Citiraj RuzicaSB prvotno napisa
Citiraj aenea prvotno napisa
Istina, i meni je privukao pažnju, al toliko su mi oslabili živce od kad je prijedlog stavljen u proceduru da puno jače doživljavam te nebuloze koje izjavljuju nego išta drugo..
Zvučalo je kao da još ima nade..
I meni je zvucalo kao da ima jos nade pa molim cure koje znaju kako, da i taj dio zakona naglasavamo sto vise kao neprihvatljiv.Nekako se premalo spominjalo da je oplodnja samo 3 jajne stanice po jednom postupku ostala kao neprimjecena, niko se za to nije previse kacio a po meni je to jos najstrasniji dio zakona ako me razumijete.
Ma ja se ne mogu odlučiti koji mi je dio najnajnajgori..
možda čak onaj da je i ministar priznao da je neplodnost bolest, ali je dozvolio da nam liječnici odbiju liječenje. Sama postavka zakona će prepoloviti uspješnost, a što će se desiti ako nam liječnici mahom počnu odbijati dati lijekove pozivajući se na etička, moralna ili vjerska uvjerenja (članak 38.)? Znamo da će se to događati jer sami financiraju te lijekove i čekaju da im se novac refundira, a znamo i kako je država ekspeditivna oko toga. Pa ako mi odbije liječenje i ako ću morati platiti i postupak i lijekove, sigurno neću ići u postupak u Hrvatskoj..Bojim se da oni koji će to htjeti će postati malobrojni, a nas sve više i više..