Stranica 12 od 110 PrviPrvi ... 210111213142262 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa
    provizije na uplate preko IB u žutoj bandi nedavno poskupile za 100%, sa 1kn na 2kn...
    Ma prekrasno

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel zna netko koje se sve režije mogu plaćati preko trajnog naloga?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    ja imam sve na amexu: čistoća, struja, toplana, ht, tv, a sad sam poslala i za dopunsko jer se i to može.

u kojoj si banci? zaba ima platni asistent i 5 besplatnih transakcija mjesečno.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj tata ima vremena, pa nosi u Finu sve račune koje ima. I nije to bez razloga - nema tih naknada... Sve si mislim da bih i ja mogla tako, ali sam lijena, lakše mi je sve stući prek telebankinga.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Moj tata ima vremena, pa nosi u Finu sve račune koje ima. I nije to bez razloga - nema tih naknada... Sve si mislim da bih i ja mogla tako, ali sam lijena, lakše mi je sve stući prek telebankinga.
    Evo popis što se u Fini od računa može platiti bez naknade.
    http://www.fina.hr/Default.aspx?art=8798

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    Citiraj tweety prvotno napisa
    ja imam sve na amexu: čistoća, struja, toplana, ht, tv, a sad sam poslala i za dopunsko jer se i to može.

u kojoj si banci? zaba ima platni asistent i 5 besplatnih transakcija mjesečno.
    imam zabinu lepezu i rba

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da lepeza ima više od 5 besplatnih transakcija mjesečno. nisam ju htjela uzeti, jer mi je preskupa - a ne trebaju mi te usluge. ja koristim samo internet bankarstvo.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mamaLare prvotno napisa
    Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Evo popis što se u Fini od računa može platiti bez naknade.
    http://www.fina.hr/Default.aspx?art=8798
    Što bi značilo da se uplatnice od Zagrebačkog holdinga plačaju bez naknade, pa onda vjerovatno i ove za koje su mi dvije uzeli 10kn u pošti.

Hvala na info mamaLare.

A vidim da neki vrtići imaju isto ugovoreno plačanje bez naknade, viš viš...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I mene je sad zbunilo ovo oslobođenje naknade za neke vrtiće, ne ide li to sve u gradski proračun?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

NA MOJU MOLBU DA MI OBJASNE POSTUPAK ODJAVE PLAĆANJA RTV PRISTOJBE DOBILA SAM OVO OD HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE!!!

Temeljem članka 8.Odluke HRT-a o načinu odjave plaćanja RTV pristojbe podnosim
    ZAHTJEV ZA ODJAVU RTV PRIJAMNIKA
    Ime i prezime :
    Adresa :
    Broj prijamnika :
    Matični broj:
    (JMBG)
    Razlog :
    1. otuđenje 2. prodaja – poklon 3. kvar- uništenje
    Odjava se može izvršiti samo uz potpisanu i ovjerenu Izjavu kod javnog bilježnika koja se dostavlja zajedno sa zahtjevom HRT-u na adresu sjedišta ( Odjel RTV pristojbe , Prisavlje 3, 10000 Zagreb ), neposredno, poštom-preporučeno , putem inkasatora ili putem druge ovlaštene pravne ili fizičke osobe.
    Odjava vrijedi s prvim slijedećim mjesecom od datuma ovjere Izjave.
    I Z J A V A
    IZJAVLJUJEM POD KAZNENOM I MATERIJALNOM ODGOVORNOŠĆU DA:
    - ne posjedujem RTV prijamnik: a) u domaćinstvu b) u poslovnim prostorijama
    - ne koristim RTV prijamnik zbog kvara u razdoblju od ……………. do ……………..……
    - dopuštam ovlaštenim predstavnicima Hrvatske radiotelevizije (HRT) nesmetano provođenje kontrole iznijetih činjenica te da sam upoznat da će HRT u slučaju odbijanja, odnosno onemogućavanja HRT-a u provođenju kontrole ponovno me prijaviti, odnosno teretiti za plaćanje RTV pristojbe
    Datum: …………………………

DAVATELJ IZJAVE (obveznik plaćanja RTV pristojbe)
    vlastoručni potpis …………………………………………

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Dakle, oni imaju zakonsko pravo ubirati pretplatu zbog samog posjedovanja prijamnika. Ne postoji mogućnost da pretplatu odjavite zato što ne želite gledati njihov program.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lovorka prvotno napisa
    Dakle, oni imaju zakonsko pravo ubirati pretplatu zbog samog posjedovanja prijamnika. Ne postoji mogućnost da pretplatu odjavite zato što ne želite gledati njihov program.
    Da, tak nekak...

Imamo slično iskustvo. Kad je naš nonić otišao u dom za umirovljenike, odjavili smo njegovu tv pretplatu. Kad smo se nekoliko godina kasnije doselili, dosađivali su nam n+k godina, iako smo uredno plaćali pretplatu (trajni nalog preko Dinersa, MOJA pretplata, samo smo prebacili adresu, ali nikako nismo mogli uvjeriti žohare da nam prestanu zvoniti subotom u 8 ujutro da pogledaju plaćamo li tv pretplatu... Zlo mi je dok se sjetim).

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I to ne vrijedi samo za televizor!! Došao nam je jedan dan na posao tip iz HRT, kolegica i ja smo slušale radio - sad plaćamo pretplatu i za njega. Dobro, firma plaća.
    Još je napomenuo da ako imamo službeni auto (imamo) i u njemu radio (imamo) da ćemo morati plaćati i za njega.
    Nemreš vjerovat

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa ne mreš vjerovat...koji su to lopovi... i kaj se plaća - reprize repriza tijekom cijele godine?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super topic, imate još ideja?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prije 2-3 godine sam cijeli mjesec ostavljala racune iz trgovine. na kraju sam sve to sabrala i izaslo mi je da smo taj mjesec potrosili oko 350 euro za hranu.
    ove moje prijateljice popadele. kazu malo pravo trosimo. one potrose (cetveroclane obitelji) oko 700-1000 euro

ja znam da bih na telefonu mogla usedit oko 50 euro i na usputnik kupovinama do jedno 100 euro

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa Vidi poruku
    prije 2-3 godine sam cijeli mjesec ostavljala racune iz trgovine. na kraju sam sve to sabrala i izaslo mi je da smo taj mjesec potrosili oko 350 euro za hranu.
    ove moje prijateljice popadele. kazu malo pravo trosimo. one potrose (cetveroclane obitelji) oko 700-1000 euro
    ovo ne vjerujem. jedino ako svaki dan jedu pekinšku patku, prstace ili šta ja znam jastoga.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    ovo ne vjerujem. jedino ako svaki dan jedu pekinšku patku, prstace ili šta ja znam jastoga.
    Ah, čuj, ako jedu vani (djeca i odrasli) ili naručuju hranu izvana svaki dan, lako ti dođe na toliko (red veličine 1000 eur)...

Ja sam se tako čudila susjedi koja je godinama djeci plaćala obroke u školi (ne samo mliječni nego i ručak), ne samo maloj djeci nego klipanima u višim razredima, koji bi uredno mogli podgrijati, pa i skuhati nešto. Dodaj tome jedan obrok vani za odrasle (gablec u štajaznam Mercatorovom restoranu, svaki radni dan) i eto ti cifre! ALI to nikako nije za ovaj topic, a još manje za moju kuću.

Odnedavno postoji mogućnost da i moja djeca jedu ručak u školi (mliječni obrok jedu otkad su izašli iz boravka). Pitala sam ih, ali ne žele, nisu više bebe i radije si griju ručak doma. Odahnula sam, jer za lovu koliko košta obrok vani, mi uredno jedemo svi četvoro kuhano doma. Istina, to ne može svatko (ne radi se samo o lovi, mnogi ne stignu, ima raznih razloga) ali mi pojedemo gablec vani možda 2 do 3 puta godišnje, naručimo pizzu doma isto toliko (kad je veliko čišćenje ili kad nešto slavimo) a dečki si sami kuhaju tjesteninu, polako dolazimo i do krumpira i tako ... sve korak po korak. Hrana vani puno košta, a i volimo domaće.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 28.03.2012. at 14:38

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam se tako čudila susjedi koja je godinama djeci plaćala obroke u školi (ne samo mliječni nego i ručak), ne samo maloj djeci nego klipanima u višim razredima, koji bi uredno mogli podgrijati, pa i skuhati nešto.
    i ja planiram svojima, ako budu htjeli, plaćati ručak do kraja osnovne škole
    zašto bi jeli tek u 17 h, ako mogu jesti u 13?
    što bi trebali jesti kada dođu iz škole?

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto ne možeš vjerovati? 160 do 200 kuna za hranu dnevno se lako nabere. Samo svakom srednjoškolcu 20 kn za marendu. Zatim ručak za mamu, tatu, nonu, nonića, troje djece ( velike i male). Doručak i večera. Voće, keksi, čokolada. Kava, kakao, mlijeko. Pokoje pivo, vino, Coca-cola, mineralna. Kolači.
    Mislim da sam već prešla iznos. Pa i sa jeftinijim namirnicama. A o kvalitetnijima da i ne govorim.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto ne možeš vjerovati? 160 do 200 kuna za hranu dnevno se lako nabere. Samo svakom srednjoškolcu 20 kn za marendu. Zatim ručak za mamu, tatu, nonu, nonića, troje djece ( velike i male). Doručak i večera. Voće, keksi, čokolada. Kava, kakao, mlijeko. Pokoje pivo, vino, Coca-cola, mineralna. Kolači.
    Mislim da sam već prešla iznos. Pa i sa jeftinijim namirnicama. A o kvalitetnijima da i ne govorim.
    napisala sam već gore zavisi što se jede/pije i u kojim količinama. kekse, čokoladu, kakao, mlijeko, colu, kolače mi npr. ne konzumiramo, pogotovo ne svakodnevno, kavu, pivo i vino isto ne svakodnevno...itd, 1000 eura za hranu za 4 mjesečno je čak i za hrvatsku ipak malo previše, pa i uz dnevne obroke djeci u vrtiću, školi...

ti trošiš toliko mjesečno na hranu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Trampa iliti robna razmjena nam je uobičajen stil života u bližoj okolini, fino funkcionira (ne samo za hranu, nego i za dječju robu, bicikle, robu za odrasle i sve drugo) i zaista smanjuje troškove.

Ne pamtim godinu kad sam spremila ovoliko zimnice. Doslovce sve... (i još nisam gotova), razno voće - džemovi, sokovi.... pečene paprike, sušeni paradajzi, spremam se još tih kiselih stvari napraviti (paprike napuniti zeljem).

A kad dođe zima, fino ćemo se gostiti ko medvjedi u svom brlogu. Em je naše (iz vlastitog voćnjaka i vrtova poznatih ljudi, mi još nemamo svoj) em je bilo zadovoljstvo, em smo platili samo šećer i plin. I bilo mi je zadovoljstvo. A moja svekrva (kojoj sam poslala dio izrađevina) se odužila tako da je poslala 3 kg šećera pa ima za još koju rundu...

Ima više nego možemo pojesti, ali to već godinama ide u razmjenu (tko što ima - ja kolegici pekmez, ona meni ajvar ili ciklu iz vrta) ili za božićne darove.

anamar avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

peterlin, ovo što ti radiš je sjajno. ja nisam tako vješta ali mislim da ću uskoro tim stopama. zasada radim samo šalšu, a pripremam se za pekmez. isto imam par kolegica s kojima se mijenjam i velikodušnu sveki koja (opet) ručno radi tjesteninu, pa će se i na barilli uštedjeti.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Trampa je ludilo, iznenadiš se koliko stvari se može razmjeniti sa prijateljima i poznanicima!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sa dječjim stvarima mi to stalno radimo

Ove godine sam prvi puta radila džemove - istina, ne u velikoj količini, ali rado ću ih mijenjati za ajvar

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

I Kafland je dignuo cijene - jucer platial putar 8.49 umjesto 7.99 (koliko je bilo do sada)

bebica2009 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Üf, odakle da počnem!
    Još početkom godine mi je smanjena neto plaća za 40%, pa su vec tada počeli drastični rezovi!
    Bojler, perilica rublja i posuđa, kao i rerna...uključuju se samo kada je jefina struja ( dobro, olakotna okolnost je što smo za sada još uvijek samo muž i ja, a preko dana oboje radimo! Kući smo tek iza 16 sati). Kako smo se malo i udebljali na početku zajedničkog životu (newlyweds), sada nam je štednja i smanjena prehrana ( dvostuka korist
    Novi artikl ( bilo prehrambeni bilo higijenski i kozmetički) ne kupujem dok nisam potrošila prethodni.
    Auto se vozi samo do posla i nazad i u toj ruti se obavlja što je moguće više stvari (trgovina, doktor, rezije).
    Ne placa se dopunsko...Za sada sam dala svega 15 kn za neki lijek.
    Kave u kaficima su otpisane!
    Druzenja se odvijaju po kućama.
    Ukinula MaxADSL (na poslu imam pristup), smanjila mobitel...

Više zbilja nemam na čemu uštediti...a opet faliiiiiii

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam i prije ove krize značajno skresala korištenje raznih deterdženata, al sam se sjetila da ove koje imam u malim sprejevima ili bočicama mogu malo razrijediti, također i tekući sapun. Ne mora bit baš tvornički gust, djeci i tako pobjegne tona sapuna u odvod jer pritisnu pumpicu do dna...
    još samo moram nać omjer octa i sode bikarbone za jednu bocu s raspršivačem

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mi smo prešli na stari dobri - sapun! I ja sam osobno baš oduševljena!
    Puno puno se daju srezati troškovi u kućanstvu. Iznenađujuće puno - a jednako smo siti, čisti.... i zadovoljniji kad vidim troškove. Da su svi kao mi - supermarketi bi propali. A i mnoge tvornice proizvoda za čišćenje!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nakon puno vremena sam svratila na forum i vidjela ovu temu, rekoh, da se pridružim.

Netko je napisao da je izračunao kako dnevno potroši 100kn samo na hranu i sitnice. To je i moj problem. Teško da mogu ispod 100kn dnevno. Muž mi odbija ići u trgovačke centre jer je uvjeren da se tamo kupi svašta samo ne ono šta treba. Recimo, vidiš akciju 2+1, a za taj mjesec ti ne trebaju 3 proizvoda x već samo jedan, ali to je akcija pa hajdemo kupiti, u konačnici će se isplatiti. Međutim, došli smo u vrijeme u kojem se živi od danas do sutra. NEĆU jer ME MOGU kupiti nešto danas šta ću koristiti za 3 mjeseca!

Tako da u taj prosjek od 100kn dnevno spada hrana, ali i sve ostalo osim režija i goriva. Dakle, sve šta je potrebno kućanstvu. Razumijem da se mora kupiti šampon, detarđent, tekućina za leće..., ali to mi bude prosječno 20-30% dnevnog troška. Sve ostalo je HRANA!!!

I sad bi molila neku iskusnu mamu, ženu, domaćicu ili jednostavno nekog
    tko voli i zna kuhati da mi da koji trics&tips jer ovako više ne može.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da, na higijenskim potrepštinama se može dosta ušparati.
    npr. više ne kupujem gelove za tuširanje nego obični sapun. kupim dm-ove alverde, njihove deziće, šampone, regenerator, mlijeko za tijelo ...
    ulošci su isto nešto na čemu se može uštediti, robne marke su dobre, a dosta jeftinije od npr. allways-a.
    ne kupujem više sredstva protiv mrlja, nego sapun.
    izbacujem omekšivač, za sad ga trošim samo tu i tamo, ali izbacit ću ga skroz čim potrošim ovo što imam.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    I sad bi molila neku iskusnu mamu, ženu, domaćicu ili jednostavno nekog
    tko voli i zna kuhati da mi da koji trics&tips jer ovako više ne može.
    Moja svekrva nahrani 6 (od toga 5 muških) ljudi sa 50 kn!!! Jedino što njena klopa počiva na biljnom ulju, crvenom mesu, salate su uvijek ili zelena ili neka dosta jednostavna...puno priga, peče..često su paste, patate i točevi...dakle može se, ali je pitanje da li ti je prioritet da ipak nahraniš familju zdravo, a ušparaš na drugim stvarima...što je kod mene definitivno tako. Više ni kreme ni gelove za tuširanje ne koristim, kupam se samo s vodom, mažem kantarionom...deostick više nije Vichy nego Fa, eliminirala sam šminkanje, pituravanje kose, nema jesenskog šopinga, a autom se koristimo samo kad zaista moramo...na svemu smo počeli štediti, ali hrana je ipak nešto što mi je prioritet da bude zdravo pa tu manje šparam...

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Naravno da bih htjela jesti zdravo, samo sam antitalent za kuhinju. Uglavnom jedemo meso, od piletine ćemo skoro i krila dobiti. Ali to NIJE jeftino, a ni toliko zdravo. Zdraviji i ekonomičniji obroci su biži&meso, leća i sl. To sam počela tek sad otkivati pa bi mi svaki savjet dobrodošao

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pa iako nisam baš za meso, znam za sigurno da ti je piletina iz dučana puno nezdravija nego crveno meso iz dučana. Tako da ti je možda bolje ponekad krilca zamjenit šniclima.

Ja sam si kupila grill tavu, i večinu stvari grillam. A ako želiš mogu ti napisat na pp nekoliko jeftinijih a zdravih i hranjivih recepata. Obožavam kuhati

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    A ako želiš mogu ti napisat na pp nekoliko jeftinijih a zdravih i hranjivih recepata. Obožavam kuhati
    Ja nekako kao i Marta ( s točkicama), antitalent za kuhanje pa te molim uputi iste i na moj pp. Hvala!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja uvijek biram sezonsko povrće i voće. Jednako je zdravo, a puno jeftinije. Evo, baš jučer gledam jagode po 15 kn košarica. A što fali jabukama po 5 kn kilo?

Kod nas je za ručak često nekakvo varivo (u pon su bile mahune, ut i sri kelj) i nekakvi šnicli. To nije skupo.
    M.a.r.t.a. tvoj muž ima donekle pravo, ali ja sam u stanju ući u supermarket i ne kupiti baš ništa izvan popisa tako da je meni ipak jeftinije ići u velike dućane. A osim toga, tamo kupim veća pakiranja - štedim novac i ambalažu.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zaboravila sam reći da često škicnem na vrtićki jelovnik. Tamo bude jeftinih i zdravih ideja.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam usporedila plac i supermarkete, i shvatila da mi se više isplati ići na plac. Samo treba znat kod koga uzimat.

A naravno ono što nema na placu uzmem u supermarketu, iako sam sad i sir počela sa placa kupovat. Pola kila dimljenog ličkog 25 KN! To se stvarno ispalti.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa
    Pola kila dimljenog ličkog 25 KN! To se stvarno ispalti.
    Na kom je to placu? Mene uvijek "ožene" za sireve.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, definitivno plac!
    Neki dan sam kupila inćune za 20 kn kila, svježe, da svježiji ne mogu biti. I krumpir-salata.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam usporedila plac i supermarkete, i shvatila da mi se više isplati ići na plac. Samo treba znat kod koga uzimat.

A naravno ono što nema na placu uzmem u supermarketu, iako sam sad i sir počela sa placa kupovat. Pola kila dimljenog ličkog 25 KN! To se stvarno ispalti.
    ja stalno kupujem na placu. To mi je najdraže mjesto za "izlaske".

S time da zagrebački placevi imaju različite ponude i meni je svaki specijaliziran za nešto. Definitivno najveći izbor i najniže cijene ima trešnjevački, ali mi on nije toliko usput.
    Onda, na placu nisu niti cijene uvijek iste. Petkom i subotom je najskuplje.

Neki dan sam u busines.hr u pročitala da je hrvatska drugi najveći uvoznik sira. nisam to mogla vjerovati. S time da se ne uvozi neki fini skupi francuski sir kojeg ovdje nema nego edamec (ili nešto takvo) i nadomjestak za sir (to je valjda od soje, pokjma nemam).

Ja to uopće ne razumijem - zemlja s takvom tradicijom sira. A na placu ima svega- os svježeg kravljeg, pa dimljenog, pa kuhanog, pa sušenog više ili manje pa kozjeg. I umjesto da smo sretni što još uvijek možemo naći nešto autohtono i mdomaće, mi idemo u supermarkete kupovati zadnje uvozno smeće.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Na kom je to placu? Mene uvijek "ožene" za sireve.
    Trešnjevački. Sir je milina, ja inače volim sve to što je zdravo seljački, moja sestra ga npr. ne može jer joj smrdi, ona govori da je više za Francuske sireve

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Da, definitivno plac!
    Neki dan sam kupila inćune za 20 kn kila, svježe, da svježiji ne mogu biti. I krumpir-salata.
    Mi isto bar 1 put tjedno uzmemo inčune, i na brodet s purom (palentom) najjeftiniji ručak a super fin! I s njima znaš da su uvijek friški!

Pa nekidan sam se šokirala da netko negdje svježi grah plača po 20 KN/KG - mislim da je tema recepti...a na Trešnjevci 4-6 KN/KG i fenomenalan je!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa nekidan sam se šokirala da netko negdje svježi grah plača po 20 KN/KG - mislim da je tema recepti...a na Trešnjevci 4-6 KN/KG i fenomenalan je!
    Vjerojatno je jedno cijena za neoljušteni, a drugo za oljušteni. Onda su i različite cijene graha koje donesu prodavači iz vlastitog vrta od onih koji donesu sa zelene tržnice

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pa iako nisam baš za meso, znam za sigurno da ti je piletina iz dučana puno nezdravija nego crveno meso iz dučana. Tako da ti je možda bolje ponekad krilca zamjenit šniclima.

Ja sam si kupila grill tavu, i večinu stvari grillam. A ako želiš mogu ti napisat na pp nekoliko jeftinijih a zdravih i hranjivih recepata. Obožavam kuhati
    Dapače, bila bi ti zahvalna.

A šta se tiće supermarketa i nije mi problem šta ne odlazimo tamo (osim šta svaki dan nosam vrećice ) jer sad već znam šta mi je jeftinije u Konzumu, šta u Kerumu, šta u DM-u..

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Kavin prvotno napisa
    Danas sam bila u pošti platiti račune i ostala sam totalno iznenađena činjenicom da sad na skoro sve plaćam onih 5kn provizije i na t-com i holding-čistoća jer dolazi zajedno sa uređenjem voda :? tako da sam platila gotovo na sve osim na hep, čak su mi uzeli 5kn na jednu uplatnicu koja je išla kao uplata u humanitarne svrhe jednom malom dečku.

Jel znate kaj o tome?
    Kako je u fini?
    Ne znam kako zaista stoje stvari, no...
    blagajnica u konzumu mi je rekla danas da se kod njih mogu platiti svi računi sa barkodom bez ikakve naknade.

Pokušala sam uguglati ali nisam našla ništa, ali zato sutra nosim račune u nabavku samnom, pa javim rezultat
    ili ako netko zna više o tome..

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bojim se da je grah za 4-6 kuna made in china

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj M.a.r.t.a prvotno napisa
    Muž mi odbija ići u trgovačke centre jer je uvjeren da se tamo kupi svašta samo ne ono šta treba. Recimo, vidiš akciju 2+1, a za taj mjesec ti ne trebaju 3 proizvoda x već samo jedan, ali to je akcija pa hajdemo kupiti, u konačnici će se isplatiti. Međutim, došli smo u vrijeme u kojem se živi od danas do sutra. NEĆU jer ME MOGU kupiti nešto danas šta ću koristiti za 3 mjeseca!
    Muž ti je u krivu (oprosti na nediplomatičnosti ). Velike trgovine jesu povoljnije, a nasumično kupovanje je samo stvar vlastite samokontrole.

S druge strane, ako na akciji pronađeš proizvode koji se ne kvare, zašto ne "kreditirati" samog sebe i kupiti povoljnije sad umjesto skupljeg za nekoliko mjeseci?

Recimo, ja pastu za zube, deterdžent za rublje, tablete za perilicu... Dakle, sve za što znam da će mi trebati, kupim kad je na akciji. Na sreću, imamo dovoljno prostora za takve (ne prevelike) zalihe, a ukupan potrošeni iznos (gledan na godišnjoj razini) je osjetno manji, nego da kupujem u lokalnim dućanima po višim cijenama isključivo u trenutku kad mi je nešto potrebno.

Naravno, pokvarljive stvari se ne isplati kupovati na akcijama. Rijetko kad se pojedu na vrijeme.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Nope, made in Croatia, organski, uvijek uzimamo u iste babe...bio je prefin. Ali neko je rekao da je možda jeftiniji jer nije bio očišćen, biće da je očišćeni 20 KN. Al opet mi nema logike da je toliko skuplji.

M.a.r.t.a. šaljem recepte danas-sutra, idem ih napisati

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Nope, made in Croatia, organski, uvijek uzimamo u iste babe...bio je prefin. Ali neko je rekao da je možda jeftiniji jer nije bio očišćen, biće da je očišćeni 20 KN. Al opet mi nema logike da je toliko skuplji.

M.a.r.t.a. šaljem recepte danas-sutra, idem ih napisati
    reci di je to?
    da mam kupim zimnicu

je to bio grah u mahuni ili bez nje?

i nemojte se pepejati tim receptima
    stavite lijepo na recepte da cijeli svijet vidi

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mamaLare prvotno napisa
    Citiraj Kavin prvotno napisa
    Danas sam bila u pošti platiti račune i ostala sam totalno iznenađena činjenicom da sad na skoro sve plaćam onih 5kn provizije i na t-com i holding-čistoća jer dolazi zajedno sa uređenjem voda :? tako da sam platila gotovo na sve osim na hep, čak su mi uzeli 5kn na jednu uplatnicu koja je išla kao uplata u humanitarne svrhe jednom malom dečku.

Jel znate kaj o tome?
    Kako je u fini?
    Ne znam kako zaista stoje stvari, no...
    blagajnica u konzumu mi je rekla danas da se kod njih mogu platiti svi računi sa barkodom bez ikakve naknade.

Pokušala sam uguglati ali nisam našla ništa, ali zato sutra nosim račune u nabavku samnom, pa javim rezultat
    ili ako netko zna više o tome..
    Ajde javi, baš me zanima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •