aha, a ja stvarno pomislila da i usa i japanu brišu riti klipovima kuruze i još si mislim reko to još nisam vidla. ma mislim da sam gledala nešto slično ima toga hrpa na discovery , history , phonixu, baš je u zadnje vrijeme bilo dosta o životu u mnogoliji i sibirskim stepama, prošle godine je bilo dosta o indiji i africi, a bože mi nemamo pojma kaj je težak život.
bilo je baš nedavno jedan dokumentarac na primjer o usporedbi njemačke i francuske po pitanju udaranje djece jer je u njemačkoj zabranjeno zakonom udariti svoje dijete, a u francuskoj nije, dijete u njemačkoj može prijavit roditelja za samo jedan šamar i roditelj može krivično odgovarat, e to je tek tema za sebe itd..sad sam već zabrijala..
ali u africi zbilja brišu i sa rukom, odnosno u onim najsiromašnijim, i onda je operu u prvoj bari pored, ali samo lijevom, desna je "čista" ruka sa njom se jede, to mi je pričala susjeda koja je bila par mjeseci sa jednim plemenom u sklopu jednog od humanitarnih projekata u africi, čak je i ona morala, pokazivala nam i slike, nije bilo zahoda, kakvih wc papira i slično, veli bilo je grdo privh mjesec dana, ali nakon toga se čovjek navikne pogotovo kad vidiš u kakvim uvjetima tamo djeca i ljudi žive, zaboraviš jednostavno na nešto tak sporedno kao što je sranje, kako, gdje ili s čim brisat.
ova naša recesija je živo blagostanje prema takvim dijelovima svijeta, koji čine zapravo pol planeta.