
Dakle, mame dojilice i trudnice – kakve ste vi simptome imale? I kada je mudro raditi test na trudnocu (urin) nakon zadnjeg nezasticenog odnosa?
HVALA