Pokazuje rezultate 1 do 50 od 5539

Tema: antirecesijske mjere u vasem kucanstvu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    E pa baš to! Mene boli, doslovce BOLI kad gledam Slavoniju kako propada. Hrvatska kao država ima kapacitet za prehraniti puno više ljudi nego što nas ima, a SVE se uvozi - meso, žitarice, voće, povrće... Ne govorim ja ništa novo, ništa što svi vi već ne znate... Ali me i dalje šokira, iako je takva situacija godinama.
    I ne kažem da su hrvatske stvari a priori kvalitetnije. To mi ni inače baš nije neki argument: "Kupujmo hrvatsko. Jest da je skuplje, ali je kvalitetnije." Što je kvalitetnije? Kako? Otkud znaš? Kvaliteta proizvoda je, po definiciji, ispunjavanje funkcije. Ako te meso nahrani, ispunilo je svoju funkciju. Da ne bi netko krivo shvatio, ne kažem ni da je inozemno kvalitetnije, odn. bolje. Nije uopće bitno što je i koliko dobro - bitno je da bismo mi mogli proizvoditi dovoljno, a ne činimo to. Postavlja se pitanje tko je zakazao. Rekla bih država. Ispravite me ako griješim.
    Sve je to dobro, samo pitam ja vas TKO je taj tko to treba početi mijenjati? Država? Država je Levijatan - ništ od toga... I pitam ja vas kako to da auto saloni imaju najveći promet u mjesecima kad se isplaćuju državni poticaji za poljoprivredu? Kako to??? Rekla bih da smo SVI pomalo krivi. Stara izreka kaže Bog pomaže onome tko si sam pomogne. Znači, s jedne strane treba prigovarati i prisiljavati državu da promijeni neodgovarajuće zakone, ali s druge strane ne valja tu istu državu varati i od nje krasti gdje god stignemo. Treba prvo počistiti ispred svog vlastitog praga.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Znači, s jedne strane treba prigovarati i prisiljavati državu da promijeni neodgovarajuće zakone, ali s druge strane ne valja tu istu državu varati i od nje krasti gdje god stignemo.
    To i ja kažem.
    Pa eto ti najbanalniji primjer našeg mentaliteta - radim u, ajmo reći, državnoj firmi. 99% ljudi koje sam srela tijekom trudnoće pitalo me zašto ne odem na komplikacije kad sigurno neću dobiti otkaz zbog toga. A ja, eto, luda pa radila do zadnjeg.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •