-
Pa da, tu smo vec ustanovili da mi relativno malo jedemo i vrlo malo hrane bacamo. Nije da nemam za hranu, nego ono dobivamo neke povišice, ali cijene rastu brže. Neko se vrijeme iščuđavam cijenama, a sve je manje popusta. Danas sam ušla u Müller, sigurna da su sveti nikole pojeftinili, kao i svake godine. Međutim, apsolutno ništa nije sniženo. Nekad sam u Spar odlazila redovito, i uvijek je pred božić sakupljanje naljepnica za nekih 10-15% na ukupnu cijenu. Vec sam davno shvatila da se ne isplati truditi sakupiti ih, jer taman kad smiješ kupon upotrijebiti podignu sve cijene pa si na istom.
Sad kako su čokolade poskupile, sjetila sam se kako je nama u djetinjstvu čokolada bila nešto posebno, a sad se borimo da djeca ne jedu previše jer im je svima predostupna. Čini mi se da ce biti sve vise djece kojima ce biti nedostupna.
Ali lako za čokolade.
-
Nekako si mislim da su cijene mozda tako porasle da nam mogu uskoro snizenja ponuditi pa ce biti kratkotrajno iste kao prije 2-3 mjeseca, a onda će ih vratiti na skuplje.
-
Ne bih većinu toga ni nazvala čokoladom. Stave biljnu mast, šećer, brašno i kakao više za aromu.
A ovo da cijene imaju jojo efekt to svakako, pa shrinkflacija, a ne bih isključila ni da imaju sustave između lanaca gdje dogovore što će kada i kako spustiti tako da nitko ne osjeti, ali ok to već ide u teorije zavjera. Moja filozofija je da ne mogu oni toliko podići koliko mogu ne kupiti. Čoksu baš onu tablu Milku sam uzela prije dva mjeseca i to za neki rođendan. I sada sitnice u Muelleru imaju neke kupone u aplikaciji, mada jalovi su to popusti kad su cijene peterostruko povećane, a ne znam baš da je opravdano.
-
U Mulleru je cijeli pretprošli tjedan bilo sniženje 20% na sve. Sada su adventski kalendari na 50%.
Meni baš ide na živce to praćenje akcija ali razlike u cijenama su tolike da mi je žao samo plaćati bez gledanja. Ono što me u zadnje vrijeme živcira su konzumove cijene za meso i ribu u rinfuzi. Tih proizvoda ima samo u nekoliko Konzuma od kojih mi ni jedan nije usput. A što je najgore nikada ne znaš hoćeš li uopće naći nešto, hoće li se sve što valja rasprodati ili će možda isprazniti vitrinu do 14h jer nemaju dovoljno radnika.
-
Tko bi si mogao prije 15 g zamisliti da trokut burek meso košta 18.5 kuna, zar ne? Nije ni riječ o nekoj craft pekari već običnoj.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 09.12.2025. at 09:51
-
Eh da trebamo tu javljat kad su neki popusti. Sve na 20% je dosta, pogotovo na skuplje proizvode.
-
Evo onda još jedna dojava. Konzum je nedavno počeo stavljati u aplikaciju kupone za 20-35% povrata u aplikaciji. Obično stavlja baš proizvode koje kupujemo. Osim toga, već nekoliko mjeseci za redom dobijemo i kupone za 10% popusta. Iako imamo spojene aplikacije, kad ja iskoristim svoj popust, suprugov ostane. A i kuponi za popust su nam različiti. Obično daju i 10% popusta na mastercard. Može se iskoristiti 10% popusta na kupnju plus kupon na proizvod.
A Mastercard je imao akciju da za 4 kupnje iznad 40€ dobiješ povrat od 10€.
-
Moj omiljeni dućan je Konzum u Radničkoj.
I da, imaju sada ove povrate u aplikaciji.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma