Meni je prvi porod bio lagan ali je nekako dugo trajao, od trudova do poroda proslo je skoro 24 h.
drugi porod je bio tako brz da sam se jedva snasla jesu li to bili trudovi ili ne...tek kad sam vidjela krv, bolovi su se pojacali, shvatila sam da moramo u bolnicu. 8 cm otvorena, box ali se beba nije spustala. U jednom trenutku sam rekla sebi "ma nek boli itd..." i pokusala se opustiti iako su trudovi bili manijakalni...i osjetila sam spustanje bebine glave. To mi je poslije stalno prolazilo kroz glavu...kako je ljudsko tijelo napravljeno, kako priroda radi svoje.

Treceg poroda cu se uvijek sjecati...bio je lagan, trudovi nisu bili toliko bolni, pokusavala sam se opustiti (prolazila sam skustvo drugog poroda)jer sam znala da ako se grcim, beba nece htjeti ici dolje...i disati na pravilan nacin. I samo je u jednom trenutku to bilo - to. Znam da su mi se cudili jer nisam pustila ni glasa...ali eto, meni je treci porod bio predivno iskustvo i maleni je bio puno tezi od seka i sa najvecim obimom glavice i pomalo sirokim ramenima.