A do koliko je sati ujutro jeftinija struja?
sada je jeftinija od 22 do 8 ujutro
http://www.hep.hr/hep/novosti/vDetai...atID=2&lang=HR
Po "bijelom" modelu (evo više detalja: http://www.hep.hr/ods/kupci/model.aspx) ide ovako, odnosi se na Elektru Zagreb:
cijena za višu tarifu - 0,7439 (0,9150*) kn/kWh (zimi od 07 do 21 sati, ljeti od 08 do 22 sata)
cijena za nižu tarifu - 0,3769 (0,4636*) kn/kWh (zimi od 21 do 07 sati, ljeti od 22 do 08 sati)
stalna mjesečna naknada 16,00 (19,6800*) kn/mj
Zaboravih prijaviti antirecesijsku mjeru: Odlazim na plac i u Lidl PJEŠICE pa je količina koju donesem ograničena time koliko mogu nositi. Pokazalo se dobrim.... uštedim gorivo, naknadu za parking i doma donesem triput manje, a ne da mi se ići prečesto.
bas Mullerova marka, zove se Blink.
Imaju obicne, 60 kom, nnegdje oko 25-30 kn, i 7u1 nesto manje komada i oko 35 kn. Ne znam bas tocno cijene, nisam bila vec neko vrijeme. Meni su cisto ok, sve operu. Ali ja uvijek stavljam i onu tekucinu za ispiranje, cak i kada uzmem 7u1.
Ja sam isto mislila da je struja do 6-7...
Jos bolje ako je do 8. Ja stavljam prati ves pred jutro, pa da znam kada da namjestim perilicu.
cure, već sam pisala za suđericu, najviše se isplati, a jako je učinkovito, meni puno bolje od tableta 3u1
Calgonit gel, u Mercatoru (i Metrou) je najjeftiniji, 1,5 l = 80 kn
uz to sjajilo (ja koristim Dm-ovo) za kojih 10-ak kn
meni potraje (a peremo ca. 1x dnevno) taj gel za kojih 3 mj., možda i duže, sjajilo možda malo kraće
I jest skuplji. Ako ideš u Mueller "samo" po tablete za suđe, dovući ćeš doma hrpu stvari koje ti "baš trebaju", samo ako imaš mogućnosti za to. Ali ne bazira se jeftin/skup život na cijenama i ponudi iz velikih trgovina.
Da li je život jeftin ili skup teško je usporediti na ovaj način, ako je uopće i moguće. Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Ja bih dala neznamkaj samo da je moj grunt bliže, pa da mogu obrađivati vrt. Probala sam pa nije išlo. Ja se sjećam perioda iz vlastitog života kad nismo imali za tablete za suđericu, pa se pralo tjedan dana suđe na ruke. Dupli porodiljni, prosjek katastrofa, srezane porodiljne naknade u ono vrijeme i kaj sad? Ništ, pritrpili smo se. Nije bilo često, ali je bilo toga.
Koja je poanta? Ne isplati se štediti zrnje (šacati cijenu tableta i na njoj bazirati teoriju gdje je skuplji život) a s druge strane izgubiti vreću (ne obrađivati vrt ako imamo mogućnost). Nismo svi u istoj situaciji, u istim uvjetima i na istom mjestu, pa se antirecesijske mjere mogu jako razlikovati. Ako skupljaš jeftine artikle po jeftinoj metropoli obilazeći 20 dućana s popisa najjeftinijih stvari, potrošit ćeš vremena, goriva i novaca za parkiralište više od eventualne uštede.
Ovaj topic bio je zamišljen kao mjesto razmjene ideja i kao takav je odličan.
Kakav grunt imam ja u centru Splita? A opet su mi cijene manje nego na otoku. To je činjenica.