Stranica 110 od 111 PrviPrvi ... 1060100108109110111 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 5,451 do 5,500 od 5565

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala sirius, evo srećom me prošla želja za čokoladom, sad me okreće opet na slano.
    Treba slatko presjeci necim

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Imala sam neki čudni period gdje mi nije sjelo baš u glavu isprve da po prvi put u životu nisam u zajednici s nekim tko me maltretira, i teško mi je bilo to prožvakati.
    Vjerujem. Traume ne prolaze tako lako. Budes ti to izvlacila i mirila se s tim jos puno puta , i puno godina. Ali sjeti se koja ti je bila startna pozicija ,koji su ti bili resursi i koliko si podrske imala...i budi njezna prema sebi.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ali sad bar ličim na ljudsko biće, prije četiri g nakon raskida nebraka, i tad u tinejđerskim danima bila sam izgledala kao anoreksična. Jeza me prolazi od nekih fotki zato sam ih većinu obrisala.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Koji shrinkflation, uzela sam čokoladno medene štrudlice u Konzumu i oni su ostavili istu kutiju, veća cijena, manje štrudlica. Samo ih je šest bilo!

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    To ti je normalno. Osim godine proizvodnje dugogodisnji stres i briga je najveci neprijatelj. Skrbiti sama o troje sitne djece bez dobrih prihoda i uz patnera koji ti vise odmaze nego pomaze ...trebas si zapravo cestitati za sve to sto si postigla. Izasla si iz veze gdje si zlostavljana, bez stalnih prihoda, sredila si djeci krov nad glavom, brines se o njima svaki dan da imaju hranu na stolu , tvoju paznju i skrb. Potpuno sama, bez ikakve pomici obitelj, drustvenog statusa, statusa na poslu , bez radnog iskustva i bez pozitivnih zivotnih primjera.
    Kupi najfiniju cokoladu , zavali se u kauc , duboko udahni i cestitaj si. Postigla si cudo.
    Ovo je istina, sve sto je napisala sirius.
    Zaista svaka ti čast

Ali mislim da se sad trebas posvetit sebi i svome zdravlju jer ti si najbitnija karika u životu svoje djece. Trebas i sebe podići na toj ljestvici gore prema vrhu jer bez tebe ništa. Nadam se da ćeš promjenom životnog stila i posvećivanjem više pažnje sebi (jer ti to zaslužuješ) riješiti glavobolje, stalni umor, sinuse, padove imuniteta...i vratit si energiju i elan i opcenito se bolje osjecati. Sve će biti dobro, uostalom pogledaj koliko si toga već postigla sve potpuno sama.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 30.10.2024. at 20:01

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dukatov maslac 250 g je 5€, kaj je to peterostruko povećanje cijena u pet godina?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 29.11.2024. at 08:11

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Imaš lijepo analizu objavljenu:
    Najveća neto dobit ostvarena je kod poduzetnika u trgovini na veliko i malo, u iznosu od 2,1 milijardu eura. Na drugom su mjestu poduzetnici prerađivačke industrije s 1,9 milijardi eura, a na trećem poduzetnici u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima, s 914,6 milijuna eura.
    Opravdanja su da su sirovine poskupile itd, a očito je da prerađivači značajno manju dobit ostvaruju od trgovaca. Pritom od prerađivača najviše zarađuje naftna (ina) i farmaceutska (Pliva). Ina sama drži cca 12% neto dobiti.

Poduzetnici u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima zarađuju značajno manje, a moj osobni osjećaj, ne vidim podatke, je da tu privatne poliklinike najviše okrenu novca. Sve ostalo nam je očito nebitno.

https://www.novilist.hr/novosti/gosp...e-eura-dobiti/
    Posljednje uređivanje od Jelena : 29.11.2024. at 09:34

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Imaš lijepo analizu objavljenu:

Opravdanja su da su sirovine poskupile itd, a očito je da prerađivači značajno manju dobit ostvaruju od trgovaca. Pritom od prerađivača najviše zarađuje naftna (ina) i farmaceutska (Pliva). Ina sama drži cca 12% neto dobiti.

Poduzetnici u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima zarađuju značajno manje, a moj osobni osjećaj, ne vidim podatke, je da tu privatne poliklinike najviše okrenu novca. Sve ostalo nam je očito nebitno.

https://www.novilist.hr/novosti/gosp...e-eura-dobiti/
    I zato nisu u hrvatskom vlasništvu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Imala sam najbolju želju radit moje tjestenine al klinac neće kaže da su ljigavi, osuđena sam na kupovnu tjesteninu. :'((((

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Imala sam najbolju želju radit moje tjestenine al klinac neće kaže da su ljigavi, osuđena sam na kupovnu tjesteninu. :'((((
    Baš te briga, njemu daj kupovnu, a sebi i curama domaću. Pod hitno ih dresiraj da se sami snalaze. Juhu može sam zakuhati s kakvom god tjesteninom.

Eno mog starijeg u kuhinji, priprema nešto jer ne voli varivo od tikvica pa se mora snaći. Ili će ugrijati ostatke rižota 8 piletinu od jučer ili će kuhati gotovu juhu s puno rezanaca koju mi ostali jedemo rijetko. Tja, kako god... Uvijek je to tako, nekome ne paše. Nemoj time razbijati glavu. Kupi mu mesni narezak i juhe iz vrećice, garantirano bez prirodnih sastojaka... Ne jede to svaki dan, nego samo kad mu ručak ne paše.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Peterlin , misilm da su tvoja ( i moja) djeca i klinci od zute jedno 20 godina razlike. Tako da ima jos 10 godina vremena za trening.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin , misilm da su tvoja ( i moja) djeca i klinci od zute jedno 20 godina razlike. Tako da ima jos 10 godina vremena za trening.
    Ma znam, nije bitno da si zna napraviti kompletan obrok. Bitno je da osvijesti kako je netko uložio puno truda u pripremu obroka, a s druge strane da dobije priliku utjecati na odluke što će se kuhati. Nije prerano za to.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ludilo

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

koliko god da je smiješno, malo mi je i paradoksalno da se imigranti ponašaju kao turisti. al kako je sve krenulo....

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    koliko god da je smiješno, malo mi je i paradoksalno da se imigranti ponašaju kao turisti. al kako je sve krenulo....
    Eh...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sad su ograničili cijene i piše 250g maslaca 3€. Voljela bih ako netko nađe neko pravo sniženje maslaca na cijene prije covida, rata, eura, inflacije, a to je cijena od ispod 10€ po kili maslaca da javi ovdje ili u pp.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sad su ograničili cijene i piše 250g maslaca 3€. Voljela bih ako netko nađe neko pravo sniženje maslaca na cijene prije covida, rata, eura, inflacije, a to je cijena od ispod 10€ po kili maslaca da javi ovdje ili u pp.
    Te ograničene cijene su smiješno visoke. Po tim cijenama se isplati kupovati valjda samo mljevenu svinjetinu i svinjsku lopaticu koje skoro nigdje ni nema.
    A maslac imaš u Lidlu, neki njihov, redovna cijena 1,99€ za 200 g. A zna biti i jeftinije od toga ako je na akciji.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Maslaca ima svuda po cca 2,50 ili 2,80€ za 250g
    Plodine, Spar - tamo ja kupujem i skoro uvijek ga ima po tim cijenama

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

U Lidlu maslac "Okusi zavičaja" 250 g 2,49 EUR.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uzela u Konzuma neki dan za 2€ dva maslaca 250g. Trebala sam i više.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

2€ jedan ili 2€ dva komada?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

bio je 2 jedan

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

bio je 2 jedan
    U Lidlu je usto toliko po kg, 1,59€/200g

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Da nije nina pitala i ja bi povezala da si kupila 2 maslaca svaki po 1 euro.
    Onda za 4 eura 2 maslaca.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

to bi bilo lijepo, ko zna kolko se može napravit doma maslaca kad bih recimo otišla po čru domaće mlijeko sirovo i tak ono, radila putar kak su ga moji

ah nostalgijo

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Je l vam se čini da su cijene opet poludile unatrag zadnja dva mjeseca? Ja plaćam hranu, manje-više sve za dijete, povremeno natočim gorivo, svoje troškove, putovanja, svoju rekreaciju, poklone za djecje rodjendane i većinu obiteljskih. Ne plaćam režije, registraciju auta, MM za svoje potrebe provlaci svoju karticu... Uglavnom, hrana je moj najveci trosak. Vidim da mi je u zadnja dva mjeseca potrošnja porasla za cca 20%, a ne vidim da sam nesto bitno promijenila život.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Baš sam jučer pričala s mužem oko potrošnje novaca na hranu. U tjedan dana sam potrošila cca 300 EURA. Nije da sam baš napunila škrinju s mesom, to su tekuće stvari za frižider. Ku da ovo vodi

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa da, tu smo vec ustanovili da mi relativno malo jedemo i vrlo malo hrane bacamo. Nije da nemam za hranu, nego ono dobivamo neke povišice, ali cijene rastu brže. Neko se vrijeme iščuđavam cijenama, a sve je manje popusta. Danas sam ušla u Müller, sigurna da su sveti nikole pojeftinili, kao i svake godine. Međutim, apsolutno ništa nije sniženo. Nekad sam u Spar odlazila redovito, i uvijek je pred božić sakupljanje naljepnica za nekih 10-15% na ukupnu cijenu. Vec sam davno shvatila da se ne isplati truditi sakupiti ih, jer taman kad smiješ kupon upotrijebiti podignu sve cijene pa si na istom.

Sad kako su čokolade poskupile, sjetila sam se kako je nama u djetinjstvu čokolada bila nešto posebno, a sad se borimo da djeca ne jedu previše jer im je svima predostupna. Čini mi se da ce biti sve vise djece kojima ce biti nedostupna.

Ali lako za čokolade.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni isto na hranu ode puno love.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Isto... Hrana je postala užasno skupa. To je dijelom posljedica poskupljenja energenata, ali imam osjećaj da cijene hrane rastu brže od toga.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad djeca odu od kuće - troškovi hrane se baš smanje. Pogotpovo muška djeca. Njih nikad nahranit.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Kad djeca odu od kuće - troškovi hrane se baš smanje. Pogotpovo muška djeca. Njih nikad nahranit.
    Imaš pravo...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ma ono kad je cijena 500 g tjestenine 3 eura, ugl pokušavam s akcija uzeti, slatko radim doma kekse, a neke stvari samo posebno uzmem, ne znam jesu li porasle cijene jer nisam radila statistiku, ali mogla bih početi.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma ono kad je cijena 500 g tjestenine 3 eura, ugl pokušavam s akcija uzeti, slatko radim doma kekse, a neke stvari samo posebno uzmem, ne znam jesu li porasle cijene jer nisam radila statistiku, ali mogla bih početi.
    Vodim tablicu s potrošnjom režija.
    Što mi znači da vodim tablicu s potrošnjom hrane kada jesti moramo.
    Ali jednostavno vidim da sve više i više novaca ode na klopu.
    Nažalost, inflacija je učinila svoje, ljudi još i dalje pokušavaju živjeti kao prije ali do kada će im to uspijevati, vidjet ćemo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sad sam se sjetila da sam zatražila povećanje alimentacije, moj bivši je naveo u odgovoru sudu da on ne vidi da su se troškovi povećali.
    Gledala sam inflacija je u dvije g preko 5%.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Bome slijep pored zdravih očiju..Boze sacuvaj...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam što će sutkinja, ali nadam se da će povezati da on ne nalazi da su se troškovi povećali - zbog tog što ih ne podmiruje. Živi na parizeru i pivi.
    Mislim, nije samo hrana, ako idem u trgovinu i kupujem odjeću sada su i one tzv peri deri majice bar 6€, što je apsurdan iznos za tanak materijal.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nekako si mislim da su cijene mozda tako porasle da nam mogu uskoro snizenja ponuditi pa ce biti kratkotrajno iste kao prije 2-3 mjeseca, a onda će ih vratiti na skuplje.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne bih većinu toga ni nazvala čokoladom. Stave biljnu mast, šećer, brašno i kakao više za aromu.
    A ovo da cijene imaju jojo efekt to svakako, pa shrinkflacija, a ne bih isključila ni da imaju sustave između lanaca gdje dogovore što će kada i kako spustiti tako da nitko ne osjeti, ali ok to već ide u teorije zavjera. Moja filozofija je da ne mogu oni toliko podići koliko mogu ne kupiti. Čoksu baš onu tablu Milku sam uzela prije dva mjeseca i to za neki rođendan. I sada sitnice u Muelleru imaju neke kupone u aplikaciji, mada jalovi su to popusti kad su cijene peterostruko povećane, a ne znam baš da je opravdano.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U Mulleru je cijeli pretprošli tjedan bilo sniženje 20% na sve. Sada su adventski kalendari na 50%.
    Meni baš ide na živce to praćenje akcija ali razlike u cijenama su tolike da mi je žao samo plaćati bez gledanja. Ono što me u zadnje vrijeme živcira su konzumove cijene za meso i ribu u rinfuzi. Tih proizvoda ima samo u nekoliko Konzuma od kojih mi ni jedan nije usput. A što je najgore nikada ne znaš hoćeš li uopće naći nešto, hoće li se sve što valja rasprodati ili će možda isprazniti vitrinu do 14h jer nemaju dovoljno radnika.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tko bi si mogao prije 15 g zamisliti da trokut burek meso košta 18.5 kuna, zar ne? Nije ni riječ o nekoj craft pekari već običnoj.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.12.2025. at 09:51

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Eh da trebamo tu javljat kad su neki popusti. Sve na 20% je dosta, pogotovo na skuplje proizvode.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Evo onda još jedna dojava. Konzum je nedavno počeo stavljati u aplikaciju kupone za 20-35% povrata u aplikaciji. Obično stavlja baš proizvode koje kupujemo. Osim toga, već nekoliko mjeseci za redom dobijemo i kupone za 10% popusta. Iako imamo spojene aplikacije, kad ja iskoristim svoj popust, suprugov ostane. A i kuponi za popust su nam različiti. Obično daju i 10% popusta na mastercard. Može se iskoristiti 10% popusta na kupnju plus kupon na proizvod.
    A Mastercard je imao akciju da za 4 kupnje iznad 40€ dobiješ povrat od 10€.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moj omiljeni dućan je Konzum u Radničkoj.
    I da, imaju sada ove povrate u aplikaciji.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

hvala na info, al Konzum zaobilazim u velikom luku. Tako je bilo prije i ne vjerujem da će se promijeniti.
    Češće sam u Kauflandu, Lidlu i Intersparu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    hvala na info, al Konzum zaobilazim u velikom luku. Tako je bilo prije i ne vjerujem da će se promijeniti.
    Češće sam u Kauflandu, Lidlu i Intersparu.
    Ne sjećam se zašto mrziš Konzum, ali ni ovi drugi nisu bolji. Akcije lovim tamo gdje mi najviše odgovaraju, uvijek uz dozu opreza.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I ja sam Spar/Lidl kupac.
    Konzum konkretno, isto kao i Podravku, izbjegavam zbog poslovne suradnje s njima. Nisam drskijih klijenata imala. Ikad.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Dakle sad dijele Philips naljepnice u Konzumu ne znam ak ste vidjele razmišljam si jesu to dobri popusti ili ne... tipa 6L zračno pržilo 70 eur...

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dakle sad dijele Philips naljepnice u Konzumu ne znam ak ste vidjele razmišljam si jesu to dobri popusti ili ne... tipa 6L zračno pržilo 70 eur...
    popusti su od 50 do 60%, ja bih rekla da je to odlično
    kupila sam prije 2 mjeseca kuhalo za vodu i sad ga gledam na -55%

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Isuse Boze zuta al fakat...kakve to rijeci i pojmove izmisljas?? Zracno przilo??

Ne znam sta pokusavas postic, ali evo najiskrenije i direktno: prenaporno je.

Lonac na paru/tlacni lonac za ekspres lonac
    Peć za pećnicu
    Friteza na vruci zrak-zracno przilo

Sta je ovaj forum poligon za jezične i ine novotarije?

Svrha je da pomognemo informacijama i savjetima jedni drugima, a ovo kad moram 2x citat da bih razumjela autora, instantno gubim zelju da ista odgovaram i pokusavam.

Ne znam gdje prodaju zracna przila ni cemu sluze. Sta je previse, previse je. Tocka.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 12.12.2025. at 16:31

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •