Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja od zaliha imam doma 30L mlijeka jer to kod nas odlazi tempom 1l/dnevno, ne da mi se tak često kupovat. I 6kg nutelle, baš je bila na akciji

Šalu na stranu imam nešto zaliha ali samo zato što kupujemo na akciji te stvari koje munjevito se troše. U mojoj perspektivi najviše me brine opskrba plinom i time grijanje (iako srecom zapadna toplana je još uvijek mislim na kombinaciju plina i mazuta a i drzava ima LNG terminal) a za struju me nije bas strah, to koliko ova država skuri struje ljeti dok svi turisti upale klime ne možemo mi potrošiti zimi na grijanje, a i nemamo termoelektrana na plin koliko znam, pretežno hidroelektrane, na ugljen i naravno Krsko. Pa bu valjda indukcija radila, ako ne imam plinsku bocu i sporet na 2 ringa od kampiranja, bude poslužio. Nestasice hrane se ne bojim.

Nijemcima je u stvari koliko razumijem problem da imaju termoelektrane na plin i da se boje kombinacije puno grijanja na struju (jer nema plina) I slabe proizvodnje struje (jer nema plina) a ako nastane malo veći problem sa strujom kaskadno imaš probleme sa cijelom infrastrukturim jer apsolutno sve ovisi o njoj. Ni auto ne možeš natankati ako nema struje na benzinskoj, vodovodi prociscivaci i pumpe trebaju struju, frizideri u dućanima trebaju struju, blagajne, banke, javni prijevoz, cijela telco infrastruktura....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Nijemcima je u stvari koliko razumijem problem da imaju termoelektrane na plin i da se boje kombinacije puno grijanja na struju (jer nema plina) I slabe proizvodnje struje (jer nema plina) a ako nastane malo veći problem sa strujom kaskadno imaš probleme sa cijelom infrastrukturim jer apsolutno sve ovisi o njoj. Ni auto ne možeš natankati ako nema struje na benzinskoj, vodovodi prociscivaci i pumpe trebaju struju, frizideri u dućanima trebaju struju, blagajne, banke, javni prijevoz, cijela telco infrastruktura....
    Još kad crkne CEZIH ni do lijekova nećemo moć . Sjeća li se iko Buga Y2K? Informatičari govorili najbolje taj dan ostat doma, projekti bili pripremani za Y2K scenarij, trajali po 6 mjeseci. 1.1.2000. MM ITjevca samo grana od bora opalila u čelo, nije skužio bor u gorljivom objašnjavanju kako su to kompjueri rastumačili. Ali, bolje bit spreman.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.09.2022. at 21:49

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •