Citala sam da je tkivo medjice manje elasticno kod zena koje su rezane prije,pa postoji veca mogucnost razdora.
I sad jedno cudno ...je li bolje puknut 5cm ili bit rezana 5cm.....!?
ja sam u tijeku prvog poroda rezana(nisu me pitali)...da sam znala što znam sad, ne bih im dopustila!
Osim što sam imala bolove pri svakom(doslovno) pokušaju pomicanja, u krevetu, hodajući, o sjedenju da ne pričam pa onda i prilikom svakog odlaska na wc, a fobiju od sexa sam imala mjesecima! I najgore od svega-bebi su škarama, naravno slučajno, zarezali kožu na glavi! I naravno da mi nisu ništa o tome rekli. Kad sam pitala-ma to je samo naotečeno od poroda.... Naotečeno???? Krasta duga 2cm! Sada je to ožiljak od cca 3,5cm
Drugi porod: Nisu me ni pokušavali rezati, pametna primalja!
Pukla sam na 3 mjesta, pitali me da li da zašiju-2 šava(na 2 različita mjesta) u rađaoni,a treći je napravio dr na odjelu, kaže zbog estetike (boljeg sexa kasnije)
Kako god bilo - još taj dan sam sjedila na krevetu prekriženih nogu :D
Malo sam imala problema s hereroidima (mislila sam da me peče to što sam popucala),ali sestra na odjelu mi je preporučila mast za h. i za dva dana nisam ni nznala da sam rodila!!!!!!!!
Dakle, definitivno BEZ EPI!
Uskoro trebam roditi treći put(18.10) Za sada je beba u glupom položaju, ali ipak se nadam da će se okrenuti i da ću opet roditi vaginalno, ali nikako uz rezanje!
Nego, ima li koja friško iskustvo sa SD? Čitala sam da tamo imaju loptu, a tu vidim da se nosi svoja :? I imaju li oni stolčić?
Od onog stola/kreveta me hvata jeza