Pravila sam neki dan i svi su odvalili, pa da podijelim recept s vama.
Uzela sam 3 tikvice (malo deblje je bolje) i svaku dobro oprala izvana, te ih prerezala na pola. Meso tikvice se izdubi sa žličicom za kavu i nastanu čamčići
Za to vrijeme se skuha 30 dag (ovo odokativno) blitve i izvadi. U vodu u kojoj se skuhala blitva (poželjno je da posuda u kojoj se kuhala bude plića, a šira) stave se "čamčići" od tikvica na 3 minute i kuhaju se, da omekšaju. Pažljivo ih se izvadi i slaže na pleh (tepsiju)
Meso tikvice se preprži na sjeckanom luku, u to se doda protisnuti češnjak, sol, papar. I malo se krčka na tihoj vatri. U puno vode se skuhaju 3 velike žlice prosa. Kad je proso gotov, doda se u smjesu mesa od tikvica, luka i češnjaka i u to se doda narezana skuhana blitva. Treba još malo krčkati da ispari voda. Kad je gotovo u to se umješa meki kravlji sir (ja stavim pola zdjelice Dukatovog sir i vrhnje). S time se pune čamčići tikvica. S malom žličicom gore se stavi sir i razmaže. Sve se zapeče 15-estak minuta na 170'C
![]()
Poslužuje se kao prilog ili samostalno uz finu salatu. Ova količina je dovoljna za dvije odrasle osobe i dijete ( i još nam je malo ostalo)