Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj linolina prvotno napisa Vidi poruku
    Vidim da neki spominju nekupovanje tableta za suđericu i pranje na ruke...zar ručno pranje nije na kraju skuplje?
    Mi trošimo na hranu dosta, najviše zbog mene i mog dijabetesa (i trudnoće), ali s druge strane-nema slatkiša, grickalica, kave, ludih dodataka prehrani (koenzim ovaj, onaj, pojma nemam što je to).
    Da se samo mene pita-uštedjelo bi se i više...apsolutno ništa osim voća, povrća, žitarica i tu i tamo ribe i mesa (kojeg dobijemo) ne bi bilo u stanu...Shvatila sam da mi je potrebno jednostavno manje hrane-količinski i da razvikani brandovi nude koješta. Ali, opet, skupo je kupovati organsko i slično...Tablete za suđe i slično kupujem u DM-u, ali sam i dalje u potrazi za jeftinijim.

Ja kupujem tablete, sol i onu tekucinu u Mulleru, dosta su jeftinije i od DM-a, a peru isto.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A do koliko je sati ujutro jeftinija struja?

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    sada je jeftinija od 22 do 8 ujutro

http://www.hep.hr/hep/novosti/vDetai...atID=2&lang=HR

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mamaduda prvotno napisa Vidi poruku
    sada je jeftinija od 22 do 8 ujutro

http://www.hep.hr/hep/novosti/vDetai...atID=2&lang=HR
    vidiš, ovo nisam znala!
    ja mislila do 6h!
    thanx!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Po "bijelom" modelu (evo više detalja: http://www.hep.hr/ods/kupci/model.aspx) ide ovako, odnosi se na Elektru Zagreb:

cijena za višu tarifu - 0,7439 (0,9150*) kn/kWh (zimi od 07 do 21 sati, ljeti od 08 do 22 sata)
    cijena za nižu tarifu - 0,3769 (0,4636*) kn/kWh (zimi od 21 do 07 sati, ljeti od 22 do 08 sati)
    stalna mjesečna naknada 16,00 (19,6800*) kn/mj

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Zaboravih prijaviti antirecesijsku mjeru: Odlazim na plac i u Lidl PJEŠICE pa je količina koju donesem ograničena time koliko mogu nositi. Pokazalo se dobrim.... uštedim gorivo, naknadu za parking i doma donesem triput manje, a ne da mi se ići prečesto.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

[/B]

Ja kupujem tablete, sol i onu tekucinu u Mulleru, dosta su jeftinije i od DM-a, a peru isto.
    koje? hvala

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kejt prvotno napisa Vidi poruku
    koje? hvala
    bas Mullerova marka, zove se Blink.
    Imaju obicne, 60 kom, nnegdje oko 25-30 kn, i 7u1 nesto manje komada i oko 35 kn. Ne znam bas tocno cijene, nisam bila vec neko vrijeme. Meni su cisto ok, sve operu. Ali ja uvijek stavljam i onu tekucinu za ispiranje, cak i kada uzmem 7u1.

Ja sam isto mislila da je struja do 6-7...
    Jos bolje ako je do 8. Ja stavljam prati ves pred jutro, pa da znam kada da namjestim perilicu.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

[/B]

Toga neme nigdje osim u ZG? Pa kad mi netko kaže da je život u metropoli skuplji...tamo gdje sam živjela prije, nije postojao ni DM, nego dućančić s nabijenim cijenama do neba...

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

cure, već sam pisala za suđericu, najviše se isplati, a jako je učinkovito, meni puno bolje od tableta 3u1

Calgonit gel, u Mercatoru (i Metrou) je najjeftiniji, 1,5 l = 80 kn
    uz to sjajilo (ja koristim Dm-ovo) za kojih 10-ak kn

meni potraje (a peremo ca. 1x dnevno) taj gel za kojih 3 mj., možda i duže, sjajilo možda malo kraće

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Toga neme nigdje osim u ZG? Pa kad mi netko kaže da je život u metropoli skuplji...tamo gdje sam živjela prije, nije postojao ni DM, nego dućančić s nabijenim cijenama do neba...
    ima Varaždin, Koprivnica, Osijek, Slavonski Brod...

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Zara1 prvotno napisa Vidi poruku
    ima Varaždin, Koprivnica, Osijek, Slavonski Brod...
    I Donja Bistra-to je to. Imaju li Kaufland ili Getro neke svoje tablete, je li oh itko probao? (BTW-ne kupujte u Kauflandu Calgonit-nedavno je u novinama bilo kako je čak 50 posto skuplji nego u ostalim dućanima. Tko bi rekao...)

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I jest skuplji. Ako ideš u Mueller "samo" po tablete za suđe, dovući ćeš doma hrpu stvari koje ti "baš trebaju", samo ako imaš mogućnosti za to. Ali ne bazira se jeftin/skup život na cijenama i ponudi iz velikih trgovina.

Da li je život jeftin ili skup teško je usporediti na ovaj način, ako je uopće i moguće. Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Ja bih dala neznamkaj samo da je moj grunt bliže, pa da mogu obrađivati vrt. Probala sam pa nije išlo. Ja se sjećam perioda iz vlastitog života kad nismo imali za tablete za suđericu, pa se pralo tjedan dana suđe na ruke. Dupli porodiljni, prosjek katastrofa, srezane porodiljne naknade u ono vrijeme i kaj sad? Ništ, pritrpili smo se. Nije bilo često, ali je bilo toga.

Koja je poanta? Ne isplati se štediti zrnje (šacati cijenu tableta i na njoj bazirati teoriju gdje je skuplji život) a s druge strane izgubiti vreću (ne obrađivati vrt ako imamo mogućnost). Nismo svi u istoj situaciji, u istim uvjetima i na istom mjestu, pa se antirecesijske mjere mogu jako razlikovati. Ako skupljaš jeftine artikle po jeftinoj metropoli obilazeći 20 dućana s popisa najjeftinijih stvari, potrošit ćeš vremena, goriva i novaca za parkiralište više od eventualne uštede.

Ovaj topic bio je zamišljen kao mjesto razmjene ideja i kao takav je odličan.

linolina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kakav grunt imam ja u centru Splita? A opet su mi cijene manje nego na otoku. To je činjenica.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •