Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: puknuće vodenjaka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno puknuće vodenjaka

pročitala sam da se nakon puknuća vodenjaka može još bit doma zanima me koliko smiješ ostat doma i u kakvom položaju treba bit kad pukne vodenjak čula sam da obavezno treba bit u ležećem položaju neznam zašto zanim me dali ko šta zna o tome pozdrav :?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ne znam gdje si to pročitala,ali netočno je. nikako ne smiješ dugo čekat nakon prsnuća vodenjaka ,već se polako spremiš, istuširaš i lagano u bolnicu,jer nakon što pukne vodenjak postoji rizik od infekcije bebe, prolapsa pupkovine, pa se savjetuje nadzor u bolnici. tako da ne moraš ići isti tren ali u roku od 3-4 sata svakako. ako te trudovi ne potjeraju i ranije .
    većina rodilišta prakticira poroditi bebu u roku od 24 sata nakon prsnuća vodenjaka,tako da priča s par dana čekanja ne dolazi u obzir.
    eto nadam se da sam ti bar malo pomogla, i nadam se da ćeš imati lijep porod. a ne bi bilo ni loše da vodenjak pukne već kad budeš full otvorena, naravno da se i otvoriš bezbolno, pa to bi bilo prekrasno
    eto sretno!

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

joj sorry na prvoj rečenici , moram se ispravit, jer učinilo mi se da si napisala da si pročitala da se smije par dana ostat doma
    pa sam počela tipkat ko poludila.
    a što se tiče ležanja, mislim da tu nema ograničenja, već je očito to napomenuto zbog mogućnosti ispadanja pupkovine, pa je bolje biti pod nadzorom.
    sva sreća pa se to zaista rijetko događa.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ovdje na forumu ima nekoliko topika na ovu temu
    Sto kad pukne vodenjak prije trudova?
    Spontano puknuce vodenjaka i prirodan porod

a ako znas i engleski procitaj i ovo
    What happens if my water breaks?
    Inducing labor when the bag of water breaks

Meni je zanimljivo kako na ovom prvom linku svi govore o 48 sati i to ne da moras roditi, nego se porod u tom roku mora 'uhodati' ... naravno ako se rodilja dobro osjeca, ako osjeca bebu, ako ne osjeca pupkovinu u rodnici, ako nema temperaturu i slicno.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne treba zuriti u bolnicu niti lezati. povoljno je izbjegavati kupanje (tusiranje je ok) i vaginalne preglede u bolnici jer oni nose najveci rizik od infekcija.

ako se slucajno dogodi ispadanje pupkovine (iznimno rijetko kod spontanih prsnuca vodenjaka) moraju te prevesti u bolnicu sto brze mogu, s tim da se ti kleknes i oslonis na laktove, kako bi pritisak bebe na pupkovinu bio sto manji.

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

meni je u prvoj trudnoći pukao vodenjak. moram priznati da nisam očekivala to što je bilo, valjda sam pod utjecajem holywooda očekivala lokvu pod sobom pukao je oko 4 u jutro, osjetila sam kao kad u ustima pukne balon od kaogume-"puk" i nekakav čudan osjećaj....ne znam ga opisati
    došla sam do wc-a i tek je onda ta voda izišla iz mene. istuširala sam se,a tada su počeli lagani trudovi pa smo odmah krenuli u bolnicu. nakon pregleda su mi rekli da šetam neko vrijeme, a onda sam morala leći da me stave na ctg. sve u svemu, rodila sam u pola 8,ali kako su trudovi bili jaki,a nisam se otvarala(od kad sam došla do nekih 15 do 7 stalno 2 prsta :/ )dali su mi epiduralnu. ekspresno sam se otvorila i rodila
    drugi puta su mi prokinuli vodenjak doslovno dva truda prije izlaska glavice.
    a što će biti sada.... :?
    sad mi je beba već tjednima smještena poprijeko pa mi je dokica rekla ako me ulove trudovi neka hitno idem u bolnicu,jer ako pukne vodenjak mogla bi ispasti pupkovina ili čak nožica ili ručica.
    pa ako ti beba nije u položaju glavicom,a pukne vodenjak, nikako nemoj čekati.
    a ako je....ne znam, ja bih svakako krenula u rodilište

