ja sam u tijeku prvog poroda rezana(nisu me pitali)...da sam znala što znam sad, ne bih im dopustila!Citala sam da je tkivo medjice manje elasticno kod zena koje su rezane prije,pa postoji veca mogucnost razdora.
I sad jedno cudno ...je li bolje puknut 5cm ili bit rezana 5cm.....!?
Osim što sam imala bolove pri svakom(doslovno) pokušaju pomicanja, u krevetu, hodajući, o sjedenju da ne pričampa onda
![]()
i
prilikom svakog odlaska na wc, a fobiju od sexa sam imala mjesecima!
I najgore od svega-bebi su škarama, naravno slučajno, zarezali kožu na glavi!
I naravno da mi nisu ništa o tome rekli.
Kad sam pitala-ma to je samo naotečeno od poroda.... Naotečeno???? Krasta duga 2cm! Sada je to ožiljak od cca 3,5cm
![]()
Drugi porod: Nisu me ni pokušavali rezati, pametna primalja!![]()
Pukla sam na 3 mjesta, pitali me da li da zašiju-2 šava(na 2 različita mjesta) u rađaoni,a treći je napravio dr na odjelu, kaže zbog estetike (boljeg sexa kasnije)![]()
Kako god bilo - još taj dan sam sjedila na krevetu prekriženih nogu :D
Malo sam imala problema s hereroidima (mislila sam da me peče to što sam popucala),ali sestra na odjelu mi je preporučila mast za h. i za dva dana nisam ni nznala da sam rodila!!!!!!!!
Dakle, definitivno BEZ EPI!
Uskoro trebam roditi treći put(18.10) Za sada je beba u glupom položaju, ali ipak se nadam da će se okrenuti i da ću opet roditi vaginalno, ali nikako uz rezanje!
Nego, ima li koja friško iskustvo sa SD? Čitala sam da tamo imaju loptu, a tu vidim da se nosi svoja :? I imaju li oni stolčić?
Od onog stola/kreveta me hvata jeza![]()