Originally Posted by
Maja
Ok, ne govorimo o situaciji kada postoje problemi, recimo da je sve ok.
Sori, nisam stigla jučer elaborirati duže, gužva je na poslu, ali konvenciju sam navela kao krovni dokument. U bolnici je vjerojatno bezvezna ali u bolnicama su često bezvezni i hrvatski zakon kao npr. zakon o pravima pacijenata. Zato često sve ostaje na nama i na tome koliko ćemo se moći izboriti. Naravno, ne možeš pretpostaviti koliko će ti i i da li će ti biti do borbe, ali tvoje i djetetovo pravo jest da budete zajedno. Dijete je tvoje, ne bolničko, rođenjem, dok ti eventualna sudska presuda to pravo ne oduzme. Naravno, ukoliko inzistiraš da budeš s djetetom to može povući razne ucjene i zastraživanja, no ja svejedno vjerujem da moramo početi tražiti, pogotovo po rodilištima gdje to nije uobičajeno. Ti si majka koja želi biti sa svojim zdravim djetetom (ajmo početi od nečega) i ne postoji dovoljno dobar argument da ti se to ne omogući.
Ne znam možeš li tužiti, ali možeš napraviti ono što je još efektnije - poslati pismo na ministarstvo, bolnicu i ccati novine. Treba nam takvih priča, ne onakve uopćene kakve mi pričamo, već osobne.
A na kraju krajeva, kada u bolnici nadohranjuju tvoje dijete unatoč tvojem inzistiranju, pa ga senzibiliziraju na kravlje mlijeko i priušte mu alergiju, to jest nesavjesno postupanje.