Results 1 to 14 of 14

Thread: Koje pretrage za salmonelu?

Brunda's Avatar

Default Koje pretrage za salmonelu?

Sutra moramo u zaraznu u dnevnu bolnicu na pretrage. Zanima me šta će mu sve raditi. Danas mu je izvađena krv i dao je urin (ali to smo obavili u Domu zdravlja). Sedimentacija je 52, slabokrvan je i prisutna je bakterija. Mora dati i stolicu na mikrobakteriološku obradu, obradu na parazite i otisak analnog otvora.
    Inače, simptomi nisu skroz tipični za salmonelu. Već 10-ak dana mu se javljaju grčevi u trbuhu za vrijeme popodnevnog i noćnog spavanja koji traju 15-ak minuta i za vrijeme dok traju grčevi temperatura naglo skoči. kako grčevi prođu, padne i temperatura. Stolica mu je normalne čvrstoće i kaka svaki drugi dan. Ne povraća. Ne jede skoro ništa. Pao je na 11,5 kg. Inače dok ne traju grčevi on se normalno ponaša. Ne šmrca, ne kašlje. Jedino je malo cendraviji nego inače.

lunahor's Avatar

meni isto ne lici na salmonelau? :? z. ima salmonelu vec dva mj. i jedini test koji radimo je kontrola stolice..... drzim fige da ozdravite, a u zaraznoj ce vam napraviti sve pretragei to je super pa cetet znat na cemu ste

Jadničak mali, sutra će ga vjerojatno opet pikati - u Zaraznoj će se sigurno sjetiti još neke pretrage koju u DZ nisu napravili...
    Inače, ne znam da li se otisak mora uzeti ujutro odmah u krevetu, nesto mi tako zvoni, ili cak preko noći - stvarno ne znam, pitaj da ne moraš opet ići.

Brunda's Avatar

Navečer moramo oprati guzu i ujutro odmah "sa prljave" guze uzeti otisak. To je mislim zbog glista, ali to je danas pedijatrica izbacila kao mogućnost zbog previsoke sedimentacije.

Da li znaš % eozinofila (to je u krvnoj slici) ?
    Povećaju se kod alergija i parazita.

Brunda's Avatar

Joj, nalaz mi je u autu, a ne mogu izaći iz firme po njega
    Po postu od lunahor vidim da se salmonela jako dugo liječi. Koliko to može trajati? Jel' cijelo to vrijeme zarazan? Kako se liječi? nikada nismo imali nikog poznatog sa salmonelom pa nemam pojma šta nas čeka u slučaju da je.
    A ako nije, šta bi uopće još moglo biti?! pedijatrica nas je malo uplašila sa komentarom da budemo sretni ako bude salmonela :?

martinovamama's Avatar

Ne znam sve šta se dešavalo od početka ali ako je salmonela dokazana u uzorku stolicu onda je salmoneloza.Ona se javlja u tri oblika a ovo što opisuješ se uklapa u sliku sa žarišnim manifestacijama tj.postoji lokalizirana infekcija negdje u trbuhu ( to može biti jetra,žuč,crijeva ).Liječi se antibioticima-ako je ovaj žarišni oblik onda se daju antibiotici kroz dva tjedan.nakon terapije se ponovo radi kontrola stolice jer se beštija tako izlučuje van ( krije se i raste u žuči ).Ako su tri uzastopne stolice negativne onda se govori o izlječenju a ako je salmonela prisutna u stolici duže od godine dana onda se govori o kliconoštvu(osoba nema znakova bolesti ali je zarazna ). I to se liječi antibioticima.Držim fige da sve bude ok.
    -__________________
    Martin,01.11.2004.
    Podupiruća RODA

Brunda's Avatar

Ajme, ovo sve mi zvuči tako zastrašujuće

Koliki % eozinofila znači što 8da mogu pogledati poslije nalaz)?

Mislim da se ne može po tome razlikovati alergija od parazita.

Mamita's Avatar

držim fige da nije ništa strašno. javi nam.

brunda

javi se

jako se brinem

Tea's Avatar

brunda, i nas interesira kako je bebać?
    jel sve ok? ne javljaš se dugo!

Brunda's Avatar

Otvoriti ću novi topic jer ima toga puno a nema veze sa salmonelom

Brunda's Avatar