kako god bilo, sretno

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni je u drugoj trudnoci cep otisao cim sam se probudila ujutro. mm nisan ni rekla dok nismo rucali (naravno da je poludio ) i tek onda smo otisli u bolnicu. moran napomenuti da trudove nisan imala ali sam osjecala da voda polako curka. jos su me iz bolnice poslali u split, rekli mi da imam vremena da se otusiram kuci i polako spremim, nema zurbe.
    rodila sam u 21:00h

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

pa u nalazima piše koliko sam otvorena i ispod toga piše samo glavica ja neznam šta to znači ali prepostavljam da to znači da je dobro okrenuta ako je dobro okrenuta znači nemora se odma iči jel mog bar još dva sata poslje puknuća vodenjaka ostat doma osim ako trudovi nisu jaki i u razmaku od 5 min jer nemam daleko do bolnice imam oko 10min šta vi mislite ovo mi je prva trudnoća pa se svega bojim neznam šta može bit pozdrav

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Meni je kod kuće puknuo vodenjak i čula sam se telefonom s svojim ginekologom. On me pitao da li osjećam bebu, nisam ju osjećala zadnjih pola sata, nekako se smirila, pa mi je savjetovao da ipak krenem u bolnicu kad se spremim da se nešto ne zakomplicira s pupčanom vrpcom. Isto sam mislila ostati doma do popodne, ali nakon razgovora s njim sam se predomislila. A i voda mi je dosta jako curila, pa ono... da ne bi bilo problema. I rodila sam u roku 7 sati od pucanja vodenjaka bez intervencija.
    Ne znam zašto, ali meni su u bolnici rekli da bi se porod trebao dovršiti u roku 12 sati od pucanja vodenjaka. Imala sam sreću da su mi odmah krenuli jaki trudovi, pa nije bilo govora o dripu odnosno ja sam ga odbila i prije nego je spomenut

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

kolika je minimalna količina plodne vode koja iscuri pri pucanju vodenjaka?
    brine me fleka od cca 12-tak cm, ali sam uvjerena da sam samo sjela na mokro kad se je sinek popiškio u peleni koja je bila labavo zatvorena...
    :/ šta mislite, da ne idem bezveze u bolnicu?

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Baby, može se izliti puno a može i polako curkati; nema pravila. Prati malo situaciju na gaćicama, vidim da ti termin nije daleko. Sve je moguće.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Meni je u prošloj trudnoći vodenjak puknuo, a da nisam imala pojma da je to to :/ Kad sam bila na wc-u mrvicu je iscurilo kao kad pobjegne urin I sad me strah da ni ovaj put neću skužiti da mi je puknuo vodenjak, jer kad sam otišla u bolnicu na pregled sa puknutim vodenjakom, više me nisu pustili van

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Ninči prvotno napisa
    Meni je u prošloj trudnoći vodenjak puknuo, a da nisam imala pojma da je to to :/ Kad sam bila na wc-u mrvicu je iscurilo kao kad pobjegne urin I sad me strah da ni ovaj put neću skužiti da mi je puknuo vodenjak
    Tako je bilo i kod mene - sumnjala sam negdje od ponoći da mi curi plodna voda ali nisam bila sigurna. U jutro sam otišla u rodilište. Porod su mi počeli inducirati 35h nakon što mi je počela curiti plodna voda (curila mi je u početku jače pa sve slabije). Rodila sam otprilike 10h nakon početka indukcije. S bebom je sve bilo u redu. Nitko od osoblja na Svetom Duhu se nije uzrujavao radi činjenice da mi je tako dugo curila plodna voda, ali odmah su mi intravenozno davali antibiotike.

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

puno hvala, cure! neću odmah otići, pričekat ću da vidim kaj se dešava.
    puno je lakše uz ovakvu potporu na rodama, nema panike!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •