Stranica 14 od 111 PrviPrvi ... 412131415162464 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 651 do 700 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

uf... do sada mogu reći da sam imala... ne za razbacivat ali sam imala dovoljno da nitko od nas nije bio gladan ni bos...
    čak smo i na zimovanje bili (obzirom da nismo plaćali smještaj i da smo bili u centru bosne koja je nekih 40-50% jeftinija od našeg prebivališta to je na kraju ispala ušteda; da smo bili doma i slavili novu kako smo ranije planirali potrošili bi samo za doček onoliko koliko smo tamo u 8 dana :/ :shock:
    mislila sam da sam neke račune preskočila ponijeti ali rezervar goriva i 685,23 kune me je to zadovoljstvo koštalo za nas četvoro...

perilica radi noću, žarulje su štedne, grijanje na minimumu veće dio dana...
    jogurt pravim sama kao i još hrpu prehrambenih artikala...
    povrće iz vrta je glavni prehrambeni artikal, sočivice su izgurale meso s jelovnika a kao što su cure već spomenule jedan komad mesa se isiječe za 6 puta...
    i puno manje se hrane baca...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja lijepo molim za kontakt mlina gdje se dobije integralno brašno za 2.5 kn, a može i adrese i brojeve i drugih proizvođača tog tipa - domaće, kvalitetno, povoljno.

Ja bih rado imala neku svoju baku sa sela (ili djevojku ili čoeka) gdje bih išla po svježe povrće. Sama bih došla, nema problema, ali bih rado domaće i po dobroj cijeni.

I isto za meso.

Tko zna takve ljude - bit ću zahvalna da me na njih uputi!

Može i na pp!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja u stvari trazim isto sto i Ifigenija samo je ona to lijepo srocila
    Moze i meni na pp

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj nevena prvotno napisa
    Kupim domaće integralno brašno u mlinu za 2,5kn po kg.
    Rosa gdje to kupis u kojem mlinu i gdje? imamo i mi pekac ali ova integralna brasna po ducanima su dosta skupa pa bi nam ovo bila znacajna usteda
    X

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za cure iz Zagreba- na placu na kvatriću jedna žena prodaje brašno. Mislim da je integralno pšenično 4 kn/kg. Nisam sigurna jer već dugo nisam kupovala

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

splitski veliki pazar je stvarno preskup... nisam baš često u Splitu, ali kad čitam zagrebačke cijene meni se čine kao sitnica...

baš sam se čula s kumom, ona ima neku svoju ženu na pazaru kod koje uvijek kupuje pa joj ova da malo niže cijene... ali kuma kaže da bi isto kod nje uzimala čak i da ima više cijene jer joj to povrće ima ukus i miris... jedini je problem što je žena samo jednom tjedno tamo pa joj muž otegne dok dotegli cjelotjednu zalihu doma...

inače, internet bankarstvo se pokazalo kao pun pogodak za mene... uzimaju minimalne naknade - primjera radi: kad sam plaćala školarinu 3600 kuna platila sam 3 ili 4 kn provizije... kolegica je htjela uplatiti na pošti i provizija je iznosila 60 kn :shock: tako da je lovu položila na moj račun pa sam i njoj uplatila preko net-a....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam se totalno osvjestila i shvatila da sam prije previše trošila. Sad puno više štedim, ne zbog toga što nemamo, nego zbog toga što želim štedjeti za bitne stvari i shvatila sam da su neki proizvodi u potpunosti nepotrebni.

Također ako nešto imam doma, a ne treba mi-poklonim nekome kome treba, bili to ostaci boje kad smo farbali ili nešto drugo.

Htjela sam otvoriti novu temu, no shvatila sam da bi možda bilo bolje ovdje postaviti to pitanje. Koje proizvode više uopće ne kupujete jer ste shvatili da su vam u potpunosti nepotrebni?

Mi izbjegavamo kupovati slatkiše, omekšivač, idemo u kupovinu tek kad zaista potrošimo skoro sve što imamo u frižideru, kupujemo na akcijama, pelene kupujemo uvijek s 25 % Jokerom u DM-u (duplo pakiranje pelena) pa nas ispadne puno povoljnije...Kad kupujemo cvijeće za rođendane, kupujemo kod cvjećarke na placu, ne u cvjećarni...Poklone kupujem uglavnom unaprijed na sniženjima ako nađem ono što nekome treba...Kad je ružno vrijeme na kavama smo uglavnom kod nas doma, kad je sunčano onda smo vani na terasama, na Jarunu, Maksimiru

Uglavnom shvatila sam da nam uopće ne treba puno hrane za nas dvoje/troje, a pečemo kiflice, radimo barem jedan kolač tjedno, samo se ne razbacujemo hranom kao prije...i da, zamrzavamo sve što ostane viška (a da se može zamrznuti).

PS- Za vikend smo bili u Ivici i Marici pa sam se šokirala kad smo 3 kolača platili 49 kn !! Pa za 49 kn napravim dva kolača, ako ne i tri
    Posljednje uređivanje od annie84 : 15.03.2010. at 17:07

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne kupujem više: omekšivač za robu, balzame za kosu, kojekakva čuda za pranje po kući (koristim samo detardžent za suđe , ono za staklo i WC sanitar).
    Ono sa čega se moram skinuti : kuhinjske role (salvete) i vlažne maramice (one za guzu, ali postali smo pravi ovisnici - s njima brišemo sv ešto stignemo)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ja sam skužila da je smrznuto povrće preskupo
    nekda sam iz ljenosti znala kupiti carsku mješavinu - i onda skužila da za te novce - 400grama 10tak kuna mogu puno bolje namješati sama

- karfiol, grašak, mrkva - kupim svega po kilu - operem, očistim i namješam si carski sama 6 vrećica po 500grama!!

dobar tek!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi isto više ne kupujemo razna sredstva za pranje, omekšivać koristimo minimalno, ne kupujemo slatkiše, nikakvu gotovu hranu, sokove, tijesto za juhu, vegetu,...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, tako je-gazirane i ine sokove nismo nikad ni kupovali-osim kad imamo goste i slavlja. Gotovu hranu isto ne kupujemo, vegetu isto ne, em je preskupa em nije zdrava...

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Bolje da napišem šta kupujem, kraće je...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kljucic prvotno napisa Vidi poruku
    Bolje da napišem šta kupujem, kraće je...
    Daj, daj!!
    Poznata minimalistice ovog foruma.
    Da su svi kao ti propade pojam potrošačkog društva.

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Daj, daj!!
    Poznata minimalistice ovog foruma.
    Da su svi kao ti propade pojam potrošačkog društva.

Da bar! I onda ćemo svi živjeti sretni i u blaženom skladu, daleko od materijalnog i novca koji nosi samo zlo sa sobom.
    Čim napravim popis za sljedeći šoping, postam ovdje. Ali načekat ćete se, mi šoping odrađujemo 2xmjesečno max.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da bar! I onda ćemo svi živjeti sretni i u blaženom skladu, daleko od materijalnog i novca koji nosi samo zlo sa sobom.
    Čim napravim popis za sljedeći šoping, postam ovdje. Ali načekat ćete se, mi šoping odrađujemo 2xmjesečno max.
    Kako to uspijevaš? Mi isto ne idemo često u dućan, puno manje nego prije, ali jednom tjedno sigurno, uvijek zafali barem mlijeka i svježeg povrća...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne kupujem po 10ak bočica sredstava za čišćenje-raznih vrsta, vegetu, uloške od onih umjetnih materijala, omekšivač, slatkiše razne- npr. duplo, rafaelo...one što su na kasi, kupujemo petit beurre i čokoladu kupujem mnogo manje praška za robu. Kupujem manje crvenog mesa, više bijelog, grahorica...

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Ne kupujem po 10ak bočica sredstava za čišćenje-raznih vrsta, vegetu, uloške od onih umjetnih materijala, omekšivač, slatkiše razne- npr. duplo, rafaelo...one što su na kasi, kupujemo petit beurre i čokoladu kupujem mnogo manje praška za robu. Kupujem manje crvenog mesa, više bijelog, grahorica...
    ajme da - sad kad se sjetim, ubiše me duplo, rafaelo i tortice!
    živjeli petit keski i čokolade!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako to uspijevaš? Mi isto ne idemo često u dućan, puno manje nego prije, ali jednom tjedno sigurno, uvijek zafali barem mlijeka i svježeg povrća...
    I mi idemo u tzv. "veliki" šoping jednom do najviše dvaput mjesečno (tada kupujem deterdžent, tjesteninu, brašno i takve stvari - od hrane sve što stoji, sapun, pastu za zube i slično). Voće i povrće kupujem još i tjedno (zadnje vrijeme i češće) u kvartovskoj voćarni, jer ne volim da mi dugo stoji. Kruh i mlijeko imamo u pekari u susjedstvu. Jednom mjesečno odem i na plac (prije sam išla tjedno, ali otkad se otvorila ova odlična voćarna u kvartu, ne idem više tak često jer ne moram po svaku mrkvu do placa). Spasili smo se jer sam prije znala nakupovati rezerve za dulje vrijeme, pogotovo zimi, ali to ne valja - previše se baca. Dresiram samu sebe da ne pretjerujem, pa kupim ono što mislim kuhati taj i eventualno idući dan. Donekle je uspjelo baš po ovom sistemu da se hrana kupuje po potrebi. Na placu kupim ribu, piletinu i drugo meso i spremim si u škrinju. Rado bih se i toga okanila, ali nemam vremena kupovati to u tjednu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi isto kupujemo namirnice jednom na mjesec - strogo po popisu, piletinu kupujem tu gdje radim preko sindikata. Plaćamo na rate i jeftinije mi je nego u dućanu. Od mesa dodatno kupujem jednom tjedno teletinu.
    Imamo kobasice, buđole, šunke,...
    Ali voće i povrće obavezno dodatno tjedno kupujemo - cijelu zimu.
    Inače obavezno radimo vrt. Baš smo jučer posijali rotkvice i špinat u plastenik, luk je niknuo,... Obavezno se još sije/sadi paradajz, paprika, brokula, kelj pupčar, zelje, običan kelj, cvjetača, blitva, mrkva, peršin, celer, cikla, luk, mahune više vrsta, grah, grašak, krastavci, krumpir (još sad imamo svoj - njega ne kupujemo),...
    Dakle - velik vrt.
    Obavezna zimnica koju radimo doma:
    - pekmezi (kupine, jagode, šljive, marelice) - još uvijek ih je dovoljno u podrumu
    - paradajz sos - ogromne količine - jer ga jako puno trošimo
    - ajvar
    - kiseli krastavci (puuuuno oko 100 flašica)
    - kisela paprika, patišoni, feferoni - toga manje
    - cikla - puno
    - u škrinju obavezno ide - grah, mahune, grašak, narezana paprika, cijela paprika (bez sjemenki), feferoni, cijeli paradajzi, jagode, kupine, maline, ribizli,...
    Imamo i "plantažu" jagoda doma, kruške, jabuke, trešnje, višnje, kupine, maline, ogrozde, joste, ribizle, breskve, šljive - to sve imamo doma, ali nam je zima kritična.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

draga, ti doma imaš zelenu tržnicu grada Zagreba, svojim radom si pospremila na police cijeli red kiseline i zimnice Konzuma i još u škrinji imaš Ledo pogon!
    em si vrijedna, em si bogata - zemlja je bogatstvo!
    ali ti očito ne spadaš u ovu grupu žena sa asfalta - mi možemo uzgajati samo začinsko bilje na balkonima!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I ja živim za ljeto jer mama ima vrt pa cijelo ljeto jedemo povće iz vrta i jabuke iz voćnjaka u svim kombinacijama od soka, štrudli itd...Mi smo prije 5 mjeseci počeli zapisivati sve troškove i onda točno znam na što ode novac i to mi pomaže da iz mjeseca u mjesec više štedim...kod nas se hrana više ne baca, a nekad se znalo i bacati, a to stvarno ne volim. Onda smo počeli puno manje kupovati, više paziti na to što nam treba i kada nam treba, dakle u principu planirati što ćemo jesti u narednih 5 dana recimo...I kao što Anemona kaže, nama u vrtu uvijek uspije rajčica i to obična i mini (cherry) rajčica i stvarno je korisno pasirati i zamrznuti, tog uvijek treba!

Ja nisam tip koji se puno šminka pa ni šminku ne kupujem, tu i tamo mi zatreba maskara pa to "naručim" za rođendan

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I da, puno manje deterđenata koristim, koristimo gel za veš i stavljam minimalno, a bebaču perem s oraščićima i oba traju već preko 6 mjeseci....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    draga, ti doma imaš zelenu tržnicu grada Zagreba, svojim radom si pospremila na police cijeli red kiseline i zimnice Konzuma i još u škrinji imaš Ledo pogon!
    em si vrijedna, em si bogata - zemlja je bogatstvo!
    ali ti očito ne spadaš u ovu grupu žena sa asfalta - mi možemo uzgajati samo začinsko bilje na balkonima!
    Moram samo obavezno napomenuti, da to nikako nije moja zasluga.
    Nas je u kući "3 obitelji" na 3 kata - moji roditelji, ja, brat, i onda zajedno radimo - svako nešto. Nitko od nas sam ne bi mogao niti približno toliko.
    Jedino MM i ja sami ove godine sadimo kompletni voćnjak na našoj zemlji.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I još nešto-izbacila sam tekuće sapune i gelove za tuširanja. Smetali su me godinama, uvijek me koža svrbila nakon tuširanja s njima...sad si kupim jedan sapun u Lushu, koji odgovara mojoj koži i samo to koristim...pokušavam i MM-a preobratit, ali ne ide :D

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

curke, pa mi smo postali stručnjaci za rezanje troškova
    kad prođe recesija (aha!) bićemo prave štediše i kuna po kuna do tajkuna!

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

curke, pa mi smo postali stručnjaci za rezanje troškova
    kad prođe recesija (aha!) bićemo prave štediše i kuna po kuna do tajkuna!
    sigurno postoji i neki topic na kojem ćeš naučiti kako i potrošiti tu "kunu po kunu"
    bez brige!

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moje antirecesijske mjere sve pale u vodu baš sam otišla u DM kupiti čaj od kamilice koji je 50% na popustu u knjižici sa bonovima a usput mi upale u košaricu datulje, grožđice, keksići a bome i pašteta

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    sigurno postoji i neki topic na kojem ćeš naučiti kako i potrošiti tu "kunu po kunu"
    bez brige!
    hihihihihih
    baš!

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma i mislila sam na "veliku" nabavku. Normalno da kruh i svježe voće i povrće kupujem češće. A i nešto za zasladiti kupujem po potrebi (iako radije ispečem nešto). Ako napravim zalihe, MM to potamani istu večer.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Meni je najveća antirecesijska mjera ostavit muža doma kad se ide u kupovinu. On bi strpao valjda cijelu policu s čokoladama u košaricu.
    Ja si veliku kupovinu odradim 1xmjesečno, naručim online (ulje, brašno, pašta, riža...)i nema da mi uleti nešto sa strane. Dnevno si ostavim 50,00kn max po danu za voće, povrće, što usfali za ručak. Kupila sam pekač kruha, neko vrijeme ga koristila, sad je mala pauza, ali opet ću u akciju.
    Ne kupujemo novine, časopise, ne pijemo kavu doma, ne pušimo. Kupovina odjeće za nas je isključivo H&M, cca 2xgodišnje kad mm ide van napravim popis, a povremeno kupim nešto i tu na burzi. Ne sjećam se kad sam zadnji put kupila nešto u zg.
    Veš perem ponekad detergent, ponekad oraščići. Omekšivać samo za veste mm-a i poneku moju, jer se inače stvarno unište, i to denk mit od dm.
    Za kupanje imam jedan šampon i gel za tuširanje, pa dok se ne potroši, i to u dm - balea ili alverde. Mlijeko za tijelo koristim rijetko, za lice neka krema od balee ili melem, piling radim sama. Balzame, pjene, gelove za kosu ne koristim, i kosa mi nikad nije bolje izgledala. Klinci su na babylove šamponu i sapunu.
    Ne šminkam se, pogotovo sad na porodiljnom, a kad radim samo olovka za oči, maskara, eventualno lagani ruž koji mi je i rumenilo. Ako šta od toga zatrebam, naručim za rođendan (annie). Frizeri, kozmetičari - nula bodova.
    Vikendom odemo na kavu u šetnji s klincima, pročitamo novine usput, i to je to. Ponekad odemo vikendom u lokalnu slastičarnu, ali i to rijetko.

Po ljeti se hranimo iz vrta od mojih, stvarno se isplati. Nemam gdje držat zimnicu, inače bi je radila.
    I to je to, više neznam gdje uštedjeti, a nadam se da neću ni trebati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma i mislila sam na "veliku" nabavku. Normalno da kruh i svježe voće i povrće kupujem češće. A i nešto za zasladiti kupujem po potrebi (iako radije ispečem nešto). Ako napravim zalihe, MM to potamani istu večer.
    Isto ovako je i kod nas

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

@ Dragonfly- Zeno, kao da sam ja pisala tvoj post, skoro nam je sve isto! Jeidno sto ja idem kod frizera barem 1x u 3 mjeseca...Samo ono s cokoladama bi se odnosilo na mene, a ne na MM. Bas smo danas dobili kupon za 25 % popusta na sve slatkise, odmah sam rekla da ne idemo jer cemo nakupovati gluposti koje inace ne bi.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 20.03.2010. at 12:44

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Moje antirecesijske mjere sve pale u vodu baš sam otišla u DM kupiti čaj od kamilice koji je 50% na popustu u knjižici sa bonovima a usput mi upale u košaricu datulje, grožđice, keksići a bome i pašteta
    I mi smo se jučer "bahatili" u okviru velike kupovine - u košaru je upao dar mm-u za imendan, Southern Comfort 0,7l. Istina, mi smo u našem braku popili sve skupa 3 boce kupovne žestice u 10 godina jer to baš ne ide kod nas. AKo se pije, pije se domaće (liker od oraha radi svekrva, višnjevac radim ja - nisu baš ni neke velike količine; rakiju za to kupimo od susjeda s grunta) ali eto, baš nam je došlo da se počastimo. Ne pamtim kad smo to zadnji put napravili. I baš razmišljam da li staviti onog smajlića koji se crveni od srama... ali ne, odustajem. Ne muči me to. I antirecesijske mjere treba ponekad prigodno prekršiti.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.03.2010. at 18:23

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    I antirecesijske mjere treba ponekad prigodno prekršiti.
    Da prijavim jedno gurmansko kršenje - počastio me mm u Gladnim očima, punjenom vješalicom, dimnjenom vješalicom, šopskom i čevapima.
    Ali zaslužila sam, dala sam najteži ispit na faksu!!
    Ipak, ovo je bila iznimka koja potvrđuje pravilo

P.S. Annie, kad dođeš, razmjenjujemo antirecesijske recepte

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ana Ugarković kuha za 4članu obitelj za manje od 50kn - ?!?!?!?!?
    jel to netko probao? mislim, meni se to čini malo hrane?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa može se sasvim ok ručak skuhati za 50 kn , za 4- članu obitelj .
    Ja i inače toliko potrošim , više samo iznimno ako kupim teletinu ili finiju ribu .

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa ja rijetko kad toliko potrošim za ručak, obično je manje. Pogotovo ako kuham za 2 dana. Četvoro nas je, djeca imaju ručak u boravku ali redovito jedu i s nama doma.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš recepte u Mercatoru
    za desetak jela
    čine mi se ok

Dragonflay, gdje su te Gladne oči?
    kakva je klopa?
    je OT, ali volem roštilj
    i čestitam na ispitu

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Dragonflay, gdje su te Gladne oči?
    kakva je klopa?
    je OT, ali volem roštilj
    i čestitam na ispitu
    OT do kraja
    http://www.gladne-oci.hr/

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

pa to bar nije problem. može se hrpa finih stvari skuhati za 40-ak kuna za 4- članu obitelj. fine i zdrave. samo naravno nemoj tražiti recepte od teletine, orade i sl.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Mene ubilo u pojam kad sam saznala da nikakvo povrće ne može biti za dva dana, a ja stalno kuhala juhice pa smo imali za dva dana. Od kad to ne radim totalna smo šteta.

Inaće, isključijemo svu struju kad nas nema doma, sve što ne mora goriti i za skoro 100 kn nam je račun manji. Najviše trošimo na hranu i kako preko tjedna uopće ne stižem kuhati tu je najviše bespotrebnog troška.

OT: Gladne oči mi i nisu baš nešto i jako su skupi, najbolje je kod Srbina na Ravnicama. Ipak je ovo topic o antirecesijskim mjerama pa tamo su čevapi za 25 kn i ubiješ se u njima.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sanja77 prvotno napisa Vidi poruku
    Mene ubilo u pojam kad sam saznala da nikakvo povrće ne može biti za dva dana, a ja stalno kuhala juhice pa smo imali za dva dana. Od kad to ne radim totalna smo šteta.
    Zasto ne? Npr. varivo, grah, sarma, juha?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I te kako može... Pa ima cijeli topic o tome - jeftini meni za podgrijavanje... Netko će ga sigurno naći.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa zato i pitam...cudno mi je bilo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo linka na taj topic s receptima od danas za sutra. I baš se uklapa u ovu temu jer je recesijski: http://forum.roda.hr/threads/43083-j...ni+tjedni+meni

Inače, ja pazim kad povrće KUPUJEM da mi baš dugo ne stoji doma, a kuham većinu stvari od danas za sutra jer drugačije ne bih stigla. I rijetko su mi tjedni jelovnici preko 50 kn za 4 osobe.

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

I naši ručkovi rijetko kad prelaze 50,00 za 4 osobe. Večinom samo za blagdane kad uleti neka bolja riba ili komad mesa. Ja si isto pokušavam kupit povrće za dan dva, ne uspijem uvijek.
    Kako mi fali vrt!! Baš si nešto mjerkam susjede ovih dana, mislila sam im ponudit da obrađujemo vrt zajedno, podijelili bi troškove i posao na obostranu korist. Moji imaju vrt i stvarno se isplati, ali su mi daleko.

OT aleksandra70vanja, dok ja vidim, cure su već uletile s informacijama. Ove Gladne oči su kod nas u kvartu, na Rudešu. Nama su super, ali jesu malo skuplji. Uz Mitnicu (tj kod srbina, kako je već napisala sanja77, su mi najbolji). I hvala na čestitkama
    I moram reći da smo, u antirecesijskom duhu, uzeli po pola porcije od svega, podijelili pola/pola i bilo je i više nego dovoljno.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Prijateljica mi je upravo magistrirala nutricionizam i kad sam joj spomenula da kuham za dva dana rekla je da to ne smijem raditi i dala neki komplicirani odgovor, a evo nešto s coolinarike:

http://www.coolinarika.com/faq/200043

...
    Kako bi jednostavnije i zdravije živjeli u žurbi svakodnevice preporučam vam da u juhe, variva i sl. koje kuhate za slijedeći dan, krumpir, mrkvu, špinat, repu i sl. ukuhate neposredno prije serviranja. I ne treba pretjerivati s količinama i obrocima, svega pomalo, jer je doza ta koja razlikuje otrov od lijeka.

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    imaš recepte u Mercatoru
    za desetak jela
    evo linka:
    http://www.obiteljskirucak.com.hr/

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ma krivo sam se izrazila - meni se njeni recepti čine sa malo hrane -gledala sam neki samo paradajz i krumpir?!?!?
    mislim da ja mogu za 50kn bolje i više skuhati - pogotovo kad su dva bataka i dva zabataka na podlošku 10tak kuna u konzumu!!!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prije 2-3 godine sam cijeli mjesec ostavljala racune iz trgovine. na kraju sam sve to sabrala i izaslo mi je da smo taj mjesec potrosili oko 350 euro za hranu.
    ove moje prijateljice popadele. kazu malo pravo trosimo. one potrose (cetveroclane obitelji) oko 700-1000 euro

ja znam da bih na telefonu mogla usedit oko 50 euro i na usputnik kupovinama do jedno 100 euro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •