Žuta, možda im možeš nešto podmetnuti u kruh, tipa ribana mrkva, orašidi i sl. Ja stavim sjemenke sezama u tijesto, zadnje miješanje, ne skužim ih ni ja da su unutra, samo znam da sam ih dodala, a to su proteini ipak. Nije da ja prakticiram, jer bi moj prije pojeo tanjur s samim graškom, nego sendvič, a ako ima kakva juha ili varivo, presretan. Mi ga pak nagovaramo da uzme kruha, jer bi on kao majmun mogao cijeli dan jesti voće i povrće, a ne mogu mu neprekidno davati jesti (jede barem 5 obroka dnevno). Stvarno glupo zvuči - nemoj samo krastavce i paradajz, daj uzmi malo kruha.
Količina mesa kod nas je više ekološka nego ekonomska odluka. Da stavim 400 g, isto bi se pojelo. Al evo jučer smo baš u ručku imali osim jednog purećeg zabatka i basmati riže - brokulu, mahune, mrkve, peršin, celer, luk, češnjak, đumbir, 1 krumpir (za krem juhu od stabljike brokule i purećim temeljcem). Stavila sam i jednu papriku, al ta se nije dobro uklopila, bolje da nisam. Nas troje zajedno još uvijek nismo prebacili 150 kg, mislim da smo na 144 kg
Zabatak sam otkoštala ugrubo da imam kost za temeljac, sve što se moglo ubaciti u temeljac sam ubacila - stabljike brokule, ljuske od mrkve i peršina, oksidirani sloj celera (koru bacim, ali ne znam zašto mi se ne sviđa potamnjeni celer, to u temeljac ubacim), vrhovi češnjaka i mahuna, vanjski sloj očišćenog luka koji mi nije baš onako jedar, đumbir, krumpir... Procijedila juhu, vratila brokulu i krumpir, smiksala štapnim, skinula meso s kosti ubacila u juhu, dodala malo soja sosa i mirina, peršin i eto ga - juha. Nije neka super juha da mislim da treba dijeliti recept, nego samo kažem da se može napraviti. Još sam napravila štrudl od jabuka kasnije. Ne patimo
Ne koristim ni ja mnoštvo začina. Kad vidim mješavine s pojačivačima okusa na deklaraciji, to ne koristim. Kocke i vegetu nemam.