puntica, možeš gaudu staviti na kratko u zamrzivač prije ribanja... To bi trebalo olakšati stvar![]()
puntica, možeš gaudu staviti na kratko u zamrzivač prije ribanja... To bi trebalo olakšati stvar![]()
A što se tiče antirecesijskih mjera...
MM i ja koristimo jedan gel/kupku za tuširanje, i to onaj veliki od Palmolive-a, uglavnom od masline.
On koristi moj šampon za kosu
Prašak za veš obično kupim neki na akciji, npr. Ariel prašak za bijeli + kapsule za šareni veš, ili Tide u sličnoj kombinaciji za 50-ak kuna.
Omekšivač uvijek najveće moguće pakiranje.
Tekući sapun isto najveće pakiranje, pa pretačem u manju bočicu.
Mi smo već godinu dana na iskonu, uzeli iskon trio.
Jako smo zadovoljni, programa mislim da 55, besplatnih minuta prema fiksnim mrežama 500, mislim 5 friends inozemnih brojeva, flat rate internet, jako, jako zadovoljni.
Račun cca 280- 310kn.
Nemamo tri računa zasebno za net, telefon, pa blalalla....
već samo jedan, signal super, nema pucanja veze na što se primjerice moja seka koja je na maxtv-u stalno žali,
od željenih programa imamo sve što nas zanima,
snimalica je besplatna koliko sam upućena
i jedna od najvažnijih stvari, imamo pregled programa na cca 10- tak kanala, mislim da unazad 60h!!!!
U svaom slučaju moje preporuke svakako!!!
vjerojatno mislis na tv pretplatu
to se placa iako si na iskonu, neovisno je o operateru
Posljednje uređivanje od ivarica : 20.01.2011. at 20:51
Ali zašto T-com-u?
TV pretplata je 80 kn?! Bar meni dolazi toliki račun.
nemam stvarno pojma, nama to dolazi trajnim nalogom na mm racun
mozda sam ja pogrijesila, ali ne vidim kome se isplati prelaziti na iskon, ako t-comu jos mora placati 75 kuna nekakvu pretplatu????
Vidiš kako su ukusi različiti, meni je ta gouda baš fina zato što je mekana i nikako je ne bih nazvala gnjecavom. Ali, s druge strane, ja je nikad ne ribam (to ni nije vrsta sira za ribanje), nego isjeckam na sitne kockice.
Evo, sad imam goudu jednog drugog proizvođača i podjednako je mekana - ako je riječ o mladoj goudi; naravno, što je starija, tim je tvrđa, ali ja ciljano kupujem mladu.
moraš plaćat Tcomu 50 kn za telefonsku liniju
Ja imam HR-DUO
150kn iskonu i 50kn Tcomu.
80kn HRTu se uvijek plaća. To nije za gledanje TVa, to je porez na (budale) luksuz u vidu dostupnosti informacije preko TV i radio-uređaja
![]()
![]()
Može bit jedino pretplata za TV kako reće Ivarica, jer mi imamo samo jedan račun i to je to, osim naravno pretplate HRT-u.
Ima li još netko na Iskon,u a da plaća naknadu T- com-u?
edit; zašto za tel. liniju T- comu?
pa piše da je linija uključena u cijenu
http://www.iskon.hr/za_kucu/usluge_n..._liniji/hr_duo
Posljednje uređivanje od mamaLare : 20.01.2011. at 21:52
da, sorry. meni iskon nije dostupan kao pružatelj usluge (osnovne), ne postoje iskonovi "modemi".
zato plaćam Tcomu i ja i svi van "centra"
našla ovdje razliku:
http://www.bug.hr/forum/topic/intern...91.aspx?page=1
malo srolati dolje do posta robisierra92
to je točno! mi smo u jednom malo izdvojenom kvartu V. Gorice i možemo koristiti iskon samo preko T-comove parice. u ulici su samo kuće pa im se ne isplati vuči infrastrukturu.
znači plačamo T-comu pretplatu 73kn i Iskonu cijenu paketa koji smo uzeli (u našem slučaju 119 kn, minus neko promo razdoblje 30kn, znači 89kn) i računi su nam ukupno duplo manji nego prije kad smo bili samo na T-comu. sad imamo za za cca 160 kn flat internet i 200 razgovora u pretplati, a prije su nam računi bili preko 300 kn (internet se plaćao po minuti, spora veza, katastrofa)
jako smo zadovoljni, sve super radi
i ja sam bogu iza nogu, i u kvartu di su uglavonom kuće ali ne moram t-comu plačat ništa. plaćam samo iskonu, jedan jedini račun, od 185-195kn
kad smo se doselili nismo uopće mogli dobiti NIKAKAV broj, preko nijednog operatera jer je centrala pretrpana. na kraju smo dobili preko t-coma jer sam ja jadna i trudna došla moliti da nešto naprave lol. pa su napravili reviziju centrale i vidjeli da je neki susjed sam sebi prebacio priključak na drugu adresu (valjda mu se nije dalo platiti) pa su ga lijepo isključili i mi smo dobili njegov broj.
susjeda već 2 godine pokušava dobiti max tv ili bar internet ali nema šanse. centrala je u banani i nema mjesta.
dobro smo prošli
e da, jedan jedini put kad mi nije radio telefon, iskon uopće nije bio kriv, nego t-com pa su oni i popravljali (jer je greška bila na njihovom stupu, da vi ljudi vidite kako to izgledasvaki malo jači vjetar nekome ne radi telefon)
nama je žena na informacijama kada smo zvali rekla da moramo t comu plaćati pretplatu,a iskonu paket koji bi uzeli,mislim da je iskon duo...
i još nam je rekla da se prebacimo na najjeftiniju pretplatu od t coma,mislim da je oko 43 kn + pdv.
Prešla sam na Optimu i Tele2, kupujem robicu na burzi i e-bayu, na kavu odem 1x tjedno radi mentalnog zdravlja. U kinu sam zadnje gledala Troju. Najviše troši MM koji puši pa zbog toga i pije kavu vani (jer doma ne može pušiti) i na to ode ohoho.
![]()
Koristim stare mobitele koje odbacuju moji rođaci ili prijatelji. Trenutno imam 6-godišnji aparat.
uz amis ništa ne plaćam t-comu. imam flat 4mbita, telefon i net sve na jednom računu, 168 kn mjesečno. koliko znam, većina infrastrukture koju koriste je njihova. najbliža centrala mi je u kvartu do i sve savršeno funkcionira. čak imaju i sposobnu službu za korisnike![]()
pilence, koliko im treba da dođu nakon što prijaviš kvar?
radi li im služba za korisnike od 0 do 24?
u ovih dosta godina sam dvaput pričala sa szk. prvi put kad mi je krepao router. samo me pitao hoću li dan poslije doći osobno po novi ili da mi ga dostave.
drugi put mi je užasno štekao net. nazvala szk, problem otklonjen unutar jedne minute. bez idiotskih pitanja o lampicama na kutiji
koliko znam rade 0-24, ovaj drugi poziv sam obavila u petak oko ponoći.
moja iskustva su dobra.
već ovo mi je dovoljno.
i što me po enti put pitaju koji modem ima.
pa zapišite si, majmuni!!!!!
a kod mene modem na donjem katu, pa onda trčkaram po stepenicama dok pričam s njima i uspušem se.
da me tko sluša, rekao bih da sam na nekom hot lajnu, koliko dašćem...
idem nazvati amis i vidjeti jesu li dostupni u ovoj selendri.
apri, možeš provjeriti dostupnost na njihovim stranicama, samo upišeš telefonski broj.
sve već riješila, poslali su mi materijale
al me sad ivarica cimnula sa iskonom
i sad sam opet nigdje
Lidl njihova marka svi detergenti, putar, mlijeko sviježe 4, 89, ulje, vrhnje, jogurt, sir, lisnato sve iz leda: oslić, srdele jadranske, povrće, sirup sok, jaja, sve slatko i žitarce, gris, žganci, slanutak, kava i tu je ogromna razlika u cijeni
Sbudget i Spar tijesto, riža, povrće u tegli, konzerve, pasate i pelate, tuna
Konzum samo po akcijama i svježe povrće i voće
plus plac , moja mesnica i ribarnica
klinci idu na isti sport tu je popust
parkovi i izlasci kava u termosici sa sobom, klipiće napravim hrpu zamrznem ispečem po potrebi, nosamo sa sobom i vode i voće od doma, nema više pojest ćemo nešto tamo
gađamo sve besplatne aktivnosti i zbivanja po gradu i ima ih dosta. J
edino što mi nedostaje u recesiji što više ne idemo van na klopu meni je to uvijek bila inspiracija za kuhanje pa sam počela gledati kuharske emisije.
kako nigdje
mi smo na nekom nasem seoskom operateru. na iskon nismo isli jer iako smo imali maxtv nisu nam mogli isporuciti trio uslugu. iskreno mislim da im je prica za malu djecu jer nisu zeljeli da im predjem sa sestrinske tvrtke.
za sad sam zadovoljna. tv programa ima dovoljno, nemam pojma koliko, ali ako zelim gledati tv nesto nadjem. bitno mi je da imaju HBO jer ce cu se i na to pretplatiti od 4. mjeseca.
cijena im je niza, ali nemojte me pitati tocno koliko je jer suporedbe i excel tablice su odjel MM-a, ja samo placam.
bas sam jucer rekla curama u uredu, ja sto vise pazim sto trosim - sve manje para imam
blazeno ono prijasnje neznanje, mogla sam si i cipele kupiti
a sve ste vi krive, ekselice i slicno
trebao bi ih microsoft izbaciti iz officea za kucnu upotrebu
postao je kucni budget veci projekt od drzavnoga proracuna
vrhunac od neki dan: slozila sam doc s popisom svih namirnica koje jedemo/kupujemo
po trgovinama u kojima ih ima
isprintano stoji u kuhinji i onda kad nesto usfali prodjemo markerom kad ce nesto usfaliti
pa odma znam u koji ducan tog tjedna trebam
vec vidim da ce me takva organiziranost kostati jos 10% vise
MI smo danas u Kauflandu kupili poklon za rođendan na kojega sutra idemo. Troetažnu garažu s nekoliko autića na akciji - 75 kuna, a inače košta 150 kn. Baš sam sretna zbog toga. Slučajno smo nabasali na to.
Pikula, namirnica iz Lidla koje spominješ su hrvatskog porijekla ili? Do nedavno mi je to kao bilo važno, no sve mi važnija postaje moja hrvatska kuna. No, svejedno me zanima.
Mi smo isto počeli koristiti sve više robne marke i to Konzumove jer nam je najbliži, a auta nemamo. TEkući sapun za ruke, WC papir, detergent za veš, suđe, tijesto za štrudle... Što se tiče Zewa papira, kod nas to ne pali. MM troši jednako. Rekla sam da ću ugraditi kameru u kupaonicu da vidim što radi s tim papirom. Potrošimo ga jednako. Isot je is a sapunom.
Za tuširanje isto kupujemo konzumov, MM koristi djetetov - neki baby love kojega imamo već mjesecima, a ja obični sapun, neki Mullerov.
zato se ja ni ne bavim excel-om. pa di jos i na to da trosim vrijeme.
trenutno ne koristim niti jednu karticu. imam uvijek gotovinu u novcaniku, ali ono 100-200 kn. i moram priznati da u ducanu pazim kako kupujem, jer nemam cim platiti ako bude vise od iznosa koji imam. tako da ne kupujem nasto sto mi se cini povoljno, sto mi mozda treba ili mi se bas jede jer sam sad to vidjela.
i to je moja borba s recesijom. mjesecno se digne odredjena svota novca i to je to.
jucer mi je cimerica s posla bas rekla kako je prvi put presla njenu magicnu cifru za rezije. da svaki mjesec ide sve po malo gore, kao ne vidi se ali eto ona je prosla njenu granicu![]()
cudi me to za veca vs. manja pakiranja,ja uvijek preracunam koliko je 100gr konkretnog proizvoda pa usporedjivam,nisam dosad nikad naisla da je manje pakiranje jeftinije...
mogu potvrdit to za wc papir i one kuhinjske ubruse,prije bi se uvijek automatski masila za najjeftinije a sada promatram i odmjeram debljinu rola,stvarno puuuno dulje traju kad kupis neki srednje cijene! dm-ova robna marka mi je super za papirnate stvari!
u nas se stari kruh nikad ne baca vec tostira ujutro i prave se topli sendvici
na svim vecim potrosacima (pecima) i vanjskim svjetlima su postavljeni tajmeri
tekuci sapun obavezno refill pakiranja pa preljevamo
vise ne kupujemo dnevne novine,samo tjednik
mrzim omeksivace i njihove prejake mirise,pa kao da roba super ne mirise i od samog praska ( a i dovoljno je mekana)?
to da koristim bi prvo izbacila iz uporabe!
ja sam pravila excel u koji smo ubacivali svaku potrosenu kunu,iznenadili bi se koliko ode na npr. na zvake...
evo ja mogu reci par primjera:
pettit od krasa bio je pred bozic jeftiniji u kutiji pakirranje oko 0,5 kg, nego ono od 1 kg, koje nije u kutiji vec u onoj foliji. zadnji put kad sam kupovala pettit prije tjedan dana nije bio to slucaj.
coca cola ono bozicno pakiranje 2x2,5L pa 1L kako ti gratis, ako racunas na 1L bila je skuplja 1lipu od pakiranja 2,5L pa 0,5 L gratis.
sir riabanac od sirele manje pakiranje mislim 40 g je osjetno jeftinije nego vece pakiranje mislim 100 g.
sve cijene ne racunam ja vec procitam sta pise ispod. za ribanac sam cak i sama skuzila jer ne znam tipa 40 g je 4 kn, a 100 g 17 kn.
i zbilja treba gledati te cijene po 1 kg ili 1 L. zbilja nekad malo pakiranje je jeftinije.
bas zanimljivo,bice da sam potrefila artikle s kojima to nije slucaj,ove koje ste naveli ne kupujem...
anyhow,sad kad na takvo nesto nabasam obavezno prijavljujem odi!![]()
Vi ste svi u zg i ne placate t-com nista.Ja živim u Bregani 5 km dalje od Samobora i placam t-com 75 kn njihove usluge to sto iskon koristi njihove žice. Na iskon sam otisla jer za 200 kn imam neogranicen internet i 150 min besplatnog razgovora i televizijski program od 50 programa.Kad sam bila na t-com onda sam samo tri pretplate placala za halo usluge za internet i max tv plus potrošnja i svaki put bi me račun dosao oko 600kn.Preko iskona me dojde 275kn s t-com pretplatom
gdje je red bull 9.99 , jer mu je uobičajena cijena od 12 kn na više
sika pika, ne to su uglavnom njemački proizvodi, bez obzira na dioksin meni su dragi![]()