Ja sam jučer u Lidlu upecala 700 g mozzarelle za 19.90 kn. Paket ima dva bloka. Nisam još probala, ali izgleda sasvim dobro. Ako ju ne pojedemo samu, ide na pizzu.
Ja sam jučer u Lidlu upecala 700 g mozzarelle za 19.90 kn. Paket ima dva bloka. Nisam još probala, ali izgleda sasvim dobro. Ako ju ne pojedemo samu, ide na pizzu.
Ja sam u utorak kupila u Kauflandu stropni reflektor za 100kn, to mi se čini ok cijena.
Sutra mi pak stiže stolar u izmjeru za ugradbeni ormar, to neće biti antirecesijski![]()
Ja sam prije tjedan dana naručila poveći paket proizvoda kod njih i do dana današnjeg mi ništa nije isporučeno.
Baš sam ljuta jer su u narudžbi neki proizvodi koji mi hitno trebaju.
Jako neprofesionalno od njih.
Mislim da me Tvornica zdrave hrane više neće vidjeti.
Uostalom, cijene su im iste kao i kod BIo&BIo ili Gardena pa radije kupim u Ilici kod Britanca gdje su oba dućana i uživo pogledam i platim i nosim doma.
U mojoj okolici ima sad tri njihova dućana,dva od njih rade još .
Većinom otiđem u dućan,rijetko kad narudžbu radim,ali kad radim stigne redovno ,muž to češće naruči još
Ima li kakvih novih ideja?
Mirna polagana nedjelja, pa da malo dignem temu.
Grobni aranžmani cvijeća, danas oko 19 h, 50% sniženi ...
Očito nisu puno prodali...
Sutra će vjerojatno isto biti ...
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 01.11.2020. at 20:42
ima dobrih savjeta koji se tiču ušteda u kuhinji/domaćinstvu, jako je fora knjižica
Jedem pametno, kuham odgovorno
Ja bi ono kaj je u srijeduali nažalost nikad nisam iskoristila ,a i ne bum.
Vrganji nisu antirecesijsko jelo osim ak ih sam ne nabereš. 80-100 kn/kg.
Ja često radim orzoto. Odnisno zamijenim rižu ječmom.
Meni inače svi čušpajzi, rižota/ orzota spadaju pod jeftinije ručkove ( ak ne korustim vrganje, sipe i slične skupe namirnice.
Eh, slažem se, ali možeš umjesto vrganja staviti svježe šampinjone i opet dobro.
S druge strane - suhih vrganja ne trebaš puno. Ako ih kupiš u Konzumu, skupi su ko vrag https://www.konzum.hr/web/products/b...i-vrganji-50-g, ali mislim da mm na tržnici Utrina na štandu sa začinima kupuje suhe vrganje po 300 kn/kg. Moram ga pitati, nisam sigurna da je točan podatak. Fakat - to je začin. Vrećica od 50 grama dosta je za nekoliko (desetak) variva - ne staviš puno i ne potrošiš to odmah. Inače, nije ih problem ni ubrati pa posušiti. Ne trebaš sušaru, ide to i u pećnici i fakat nije komplicirano https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/p...ciniti-3507107
Veronika do 10.11. putar kila 42 kn
Peterlin, na žalost šampinjone ne mogu usporediti sa šumskim gljivama. Baš ako moram dodam "začin" od mljevenih crnih trubača.
Nusam čitala linkanu knjiicu (budem) al fakat vrganji i ušteda. Ha ha. Kak sam i rekla, ak ih sam bereš. I šanpjer mo6e u ovu temu ak ga znaš i možeš upecat
Mogu vrganji biti i povoljni ako dodješ u pravo vrijeme na tržnicu. Meni su se recimo jako jeli neki dan i stigla sam taman pred zatvaranje, tad jako spuštaju cijene samo da ne vraćaju.
Žena mi je divne svježe vrganje prodala po cijeni 40kn/kg, meni je bilo dosta pola kile (20kn) jer ih samo ja jedem doma.
Na poslu nam kolega bere vrganje i takodjer prodaje za 50kn/kg.
Bili prefini, radila ih onako ko u pivnici Medvedgrad jušno s krumpirima, vinom i začinima. Njamiii...
Posljednje uređivanje od Lili75 : 03.11.2020. at 08:40
Za 20kn sam se gospodski najela i još dio narezala i smrznula.
I MM je ipak malo omastio brk.
Joj sjetila sam se kako smo pred dosta godina, dok smo još obiteljski gljivarili, tamo negdje kod Bistre nabrali valjda 5-6 ogromnih vreća crnih trubača, nisi mogao hodati od njih koliko ih je bilo po cijeloj šumi... i tako sasušili ih, samljeli i često koristili u raznim finim mesnim jelima - i onda jedan dan ih našla u dućanu i shvatila da su skupe za ne povjerovati... a mi ih bacili nakon par godina jer ih nismo uspjeli pojesti koliko ih je biloMakar od tad sam se par godina zasitilia okusa crnih trubača... možda da se bacim u potragu ovih dana, taman im je sezona.
Meni su trubače najdraže gljive. Ponekad ih nađem sama, ponekad mi ih netko pokloni ili ih kupim na placu. I baš je super kaj se mogu koristiti kao začin.
Probali smo isto napravit i s vrganjima, al nije to to
Posljednje uređivanje od NanoiBeba : 03.11.2020. at 09:11
A kad smo kod samoniklog bilja - za vikend sam nabrala dosta maginja i šipka i bome nakuhala džemova. Malo sam i nadopunila teglice sa biljem za čaj. I zima moe početi. He he
Nekad kad sam ja kupovala bilo je u vrecici. ja sam to kupovala kad radim velike kolicine kolaca npr. za bozic.
Kila? U plastičnu vrećicu,može se rezati
Ima i od pol kile pakiranje,u kutijici
Posljednje uređivanje od jelena.O : 03.11.2020. at 09:29
Pa imate u Križevačkoj mljekari po 37 kn/kg. Kod njih je već razrezano.
A i dalje u Lidlu imaju pakirana dva maslaca od 250 g za 20 kn
Križevačka je imala akciju prošli mjesec. Nadam se da joe traje.
Lidl u Ilici kod Instituta ima maslac. Kupila sam jučer
U Konzumu vam je ama baš svaki tjedan neki maslac na akciji. Nije baš 2 maslaca za 20 kuna, ali nije niti 25 kuna.
Bome je i centl manje, mislim da je baš prošle subote bio maslac 250 g po cijeni od 9,99 kn u mom kvartovskom Konzumu.
Evo, ima ga još na klik trgovini: https://www.konzum.hr/web/products/d...r-maslac-250-g
Da, taj njemački uvijek bude snižen na 9,99 a Z bregov ili Dukat na 12,99
Jedno glupo pitanje, ali s obzirom na naziv teme, jesmo li mi ikad izašli iz one recesije i kad zapravo?
Ja bih rekla da je nekima uvijek recesija, a drugima nikad... Narodski rečeno - dok nekom ne smrkne, drugom ne svane...
A sad ozbiljno - evo, tu imaš nešto o tri dosadašnje recesije u Hrvatskoj (od 1991): https://hr.wikipedia.org/wiki/Recesija
recesija se proglasava kada pad gospodarske aktivnosti pada dva tromjesjecja za redom.
pa valjda postoji i neka definicija kad se izlazi iz nje.
mada mislim da nakon recsije ide depresija koja je recesija koja traje duze od 2 godine.
nama je rastao GDP nakon 2008, ne znam kad, ali je. sjecam se da je bilo natezanje sa sindikatima oko toga, jer je vlada z. milanovica cak rast izrazila na tri decimale da ne bude rast i da ne mora povecati place u javnom sektoru. cijeli cirkus je bio oko toga.
prema svemu ovom sto sam napisala ja bih rekla da jesmo, samo ne kao druge drazave EU.
na 4 decimale, 2015. je to bilo
2016 smo službeno izašli iz recesije
al nije počela 2008 (tada je krenulo na američkim burzama), nego kasnije (2009 ili čak 2010)
jer nama sve kasni pa i recesija
Posljednje uređivanje od betty blue : 03.11.2020. at 13:43
Meni je antirecresija branje kestena
Ma meni je dovoljno i kad je samo za nas
Na više lokacija smo bili
Zelena magistrala
Blizu Medvedgrada
Samoborska okolica
Ali smo išli jako kasno tek pred tjedan deset dana.da smo išli prije našli bi možda veće bar na zelenoj magistrali,
Jednu lokaciju gdi smo bili prošle godine u prolazu uopće nismo našli
U nedjelju smo našli recimo jako lijepe i velike as li i tam je brano prije
I ja sam bila u berbi. Al prekasno. A i "našu" šumu su devastirali. Posječeno je jako puno stabala.
Nije Medvednica.
Brala sam i šipak. Tak da su mi ruje i nokti očajno oštećeni. Kaj je dobro za oporavak?
Za oporavak oderanih šaka probaj kantarionovo ulje. Ja imam domaće (maslinovo u unutra kantarion iliti gospina trava). Ako nemaš domaće, vidi u DM-u https://www.oshadhi.hr/gospina-trava...m-ulju-hr.html
Evo malo tuđe pameti: http://ordinacija.vecernji.hr/zdravl...arionovo-ulje/
Po pravilima bi trebalo natapkati ruke uljem navečer i navući pamučne rukavice, ali ja to nikad ne radim, jer nemam takve rukavice. Samo si namažem ruke uljem. Jako brzo se upije.
Ulje jojobe je isto dobro, a i konopljino.
Ont. ja sam isto nabrala šipak na svom gruntu i zadnje maline. Nisam se usudila ići po kestene (šuma je na opakoj nizbrdici, a i nije baš blizu) jer su me boljele noge - imam s tim problema, pa nisam htjela izazivati vraga. Inače, obično tamo ima kestena - ne puno ali dovoljno. Lokacija - Prigorje, istočni obronci Medvednice.
Hvala Peterlin. Nisam ga se sjetila. Imam ga doma.
Btw, brat mi je jučer donio punu vreću puzica, nešto sunčanica i trubica. Bit će ruč(a)ka