-
Hormoni-faze
Molim vas za malu pomoć. Zanima me u kojoj od faza(folik., post meno., luteinska, ovulacija) na nalazima hormona spadam s obzirom da nemam menstruaciju tj. test je rađen na nikoji dan ciklusa???Ako netko ima saznanja ili osobnog iskustva s tim bila bih zahvalna na odgovoru
-
Prije 8 godina sam i ja radila hormone na nikoji dc, tj. imala sam M. dvaput godišnje. Nažalost, ne sjećam se kako su oni to računali (i malo sam tada znala o tome), no dobila sam Primolut Nor iza kojeg je M. stigla (pila sam samo mjesec ili dva) i otada je imam redovno, svakih 28 dana.
-
imas ciklusa, tako?
ili ne?
ako imas ciklus, to znaci da mada je od 50-60tak dana ipak ciklus.
imas PCOS ili ne?
kada si vadila hormone sta je rekao doktor?
*
ja sam imala anovulatorne cikluse, pa nemam licna iskustva. ali koliko znam, da doktor treba znati po hormonima odrediti fazu ciklusa.
-
vikki
reci mi molim te zbog čega ti je menstruacija bila dvaput godišnje,i jesi li to sa koliko terapija primolut-nor tabletama riješila?
-
Zbog čega je bila dvaput godišnje, pojma nemam, očito hormonalni poremećaj, no nije mi rečeno kakav (ili se ja ne sjećam, tada me to nije previše brinulo), ni vrijednosti su mi bile ispod referentnih.
Primolut nor sam pila samo mjesec ili dva (imala sam užasne promjene raspoloženja od njih, teško mi je bilo samoj sa sobom), no ciklusi su se odmah ustabilili i otada pa idućih sedam godina ko švicarski sat, svakih 28 dana.
-
Nikada u živou nisam dobila prirodnim putem (od 18. god. tablete ove, tablete one). Bila sam na dvije umjetne, ishod=0. Sada već 2.dodine ne koristim ništa od lijekova i nema menstruacije. Išla sam na homeopatiju pa mi je žena rekla da napravim sve testove. Sutra idem kod gin. i znam da ću prvo dobiti jezikovu juhu kako mi se troše kosti, kako ću dobiti osteoporozu itd. Liječnica opće prakse mi je rekla da se njoj čini da je sve OK osim funkcije jajnika, a da ni ona ne zna u koku bi fazu spadala. :?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma