Stranica 25 od 111 PrviPrvi ... 1523242526273575 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja sama trošim wc papira koliko i ostali ukućani. Puno mokrim zbog lijekova za tlak , dakle puno se brišem, stolicu imam u prosjeku 2 puta dnevno i eto. Definitivno nisam u rangu s onima koji imaju stolicu 2 puta tjedno i piške 1-2 puta dnevno .

Pa mi je to slično kao i usporedbe štednje sa ljudima čiji prihodi višestruko premašuju moje rashode i minuse .

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

recesijska mjera - trpit malo, ne toliko kakat i pišat

btw, mm ima uc, i 6-7 puta dnevno s*re, pa ti vidi koliko je to papira

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

vi ste pukle.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

U mene sve seronje, pa ne potrošimo deset rola mjesečno.
    Mislim da je kvaka u načinu brisanja, vidjela sam da neka djeca omotaju ruku papirom jedno pet-šest puta, pa onda ponove tu radnju par puta, tako sigurno ode rola za čas.
    Mii to ne radimo, nego presavijemo dva papirića (četveroslojna) i obrišemo guzicu,
    nije mi to neka ušteda, nego mi je žao papira, muka mi je kada po kafićima vidim kako netko poteže kilometar papirnatih ručnika za obrisati ruke.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo pipilica s metodologijom učinkovitog brisanja gujice

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ha, ipak smo mi neki odrasli, a većina barem rođena u komunizmu pa normalno da nam je WC papir simbol bogatstva i siromaštva.
    I Slavenka Drakulić je u svojim esejima Kako smo preživjeli komunizam .. pisala o tvrdom rozom WC papiru u listićima kao simbolu neimaštine.
    Izgleda da možemo biti zadovoljni sve dok raspravljamo o mekanim rolama

Ja sam svome dedi kao poklon sa skijanja u Austriji kad sam imala nekih 12 godina donijela fini mekani wc papir u rolama, mirišljavi i sa uzorkom kao čudo neviđeno.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja nemam pojma koliko WC papira trošimo.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nekima je tvrdi rozi u listicima drazi od mekanih rola. A kao mjeru stednje, buduci da imamo tekucu vodu, mozemo uvesti pranje nakon nuzde umjesto brisanja. ako se vec toliko puta na dan mora ici na veliku nuzdu, jelte

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Manje jesti = manje kakanja (usteda papira, vode i vremena), manje pranja (sudova, ruku, usteda struje, deterdzenta), manje kuvanja (opet struja, i vreme).... I eto nas opet kod dijete!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    U mene sve seronje, pa ne potrošimo deset rola mjesečno.
    Mislim da je kvaka u načinu brisanja, vidjela sam da neka djeca omotaju ruku papirom jedno pet-šest puta, pa onda ponove tu radnju par puta, tako sigurno ode rola za čas.
    Mii to ne radimo, nego presavijemo dva papirića (četveroslojna) i obrišemo guzicu,
    nije mi to neka ušteda, nego mi je žao papira, muka mi je kada po kafićima vidim kako netko poteže kilometar papirnatih ručnika za obrisati ruke.
    piplice, nisu to neka tamo djeca, to sam i ja.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Anemonin kaming aut.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I onda se zgražaš koliko papira potrošiš.
    Ali ja stvarno ne kužim to omatanje ruke s WC papirom (i to još pet-šest puta).

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ništa ne omotavam, pa ga svejedno puno trošim.

Ali ona 2 listića koje je Piplica spomenula mi definitivno ne bi bila dovoljna.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    I onda se zgražaš koliko papira potrošiš.
    Ali ja stvarno ne kužim to omatanje ruke s WC papirom (i to još pet-šest puta).
    Ma 5-6 puta je mit, samo lijepo malo omotaš ruku, da ni slučajno ne dođeš u dodir s nepoželjnim tvarima.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma 5-6 puta je mit, samo lijepo malo omotaš ruku, da ni slučajno ne dođeš u dodir s nepoželjnim tvarima.
    :D
    Ali i dalje ne kužim kako bi donji dio omotane ruke ikako došao u dodir s tvarima?

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Nismo neki popišanci i usranci, ali nam rola mekanog troslojnog papira (Dm-ova ili Mullerova) nikad ne traje dulje od dva dana (pola dana cure i muža nema doma).
    Dva presavijena lista papira su nam dovoljna za pišanac, ali za kakanac NE!! Tu ode mnogo više papira.

Iz najranijeg djetinjstva sjećam se da se kod ujaka na selu guza brisala listovima knjiga koje više nikome nisu trebale (č. udžbenici). Ajme što je to grebalo guzu (bila sam jako mala, ali to mi se iskustvo urezalo u sjećanje, tako da su mi rozi listići kod kuće bili u rangu današnjeg peteroslojnog WC papia s mirisom dunje).

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ko bi reko da obicno sranje moze toliko trauma napravit.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Kad se već prebrojavaju role papira da i ja dam svoj doprinos. Mi trošimo jednu do dvije role dnevno. Što ćeš, puno smo na zahodu

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa Vidi poruku
    Nekima je tvrdi rozi u listicima drazi od mekanih rola. A kao mjeru stednje, buduci da imamo tekucu vodu, mozemo uvesti pranje nakon nuzde umjesto brisanja. ako se vec toliko puta na dan mora ici na veliku nuzdu, jelte
    a znaš ti pošto je voda?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mislim da brzo tuširanje štedi vodu i plin (ili vodu i struju)-to je moj cilj (ako se mogu super brzo istuširati kad sam sama doma s djecom, zašto to ne radim prije posla dok još spavaju?)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma ja 2 listica ne mogu odmjerit da me ubijes, jednstavno je to uvijek 4, kakav god papir
    valjda je u tome vic

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Moje dijete štedljivo u vrtiću naučilo da se s 2 listića briše i lijepo mi odlomi 2x po 1 i nema mrdanja.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ja ne znam kakve stolice imaju druga djeca, ali moja curica niti meko niti tvrdo, nego baš kako treba i to nema šanse da pobrišem sa 2 listića papira.
    dobro ja za nju koristim i mokri wc papir samo za kakanje naravno, ali i za nas kad nam se ne da prati guze i ponekad trebam i do 5-6 komada da joj guzica baš bude skor fino čista bez da nema više ni točkice na papiru, a to se na mokrome bolje vidi nego na suhome. tak da kako god okrenem za kakanje ne ide 2 listića papira. za piškenje druga stvar tu se nema šta puno. opet tu je i mjesečnica mjesečno koja je opet sasvim druga stvar i kod mokrenja, i opet zavisi od žene do žene koliko itd..

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj laura29 prvotno napisa Vidi poruku
    Iz najranijeg djetinjstva sjećam se da se kod ujaka na selu guza brisala listovima knjiga koje više nikome nisu trebale (č. udžbenici). Ajme što je to grebalo guzu (bila sam jako mala, ali to mi se iskustvo urezalo u sjećanje, tako da su mi rozi listići kod kuće bili u rangu današnjeg peteroslojnog WC papia s mirisom dunje).
    Ja sam jednom kao dijete bila na nekoj berbi gdje je kraj kleti bio drveni wc, a u njemu uredno narezan novinski papir. Strava.

Inače, mi koristimo Sparovu robnu marku, zove se Lovely, postoji u recikliranoj, bijeloj i žutoj varijanti, sve tri su i više nego ok.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam jednom kao dijete bila na nekoj berbi gdje je kraj kleti bio drveni wc, a u njemu uredno narezan novinski papir. Strava.
    X
    tatina tetka je držala izrezane novine u poljskom zahodu, to mi je maltene bio dio svakodnevnice.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su ok novine u poljskom zahodu. To mi je nekako dio folklora.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moji baka i deda su u vinogradu imali klet s poljskim zahodom, ali u njemu je uvijek bila rola normalnog wc-papira, samo u onom kratkom razdoblju opće krize u osamdesetima, kad stvarno nije bilo ničeg (ima li na forumu onih koji se sjećaju nepreglednih redova za 10 dag kave, malu kutiju praška za veš... ) se koristio onaj rozi u listićima, a inače uvijek u roli. Bila sam u dosta poljskih zahoda i bili su većinom opremljeni papirom u listićima, novine su mi bile u domeni priča u koje nisam vjerovala sve dok ih nisam osobno vidjela.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su ok novine u poljskom zahodu. To mi je nekako dio folklora.
    I meni je to sjećanje na djetinjstvo (zahodi u goricama tj. vinogradu)! Ponekad novine, ponekad roza krep u listićima (jer se lakše raspadne u poljskom zahodu), a čula sam priče i da su se koristili prazni klipovi kukuruza za ribanje stražnjice, he he he...ali to ipak nikad nisam svojim očima vidjela.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma šta novine
    i matematičke bilježnice s kockicama

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Očito je recesija veća nego sam mislila kada se već 5 strana raspravlja kako tko briše guzu i koliko listića troši

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    (ima li na forumu onih koji se sjećaju nepreglednih redova za 10 dag kave, malu kutiju praška za veš... )
    Ima, ima... Sjećam se da sam jednom iz parka vikala baki na prozor četvrtog kata zgrade: "baaaakaaaaa, stigla je kava u naš dućaaaaan!!!!" (nije mi se dalo ići gore da bih joj to rekla ), dok je baka sišla s četvrtog kata bez lifta, susjedi kupili svu kavu...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    Ima, ima... Sjećam se da sam jednom iz parka vikala baki na prozor četvrtog kata zgrade: "baaaakaaaaa, stigla je kava u naš dućaaaaan!!!!" (nije mi se dalo ići gore da bih joj to rekla ), dok je baka sišla s četvrtog kata bez lifta, susjedi kupili svu kavu...
    Sjećam se, sjećam. I kako sam jednom s bakom čekala u redu da bi kupili prašak i kako me gnječila svjetina i kako me teta s blagajne stavila pored sebe i kako sam joj zahvalna bila jer sam prodisala. Za to stanje a za tetu

A što se tiče vinogradskih užitaka, može se to obaviti i tako da odaberete manje grbavi kamen, nakon upotrebe okrenuti prema zemlji

vezano za temu, uvatili smo se ovih papira jer nam je strah u kostima, znamo kako je s papirima koji nisu višeslojni ni u rolama pa nas hvata panika vratimo li se na tu fazu. U životu je najteže ić unatrag. Neki psiholog je rekao da su ljudi najviše zadovoljni uspiju li učinit korak više nego njihovi roditelji.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

dobro je dok još imamo i novinskog papira pa i klipova kuruze..u africi brišu guze rukom, lijevom, pa je peru, bez sapuna.

laura29 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ma šta novine
    i matematičke bilježnice s kockicama
    Da, da, bilo je i ispisanih bilježnica na kockice, na crte, geometrijske. Novina u ulozi toaletnog papira uglavnom nije bilo jer je do trgovine trebalo pješačiti pa se kupnja obavljala rijetko...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

uh, mi kad ujutro stavimo zadnju rolu znamo da vecer nece docekat
    ja ne omotajem ruku, al ne volim ni kad je na tanko :fina:
    za ostale ne znam, nismo nikad komentirali
    ali wc papirom znamo skupit/obrisat kakvu mrljicu s poda
    pa kad brisem skoljku vlaznom maramicom ne volim tragove pa usjajim wc papirom i tako
    nije ni cudno da ide

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    dobro je dok još imamo i novinskog papira pa i klipova kuruze..u africi brišu guze rukom, lijevom, pa je peru, bez sapuna.
    To je nešto za našu Anemonu.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Početkom devedesetih, u vrijeme rata, jedna je moja poznanica zavapila: Jesem ti vakav život, kad moraš mislit hoćeš li u WC-u upotrijebiti jedan ili dva papirića!
    I eto, dvadeset godina kasnije, opet ih brojimo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mozemo bit sretni dok ih jos uvijek imamo

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Malo sjete,moja baka imala je kiosk,70-tih ga je zatvorila i otišla u mirovinu.Ostala je hrpa štampe,koju smo s guštom čitali po dolasku kod nje i to na WC,a nakon pročitanog ,normalno...Najbolja je bila obuka,prvo ga moraš malo pogužvati,protrljati kao da pereš rublje...
    Za nas iz grada i to je bio doživljaj.Kucen nisam nikada probala.Morala sam se javiti,jer nikada do sada kao ovdje nisam našla toliko inspiracije o WC papiru.
    Kad bi to bar bio ključ rješenja financijskog kolapsa!!!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj moia prvotno napisa Vidi poruku
    i tamo su klipovi kukuruza u igri...pogledaj dokumentarac babies...prikazuje ti odrastanje beba u USA,Africi,Japanu i Mongoliji...predivno...

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam jednom, tražeći nešto o platnenim pelenama našla i o platnenom wc-papiru. Fino skupljaš u kanticu, pa pereš. Kad smo već došli do samoga dna... :bljak:

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zabrijale ste s tim papirom.

Mislim da je tajna uštede u tome da svaka obitelj (kao što je na topicu već nebrojeno puta napisano) vodi evidenciju o tome na što najviše troši i pokuša rezati taj trošak. Za majku-kućanicu s troje djece koja još ne idu u školu je wc-papir sasvim sigurno mnogo veća stavka nego za tročlanu obitelj u kojoj roditelji rade, a dijete idu u školu, pa su kod kuće sat vremena ujutro nakon buđenja i par sati prije spavanja. Prvoj obitelji se i te kako isplati pronaći jeftiniji papir, drugoj će ušteda biti (na mjesečnoj razini) nezamjetna.

Ono što sam ja skužila (da se malo odmaknemo od teme drekeca ) jest da gotovo svaki put kad pokušam provesti u djelo neko ekološki prihvatljivo rješenje, to ispadne i povoljno za obiteljski budžet. Primjerice, kod nas se pere dosta rublja i uvijek mi je bed kad vidim koliko se struje potroši na sušenje (također, imam perilicu i sušilicu u jednom, tako da mi veš iz sušilice izađe prilično zgužvan). Nemam mogućnost vanjskog sušenja veša, pa smo prije nekog vremena na strop kupaonice instalirali jedno od onih sušila s koloturom koje je Apri prije dosta vremena stavila na forum. Osim što dobro izgleda, veš nam ne smeta (jer je pod stropom), brzo se osuši (jer je gore topli zrak), nije zgužvan i štedi se nepregledna količina struje i posljedično tome novca. Ideja je bila više ekološka nego financijska, a ispalo je dobro na oba načina. Dakle, win-win kombinacija.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sanja, imate li prozor u kupaonici? Ako ne, to je raj za plijesan.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ifigenija, čekaj, sad će tema skrenuti na bidee ....

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja, imate li prozor u kupaonici? Ako ne, to je raj za plijesan.
    Imamo, zaista velik.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam odoljela a da ne procitam zadnje dvije stranice, iako sam si rekla da nemam vremena za forumiranje. tko bi rekao da je wc papir tak inspirativan
    sad mi sve zao sto nikad nisam bila na poljskom wc-u i probala brisanje novinama

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mene postalo strah otvarati ovu temu

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa Vidi poruku
    nisam odoljela a da ne procitam zadnje dvije stranice, iako sam si rekla da nemam vremena za forumiranje. tko bi rekao da je wc papir tak inspirativan
    sad mi sve zao sto nikad nisam bila na poljskom wc-u i probala brisanje novinama
    eto dobre ideje za seoski turizam imati autohtoni zahod a ne neku fensi kupaonicu i wc, u njemu rola, novinski papir ili po želji za avanturiste korpa s kucenjem.

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    i tamo su klipovi kukuruza u igri...pogledaj dokumentarac babies...prikazuje ti odrastanje beba u USA,Africi,Japanu i Mongoliji...predivno...
    eto i mi se tu još nešto žalimo, ima toga evo i u usa i japanu

Banned
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    eto dobre ideje za seoski turizam imati autohtoni zahod a ne neku fensi kupaonicu i wc, u njemu rola, novinski papir ili po želji za avanturiste korpa s kucenjem.
    ha ha ideja uopće nije loša, s čim se sve danas ljudi oduševljavaju, prošlo bi garant i ovo ))

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •