Stranica 17 od 110 PrviPrvi ... 715161718192767 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mi smo u istoj situaciji kao i Sandee i štednja mi se počela činiti smiješnom jer nam u ovom trenutku oko 70% prihoda odlazi na fiksni trošak - kuća, auto, režije, a od ovog što ostane imamo opciju ništa ne jesti i uštediti takvu mizeriju da me sram. Tak da i ne idemo u neke oštre štednje više nego pokušavamo preživjeti od tog ostatka kako možemo. Postoji i mogućnost da MM ostane bez posla u kojem slučaju moramo riješiti auto.
    Najgore mi je što se kuće ne možemo riješiti, to nam je omča oko vrata.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, da.... teška vremena. Mi već godinama stavljamo na stranu po sitno (za auto, postojećem je sada osam godina - odličan je, ali nikad se ne zna) baš zato da ne moramo ulaziti u kredit, ili bar ne više nego što je nužno.

Antirecesijska mjera izbjegavanja kredita (koliko se može) čak i bez štednje je fakat dobra stvar jer kamate i uvjeti su fakat oslobodibože i sigurno je mladim parovima jaaaako teško. Ja nisam u takvoj situaciji (točnije, imam 25 godina staža) pa je dosta toga iza mene. Ipak, čovjek bi neke stvari učinio, promijenio, riskirao, ali kad pogledam oko sebe, ne vidim baš puno razloga za optimizam.

Ipak, godine donose i neku prednost - prošli smo mi i stečaj i ostanak bez posla i raspad države, pa se preživjelo i došla su bolja vremena. Tak i sad čekamo bolja vremena.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Slažem se, usprkos svemu nisam pesimist. Jedino bi me boljelo da nemamo još jedno dijete zbog ove situacije, a to bi se lako moglo dogoditi.

Sandee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Prezivjet ce se nekako, ali da je lako - bome nije. Fakat sam bila optimist, i kad se vec naveliko pricalo o krizi, ja sam jos uvijek umisljala da je to samo propaganda. Sad je i meni jasno da nije.
    Uglavnom, stalno smisljam neki pakleni plan za izvlacenje iz nase osobne kucnobudzetne krize, valjda cu uskoro nesto pametno smisliti. Prioritet mi je doci u 'zeleno', a onda nekako pokusati barem neku sicu stavljati na stranu...

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

robu kupujem samo na sniženjima (i to prilično rijetko), a imam i stare robe, još iz srednjoškolskih dana
    imamo platnene pelene, maramice ne koristimo, kao ni previše kozmetike
    suđe perem tako da nakapam na spužvicu likvija i onda udri, isperem pod tekućom vodom (inače, trošimo jako puno vode, čak do 25 kubika, nas troje, ne znam gdje ode...)
    ne kupujemo više novine i časopise
    ne kupujemo fina vina, slatkiše, sto vrsta sireva i narezaka koji se uglavnom ubuđave, voće koje istrune... kupimo kad što treba i za što znamo da ćemo potrošiti
    kupaonicu čistim alkoholnim octom, jedino za WC koristim neko Konzumovo sredstvo Standard
    u kupovinu ne idemo bez popisa kojega se uvijek držimo (ubacimo samo ono što smo zaboravili staviti na popis, a zaista je potrebno)
    MM kupuje pivo u bocama od 2 litre
    ja više ne pijem nesicu nego tursku
    rijetko naručujemo pizzu, pravimo domaću
    ne kupujemo više skupu ribu, zadovoljimo se giricama

oduvijek:
    filmove gledamo kod kuće, imamo ih milion..., a kokice starinske, iz šerpe
    cipele mi nisu fetiš pa ih i ja i MM nosimo dok se ne poderu, kao uostalom i robu
    robicu za M. smo uglavnom dobili, rabljenu
    nismo opterećeni stvarima (ono, polupala mi se šalica iz servisa pa sad moram kupiti drugi, ili, joj što je zgodna ova plastična posuda, idem skupljat bodove za nju pa ću je dobiti za 39 kuna... užas)
    od ove godine imamo svoj vrt pa je MM jučer odgovorio kada sam ga pitala što danas kuhati: mahune, blitvu, što već imamo u bašči (nije ljubitelj ni jednog ni drugog)

ne štedimo na:
    knjigama
    hrani za M. (tu mislim na voće, povrće i žitarice koje nastojim kupiti netretirane, no ne kupujem ih u razvikanim trgovinama nego kod ljudi za koje znam da ne špricaju pa me ne izađe skuplje...)

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prošla sam na brzinu preko većeg dijela topica, negdje do 10 str. sam pomno proučavala,pa još ovu zadnju i nikako da zaista krenem. Sve neke sitnice u našem kućanstvu su priča (kao sad sapun umjesto tekućeg, kupujemo manje garderobe) kojim se tješimo da manje trošimo, a više su rezultat okolnosti (doma sam, ne treba mi nova garderoba, a zbog male ne želim tek. s. s puno kemije). Mene puca na onu - štedim nakupljajući zalihe kao hrčak po cijeloj kući i grozim se trenutka kad će prihodi drastično pasti (dio već u 7. mj. jer dolazi drugih 6 mj. porodiljnog) pa još više imam potrebu iskoristi kad je neka "dobra" prilika. Jedan dio se puno pisalo o tome što je kome luksuz i mislim da to najviše ovisi o ukupnom životnom stilu i navikama kroz život. Moji su bili jedna zdrava srednja klasa (to danas rijetko postoji), došli iz siromaštva i pružili meni i sestri ugodan život. Doma svega u granicama normale,igračaka malo, bez skijanja, al more svako ljeto i strani jezici, aerobik u srednjoj, na faksu dali i za pramenove, neka jeftinija putovanja (tipa u organizacija crkve pa povoljnije). To je za mene normalno. Mi smo podigli mrvicu više + kredit za stan i uskoro 2 curke i ..... recesija.
    Tu sad tražim savjet od onih koje su većinu života prilično solidno živjele, a sad su dovele financije u red. Ne smatram se razmaženom, ali nisam kao mnoge od vas spretna u kuhinji ( pa da sama spremam zimnicu) i ne znam od kud početi, a da se ne osjećamo zakinuto. Ja bi pomalo pa mislim da ćemo se bolje toga držati. Znam da mnogi žive krajnje teško, ali ja najviše trošim na mnoge stvari kojih se ne želim u potpunosti odreći ( npr. jako volim čitati i knjige i dnevne nov. i časopise- od Gea do Glorije, Readets digest, zatim poklanjam lijepe pokone i guštam neizmjerno) i u biti me zanima neki konkretan savjet osim - odreci se svega.
    Npr. često se spominje - kupujem robne marke i zadovoljna sam. Ako imate dobro iskustvo bilo bi super da napišete npr. kupujem maslac Milbona u Lidlu ( to sam negdje pročitala da je ok) ako je to dopušteno na forumu. Pokušavamo srezati pa da ne isprobavam 5 različitih maslaca raznih robnih marki, ako vas više navede da je baš ovaj ukusan. Meni bi to bila velika pomoć, a nadam se i još nekome.
    Da,... Gloriju sam zamijenila Lisom, prestala kupovati Mama& Beba (puno sam na forumu, al volim papir pod rukama) i tako ću do iza godišnjeg, a onda ukidam i Lisu i subotnji Jutarnji. Knjige već neko vrijeme samo posuđujem, a ako mi je nešto bitno što ću više puta čitati fotokopiram i uvezem (super je povoljna fotokopiraona kod Filozofskog tj. strojarskog faksa kad trebate više fotokopirati).
    U trudnoći sam imala tetu čistilicu jer nisam mogla mrdnuti, pa još neko vrijeme nakon poroda jer nisam imala drugu pomoć. Sad tog također nema. Vozimo Daciu, imamo kolica u kojima je T. 4. dijete i to mi je sve ok, ali u svakodnevnim stvarima ne znamo štediti. Pogotovo ja, MM je prošao izbjeglištvo i još svašta pa mu se drugačije urezalo + ne pije kavu i ne čita osim stručnu literaturu (ajde bar neka ravnoteža).

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku

Da,... Gloriju sam zamijenila Lisom, prestala kupovati Mama& Beba (puno sam na forumu, al volim papir pod rukama) i tako ću do iza godišnjeg, a onda ukidam i Lisu i subotnji Jutarnji. Knjige već neko vrijeme samo posuđujem, a ako mi je nešto bitno što ću više puta čitati fotokopiram i uvezem (super je povoljna fotokopiraona kod Filozofskog tj. strojarskog faksa kad trebate više fotokopirati).
    U trudnoći sam imala tetu čistilicu jer nisam mogla mrdnuti, pa još neko vrijeme nakon poroda jer nisam imala drugu pomoć. Sad tog također nema. Vozimo Daciu, imamo kolica u kojima je T. 4. dijete i to mi je sve ok, ali u svakodnevnim stvarima ne znamo štediti. Pogotovo ja, MM je prošao izbjeglištvo i još svašta pa mu se drugačije urezalo + ne pije kavu i ne čita osim stručnu literaturu (ajde bar neka ravnoteža).
    Evo ti savjeta za novine / časopise - nadam se da će biti primjenjiv... Danas mi je to palo na pamet, dok je moj stariji sat vremena U KNJIŽNICI čitao stare brojeve BUG-a, a ja prelistavala Elle, Globus i ostalo. Imaju sve živo. Istina, meni je to dostupno zato jer mi je knjižnica na 200 m od doma, moja djeca su u nju upisana kad su imala dvije i tri godine (bi i prije, ali su preuređivali knjižnicu). Dosta roditelja s malom djecom dolazi, ispred je klupica pa se može sjediti i tračati, a unutra imaju igraonicu jedan radni dan u tjednu, pa je to baš zgodno. Društvo penzionera i mladih mama, he he he...

Druga ideja za časopise - na lokalnom kiosku se sprijatelji s prodavačem, pa dogovori da posudiš časopis na pol dana.... Kupiš kavu toj osobi i sve super! Istina, nisam probala (nisam trebala) ali to bih napravila da se nađem u situaciji.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne znam jeli netko spomenuo, no ja sam nedavno otkrila e bay i uštedila dosta na tome. Kupila sam par stvari koje sam platila 3x jeftinije (s poštarinom) nego što dođu kod nas. Još samo da se izvježbam.

Što se novina tiče, imamo pretplatu na jutarnji i Cosmo i to nas izađe jeftinije nego da kupujemo na kiosku. Plus nam dostave doma rano ujutro.
    Otkad sam na porodijskom nemamo tetu čistilicu (što se vidi po stanu).
    S konzuma smo se prešaltali na Lidl (za neke stvari) i moram reći da su puno kvalitetniji i jeftiniji za povrće i slatko.
    U konzumu uvijek provlačimo plus card pa nam se nakupi dosta bodova.
    Starijeg odvikavamo od pelena i to će biti trošak manje. A od jeseni će krenuti u vrtić (ove godine smo upali) pa nećemo morati plaćati tetu čuvalicu. Koju ćemo doduše plaćati za manjega jer on ne može u vrtić.

Nas ubijaju troškovi za aute, a živimo u kvartu gdje nam javni prijevoz nije opcija (meni bi trebalo sat i pol do posla uz dva presjedanja, mužu još više, a oboje smo na različitim stranama grada).

Evomona, u Algoritmu je akcija. 2+1 gratis

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

najnovija mjera - mamin vrt
    jučer sam sa velikim guštom išla 'na Dolac' tako od milja zovemo mamin vrt - zelena salata, blitva, špinat, kapula, bijeli luk, mladi krumpir - ponosno se šepure po mojoj kuhinji
    a mama mi je ponosno pokazala nadolazeću ciklu, tikvice i mrkvice

problem je što je mama daleko pa takve izlete imamo cca dva puta mjesečno, pa ako uračunamo put i gorivo i nije nam neka ušteda - ali je sve eko proizvodnja i kako kažu na reklami 'ko to more platiti'

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme , ebay
    Ja sam nekidan kupila sinu tenisice za 250 kn ( kod nas su 599 ) ,
    piđamu ( oko 45 kn ) , 2 debele majice s kapuljačom ( svaka oko 50 kn ),
    trenerku pamučnu ( oko 65 kn ) i još se mislim oko jedne nike trenerke koja je triput jeftinija nego kod nas . I to sve novo .
    Kao što vidite , ja se već spremam za jesen.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj dalmatinka prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme , ebay
    Ja sam nekidan kupila sinu tenisice za 250 kn ( kod nas su 599 ) ,
    piđamu ( oko 45 kn ) , 2 debele majice s kapuljačom ( svaka oko 50 kn ),
    trenerku pamučnu ( oko 65 kn ) i još se mislim oko jedne nike trenerke koja je triput jeftinija nego kod nas . I to sve novo .
    Kao što vidite , ja se već spremam za jesen.
    samo pazi da na istu tu robu s ebaya ne bi platila carinu jer po novom ne carini se samo ono do 150 kn vrijednosti sve iznad toga ide na carinjenje tako da zna ispast i skuplje nego kod nas to se mom m dogodilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hm , pa nije baš tako... imam jednog poštanskog carinika koj me je uputio u tajne e-bay šopinga
    a i nije mi prvi put , do sad preko 100 kupljenih predmeta ....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

hm , pa nije baš tako... imam jednog poštanskog carinika koj me je uputio u tajne e-bay šopinga
    a i nije mi prvi put , do sad preko 100 kupljenih predmeta ....
    Pa podijeli s nama te tajne
    Posljednje uređivanje od makita : 28.06.2010. at 21:16

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

naša je najveća ušteda kupovanje prehrane na akciji - i to tako da pratimo akcije u raznim dućanima, pratimo rok trajanja i kupujemo više - tako da se ne desi da ostanem bez npr ulja ili mlijeka i da moram trknuti do malog dućana na ćošku zgrade (koji me sustavno pljačka već godinama)
    trajno mlijeko ima dug rok trajanja i česte su akcije u raznim trgovinama . sada kod kuće npr imamo 4 litre suncokretovog ulja kupljenog na nekoj akciji u plodinama
    konzerve kukuruza i tune također kupujemo na akcijama i radimo zalihe. ima masa proizvoda koji mogu stajati i čekati svoj dan

tako smo si tenisice kupili zimus na nekoj akciji u mandiju - 120kn Fila tenisice - moje su bijele kožne i naravno tada mi uopće nisu trebale ali su čekale u ormaru i kad je došlo njihovo vrijeme - vadim ja nove tenisice, davno plaćene i sva sam sretna!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

knjižnica je zakon - imaju i dnevne novine - to je super ako je beba mala pa kad zaspi u šetnji sjedneš u knjižnicu i čitaš!
    50kn godišnja članarina za grad Zagreb.

ja sam jedno vrijeme sa frendicom razmjenjivala tjedne časopise - to i tako pročitaš za dan dva a nije neka šteta ako čitaš koji dan kasnije - svaka bi kupila po jedan i onda smo se zamjenile!
    a sad, u kombinaciji malog djeteta i recesije - ne stignem ni čitati časopise pa ih ni ne kupujem!

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na savjetima. Učlanjena sam u knjižnicu sam ja jer mojoj tek djecu od 3 god . primaju na čitanje jer je uvjet da tad mame i tate odu. Mogla bi probati kad beba zaspe, a E. je npr. s didom na parku. Nije to prečesta kombinacija, ali taman koliko imam vremena i nije loša ideja.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja svakome preporučujem da si napravu buđet u Excel-u. Ja ga imam godinama i stvarno je spas! Poređeno je po tjednima i sve troškove su sa strane.. možeš dodati, oduzeti, ako promijeniš jedan broj, svi brojeve za sljedeće tjedne se promjenu, itd... tako da možeš vidit financijsko stanje skroooooz unaprijed. Tek kad to napravite stvarno vidite gdje se šta može smanjiti.

Mogu poslat kome god treba na mail. Samo pošaljite PP.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dugo već pratim ovu temu i moram reći da me uvijek uznemiri. Rastuži me kad vidim na čemu su neki sve prisiljeni štedjeti, a razljutim se na sebe jer se ne mogu prisiliti da provodim nikakve mjere štednje, iako sam svjesna da mjesečno "profučkamo" puno previše novaca. Evo, upravo sam se vratila iz Mercatora s osjećajem da su mi narasle magareće uši. Kako smo se s puta vratili u nedjelju, a Kaufland jedini radi dovoljno dugo nedjeljom (što je užas, ali eto, dobro nam je došlo prije dva dana), otišli smo tamo nakon dugo vremena i već pri kupnji sam imala osjećaj da su cijene puno niže nego u Mercatoru. Danas odem iskoristiti svoj utorak u Mercatoru (popust 10%) i nađem račun iz Kauflanda u novčaniku. Usporedim ja cijene i zaključim da će moja prva antirecesijska mjera biti vraćanje Pika kartice i izbjegavanje kupnje u Mercatoru. Samo dva primjera - Sirela ribanac - 5,19 (K), a 7,16 (M); Palmera tuna u mas. ulju, 240g - 20,99 (K), a 27,31 (M). Dakle, samo na tri tune i tri paketića parmezana već sam na oko 28 kn razlike. A daju mi velikodušno 10% popusta utorkom, da bih kupovala 30% skuplju tunu. Joj što sam ljuta. Kupit ću još ono posuđe jer je zaista dobro, i pozdravljam se s njima!

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Riječanka prvotno napisa Vidi poruku
    Dugo već pratim ovu temu i moram reći da me uvijek uznemiri. Rastuži me kad vidim na čemu su neki sve prisiljeni štedjeti, a razljutim se na sebe jer se ne mogu prisiliti da provodim nikakve mjere štednje, iako sam svjesna da mjesečno "profučkamo" puno previše novaca. Evo, upravo sam se vratila iz Mercatora s osjećajem da su mi narasle magareće uši. Kako smo se s puta vratili u nedjelju, a Kaufland jedini radi dovoljno dugo nedjeljom (što je užas, ali eto, dobro nam je došlo prije dva dana), otišli smo tamo nakon dugo vremena i već pri kupnji sam imala osjećaj da su cijene puno niže nego u Mercatoru. Danas odem iskoristiti svoj utorak u Mercatoru (popust 10%) i nađem račun iz Kauflanda u novčaniku. Usporedim ja cijene i zaključim da će moja prva antirecesijska mjera biti vraćanje Pika kartice i izbjegavanje kupnje u Mercatoru. Samo dva primjera - Sirela ribanac - 5,19 (K), a 7,16 (M); Palmera tuna u mas. ulju, 240g - 20,99 (K), a 27,31 (M). Dakle, samo na tri tune i tri paketića parmezana već sam na oko 28 kn razlike. A daju mi velikodušno 10% popusta utorkom, da bih kupovala 30% skuplju tunu. Joj što sam ljuta. Kupit ću još ono posuđe jer je zaista dobro, i pozdravljam se s njima!

O da! Mercator je kod nas prekrižen već godinu dana, a bili smo mu vjerni više od 12 godina.
    Sad kupujem isto kao i Riječanka u Kauflandu,a neke proizvode tipa sladoled,knedle,čokolade,a prije i pelene samo u Lidlu.
    Kruh za 1,20 kn (uračunati troškovi struje!) se i dalje peče u pekaču svaki dan tako da nas dućan
    ne vidi po 7-10 dana.Ušteda je ogromna.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    O da! Mercator je kod nas prekrižen već godinu dana, a bili smo mu vjerni više od 12 godina.
    I mi smo bili dugogodišnji Mercatorovi kupci, ali smo vremenom odustali: em imaju izuzetno visoke cijene, em mi se više puta dogodilo da kupim sir koji se kod kuće pokaže pljesnivim, em često prodaju namirnice kojima je istekao rok, em su prije nekog vremena omogućili sakupljanje Pika-bodova samo uz plaćanje gotovinom... Sad u Mercatoru kupujemo još jedino na moru.

Nema veze s uštedom, ali ima s Mercatorom: prošlog sam ljeta na polici porečkog Mercatora vidjela jogurte kojima je istekao rok i kad sam ih pokazala prodavačici (koja je stajala do mene i slagala neke druge stvari u hladnjak), ova je samo bezobrazno preokrenula očima i teatralno uzdahnula.

Prije jedno mjesec dana ponovno smo se našli u istom tom Mercatoru. U brzini sam uzela desetak jogurta, platila i otišla. Tek kod kuće sam vidjela da im je rok uporabe bio istekao za jedan dan!

Mercator

Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Citiraj riba26 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja svakome preporučujem da si napravu buđet u Excel-u. Ja ga imam godinama i stvarno je spas! Poređeno je po tjednima i sve troškove su sa strane.. možeš dodati, oduzeti, ako promijeniš jedan broj, svi brojeve za sljedeće tjedne se promjenu, itd... tako da možeš vidit financijsko stanje skroooooz unaprijed. Tek kad to napravite stvarno vidite gdje se šta može smanjiti.

Mogu poslat kome god treba na mail. Samo pošaljite PP.
    pošalješ meni, please

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

bravo!
    najviše se uštedi uspoređujući cijene po prodajnim centrima
    a tek akd otkriješ da su neki no-name proizvodi kvalitetni , ukusni i jeftini - sreći nema kraja!

mi najviše uštedimo na hrani i odjeći - na drugome ničemu ni ne možemo štediti - šta je još ostalo stan i auto - to košta koliko košta i tu ne možemo ama baš ništa napraviti. manje se vozikamo to je istina, i gasimo svjetla po kući ali vodu npr plaćamo po broju stanara u stanu tj u zgradi (pljačka), grijanje po kvadratu a pričuvu po stanu!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, samo što za te usporedbe treba imati vremena. Do sada sam živjela u uvjerenju da su neke stvari u jednom centru jeftinije, u drugom skuplje, a neke obrnuto pa se na kraju sve uravnoteži i za nekoliko kuna razlike nema prevelikog smisla voditi o svemu tome računa i kupovati okolo-naokolo, jer sve to ipak košta i vremena i benzina (a u svakom ipak kupiš i nešto što nisi planirao). Napravila sam Pika karticu, u kratkom sam vremenu i iskoristila onih 350 kn, pa dva puta po 90 kn bodova, nakupovala se akcijskih proizvoda i mislila da sam u biti kroz to poništila negativne strane (nešto skuplje) kupnje u Mercatoru. Nisam mogla ni zamisliti da bi jedna jedina limenka tune mogla tamo biti 7 kn skuplja (na 20 kn već je i 2 kn tj. 10 % ogromna razlika, ali sa tih 7 kn su mi ubili svaku volju dalje kupnje (imala sam 10% popusta i danas je tih 10% bilo oko 5 kn, tj. samo sam pedesetak kuna potrošila, za razliku od inače kada minimalno toliko iznosi sam popust.)

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kaufland je zakon tako da tamo uvijek obavljam kupovinu...... a što se tiče anti recesijskih mjera mašina za veš i bojler su nam i prije radili iza 22, kada smo kupovali raznoraznu bijelu tehniku bila je A klasa koja je u startu skuplja ali se brzo isplati tako da nam i to ide sada u prilog, kod kupovine je puno manje slatkiša i grickalica u kolicima (što nije loše ni za naše zdravlje) , a kada smo MM i ja popili vani kavu ne sjećam se.
    Što se tiče sladoleda za moju L. dobit će ga uvijek

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Za male alergičare - od ovog četvrtka u Billi 4 soja pudinga za 16 i nešto kn. Inače ih nema za manje od 21-22 kn niti na akcijama. Meni je jako teško štediti na hrani jer moram paziti što kupujem više nego prosječno kućanstvo. Al to moram pa evo, barem mala ušteda s pudingom, možda još nekom treba mala zaliha.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja se bacila na spremanje podruma i sad ću rasprodavati kramu prek oglasnika. Isto vrijedi i za stare bicikle. A odustala sam od kupovine novog bicikla (dat ću susjedu da mi sredi torpedo na starom poniju) jer se ne isplati - vozim ga samo za vrijeme godišnjeg odmora.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ovo sam negdje pisala, no ne znam gdje.

Uglavnom, mi smo krenuli u radove u vrtu. Bitno je napomenuti da je vrt relativno mali.
    I tražili smo ponudu od jednog poznatog centra (da sad ne tračam javno) i dobili ponudu na 80.000kn. Za vrt
    pa smo odlučili ići privatno, kao to nam je jeftinije. Pa smo dobili ponudu na 50.000kn. I odustali od vrta za ovu godinu.
    No onda nam je poznanik rekao za jedan drugi centar (koji nije baš reklamiran).
    I na kraju smo uredili cijeli vrt za duplo manje love nego nam je stolar nudio, a 4x manje love nego je centar nudio i čak izgleda ljepše nego susjedov koji ima sve što sam ja na početku htjela.
    Posljednje uređivanje od icyoh : 30.06.2010. at 12:09

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mi smo još uvijek Mercatorovi kupci, za NEKE stvari. Ali 90% shoppinga obavimo u Lidlu, pa odemo u Mercator tek NAKON toga, samo po... začine, sušene gljive, staklene rezance, klice i slično. Ako nam se baš prohtije.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

kad već nabrajamo omiljene trgovine - nama je to Hofer (slovenija i austrija)
    to je naša najbolja antirecesijska mjera - primjer jučerašnjeg shoppinga - dajem samo neke cijene osnovnih proizvoda , mada smo i 'luksuz' platitili puno jeftinije nego kod nas, a vi si usporedite sa omiljenim dućanima. nama se to definitivno isplati, obično ga obiđemo na povratku iz Graza jer ima jedan u Mariboru ili onaj uz Seisberg. kupujemo planski, gledamo rok trajanja i radimo zalihe tako da ne idemo često! neki novi proizvod kupimo po jedan komad da probamo odgovara li nam okus i kvaliteta. sad redovito 'napadamo' kisele krastavce, pelate, rižu na mlijeku ....
    cijene u eurima - da ne fulam tečaj -

kiseli krastavci - 750g - 0.67e
    grah crveni 425ml - 0.30e
    grah žuti - 400g - 0.29
    paradajz pelati - 400grama - 0.39e
    umaci za tjestenine , razni - 420g - 0.99e
    kikiriki , prženi, slani - 500g - 1.19e
    bućino ulje - 0,5l - 3.99e
    gorčica, estragon - 200g u tubi - 1.17

evo, samo nekoliko proizvoda , da se post baš ne pretvori u moju shopping listu - pa će svi znati šta kuham za ručak hihihihih

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Jesi li uračunala cijenu goriva, cestarinu, kavu i klopu .... Ne zezam te, ozbiljno pitam.

Nama se nikad nije isplatilo.

Inače, kisele krastavce i drugu zimnicu radim doma sama - ovi dućanski mi jednostavno nisu fini. Umake za tjestenine smo izbacili iz upotrebe, kikiriki također, bučino ulje donosi mi tata iz privatne uljare u Koprivnici (moram pitati točnu cijenu) itd.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

dorbo pitanje!
    računali smo - mi sve računamo

ako idemo u Graz po odjeću onda nam je usput pa ne računamo - isplativost graza znate i same
    ako se ide u Krško - nama najbliži Hofer, obavezno starom cestom, kraj Brežica pa pratiti upute, 50tak minuta lagane vožnje u jednom smjeru
    zg-krško-zg 8litara goriva cca 70kn
    popili smo svak po jedan smoothie 250ml - 0.99e

mi ne znamo raditi zimnicu umake za tjesteninu kupimo tu i tamo da si popravimo okus jer imaju fora začine unutra sa kojima ja još eksperimentiram, pelate koristimo puno i rado dok je još rajčica na tržnici skupa i plastična
    kikiriki nam je dragi 'luksuz' , rado ga ubacim u ljetne salate i u neke umake

pliz javi za cijenu tog ulja iz Koprivnice. mi smo jednom imali neko domaće i tada smo se zapravo i 'navukli' na bućino ulje!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To su ovi: http://www.uljara-hladnic.hr/index_cro.htm

Ulje prodaju dosta povoljnije (veli moj tata) ako doneseš svoje boce. Ako je ambalažirano, nema neke razlike u cijeni, ali ima u kvaliteti... Ovo mi je super, dobro je i Cindorijevo iz Ludbrega (zna ga biti na sajmovima poljoprivrednih proizvoda), a ulja velikih proizvođača mi baš nisu fina.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    To su ovi: http://www.uljara-hladnic.hr/index_cro.htm

Ulje prodaju dosta povoljnije (veli moj tata) ako doneseš svoje boce. Ako je ambalažirano, nema neke razlike u cijeni, ali ima u kvaliteti... Ovo mi je super, dobro je i Cindorijevo iz Ludbrega (zna ga biti na sajmovima poljoprivrednih proizvoda), a ulja velikih proizvođača mi baš nisu fina.
    hvala za info , poslati ćemo nekoga kad bude usput!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi kad idemo u Graz u HM obavezno idemo u špeceraj u Metro, ali ne kupujemo tamo baš sve namirnice nego neke osnovne koje puno koristimo, ali u malo većim količinama. to znači da ne kupujemo npr krastavce ali kupujemo prašak za veš, razne vrste kava, čokolade (milka od 300g je 1,59 eura) i još štpšta. troškove puta (benzin i cestarine) pokrijemo sigurno samo tim špecerajom, ali cilj nam nije bila hrana nego sezonsko oblačenje djece u HMu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni se špeceraj u inozemstvu nikad ne isplati, jer bez obzira na popis uleti i nešto mimo popisa. Ne totalno mimo, ali dovoljno da inače u redovnoj domaćoj kupnji ne bi kupili.
    Npr. pucam bezveze - cijeli komad sira. Ok, povoljniji je puno, ali onda bi se danima "gutili" u siru kojeg inače nema šanse da bi jeli u toj količini.
    Ili povoljne Milke, ne trebaju nam. Doma ne kupujemo čokolade, kad MM ima slatku krizu kupi si u Krašu (lom) povoljno i to je to. Ovako bi kupili npr. 10 "povoljnih" Milki koje nam uopće ne trebaju,...
    Za mene je šoping samo doma, odnosno za veče nabavke strogi popis i MM ide u dućan kad ide s posla iz Zgb. (Lidl, Metro,...).
    Isto tako H&M nabavku za dijete obavlja MM kad je usput u Sloveniji nekim drugim povodom.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 01.07.2010. at 10:22

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se špeceraj u inozemstvu nikad ne isplati, jer bez obzira na popis uleti i nešto mimo popisa. Ne totalno mimo, ali dovoljno da inače u redovnoj domaćoj kupnji ne bi kupili.
    Npr. pucam bezveze - cijeli komad sira. Ok, povoljniji je puno, ali onda bi se danima "gutili" u siru kojeg inače nema šanse da bi jeli u toj količini.
    Ili povoljne Milke, ne trebaju nam. Doma ne kupujemo čokolade, kad MM ima slatku krizu kupi si u Krašu (lom) povoljno i to je to. Ovako bi kupili npr. 10 "povoljnih" Milki koje nam uopće ne trebaju,...
    Za mene je šoping samo doma, odnosno za veče nabavke strogi popis i MM ide u dućan kad ide s posla iz Zgb. (Lidl, Metro,...).
    Isto tako H&M nabavku za dijete obavlja MM kad je usput u Sloveniji nekim drugim povodom.
    mi ponekad kupimo 'previše' sira ili salamice - to zamrznem i tako sakrijem
    povoljne čokolade uvijek držim u fižideru i dobri smo karakteri - ne pojedemo ih odmah a često nam duže stoje ako ih je puno, izgubimo volju za njima, a rado ih ponesemo kao dar kad nekud idemo! pa onda bolje pokloniti akcijsku Milku nego našu skupocjenu!

ja ne bi smjela svog M pustiti u HM samoga - raspameti se na robicu za djevojčice! jednom je išao sam čim sam ja došla iz rodilišta i dobio je 'zabranu'! ima sreću da ga nisam ubila još pod utjecajem baby-hormona

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi kupujemo po popisu. Na webu pogledam trenutni katalog Metroa, kako bih vidjela ima li što na akciji, pa to pridodala standardnom popisu. Uz to, taj špeceraj obavim za pola sata, jer u dućanu godinama namirnice stoje na istom mjestu, a ne kao kod nas kada svako malo mijenjaju raspored polica. Ali mi stvarno kupujemo nekih 10tak namirnica, ostalo ipak kupujem kod nas.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

POPIS - čarobna riječ u borbi protiv recesije!

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Bobica prvotno napisa Vidi poruku
    POPIS - čarobna riječ u borbi protiv recesije!
    DOSTAVA - još bolja.
    >500kn (mislim) je besplatna, donesu samo ono što se naruči, za razliku od kad idem sama pa trpam svašta u kolica.
    Jedino nisam nikad uzimala svježe meso i povrće.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako ide ovaj način bodovanja u DM-u na karticu , koliko kuna je koliko bodova ?

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kako ide ovaj način bodovanja u DM-u na karticu , koliko kuna je koliko bodova ?
    10 kuna = 1 bod

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    DOSTAVA - još bolja.
    >500kn (mislim) je besplatna, donesu samo ono što se naruči, za razliku od kad idem sama pa trpam svašta u kolica.
    Jedino nisam nikad uzimala svježe meso i povrće.
    Dobra ti je čarolija . moram priznati da to još nikada nismo probali - a bilo bi fora da mi netko doma dotegli svu robu!

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam našla da je DM dosta jefinitiji što se tiće dosta stvari (ali mislim da najviše kupujem tamo zbog dječije stvari što su jeftinije). Uglavnom, sa sistem bodova, kad dobiješ 150 bodova, možeš dobiti kupon za 15% popusta jedne kupovine.... pa mi radimo tako da na početka mjeseca (ili možete odma nakon vam dođu plaće), kupim SVE što nam treba za taj mjesec što se tiće bebe, kučanstvo, higena, itd. Račun izađe 1200-1500, ali onda dobiješ veliki 15% popust što znaći da je ušteda 150-225 kn...

Prije smo koristili taj popust na kupovini stvari za samo tjedan dana... ali onda sam rekla, zašto ne kupiti stvari za čitavi mjesec kad ću tako ionako morat kupovat? Pa tako i radimo

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

DM je navodno poskupio sve proizvode nedavno.

riba26 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Primjetila sam na par stvari ali neke stvari su smanjili! kao na primjer njihove babylove vlažne maramice su bile 25 kn za pak od 2, a sad su samo 20 kn....

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mi kupujemo **** maramice kad je akcija - dm ili Konzum a nekad i Plodine - 4 paketa 44.99kn

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mi vec godinama u jedan rokovnik zapisujemo sve troskove, ak sam kupila zvaku, upisat cu tu zvaku........ i onda na kraju dana racunamo totalnu sumu, pa na kraju mjeseca, najvise ode na sitnice, gluposti i sl... kad idemo u kupovinu za frizider, imamo popis, tek kad se sve s popisa kupi vidimo da li ima mjesta i za neki "luksuz", svaki mjesec je neko zbrajanje i oduzimanje, slaganje prioriteta i tako......ali dobro smo organizirani, uz sve to uspijemo i ustediti, odemo na more i krajem godine u Njemacku, iako ove godine Njemacka nam visi u zraku jer je bebach stigao, pa su nam se i troskovi malo povecali i nije bilo mjesta tolikoj stednji kao prije.....

Grozno mi je to kalkuliranje svaki mjesec i pisanje na papir sta mozemo i sta ne mozemo, ali drugacije ne ide........

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni je super kako se trenutno vodi bitka između DM-a, Kozma, Bipe i Mullera, pa se stalno mogu naći neke akcije i sniženja. Npr. Bipa je nedavno imala akciju 1 + 1 gratis za Libresse uloške, Paloma wc papir (i to neki fini 4-eroslojni), neke deterdžente, omekšivače, šampone, gelove za tuširanje... Kozmo ima raznorazne kupone, od onih koji se mogu doma isprintati, do onih koji izađu u Gloriji ili Story-u, popusti i do 50%, besplatni proizvodi, ma stvarno ima svačega.

A velika ušteda ove godine mi je bila ta da sam otišla na briseve i pretragu hormona preko socijalnog i tako uštedjela oko 3000 kn. Prošli put sam to sve obavila privatno i sad se pitam što mi je bilo da to napravim.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

TeddyBearz - odlična ideja i baš sam nekidan razmišljala o sistematskom pregledu stanja mog organizma - pa malo OT : - nisam bila na nekom dobrom kvalitetnom sistematskom pregledu već godinama - treba li za to biti bolestan pa da me socijalni liječnik opće prakse pošalje na sve žive pregleda ili imam pravo na nekakav sistematski jednom u xy godina?

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ovdje nema postova već par mjeseci, izgleda da smo iscrpili sve ideje za uštedu i da ni sami ne znamo čega bi se još odrekli

osim svih tekućih kemijanja, ono što me baš žalosti u posljednje vrijeme što nam je preskupo otići na koju predstavu, izložbu, u zoo ... a tako volimo švrljati okolo ....

recimo voljela bi odvesti mlađu na Miffy, stariju ponovo u HNK, vikendom na klizanje, ovaj tjedan je Japanski tjedan u Mimari i da ne nabrajam dalje, samo za ovo nam treba 500 kn

da li ste se odrekli ovakvih događanja i da li vam to teško pada?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •