ja prestala kupovat barilla tjesteninu koju sam godinama koristila.
na crtiće u kino idemo uglavnom srijedom kad se dobiju 2 karte za cijenu jedne.
ja prestala kupovat barilla tjesteninu koju sam godinama koristila.
na crtiće u kino idemo uglavnom srijedom kad se dobiju 2 karte za cijenu jedne.
a ja ću od sljedećeg puta definitivno prestati s calgonitovim gelom i tabletama za perilicu jer očito je da mogu proći i s dm praškom ili lidlovim all in one
ono za što trenutno ne mogu naći dostojnu zamjenu je smeđa barilla ili missuri tjestenina
probala sam zadnji puta s nekom jeftinijom, ali brate mili boja joj je bila toliko intenzivna kao smeđa krema za cipele... i nije bila čvrsta kao ove dvije, nekako se rasipala...
ima li netko preporuku za dobru ne-barilla smeđu tjesteninu?
Integralna Alnatura u Dm ili u Muelleru njihova robna marka?
Jeftinije su od Barille i meni nisu loše.
http://www.ponudadana.hr/zagreb
Danas je vama u zg depilacija, st nema izgleda ništa![]()
za njih još nisam čula, ali povremeno koristim kupime ili kolektivu za stvari koje inače ne bi mogla kupiti po punoj cijeni, ali ponekad (kao i sniženja općenito) se zanesem.
Koristim npr. kad nekom hoću pokloniti bolji poklon, a za to nemam love ili kad se želim ekstra počastiti.
Imala sam kreditnu karticu i prije 3 godine sam je vratila u banku, tada nije bila kriza, ali sam ja imala krizu na računu
ok, prvih par mjeseci sam se oporavljala i nakon toga se sve stabiliziralo
mislim da prvo treba maknuti kreditne kartice, one nas ne spašavaju, već se sve više financijski tone.
Kupuje se na akcijama, prašak+omekšivač gratis, kaladont 2+1 gratis, tablete za perilicu XXL pakiranja, uglavnom nekvarljiva roba
jer mi na kraju sve kad tad treba, samo kaj platim danas a koristim narednih mjeseci
Katkada se dogovorim s frendicom i odemo u DM pa koristimo na njezinu karticu popuste a nas dvije se raskusuramo
Najbolje bi bilo ubacivati u kasicu novac koji smo uštedili, pa na kraju mjeseca zbrojiti
Zakon malih brojeva je super stvar recimo da se uštedi 30 kn mjesečno to je 30x12=360 kn
![]()
najveći sam rez napravila na svom omiljenom poroku - cigaretama. kada sam se napokon pomirila s činjenicom da su bolesno skupe i da bacanje skoro 20 kn dnevno u dim i nije baš najpametnije, otkrila sam da postoji duhan. pušim jedan od jeftinijih i sad na taj porok, onoliko koliko sam prije trošila u jednom danu mi vrijedi za cijeli tjedan. ni ne osjetim trošak. toplo preporučam i ostalim pušačicama koje žele uštedjeti a nisu zrele za potpuno odvikavanje
kave su svedene na minimum, od kozmetike kupujem samo ono što je nužno da budem čista i mirisna + maskaru s vremena na vrijeme. robu ni ne gledam, kombiniram stare stvari. inače sam totalni fetishist kad je tehnika u pitanju i škicam savršen razerov headset i miša, razmišljam o tome kak mi treba nova matična, proc, još 2gb rama, još jedan hard... i krajnje mazohistički letam po dućanima i samu sebe tučem po prstima i plačem neutješno izlazeći van praznih ruku
vikendom ne izlazim na fensi mjesta (dobro, tamo ne bih išla ni da imam milijune na računu) tako da i na izlaske trošim minimalno.
što se špeceraja tiče, kupujemo one "marke" trgovina koje su obično povoljnije. nastojimo ne kupovati ono što nam nije nužno.
inače, hrelić je odlično mjesto![]()
To s pusenjem duhana je u mojoj siroj okolini vec duze vrijeme in! Na prosjecnog pusaca koji pusi npr. kutiju dnevno, usteda je skoro 500 kn mjesecno jer kutija duhana od pola kg kosta 50 kn a traje 2 tjedna. Pa jos 15 kn za 250 kom onih praznih cigareta. Znaci 130 kn mjesecno. S tim da je i zdravije, koliko se to moze primjeniti za pusenje jer ce cisti duhan, bez katrana i svega ostalog smeca.
Nas najveci antirecesijski potez je spremanje kovanica, sve iz novcanika uredno bacamo u kasicu i odredimo za sto ce biti. Eto danas smo zbrojili ravno 1174 kn! Sutra idemo malcu po novu AS.
Puno je lakse tako nego s kartice skinut tu svotu...
Ukinuli smo neke nepotrebne stvari bez kojih se moze, jednostavno smo ih se odrekli. Pazim na akcije koliko mogu, skupljam kataloge pa usporedim cijene...ma radim ono sto i vecina. Nema druge.
I ja se mislim prebaciti na duhan.A sto se tice antirecesijskih mjera,ukinuli smo trosenje na gluposti.Tipa ovo je na akciji pa cu kupiti.Glupost. Najvise novaca nam ide na hranu.Kruh ionako pecem sama vec godinama ,jer sam skuzila da sam jedno vrijeme pola kruha(KUPOVNOG) od jucer, uvjek bacala zivotinjama jer ne volim stari kruh.A moj domaci valja i sutradan.Casopise i knjige ne kupujem jer radim na kiosku s novinama i uclanjena sam u knjiznicu.Imamo problem sa dosta rodjendana i slicnih dogadjaja gdje moram potrositi min.100kn za poklon.Onda kad vidim nesto zgodno na akciji kupim pa ostavim sa strane.Evo sam sad kupila na snizenju muzu majicu za 69 kn a rodj. mu je tek za 2 mjeseca.Kupila sam sebi hlace za 160 kn, jaknu za 149 i majicu mi je kupila frendica za rodjendan od 39kn.Cizme za 114kn i patike za 75 kn.Sve na snizenju a plus je to sto ja imam mali broj noge 36 pa te cipele uvjek spuste maksimalno jer im ostan 1 -2 para.Kupila sam si prekrasne salonke za 75 kn jer imam svadbu uskoro.Zivjela snizenja
sjećam se kad je negdje na početku topica aleks napisala kako neće kupovati hranu robnih marki jer će to biti znak da je - kraj.
i ja sam mislila tako i tada mi se činilo kako je to doista trenutak nakon kojega nema dalje (dublje).
vrlo brzo nakon toga sam počela kupovati isključivo robne marke i, evo me, živa sam.
i vidjela koliko sam plaćala porez na budale kupujući barillu ili "fine" papirnate maramice.
sad se kunem u s-budget s jednakim žarom kojim sam se prije klela u najskuplje marke.
kupujem s-budget svašta
gauda mi je pre gnjecava pa je više ne kupujem (ne moš je ribat da se ne raspadne pa da se i na trepavice postaviš) - iako je najeftinija gauda
cikla mi je ubi bože
sve ostalo čist pristojno
tjestenina, pogotovo integralna i od pira - fantastična
kava - volim je
ma sve mi je super, u biti (osim cikle i gaude)
deterdžente, sapune i to za higijenu nisam probala :šporkulja:
Vidiš kako su ukusi različiti, meni je ta gouda baš fina zato što je mekana i nikako je ne bih nazvala gnjecavom. Ali, s druge strane, ja je nikad ne ribam (to ni nije vrsta sira za ribanje), nego isjeckam na sitne kockice.
Evo, sad imam goudu jednog drugog proizvođača i podjednako je mekana - ako je riječ o mladoj goudi; naravno, što je starija, tim je tvrđa, ali ja ciljano kupujem mladu.
80kn HRTu se uvijek plaća. To nije za gledanje TVa, to je porez na (budale) luksuz u vidu dostupnosti informacije preko TV i radio-uređaja
![]()
![]()
našla ovdje razliku:
http://www.bug.hr/forum/topic/intern...91.aspx?page=1
malo srolati dolje do posta robisierra92
bas sam jucer rekla curama u uredu, ja sto vise pazim sto trosim - sve manje para imam
blazeno ono prijasnje neznanje, mogla sam si i cipele kupiti
a sve ste vi krive, ekselice i slicno
trebao bi ih microsoft izbaciti iz officea za kucnu upotrebu
postao je kucni budget veci projekt od drzavnoga proracuna
vrhunac od neki dan: slozila sam doc s popisom svih namirnica koje jedemo/kupujemo
po trgovinama u kojima ih ima
isprintano stoji u kuhinji i onda kad nesto usfali prodjemo markerom kad ce nesto usfaliti
pa odma znam u koji ducan tog tjedna trebam
vec vidim da ce me takva organiziranost kostati jos 10% vise
je l' da? pogledaš tko proizvodi i otkriješ da isti proizvod u originalnoj ambalaži košta nekoliko kuna više. je l' ti toliko stalo do ambalaže? nije.
muellerove i dm-ove deterdžente i ostale stvari za kuću da ne spominjem, tu je ušteda baš osjetna.
Ja sam odustala od kupovine na veliko nakon što sam zaključila da mi je preglednost špajze bitnija od njene eventualne nakrcanosti. Uz to me tata otrijeznio jednom vrlo jednostavnom rečenicom :"Zašto kreditiraš prodavce? Daš im pare odmah, u kešu, a tvoja kuća onda služi kao skladište njihove robe."
E, pa sad nije skladišteSad kupim po dvoje od uobičajenih stvari koje nabavljam - jedno pakovanje odmah otvorim i trošim, drugo je rezerva. Kad načnem drugo, zabilježim na spisak za kupovinu da i to treba kupiti pri sljedećoj kupovini.
Protiv robnih marki nemam ništa, naprotiv. Otkriće su mi one Denk mit tablete za sudnu mašinu (da, da, i mi smo dobili DM)
za k plus belje radi sirni namaz koji pod svojim imenom naziva abecela.
kutijica je identična (osim gornje etikete), namaz isto, a k plus jeftiniji da se ne priča.
Također kupujem dosta robnih marki, najčešće u intersparu, dm-u i mulleru.
Ne stvaram zalihe osim tjestenine i brašna - brašno kupujem paket od 5 kila i to gledam tamo gdje imaju akciju da nije više od 15 kuna.
Jogurte, maslac i mlijeko - one koji su tranutno jeftiniji.
Jabuke su na placu oko 5 kuna, u dućanima su od 8 na više.
Klizanje - kupimo karnet od 10 komada za 120 kuna, inače bi nas vikendom koštalo 200.
što se tiče opskrbe domaćinstva, kupujem robne marke. deterdžent, prašak za robu, sredstva za čišćenje kupaone - sve. ušteda je velika i ne zanemariva! a razlike u čišćenju i pranju ja stvarno ne vidim.
isto tako sa šamponima, gelovima za tuširanje, balzam za kosu.
što se hrane tiče, puno toga kupujem npr. u lidlu - mlijeko, ulje, brašno, tjesteninu, jaja, maslac, većinu povrća i voća. samo ribu jednom tjedno na placi, i meso domaće sa sela il kod mog mesara.
auto- ne vozim kad ne moram, a to je skoro pa uvijek. živim u manjem gradu gdje mi je sve dostupno, i neda mi se paliti auto i maltretirati s parkingom jer mi je lakše prošetati.
izlasci na kave - jaaako prorijeđeni u odnosu na prije, više se družimo kući, kod nas ili nekog drugog.
jedino dijete vodimo u kino i na predstave i na klizanje, jer u tome uživa. i za to još uvijek imamo...
i bitna stavka uštede - nema pušenja! to su mi najžaliji novci koje sam u životu proćerdala!
pa i je!
ja ne vidim i ne osjetim razliku (ok, mi tjesteninu jedemo možda 10 puta godišnje, ali stvarno mi je dobra)
edit za AM: je
Posljednje uređivanje od apricot : 17.01.2011. at 12:34
zaboravila sam napomenuti da sam i prešla na jeftinijeg mobilnog operatera, tako da sam praktički prepolovila iznos računa.
fiksnog operatera smo davno promijenili prvenstveno radi kvalitete, no i ušteda je i više nego očita.
daj ime operatera.
slobodno stavi ovdje, to nije reklama.
što se mobilnog tiče, prešla sam s t-mobilea na tele2. usporedbe radi, prije mi je račun uvijek bio oko 200 kn. sad sam dobila za prosinac 125 kn račun (s tim da je u to uračunato 17 kn parkiranja i 30 kn za zet karte, što inače ne plaćam).
a fiksni i adsl imam od amisa kojim sam prezadovoljna. na t-comu mi je račun tel+net uvijek bio iznad 400 kn, na amisu mi ne prelazi 250.
meni su cien šamponi i gelovi odlični. za tu cijenu vrhunski, prestala sam patiti na kremasto!
bitnije mi da sam čista od tog kako se razmazuje, a traje dovoljno za mjesec dana jedna bočica. i nisam zamazana, tuširam se svaki dan!
i vrećica maxi trata traje mj. dana, ma i duže jer se ne stavlja previše ( strašno puno pjeni) . a mašina mi radi svaki / svaki drugi dan.
domestos mi je jedini kojeg se ne odričem, to je posljednji bastion!
Na ovu temu mi se jako dobrom čini knjiga Ljubav nije dovoljna http://www.booksa.hr/knjige/4540
Mada je knjiga pisana za drugo podneblje i prije ove krize, neke stvari su prilično primjenjive.
Ono što sam ja spoznala je da sam vrlo dobra što se tiče ušteda, ali jadna na prihodovnoj strani i strani raspoređivanja i oplođivanja novaca![]()
Posljednje uređivanje od anchi pp : 19.01.2011. at 12:52
I meni se račun smanjio za 1/3 otkad sam napustila T-com (Iskon jest pod istom kapom ali je jeftiniji).
I mi ćemo na Amis čim istekne obavezni ugovor.... uskoro....
Da, i ja sam na tele2 i kćer, a na amisu smo od prije 2 godine. Sad nam nude produljenje ugovora, s time da ćemo nakon prve godine dobiti neki bonus od 300 kuna, a nakon isteka druge godine opet.
Tako smo prije nešto mjeseci dobili bonus od 500 kuna, jer smo do tada potrošili ne znam koliko.
Ako nešto u životu mogu preporučiti to je amis.
dupli post
Posljednje uređivanje od anchi pp : 17.01.2011. at 13:28 Razlog: dupli post
Blago vama kad imate izbora. Ja u ovom slijepom crijevu metropole mogu samo T-f....n'-com
Ja isto nazalost nemogu na amis,al sam preko iskona i super mi je preporodila sam se t-com nikad naplacat i svaki tjedan ko da salju uplatnice,a kad me nazove onaj glupa sekretarica od t-coma kosa mi se dize. Ja sam i struju smanjila tako sto perem iza 22 sata i ves i sudje,peglam isto poslije 22 jer nikad prije ponoci ne idem spavat. Vodu sam isto smanjila vise ne odvrcem vodu da mi u kupaonici dojde topla voda nego kad cekam iscuri mi tocno 5 litara to u bocum i imam kad brisem parkete il plocice. Hranu kupujem svuda od kud mi dojde onaj letak doma i vidim da je jeftinije onda idem po to jer su mi svi centri osim getra jedan kraj drugog.
Posljednje uređivanje od rossa : 20.01.2011. at 17:29