Page 102 of 110 FirstFirst ... 25292100101102103104 ... LastLast
Results 5,051 to 5,100 of 5539

Thread: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    babyboys's Avatar

Quote Originally Posted by Dota View Post
    Pa to je mutiralo

TeddyBearz's Avatar

Quote Originally Posted by Dota View Post
    Pa to je mutiralo
    Ahahahahahahahaha!

Neke kombinacije su stvarno... Jabuka i kamilica?!?!?!

jelena.O's Avatar

Joj kad se ja sjetim face mog velikog na žlicu frutolina, nije mi trebalo puno da sve leti iz kuće

U Sparu su Linolade sada na akciji, kome se žuri.

Ja sam svoju zalihu obnovila jučer .

I da, i nama je bijela omiljena (pa Gold, pa miješana).

sillyme's Avatar

Moji nisu ljubitelji zobenih (a ni čokolina) no jednom sam za probu kupila neke dvije vrste Gourmet muesli u Kauflandu, tri čokolade i fruts and nuts, i ti su im fini. A mislim da i da su oko 20kn/500g. Ovi voćni imaju 50% voća i orašastih, a čokoladni isto imaju prilično čokolade, nisu škrtarili. Kupujemo i one Lino pillows nugat, 20kn/500g ima na akciji svako malo (ako ćemo "junk" doručke uspoređivati)...

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Šta je ovo, prije 15 godina topic bi se zaključao. Fale vam samo čips i smoki na akciji .

Kemija ubija...znamo, o znamo,
    Znamo da kemija škodi,
    No cedevite, nutele, lina amo,
    Jer utjehe nema u vodi.

Kosjenka's Avatar

Quote Originally Posted by čokolada View Post
    Šta je ovo, prije 15 godina topic bi se zaključao. Fale vam samo čips i smoki na akciji .

Kemija ubija...znamo, o znamo,
    Znamo da kemija škodi,
    No cedevite, nutele, lina amo,
    Jer utjehe nema u vodi.
    Priznam samo domaći junki

Angie75's Avatar

točno sam ovo i ja pomislila,

da probamo jel cenzura još radi! ****!

edit: radi
    Last edited by Angie75; 25.01.2022 at 08:09.

Osoblje foruma spajalica's Avatar

Pravi recseijski tiol Lina razna.

Argente's Avatar

Pa to je baš u duhu recesijskog topica, čim siromašniji, tim veće smeće jedemo.

Tanči's Avatar

Quote Originally Posted by Argente View Post
    Nije.
    Nitko nije shvatio što sam napisala.
    Kila Čokolina od 60 kn je užasno skupa obzirom na sastav koji ima.
    Neovisno jel’ to zdravo ili nije, ali je bezobrazno skupo.
    Čokolino sadrži pol kile šećera, 35 deka žitarica i ostalo je nešto čokse i dodanih vitamina.
    Ako idemo gledati koliko ti sastojci pojedinačno koštaju dolazimo do zaključka da ne prelaze desetak kuna.
    O tome ja pišem.
    Preskupo za ono kaj nudi i definitivno ne spada u recesijsku temu.
    Recimo moja kći pomiješa zobene s mlijekom, zagrije i gore posipa: nekad cimet, nekad med, nekad proteine, nekad stavi kockicu čokolade… i meni to izgleda isto i miriši isto, a košta deset puta manje od Čokolina koji je bezobrazno skup obzirom na to što nudi.
    (kršitelj koda) je imala slične proizvode, ali puno kvalitetnije i sa mlijekom u sastavu.
    To je moja kći kao mala jela.
    Vjerujem da ima toga i danas u Mulleru.

Sent from my iPhone using Tapatalk

slažem se, ali za ovih nekoliko "tradicionalnih" namirnica kake se kaže - "outale" smo se nakon toliko godina na forumu i izbjegavanja komentiranja o tome na drugim topicima

Angie75's Avatar

Dosta je zanimljivo vidjeti kako pada kvaliteta namirnica s vremenom, umjesto da bude bolja. Recimo, i u Cedeviti i u čokoladama sve je manje kakaa i vitamina i orašastih plodova, a sve više šećera, odnosno praznih kalorija https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...zvodi-15148925

Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    Dosta je zanimljivo vidjeti kako pada kvaliteta namirnica s vremenom, umjesto da bude bolja. Recimo, i u Cedeviti i u čokoladama sve je manje kakaa i vitamina i orašastih plodova, a sve više šećera, odnosno praznih kalorija https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrva...zvodi-15148925

da, posebno se to vidi na čokoladama
    cijena kakaa je jako skupa i sva ova inovativnost i nove vrste čokolada s dodacima (keksi, bomboni, kreme i sl.) je da se popuni gramaža

Tanči's Avatar

Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    Točno to.
    Samo najjeftiniji sastojci; gomile šećera, umjetne boje…, a cijena sve veća.
    Milku sam nekad obožavala, a sad mi je nejestiva. Grlo me peče koliko je slatka.

Sent from my iPhone using Tapatalk

n.grace's Avatar

[QUOTE=Tanči;3232579]Točno to.
    Samo najjeftiniji sastojci; gomile šećera, umjetne boje…, a cijena sve veća.
    Milku sam nekad obožavala, a sad mi je nejestiva. Grlo me peče koliko je slatka./QUOTE]

ovo je točno, stvarno peče grlo od količine šećera.
    Last edited by n.grace; 28.01.2022 at 14:31.

Lili75's Avatar

A vidis ja se ne slazem Ardjo.

Meni "siromaha" je obicno vrlo jednostavan, prakticna jeftina jela, s vrlo malo industrijske rafinirane hrane, koja je zapravo vrlo cesto extra "luksuz" za nepce i novcanik.

Zdravlje necu spominjat da ne remetim tijek teme

Zdrava i raznovrsna prehrana je skupa.

Osoblje foruma sirius's Avatar

Naravno da je skupa, ako se ne jede samo grah, jecam i kupus.

tangerina's Avatar

generalno, da, ali mislim da je dio problema i u našem očekivanju da nam je sve uvijek dostupno
    točno, blitva je sad sva sitna i treba ti sto godina da je nešto nabereš, i to kod mene gdje smo u plusu, a kod tebe di je snijeg pao valjda je treba donijet od negdje ili uzgojit u stakleniku
    dakle, radije sad kelj i raštika koji trpe led, poriluk i ne znam što je još dostupno gore kod vas, a blitva će bujat za dva mjeseca pa će bit jeftinija
    mislim da "naši stari" nisu jeli niti približno toliko raznovrsno koliko mi danas podrazumijevamo

Meni "siromaha" je kad djetetu daš 10 kn da za marendu kupi krafnu u pekari i colu, umjesto da mu složiš bar neki zdraviji sendvič u integ. pecivu. Ili pijenje cedevite umjesto da doma cijediš naranče.
    A praktična jeftina jela "naših starih" obuhvaćala su gomilu kruha, krumpira, zaprške, špeka, kobasa i sl. Uvijek mi pozli kad se sjetim grenadira/granatira.
    U Dalmaciji je nešto bolja situacija sa "srdelama i blitvom", iako evo, neki dan sam kupila dva svežnja blitve na Dolcu, kaže kumica - 45kn! Samo što se nisam onesvijestila. Ajde, nema sad baš blitve, bit će zato.

Lili75's Avatar

Meni "siromaha" je kad djetetu daš 10 kn da za marendu kupi krafnu u pekari i colu, umjesto da mu složiš bar neki zdraviji sendvič u integ. pecivu. Ili pijenje cedevite umjesto da doma cijediš naranče.
    A praktična jeftina jela "naših starih" obuhvaćala su gomilu kruha, krumpira, zaprške, špeka, kobasa i sl. Uvijek mi pozli kad se sjetim grenadira/granatira.
    U Dalmaciji je nešto bolja situacija sa "srdelama i blitvom", iako evo, neki dan sam kupila dva svežnja blitve na Dolcu, kaže kumica - 45kn! Samo što se nisam onesvijestila. Ajde, nema sad baš blitve, bit će zato.
    A e sezonski uzimaš povrće...
    Ne znam točno iznos al mislim da se ne može za 10 kn kupit kola i pecivo, to sigurno košta više 15-20 kn, za te novce se itekako može napravit doma zdravi snedvič u integr.pecivu (koje je btw također iz pekare kod većine).

Hoću reći da iako je hrana poskupila općenito (raznolika prehrana naravno se podrazumijeva), namirnice koje se navode na zadnjoj stranici teme definitivno nisu nešto bez čega se ne može, nešto što je bazično, što čini osnovu prehrane. To pokušavam povezati s antirecesijskom temom. Naravno svi si nekad vole ugodit i to je ljudski.

A hrana siromaha koja obiluje krumpirom, pancetom, kobasama, srdelama i blitvom, jajima, varivima je i dalje daleko zdravija i daleko financijski povoljnija od rafiniranih namirnica u omotima.
    Last edited by Lili75; 26.01.2022 at 11:34.

Quote Originally Posted by Lili75 View Post
    Ne znam točno iznos al mislim da se ne može za 10 kn kupit kola i pecivo, to sigurno košta više 15-20 kn, za te novce se itekako može napravit doma zdravi snedvič u integr.pecivu .
    Coca cola 0.3 u Konzumu 5.19 kn
    Krafna (trenutno) 3 kn

tangerina's Avatar

Krafna (trenutno) 3 kn
    ja znam da ja, ako nisam ponijela nešto od kuće, odem za marendu u superkonzum, i onda mogu uzet pecivo za 4-7kn, ili nešto kakti zdravo tipa tamo pečeno povrće za 15ak kn, one salate koje mi nisu dovoljno hranjive za 20ak kn, ili konzerviranu tunu s povrćem i quinojom/rižom za 25kn

Osoblje foruma sirius's Avatar

Ako gotove lazanje kosataju 25 kn u Lidlu , rekla bih da je to svajako povoljnije od kile srdela, poka kg blitve i par krumpira.
    Da ne govorim o tome da bi mozda nekome palo na pamet pojesti bijelu ribu ili bobicasto voce u sezoni.

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by sirius View Post
    Ako gotove lazanje kosataju 25 kn u Lidlu , rekla bih da je to svajako povoljnije od kile srdela, poka kg blitve i par krumpira.
    Da ne govorim o tome da bi mozda nekome palo na pamet pojesti bijelu ribu ili bobicasto voce u sezoni.
    E hebiga ja sam koma s pamćenjem cijena, al znam da ne pojedemo kilu srdela za ručak, jedan svezak blitve i nekoliko krumpira. Kolik oto dođe fakat nemam pojma..srdele obično kupim na akciji, znam ih i zamrznut, pa odmrznem kad nam se jedu.

babyboys's Avatar

Ja bi sad mogla objašnjavati do sutra zašto ne možemo uspoređivati cijenu kile šećera i industrijsku cijenu šećera. Nije to ni izbliza isto. U čokolinu ti ne plaćaš sastojke. Ni u cedeviti. Plaćaš ali to je valjda stoti dio cijene. Plaćaš ambalažu, proizvodnju, skladištenje u tvornici i kod prodavača, transport,kampanju, pozicioniranje u dućanui na kraju mene i moje kolege. A da ne spominjem sva zakonska davanja koja su uključena u cijenu jer nama mora ta proizvodnja biti isplativa.

A imamo mi i zdrave proizvode. Boom box kaše koje vrlo lako mogu zamjeniti čokolino, čak ima i čoko varijanta, i granolebez dodanih šećera. U zadnje vrijeme su počesto na akcijama u svim supermarketima. Probajte. Meni osobno je najfinija varijanta sa čokoladom i kikirikijem i još nečime (ne znam više čime, puno ih je , brkaju mi se sastojci)ali ima okus ko snickers

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by babyboys View Post
    Ja bi sad mogla objašnjavati do sutra zašto ne možemo uspoređivati cijenu kile šećera i industrijsku cijenu šećera. Nije to ni izbliza isto. U čokolinu ti ne plaćaš sastojke. Ni u cedeviti. Plaćaš ali to je valjda stoti dio cijene. Plaćaš ambalažu, proizvodnju, skladištenje u tvornici i kod prodavača, transport,kampanju, pozicioniranje u dućanui na kraju mene i moje kolege. A da ne spominjem sva zakonska davanja koja su uključena u cijenu jer nama mora ta proizvodnja biti isplativa.

A imamo mi i zdrave proizvode. Boom box kaše koje vrlo lako mogu zamjeniti čokolino, čak ima i čoko varijanta, i granolebez dodanih šećera. U zadnje vrijeme su počesto na akcijama u svim supermarketima. Probajte. Meni osobno je najfinija varijanta sa čokoladom i kikirikijem i još nečime (ne znam više čime, puno ih je , brkaju mi se sastojci)ali ima okus ko snickers
    babyboys, meni je posve jasno kako se formiraju cijene, daleko više troškova od samih sastojaka.

Boom box kaše su vam super, al bome skupe, a kod mene doma se pojedu brzinom svjetlosti, pa nam baš i nisu isplative, al eto počastimo nepce.
    Last edited by Lili75; 26.01.2022 at 11:49.

Lili75's Avatar

tangerina, sad si me podsjetila na baku od moje prijateljice koja živi u zaleđu, blizina Trogira. Malo OT, al ne previše.

Ima preko 90 god i dan danas fit, žilava, doslovce nikakve lijekove ne pije, boljeg zdravlja od svoje djece (neke nadživila), i dalje radi na polju, sama uzgaja svoje povrće, okopava, nigdje travčice. Ima i voćnjak.
    Njena unuka, moja prijateljica mi stalno priča o svojoj žilavoj babi i njenoj prehrani. Žena jede svoje povrće koje uzgoji, ima koke, jaja,..tu i tamo pojede pivca i kad joj kćerka donese ponekad teletinu, ribe..

Baba mi je fenomen, zakoon je a ima i one životne lekcije i savjete, da ostaneš paf kako mudro zbori.

Htjedoh reći da smo se i mi danas dosta odmaknuli od "normalne" hrane, pogotovo zaposleni ljudi po gradovima, u stalnoj stisci s vremenom, jurnjavom...
    A mislim da baba sasvim dovoljno raznovrsno jede.

Samo što ona živi na selu, ima sve svoje, neprskano, a rijetko tko od nas ima taj privilegij.

babyboys's Avatar

Ma sad ti je bio boom box na akciji po svuda, kad su svi imali ove detox kampanje. Sigurno ima još , u lidlu ti je stalno na nekakvoj posebnoj cijeni. Na oranicama je boombox pingvin kod zadnje blagajne od ulaza

Lili75's Avatar

Ma sad ti je bio boom box na akciji po svuda, kad su svi imali ove detox kampanje. Sigurno ima još , u lidlu ti je stalno na nekakvoj posebnoj cijeni. Na oranicama je boombox pingvin kod zadnje blagajne od ulaza
    Hvala ti.
    Kupovala sam nedavno na akciji, al znamo i obične zobene skemijat, al mi je Boombox praktičniji ujutro djeci prije škole. Ne mogu jest ništa konkretno tako rano osim žitarica, zobenih i sl., a najčešće si sami spremaju doručak jer ja sam već na posao otišla.

Topla jela u Konzumu nisu nimalo jeftina, dapače. Ako hoćeš baš ručati, trebaš cca 50 kn.
    Za 45 kn ti Pero sa Schlosserovih dostavi solidnu porciju gableca
    https://www.facebook.com/42427721760...3818824651379/

jelena.O's Avatar

Kao što Tanči veli i te novom box možeš zamjeniti s
    Zobenom kašom pol kile ima od 4-10 kn pa dodaš još kaj hoćeš u to i opet je daleko jeftinije

babyboys's Avatar

Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Kao što Tanči veli i te novom box možeš zamjeniti s
    Zobenom kašom pol kile ima od 4-10 kn pa dodaš još kaj hoćeš u to i opet je daleko jeftinije
    jelena,tanči, koliko košta kila meda? Lješnjaci? Kikiriki? Bilo koje sladilo da nije šećwr? Suho voće? Mlijeko? Biljni napitak neki?

Nije jeftinije. Ni pojedinačno, ni skupno. Samo je zdravije od čokolina.

tangerina's Avatar

jelena,tanči, koliko košta kila meda? Lješnjaci? Kikiriki? Bilo koje sladilo da nije šećwr? Suho voće? Mlijeko? Biljni napitak neki?

Nije jeftinije. Ni pojedinačno, ni skupno. Samo je zdravije od čokolina.
    ovo sam krenula napisat ali me prokleti posao ometa u forumiranju
    ne možeš uspoređivat cijenu tih musli mješavina sa cijenom zobenih koje su doslovno najjeftiniji sastojak mješavina

radila sam ja nekad domaće zdrave granole doma, ali izgleda da ih napravim prefino, jer bi muž odmah pojeo cijelu tepsiju, a ja stavila 100kn orašastih plodova

Osoblje foruma spajalica's Avatar

Mozes zamijenti sve sa zdravijim ali ajmo biti realni i revi da svi konzumiramo nesto sto ne ne bi stavili kao zdravu stvar.
    Cemu dociranje mozes umjesto cokolina, kojeg mrzim, jesti ovo ili ono.
    Pa mozes i umjesto kave piti hladnu vodu. I ona te razbudi.

Lili75's Avatar

Krafna (trenutno) 3 kn
    O majke ti mile...to je fakat jeftino smeće.
    Ni ne znam da se krafna može kupit za 3 kn. To je bit će neka akcija, a ne cijena iz pekara. U pekari sam sigurna da se ne može Cola i krafna kupit za 8 kn. Bar mislim hahaha

Quote Originally Posted by spajalica View Post
    Mozes zamijenti sve sa zdravijim ali ajmo biti realni i revi da svi konzumiramo nesto sto ne ne bi stavili kao zdravu stvar.
    Cemu dociranje mozes umjesto cokolina, kojeg mrzim, jesti ovo ili ono.
    Pa mozes i umjesto kave piti hladnu vodu. I ona te razbudi.
    E baš tako, pa neću 10godišnjaku reći da u 7h ujutro prije škole dok trljaju oči: De sad malo smiješajte zobene, pa dodajte mlijeko, meda, lješnjaka, suhog voća..

Ovako zgrabe BoomBox i mlijeko i gotovo. Jure u školu.

Ja sebi znam pripremat navečer stvari za ujutro, ono što se može, a ne može se sve.
    Last edited by Lili75; 26.01.2022 at 14:43.

Lili75's Avatar

O majke ti mile...to je fakat jeftino smeće.
    Ni ne znam da se krafna može kupit za 3 kn. To je bit će neka akcija, a ne cijena iz pekara. U pekari sam sigurna da se ne može Cola i krafna kupit za 8 kn. Bar mislim hahaha

E baš tako, pa neću 10godišnjaku reći da u 7h ujutro prije škole dok trljaju oči: De sad malo smiješajte zobene, pa dodajte mlijeko, meda, lješnjaka, suhog voća..

Ovako zgrabe BoomBox i mlijeko i gotovo. Jure u školu.

Ja sebi znam pripremat navečer stvari za ujutro, ono što se može, a ne može se sve.
    Pobjegao text.
    10godišnjaku koji je sam doma, razbuđuje se sam na alarm, oblači za školu, obavlja higijenu i sad još da lijepo smiješa sve navedene sastojke, pripravi, pojede, vrati zdjelu u sudjericu i ne zakasni u školu.
    Praktičnije je puno i brže uzet Boom Box ili koje god žitarice u kojima je već sušeno voće, lješnjaci whatever takoa da potpis na spajku.
    Last edited by Lili75; 26.01.2022 at 14:48.

MM ne kupuje gablec na poslu, nego ponese od doma neki mali sendvič i neku zobenu kašu Dobro jutro/Boom Box koju umiješa u vruću vodu iz automata.
    Last edited by čokolada; 26.01.2022 at 13:52.

Lili75's Avatar

Moj omiljeni je ljubičasti od šumskog voća i badema mljaaac

koliko koštaju ti bumboksevi?

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by Vrijeska View Post
    koliko koštaju ti bumboksevi?
    Znat će babyboys, ja ne pamtim cijene. Kad vidim da piše akcija, vjerujem da je akcija Skupi su inače.
    Last edited by Lili75; 26.01.2022 at 14:49.

babyboys's Avatar

Znat će babyboys, ja ne pamtim cijene. Kad vidim da piše akcija, vjerujem da je akcija Skupi su inače.
    Redovno između 20 i 25 kn kako koja. Na akciji budu ispod 20. Ove od 300 grama. Ove male, od 60 g su oko 5 kn, ne znam točno. A ta mala je meni ujutro s mlijekom dovoljna za obrok.

Te male su zaista praktične za nositi na posao (koštaju između 4 i 5 kn) ako imaš vruću vodu. Bolje nego crna kava.
    Last edited by čokolada; 26.01.2022 at 15:24.

babyboys's Avatar

Najbolja je sa zobenim napitkom ili onim od kokosa isto boombox. S vodom je meni bezlična. Ali mi naputka uvijek imamo u labosu

A imate i keksiće, oni su super snack, meni najbolji sa brusnicom
    Last edited by babyboys; 26.01.2022 at 15:28.

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by tangerina View Post
    ovo sam krenula napisat ali me prokleti posao ometa u forumiranju
    ne možeš uspoređivat cijenu tih musli mješavina sa cijenom zobenih koje su doslovno najjeftiniji sastojak mješavina

radila sam ja nekad domaće zdrave granole doma, ali izgleda da ih napravim prefino, jer bi muž odmah pojeo cijelu tepsiju, a ja stavila 100kn orašastih plodova
    i kažeš on se natukao i ode 100kn orašastih dok si rekao keks

Najbolja je sa zobenim napitkom ili onim od kokosa isto boombox. S vodom je meni bezlična. Ali mi naputka uvijek imamo u labosu

A imate i keksiće, oni su super snack, meni najbolji sa brusnicom
    Njih nikako da probam, nisam u fazi slatkoga:/ Fale ih jako tijekom dugih trčanja i nakon, al evo nikako probat. Možda uspijem u PMS-u.
    Last edited by Lili75; 26.01.2022 at 15:44.

sillyme's Avatar

Mi doma nismo nikad nista radili na masti pa ne radim ni ja. Svekrva kuha ponesto na masti ali meni to nije nešto posebno fino, u stvari mi bude premasno, i tesko. Tako da recimo 85% kuhamo na maslinovom, 10% suncokretovo i 5% sezamovo.

Ovi koji kažu da mast nema miris, njima mislim i svježe kravlje mlijeko mirisi, a meni...
    Last edited by sillyme; 28.01.2022 at 14:27.

Lili75's Avatar

Quote Originally Posted by sillyme View Post
    Mi doma nismo nikad nista radili na masti pa ne radim ni ja. Svekrva kuha ponesto na masti ali meni to nije nešto posebno fino, u stvari mi bude premasno, i tesko. Tako da recimo 85% kuhamo na maslinovom, 10% suncokretovo i 5% sezamovo.

Ovi koji kažu da mast nema miris, njima mislim i svježe kravlje mlijeko mirisi, a meni...
    Iz tvoje sam vreće, diže mi se želudac na miris svježeg domaćeg mlijeka al ja i inače baš ne konzumiram mlijeko jer mi ne paše. Nije nikad ni kao djetetu.

Stan gleda cijeli na istok (osim jedne sobe na sjever). Mislim da u ovo hladno doba godine strane svijeta ne igraju toliko ulogu, možda više po ljeti.

Hm, PVC stolarija je skroz nova, sve je friško, novo, nedavno uselili. Jedino ovo što tanja_b kaže ne znam da li dobro dihta...

Ne znam kak to egzaktno provjeriti. Svakako je malo hladnije u blizini prozora.

Lili, ne znam za daskicu, moram je probati kad dođem doma . Inače vidim da imamo isti raspored u dnevnoj sobi pod prozorom .

Imate li vi možda termostate u svakoj sobi (pa da si svatko rihta) ili jedan centralni?

Vrijeska, hvala ti. Tako će i biti...

Hvala svima na odgovorima. Ovo mi je nova tematika za svladati .